Hvordan forstå hva du leser: 14 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan forstå hva du leser: 14 trinn (med bilder)
Hvordan forstå hva du leser: 14 trinn (med bilder)

Video: Hvordan forstå hva du leser: 14 trinn (med bilder)

Video: Hvordan forstå hva du leser: 14 trinn (med bilder)
Video: Den nye pige - En film om mobning 2024, Kan
Anonim

Har du noen gang kommet til slutten av siden og innsett at du hadde drevet ut i en dagdrøm? Dette skjer med alle på et eller annet tidspunkt, du har veldig lite tid eller interesse for å tilbringe et minutt med Homer eller Shakespeare. Heldigvis vil det å lese smart og ta notater gjøre lesingen mye enklere, raskere og morsommere. Se trinn 1 for mer informasjon.

Steg

Del 1 av 3: Smart Reading

Forstå hva du leser Trinn 1
Forstå hva du leser Trinn 1

Trinn 1. Eliminer distraksjoner

Hold deg unna datamaskinen, slå av TV -en og stopp musikken. Det er veldig vanskelig å lese, spesielt når du leser noe vanskelig, når oppmerksomheten din er delt. Perusing betyr at du må finne et fint og komfortabelt sted uten distraksjoner.

Gjør lesingen morsom ved å tilby en lett matbit eller en drink og bli komfortabel. Tenn et duftlys eller les i badekaret for å gjøre deg komfortabel, og for å gjøre lesingen så hyggelig som mulig, spesielt hvis det ikke er lesing du liker

Forstå hva du leser Trinn 2
Forstå hva du leser Trinn 2

Trinn 2. Les raskt først, og les deretter mer nøye

Hvis du leser noe vanskelig, ikke bekymre deg for mye om å avsløre slutten. Hvis du leser et avsnitt og må lese det på nytt, kan du vurdere å skumme hele historien eller bla gjennom boken for å få en ide om handlingen, hovedpersonene og tonen i lesingen, så du vet hva du skal fokusere på når du leser mer nøye.

Å se i Cliff's Notes eller lese om boken på nettet kan være gode måter å få et lesesammendrag for å hjelpe deg å følge med lettere. Bare ikke glem å gå tilbake og lese det hele mer nøye

Forstå hva du leser Trinn 3
Forstå hva du leser Trinn 3

Trinn 3. Tenk deg hva du leser

Tenk på deg selv som en filmregissør og forestill deg stykket mens du leser. Inkluder skuespillere i filmen, hvis det hjelper, og prøv virkelig å forestille deg hendelsene i boken så realistisk som mulig. Dette kan være mye moro, og vil hjelpe deg med å huske og forstå det du leser mye bedre.

Forstå hva du leser Trinn 4
Forstå hva du leser Trinn 4

Trinn 4. Les høyt

Noen synes det er lettere å holde fokus og interessert i det de leser hvis de leser høyt. Lås deg inn i et rom, eller gjem deg i kjelleren og les så dramatisk du vil. Dette kan bidra til å bremse hvis din tendens er å prøve å lese for fort, og kan gjøre lesingen mer dramatisk hvis du synes det er litt kjedelig.

Prøv alltid å lese poesi høyt. Å lese Odyssey blir en mye mer minneverdig opplevelse når du siterer andakten høyt

Forstå hva du leser Trinn 5
Forstå hva du leser Trinn 5

Trinn 5. Se etter ord, steder eller ideer du ikke kjenner igjen

Du kan bruke kontekst ledetråder for å finne ut av ting på egen hånd, men det er alltid bedre å ta et minutt å gå gjennom alle referansene du kanskje ikke får første gang. Dette vil gjøre lesingen mye lettere.

På skolen får du alltid bonuspoeng når du søker etter ukjente ord eller begreper. Å bli vant til å gjøre dette er en god ting

Forstå hva du leser Trinn 6
Forstå hva du leser Trinn 6

Trinn 6. Ta en pause

Sørg for å sette av nok tid til å lese slik at du kan avslutte det komfortabelt og ta hyppige pauser. For hvert 45 minutter lesing, tillat deg selv å spille videospill i 15 minutter eller gjøre andre lekser, for å gi tankene en pause og la deg fokusere på noe annet en stund. Når du er klar, kom tilbake uthvilt og spent på historien.

Del 2 av 3: Ta notater

Forstå hva du leser Trinn 7
Forstå hva du leser Trinn 7

Trinn 1. Merk teksten

Skriv spørsmål i marginene, understreke det du synes er interessant, fremhev viktige begreper eller ideer. Ikke vær redd for å gjøre mange merker på teksten mens du leser. Noen lesere finner ut at det å holde en blyant eller merkepenn gjør dem til mer aktive lesere, noe som gir dem noe å "gjøre" på oppgaven. Se om dette fungerer for deg.

Ikke understreke eller markere for mye, og selvfølgelig ikke fremheve tilfeldige deler fordi du tror det er forventet. Tilfeldig utheving hjelper deg ikke å gå tilbake og lære mer, og det vil gjøre teksten din mye vanskeligere å finne igjen

Forstå hva du leser Trinn 8
Forstå hva du leser Trinn 8

Trinn 2. Skriv noen sammendragssetninger nederst på hver side

Hvis du leser noe vanskelig og finner ut at du ønsker å komme tilbake ofte for å få det du savnet, kan du begynne å plukke opp en side om gangen. På slutten av hver side, eller til og med på slutten av hvert avsnitt, skriver du en kort oppsummering av det som skjedde på den siden. Dette vil dele lesningen og la deg fullføre lesingen med mye mer nøye oppmerksomhet.

Forstå hva du leser Trinn 9
Forstå hva du leser Trinn 9

Trinn 3. Skriv ned eventuelle spørsmål du har om det du leser

Hvis du finner noe forvirrende, eller du merker noe som gir deg problemer, skriv det alltid ned. Dette kan gi deg et godt spørsmål å stille senere i timen, eller det kan gi deg noe å tenke på mens du fortsetter å lese.

Forstå hva du leser Trinn 10
Forstå hva du leser Trinn 10

Trinn 4. Skriv din reaksjon

Når du er ferdig med å lese, skriver du umiddelbart ned reaksjonene dine på historien, boken eller kapitlet i boken du må lese. Skriv ned det som virker viktig, hva du synes formålet med boken er, og hvordan du føler deg som leser etter å ha lest boken. Du trenger ikke å oppsummere det som et svar, men det kan være nyttig å oppsummere generelt hvis det kan hjelpe deg med å huske det du leser bedre.

Ikke skriv ned om du likte historien eller ikke, eller om du syntes den var "kjedelig". Fokuser heller på hvordan du følte deg etter å ha lest den. Det første svaret ditt kan være: "Jeg liker ikke denne historien, fordi Juliet dør på slutten av historien," men tenk på hvorfor du føler det slik. Hvordan kunne historien bli bedre hvis han levde? Kan det? Hva kan Shakespeare prøve å formidle? Hvorfor slo han av Juliet? Nå er dette en mye mer interessant reaksjon

Del 3 av 3: Snakker om å lese

Forstå hva du leser Trinn 11
Forstå hva du leser Trinn 11

Trinn 1. Kom sammen med venner eller klassekamerater og diskuter lesningen

Å snakke om det du har lest før eller etter timen er ikke juks. Faktisk ville de fleste lærere trolig være fornøyd. Finn ut hvordan klassekameratene reagerer og sammenlign dem med dine egne. Igjen, prøv å ikke snakke om lesingen er "kjedelig" eller ikke, men se om alle har en god forklaring på noe du synes er vanskelig eller forvirrende. Tilby dine leseferdigheter for å hjelpe vennene dine.

Forstå hva du leser Trinn 12
Forstå hva du leser Trinn 12

Trinn 2. Tenk på åpne spørsmål for å utforske lesningen

Skriv ned noen spørsmål i en notatbok som kan være interessante diskusjonsspørsmål å stille i timene. Noen lærere vil gjøre dette til en oppgave, men det vil hjelpe deg med å engasjere deg i lesingen din.

Ikke still spørsmål som kan besvares med et "ja" eller "nei". Å lære å spørre "hvordan" er en fin måte å komme med store diskusjonsspørsmål

Forstå hva du leser Trinn 13
Forstå hva du leser Trinn 13

Trinn 3. Merk viktige sider med notater

Hvis du har spørsmål senere, er det nyttig å ha siden du vil snakke om eller spørre om er bokmerket, i stedet for å bruke ti minutter på å prøve å huske på hvilken side en viktig Polonius -setning er.

Forstå hva du leser Trinn 14
Forstå hva du leser Trinn 14

Trinn 4. Sett deg i skoene til karakteren du leser

Hva ville du gjort hvis du var Juliet? Vil du ha Holden Caulfield hvis han var i klassen din? Hvordan ville det være å være gift med Odysseus? Diskuter dette med folk som har lest den samme boken. Hvordan svarer forskjellige mennesker på det samme spørsmålet? Å lære å sette seg inn i lesingen og samhandle med teksten er en fin måte å føle og forstå den på. Tenk på deg selv i en bok.

Tips

Noen ganger hjelper det ikke å fokusere på små detaljer. Hvis det er for vanskelig, bare fokuser på de viktigste punktene eller de viktigste

Anbefalt: