Slik hilser du nye butikkbesøkende: 14 trinn

Innholdsfortegnelse:

Slik hilser du nye butikkbesøkende: 14 trinn
Slik hilser du nye butikkbesøkende: 14 trinn

Video: Slik hilser du nye butikkbesøkende: 14 trinn

Video: Slik hilser du nye butikkbesøkende: 14 trinn
Video: How to Create a Social Media Report in Just 5 Minutes 2024, Kan
Anonim

Forskning viser at kundetilfredshetsindeksen synker betydelig hvis de ikke blir møtt på en vennlig måte under besøket. På den annen side vil besøkende føle seg velkommen og verdsatt hvis de blir tatt godt imot. Denne artikkelen forklarer hvordan du skal oppføre deg når du hilser gjester for å øke salget og kundelojaliteten.

Steg

Del 1 av 2: Vær vennlig og profesjonell

Hilsen kunder som kommer i butikk Trinn 1
Hilsen kunder som kommer i butikk Trinn 1

Trinn 1. Smil når du hilser på besøkende som kommer

Det første som får noen til å føle seg velkommen er holdningen du viser gjennom kroppsspråket ditt. Vær derfor vant til å stå rett opp, smile og gå mot gjestene med lette trinn. Sørg for at din holdning er i stand til å uttrykke utsagnet, "Hyggelig å møte deg!"

Hilsen kunder som kommer i butikk Trinn 2
Hilsen kunder som kommer i butikk Trinn 2

Trinn 2. Bruk profesjonelt antrekk

Utseende er et viktig aspekt når man hilser butikkbesøkende. Velg klær som viser at du virkelig verdsetter arbeidet ditt. For det, bruk konservative klær som profesjonelle ansatte, med mindre du må bruke klær som er bestemt av selskapet. Ikke bruk iøynefallende klær som får besøkende til å føle seg krenket eller ubehagelig.

Hilsen kunder som kommer i butikk Trinn 3
Hilsen kunder som kommer i butikk Trinn 3

Trinn 3. Hilsen hver nye gjest

Forskning viser at 8 av 10 besøkende ønsker å bli lagt merke til og nesten alle føler seg lykkelige når de blir møtt på en vennlig måte. Du trenger ikke å hilse på gjestene med ord, men sørg for at du alltid får øyekontakt med et smil.

  • Hvis du ordner varer på en hylle eller går til lageret for å hente noe, stopp for å hilse på en ny gjest. La ham i det minste vite at du kommer tilbake for å tjene ham om et øyeblikk. Studier viser at besøkende er mer forberedt på å vente når de blir hilst.
  • Når du serverer en gjest, spør om han ville ha noe imot om du hilste på en ny besøkende.
  • Gi en bjelle ved inngangen, slik at du vet når en gjest kommer og kan si hei med en gang.
  • Prøv å hilse på besøkende innen 30 sekunder etter ankomst.
Hilsen kunder som kommer i butikk Trinn 4
Hilsen kunder som kommer i butikk Trinn 4

Trinn 4. Husk hver kundes preferanser

Å huske hva lojale kunder liker og ikke liker, er veldig nyttig. Kaféer eller restaurantkunder vil føle seg verdsatt hvis du vet hva deres favorittmeny er. Hvis du jobber i en klesbutikk, vil kundene føle seg ivaretatt når du husker favorittfargen eller merkevaren. Oppmerksomhet på personlige preferanser spiller en viktig rolle for å øke kundelojaliteten.

Hilsen kunder som kommer i butikk Trinn 5
Hilsen kunder som kommer i butikk Trinn 5

Trinn 5. Vis veien til det nødvendige produktet

I stedet for å bare fortelle dem hvor produktet de leter etter, vil besøkende sette pris på det hvis du leverer og påpeker produktet de vil ha akkurat.

Hilsen kunder som kommer i butikk Trinn 6
Hilsen kunder som kommer i butikk Trinn 6

Trinn 6. Still spørsmål

Prøv å finne ut det produktet som trengs spesifikt og detaljert, slik at kundens ønsker kan oppfylles. Hvis du jobber i en helseproduktbutikk og serverer gjester som leter etter proteinpulver, kan du spørre om de vil gå ned i vekt, få muskler eller komme i form. Spør også om han trenger et produkt å ta etter en treningsøkt eller ønsker å utsette sult. Hvis han leter etter shorts i en klesbutikk, kan du spørre om han skal trene eller slappe av og hva slags materiale han vil ha. Spørsmål viser at du er oppmerksom.

Hilsen kunder som kommer i butikk Trinn 7
Hilsen kunder som kommer i butikk Trinn 7

Trinn 7. La om nødvendig gjestene slappe av etter at du har sagt hei

Aldri døm en annen person og ikke anta at han ikke vil ha selskap. Sørg for at du alltid hilser til hver gjest som kommer på en høflig og vennlig måte. Imidlertid, hvis han reagerer kaldt eller ikke svarer i det hele tatt, la ham få vite at du er her for å hjelpe om nødvendig, og la ham være i fred.

Hilsen kunder som kommer i butikk Trinn 8
Hilsen kunder som kommer i butikk Trinn 8

Trinn 8. Led gjestene ut av butikken på en høflig måte

Virkningen av en vennlig og høflig hilsen forsvinner rett og slett på grunn av et dårlig farvel. I stedet for å bare si takk for at du kom, eskorterer du gjesten til utgangen og åpner deretter døren. Gravide kvinner, barn som bærer barn, spør om de trenger hjelp til å få dagligvare inn i bilen.

Del 2 av 2: Saying the Right Words

Hilsen kunder som kommer i butikk Trinn 9
Hilsen kunder som kommer i butikk Trinn 9

Trinn 1. Ikke si, "Kan jeg hjelpe deg?

"Dette er en standard, ubrukelig hilsen. Vanligvis vil gjestene svare:" Bare å se deg rundt. "Du får det samme svaret når du spør om du kan hjelpe deg med å finne varen du leter etter. I stedet for å hilse på kjøpere med samme setning, åpne en samtale som får dem til å føle seg komfortable og verdsatte.

Hilsen kunder som kommer i butikk Trinn 10
Hilsen kunder som kommer i butikk Trinn 10

Trinn 2. Si navnet ditt mer enn én gang

Sørg for at den besøkende vet navnet ditt hvis han eller hun trenger hjelp. Ved å presentere deg selv, vil du forvandle deg fra en ukjent ansatt til en person som er klar til å hjelpe slik at gjestene føler seg komfortable og ivaretatt. Si navnet ditt mer enn én gang, så han ikke glemmer det.

Hilsen kunder som kommer i butikk Trinn 11
Hilsen kunder som kommer i butikk Trinn 11

Trinn 3. Vis at du verdsetter hver gjest

Hvis du er en vanlig kunde, hilser du dem ved navn, for eksempel "Hei, Mr. Jack! God shopping igjen!" Å høre noen hilse ved å nevne navnet sitt, stimulerer visse deler av hjernen slik at lytterne vil fortsette å lytte nøye til det som blir sagt videre. Hvis du glemmer navnet på den besøkende, vet han i det minste at du fortsatt husker ham, for eksempel ved å si: "God ettermiddag! Det er så hyggelig å se deg igjen!" Folk verdsetter anerkjennelse så mye at de vil komme igjen.

Hilsen kunder som kommer i butikk Trinn 12
Hilsen kunder som kommer i butikk Trinn 12

Trinn 4. Spør ham om han har besøkt før

Hvis du ikke er sikker, spør om han har vært der før. Forskning viser at å hilse på gjester med dette spørsmålet kan øke salget med 16%.

  • Hvis han har besøkt, kan du spørre om produktet han kjøpte og om han var fornøyd med å bruke produktet. Benytt anledningen til å gi positiv forsterkning eller ta opp en klage.
  • Hvis dette er hans første besøk, kan du tilby å følge ham på en omvisning i butikken.
Hilsen kunder som kommer i butikk Trinn 13
Hilsen kunder som kommer i butikk Trinn 13

Trinn 5. Diskuter været

Været er et nøytralt tema å starte en samtale med fordi det er et ikke-støtende problem, og hvem som helst kan snakke om det. Lytt nøye til svarene og gi det riktige svaret. Denne metoden tar sikte på å engasjere gjesten i en hyggelig samtale slik at han føler seg komfortabel og ønsker å handle.

Hilsen kunder som kommer i butikk Trinn 14
Hilsen kunder som kommer i butikk Trinn 14

Trinn 6. Dra fordel av interessante ting i butikken som samtalemateriale

Fortell besøkende om det er interessante eller spesielle produkter i butikken, for eksempel kunst, nye varer, kjæledyr, etc. Alle ting som kan brukes til å få gjestene til å føle seg komfortable og ønsker å kommunisere kan øke salget.

Anbefalt: