Hvordan være en uavhengig person (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan være en uavhengig person (med bilder)
Hvordan være en uavhengig person (med bilder)

Video: Hvordan være en uavhengig person (med bilder)

Video: Hvordan være en uavhengig person (med bilder)
Video: Hvordan Bruke KorShoe 2024, Kan
Anonim

Å være uavhengig er en viktig ferdighet for mennesker som ønsker å ha mer kontroll over livet og føler at de ikke trenger andre mennesker for å nå sine mål. Å være mer selvstendig vil gi deg friheten til å gjøre det du vil uansett hva andre mennesker tenker, og vil også føre deg til å finne noen løsninger på problemene dine. I tillegg viser studier at mennesker som er mer uavhengige er lykkeligere mennesker! Dette er fordi vi føler en lettelse og glede når vi kan ta livet i egne hender. Vil du vite hvordan du gjør det? Bare følg disse trinnene.

Steg

Del 1 av 3: Independent Thinking

Vær uavhengig trinn 1
Vær uavhengig trinn 1

Trinn 1. Godta deg selv

Du kan ikke bygge en sterk uavhengig personlighet hvis du ikke kan leve med deg selv. Godta deg selv, din personlighet, dine meninger, dine valg, dine preferanser og din livshistorie. Ikke si ting mot din vilje. Alle kan være sterke nok. Alle har satt seg selv på noe for å bevise sin styrke. Glem alle dine feil og lær av dem. Prøv å bli bedre, og viktigst av alt, elsk deg selv.

Dette er en viktig del av å være uavhengig fordi det å akseptere hvem du er vil hindre deg i å prøve å opptre som noen andre

Vær uavhengig trinn 2
Vær uavhengig trinn 2

Trinn 2. Tro på deg selv

Hvis du ikke tror på deg selv, hvem vil da gjøre det? Vi er alle forskjellige og har noe unikt å si. Ingen kan snakke lett, og ikke alle vil være enige i det du har å si, derfor er det viktig for deg å stå opp for deg selv, for til slutt er du alt du har, og hvis du tror på deg selv er det det viktigste. Å tro på deg selv vil føre deg til å stole på dine egne beslutninger - selv når andre er imot - eller til og med samfunnet - dine forventninger.

Hvis du ikke har tro på deg selv, kan du ikke ta beslutninger og deretter be andre om hjelp hver gang du må ta en avgjørelse. Hold deg unna det

Vær uavhengig trinn 3
Vær uavhengig trinn 3

Trinn 3. Godta verden

Å være uavhengig betyr ikke at du må være arrogant og mistro andre fordi det er veldig grusomt. Uavhengige mennesker er de som er i stand til å se verden på godt eller ondt, og bevisst velger å være den sterkeste for seg selv og for andre. Du er ikke uavhengig fordi du ikke stoler på noen. Du er ikke uavhengig fordi du tenker for høyt om deg selv. Følg denne veiledningen: Lær å godta verden, og bestem deg for å være sterk.

Å akseptere verden og alle dens komplikasjoner vil også hjelpe deg med å se at det er mange måter å leve der ute - ingen tvinger deg til å oppfylle noen av dem

Vær uavhengig trinn 4
Vær uavhengig trinn 4

Trinn 4. Vær følelsesmessig uavhengig

Sjansen er stor for at du er avhengig av mange mennesker for følelsesmessig støtte. Det kan være foreldrene dine, kjæresten din, en venn eller din nærmeste beste venn. Selv om det er mulig å fortsette å være avhengig av mennesker resten av livet, må du innse at de ikke alltid vil være med deg. Noen vil holde seg borte, noen vil slutte å snakke med deg, og de vil alle til slutt dø. Den eneste personen som alltid vil være med deg er deg. Hvis du er avhengig av deg selv for støtte, vil du aldri bli skuffet.

Det er greit å holde seg nær menneskene nærmest deg i livet ditt, men du kan ikke la disse menneskene bestemme ditt lykkenivå. Det er opp til deg

Vær uavhengig trinn 5
Vær uavhengig trinn 5

Trinn 5. Motiver deg selv

Andre mennesker har ikke og vil aldri ha en like stor andel av suksessen din. Motivasjon og suksess er vaner. Du må bryte vanen med å utsette, og erstatte den med en god plan. De mest suksessrike menneskene i verden er ikke alltid smarte eller gode observatører, men uansett hvilket talent eller gave de har skaffet seg, har de basert seg på å verdsette seier over store og små oppgaver. Slik lærer du ting på skolen, på date og alt annet i livet.

  • Hvis du vil oppnå et karrieremål, bør det sikte på å glede deg selv, ikke å glede familien din. Hvis du vil ha stor verdi, gjelder det samme for det.
  • Ikke bli motivert til å gå ned i vekt, gi ut en bok eller bygge et hus bare for å imponere andre. Gjør det fordi du vil gjøre deg selv vellykket.
Vær uavhengig trinn 6
Vær uavhengig trinn 6

Trinn 6. Bli din egen helt

Et forbilde kan hjelpe deg med å inspirere deg og vise deg hvordan du skal leve livet ditt. Det er ikke ille å beundre noen og dele med hverandre. Men på slutten av dagen er det veldig viktig å tenke på deg selv som et forbilde i ditt eget liv, som noen som kan gjøre og si hva han vil. Sikt på å være deg selv, og vær den beste du kan være. Hvis du ikke kan se på deg selv, kan du ikke være uavhengig.

Unngå å avgi venner eller bekjente i din sosiale krets. Det vil bare få deg til å glemme dine egne ting

Vær uavhengig trinn 7
Vær uavhengig trinn 7

Trinn 7. Godta det faktum at livet ikke er rettferdig

Foreldrene våre bryr seg så mye om oss at de gjør alt de kan for å oppdra oss i et rettferdig og snilt miljø. Den virkelige verden fungerer ikke etter prinsippet som er problemet for øyeblikket. Reglene i verden beskytter vanligvis enten flertallet (som du kanskje ikke tilhører) eller menneskene med penger og makt. Du vil bli behandlet dårlig for alle slags urettferdige ting: hudfarge, intelligens, høyde, vekt, hvor mye penger du har, din mening, kjønn og andre ting som definerer hvem du er. Du bør være glad for å komme vekk fra det.

Ikke la verdens urettferdigheter få deg til å gjøre det du vil. Vil du bli sykepleier? En kvinne i militæret? Den første personen i familien din som ble uteksaminert fra college? Gjør det i stedet for å overbevise deg selv om at det er umulig i dagens verden

Vær uavhengig trinn 8
Vær uavhengig trinn 8

Trinn 8. Slutt å bry deg om hva andre mennesker synes

Dette er det viktigste med å være en selvstendig person. Hvis du stoler på at andre skal fortelle deg om sangen din er bra, eller om antrekket ditt er søtt, blir du ikke veldig glad! Så lenge du liker det - ingenting annet betyr noe! Slutt å bekymre deg for andres vurderinger av livet ditt, uansett om de tenker på klærne dine, yrkesvalg eller andre viktige valg. Dette er din beslutning, og ingen andres.

Hvis du alltid har påtrengende tanker som "Men hva vil andre mennesker tenke hvis …" i hodet ditt, så vil du alltid være begrenset i deg selv fra tingene du må gjøre

Vær uavhengig trinn 9
Vær uavhengig trinn 9

Trinn 9. Ikke bare tro at du er den beste; bevis det for deg selv

Din mening er det viktigste for selvmotivasjon, men du vil kjenne dine grenser for å nå dine mål. Det er mye lettere å begynne å kjenne ansvaret ditt, med en sterk tro på at du kan håndtere problemet ved hånden fordi du allerede kjenner målet ditt, enn å prøve å oppnå et mål i en hast uten god planlegging. Å oppnå mål lidenskapelig er greit, men ikke på en så voldsom måte.

Vær uavhengig trinn 10
Vær uavhengig trinn 10

Trinn 10. Få informasjonen selv

Se og les nyhetene, og sørg for at du får det fra flere kilder. Følg så ofte du kan, og ha alltid et formål ved å analysere før du kommer med en mening. Du kan også snakke med folk fra forskjellige bakgrunner for å få mer informasjon om relevante emner, men ikke la andre diktere deg. Bruk god tid på å lese, enten du leser litteratur eller The New York Times. Å få god informasjon vil gjøre tankene dine mer selvstendige.

Du vil ikke være en person som ikke tror på noe bare fordi dine 50 nærmeste venner på Facebook har overbevist deg

Del 2 av 3: Handle mer uavhengig

Vær uavhengig trinn 11
Vær uavhengig trinn 11

Trinn 1. Hold vennskapet solid

Du trenger ikke å ta avstand fra vennene dine for å være uavhengig. Faktisk styrkes uavhengigheten ved å ha gode venner. Når vennen din trenger noen å snakke med, bli hos ham. Vær pålitelig. Ikke sladre eller fortell noen om dine venners hemmeligheter eller private saker. Selv om de ikke sier noe om det. Vær en sterk person for venner og kjære. Dette vil ikke bare vise at du er en god person, men det vil også være en god opplevelse når du er i samme situasjon som vennene dine har vært.

Vær uavhengig trinn 12
Vær uavhengig trinn 12

Trinn 2. Bli økonomisk uavhengig

Dette vil være vanskelig fordi foreldre har et naturlig instinkt for å gi oss penger. Prøv å avvise høflig når de tilbyr økonomisk bistand. Dette vil holde deg fristet til å være avhengig av andre økonomisk, men før du kan ha din egen inntekt, må du kunne styre økonomien uavhengig. Administrer økonomien godt. Å bo selvstendig betyr at du må klare din økonomi godt. Betal dine egne regninger, bruk din egen bil, signer din egen lånesjekk.

Hvis du ikke har egne penger til å dekke dine behov, kan du prøve å spare. Ikke bare vil du få økonomisk frihet med sparepengene dine, men pengene du har vil gi deg økonomisk frihet

Vær uavhengig trinn 13
Vær uavhengig trinn 13

Trinn 3. Ikke vær fornøyd med resultatene du får

Jobb alltid hardt i alt du gjør. Forsvar din mening. Og for dere damer, ikke la en mann føle at han må skjemme deg bort. Hvis du kan gjøre noe bra, gjør det. Så lenge det ikke har noen dårlige effekter, bør du gå for det. Det betyr ikke at du faktisk gjør alt selv, men du bør ikke anta at andre mennesker må gjøre det du faktisk kan gjøre selv.

Gjør alt så godt at folk vil si "Den fyren er ikke avhengig av at noen gjør jobben sin. For en sterk og veldig uavhengig person."

Vær uavhengig trinn 14
Vær uavhengig trinn 14

Trinn 4. Forlat familie og venner når du føler deg klar

Dette er et veldig vanskelig skritt for å nå målet ditt om å bli en uavhengig person, men du må fortsatt gjøre det hvis du vil bli en uavhengig person. Du trenger ikke be andre om levering når du vil gå til en restaurant, for du kan møte dem der. Bruk minst en eller to ganger i uken på shopping alene. Vær en leder i aktivitetene dine, ikke en følger.

Hvis du er vant til å alltid ha en venn med deg når du er ute og reiser, føler det når du er alene

Vær uavhengig trinn 15
Vær uavhengig trinn 15

Trinn 5. Bli kvitt alle de dårlige påvirkningene i deg

Ikke ødelegg et vennskap med mindre det er absolutt nødvendig. Lær å holde avstand. Selv om vennene dine er "veldig kule" mennesker, vil de bare kontrollere deg og kaste deg ut av banen for å være uavhengig. "Bli kvitt vennene dine"; noen mennesker vil få deg til å skinne, mens andre vil prøve å få deg ned og kaste bort all din energi. Hvis du har en venn som tvinger deg til å gjøre ting som gjør deg ukomfortabel, enten det er å stjele eller være en dårlig person, så er det på tide å holde seg borte fra dem.

Unngå venner som får deg til å føle deg ukomfortabel. Disse menneskene vil bare at du skal gjøre det de sier, og vil gjøre det vanskelig for deg å bli en selvstendig person

Vær uavhengig trinn 16
Vær uavhengig trinn 16

Trinn 6. Lagre

Spar så mye penger du kan. Dette vil hjelpe deg med å opprette et nødfond, fordi livet er uforutsigbart. Du vet ikke når du kommer til å ha en ulykke. Forbedre livskvaliteten din ved å sette av penger hver måned. Det er ting som ulykker, helseproblemer eller til og med naturkatastrofer som kan skje når du minst venter det.

Du tror kanskje ikke at du har kapasitet til å spare penger, men ved å gjøre små ting som å lage din egen kaffe og ikke gå til Starbucks, kan du spare mer enn 300 000 IDR, - i uken - det er mer enn IDR 15 000 000, - i året

Vær uavhengig trinn 17
Vær uavhengig trinn 17

Trinn 7. Opprett en bankkonto

De fleste banker tilbyr økonomistyring og sparekontoer sammen, i en pakke. Noen selskaper, institusjoner og organisasjoner vil kreve at du har minst en bankkonto (noen betaler bare ansatte via direkte innskudd). Pengene du tjener og ikke bruker kan du beholde i sparepengene dine før du er klar til å leve selvstendig.

Å ha din egen bankkonto vil gjøre deg mindre avhengig av andre for økonomiske spørsmål, og vil hjelpe deg med å unngå unødvendige utgifter

Vær uavhengig trinn 18
Vær uavhengig trinn 18

Trinn 8. Start en karriere

Det skader aldri å prøve flere karrierer før du finner glede i en du liker. Hvis penger gjør deg glad, kan du prøve å bli bankmann, investor eller starte en liten bedrift. Hvis du liker barn, vær lærer. Hvis du vil være ekspert, kan du bli advokat, professor eller konsulent. Hvis du liker å snakke med folk, kan du prøve å bli en selger eller komme inn i servicebransjen. Hvis du liker utstyrsrelaterte ting, kan du prøve å bli tekniker eller bli psykolog.

De fleste studenter jobber utenfor sitt fagfelt. Noen mennesker har ingen formell utdannelse og blir deretter millionærer. Å jobbe i en karriere du liker er en del av det å være voksen

Vær uavhengig trinn 19
Vær uavhengig trinn 19

Trinn 9. Finn dine interesser

Vær tro mot det du liker, det være seg sport, sex, spille musikk, spille i et band, scenekunst/dans eller i religiøse spørsmål. Noe du gjør konstant som tar mye tid. Å spille spill eller Barbie -dukker er ikke en god ting å gjøre. (Inkludert å kaste bort tiden din på internett).

Å finne interessene dine vil gjøre livet ditt mer meningsfylt og få deg til å føle deg mer bevisst på hva du vil ha ut av livet ditt

Vær uavhengig trinn 20
Vær uavhengig trinn 20

Trinn 10. Planlegg tid til å være alene

Mange mennesker er alltid avhengige av andre i sine aktiviteter. Planlegg dagen din i henhold til din egen timeplan - lag en liste over hva du vil gjøre, hva du må gjøre og hva som burde vært gjort. Hvis en venn virkelig trenger hjelp, hjelp, men ikke la den vennen dominere dine velopplagte planer.

Å gjøre den ensomme aktiviteten er som om du er på date med Brad Pitt. Det vil si, vær forsiktig og ikke la andre mennesker distrahere deg fra å tilbringe tid med deg selv

Vær uavhengig trinn 21
Vær uavhengig trinn 21

Trinn 11. Si takk til folk som har hjulpet deg

Du trenger ikke å være en sta person for å være uavhengig. Hvis noen virkelig har hjulpet deg, si en oppriktig "takk", skriv et kort eller klem hvis de er en nær venn. Det er ikke noe galt i å innrømme at du trenger hjelp noen ganger, og det vil ikke gjøre deg mindre uavhengig å innrømme når du trenger andres hjelp.

Vær uavhengig trinn 22
Vær uavhengig trinn 22

Trinn 12. Prøv å ikke følge trender

Bare fordi noen ønsker å betale $ 60 for en skjorte, betyr det ikke at du må gjøre det samme. Kle deg slik du vil, og si det du vil si. Hvis du vil oppføre deg gal, gå for det! Husk at god smak og god stil ikke koster mye - det er en medfødt vane, men du kan komme deg over det med litt læring.

Vær uavhengig trinn 23
Vær uavhengig trinn 23

Trinn 13. Tilbring tid med mennesker som har forskjellige oppfatninger

Å omgås mennesker som deler dine mål, vil ikke inspirere deg på veien til uavhengighet. Å bli venn med mennesker som har forskjellige synspunkter og mål fra deg, vil gi deg innsikt i hva som er der ute og som kunnskap om de mange måtene å bli et bedre menneske.

Det kan være forfriskende å henge med advokater hvis du er yogainstruktør, eller tilbringe tid med kokker hvis du er student. Dette kan gjøre deg mer åpen og mer villig til å gjøre noe helt nytt på egen hånd

Del 3 av 3: Utforske verden mer uavhengig

Vær uavhengig trinn 24
Vær uavhengig trinn 24

Trinn 1. Lær å kjøre eller bruke offentlig transport

Du vil aldri være helt uavhengig hvis du aldri lærer å kjøre bil eller oppnå dine egne mål. Hvordan kan du si at du er en uavhengig person hvis du alltid er avhengig av kjæresten din, beste vennen eller foreldrene for å drive deg? (Dette er bare en antagelse, selvfølgelig er du gammel nok til å kunne kjøre selv). Hvis du bor i forstedene, trenger du en bil for å komme deg rundt, gjøre ditt beste for å få førerkort og deretter gå på jobb i din egen bil.

  • Hvis du er i en storby, ikke insister på å gå selv om det er fint vær eller vente på at en venn skal ta deg en tur - lær å ta t -banen, bussen eller toget.
  • Avhengig av at noen andre skal kjøre deg, er det akkurat som å vente hjemme eller vente på at noen andre skal bestemme skjebnen din. Du bør kunne gjøre hva du vil - når du vil.
Vær uavhengig trinn 25
Vær uavhengig trinn 25

Trinn 2. Søk selv i stedet for å spørre noen andre

Kanskje ringer du alltid faren din for å hjelpe deg med økonomien, eller kanskje ringer du mamma hvert femte minutt når du planlegger en stor fest eller et bryllup. Kanskje du har en venn som er god til alt, og da stoler du alltid på ham når du støter på problemer på jobben, med bilen din eller når du prøver å fikse TV -en din. Gjør det til en vane å gjøre din egen forskning før du kontakter disse menneskene hvis du vil bli mer selvstendig.

Det er faktisk en hyggelig ting å ha folk som kan hjelpe deg, men neste gang du tar telefonen, spør deg selv, kan jeg finne ut denne informasjonen selv? Svaret vil mest sannsynlig være ja. Selvfølgelig vil det ta lengre tid, men ved å gjøre det selv vil du føle fordelene

Vær uavhengig trinn 26
Vær uavhengig trinn 26

Trinn 3. Lær å være en nyttig person rundt i huset

Er du lei av å ringe en rørlegger, tekniker, maler eller til og med en venn du stoler på hver gang noe går galt med hjemmet ditt? Lær hvordan du gjør det ved å se på videoer, lese wikiHow eller lese mekaniske blader. Hvis du har en god venn som er snekker, kan du be ham lære deg snekring. Å lære å reparere et rom selv vil spare deg for mye penger og føle at du ikke trenger å vente på at noen andre skal gjøre livet ditt bedre.

Og hei, å lære å fikse et toalett selv er så mye bedre enn å vente på at noen andre skal fikse det

Vær uavhengig trinn 27
Vær uavhengig trinn 27

Trinn 4. Kok selv

Ikke avhengig av Trader Joe's eller diner over gaten for å lage mat til deg. Du trenger ikke å være kokk for å forstå det grunnleggende i matlaging: hvordan steke ingredienser, bruke ovnen og lage enkle retter som pasta, poteter og salater. Du kan gå til et supermarked eller et tradisjonelt marked for å kjøpe hovedingrediensene og deretter blande dem sammen til en deilig tallerken som får deg til å føle at du kan gjøre alt selv.

  • Hvis du senere blir en god kokk, kan du til og med invitere andre til å nyte resultatene av matlagingen din.
  • Å lære å lage mat vil ikke bare gjøre deg mer selvstendig, det vil også hjelpe deg med å spare mer penger, noe som er en annen nøkkel for å bli uavhengig.
Vær uavhengig trinn 28
Vær uavhengig trinn 28

Trinn 5. Lær å balansere budsjettet

Kanskje dine foreldre, ektefelle eller en annen har hjulpet deg med å balansere budsjettet, eller kanskje du ikke har tenkt så mye på det og har brukt mye penger. Uansett må du forstå hvor mye penger du må bruke hver måned eller uke, og lage en liste over alt du har brukt, slik at du kan finne ut hvilke ting du har kjøpt til evalueringen din.

Å finne måter å spare dine egne penger vil gjøre deg mer selvstendig fordi du vil ha mer penger å bruke på det du liker

Vær uavhengig trinn 29
Vær uavhengig trinn 29

Trinn 6. Ikke stol på GPS for veibeskrivelse

Selvfølgelig kan du slå på GPS eller kart på telefonen din for å få veibeskrivelse fra ett sted til et annet. Men hva skjer hvis GPS -en plutselig ikke virker, telefonen går tom for batteri eller du er i et utilgjengelig område? Kommer du bare til å følge den eksisterende banen? Håper ikke. Før du går hvor som helst, må du bestemme destinasjonen din, hvor du må gå og skrive ut kartet du har opprettet for å lede deg til destinasjonen. Men det er enda bedre hvis du vet nøyaktig hvor målene dine er, slik at du ikke alltid er avhengig av enheten din..

Hvis du skal på en lang tur, så sørg for at GPS kan komme godt med. Men sørg for at du har en sterk følelse av øyeblikket hvor du er løsrevet fra enheten, slik at du ikke føler deg helt tapt

Vær uavhengig trinn 30
Vær uavhengig trinn 30

Trinn 7. Bli vant til å gjøre forskjellige ting selv

Hvis du virkelig er uavhengig, trenger du ikke en venn for å fullføre hver lille oppgave eller gjøre morsomme aktiviteter. Ikke vent på at en venn skal prøve en ny restaurant i byen din eller se en ny film på kinoene. Unn deg selv og gå alene - hvis du går på kino, vil du bli imponert over hvor mange andre som liker filmer alene også.

Alt er et spørsmål om holdning. Hvis du ser ut og føler at du er helt komfortabel med å gjøre ting selv, bør du ikke tenke to ganger om å gjøre det

Vær uavhengig trinn 31
Vær uavhengig trinn 31

Trinn 8. Gjør det sakte

Roma ble ikke bygget på en dag, og ingenting er virkelig selvforsynt. Dette er ikke en veiledning for å bli gjort hardt og raskt. Hvis du ikke vil gjøre noe, ikke gjør det. Det er bare her for å fortelle deg hvordan du skal være uavhengig, selvfølgelig bare hvis du vil.

Anbefalt: