Slik slutter du å føle deg usikker (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik slutter du å føle deg usikker (med bilder)
Slik slutter du å føle deg usikker (med bilder)

Video: Slik slutter du å føle deg usikker (med bilder)

Video: Slik slutter du å føle deg usikker (med bilder)
Video: Her bryter en 16-åring inn når hun ser en kvinne bli seksuelt trakassert 2024, April
Anonim

Har du noen gang tenkt på hvorfor du er dårligere? Noen mennesker bekymrer seg for visse deler av utseendet, mens andre bekymrer seg for deres status, intelligens eller økonomiske problemer. Hvis du føler deg dømt av andre mennesker, er det viktig å innse at det ikke er noe poeng i å la andre definere deg. På et dypere nivå er en av de største grunnene til at du føler deg mindreverdig dyp introspeksjon og mangel på tillit til din egen evne til å samhandle eller arbeide. Lær hvordan du slår av din indre kritiker og finn konstruktive måter å redusere følelser av angst for deg selv. Det er på tide å begynne å leve igjen!

Steg

Del 1 av 5: Å kjenne til utløserne som gjør deg usikker

Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 1
Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 1

Trinn 1. Finn ut hva som får deg til å føle deg mindreverdig

Noe om ditt fysiske utseende? Merkelighet i øynene dine? Aksenten din? Din funksjonshemming (psykisk eller fysisk)? Dine intellektuelle evner? Lag en liste over ting som gjør deg engstelig for deg selv. La kolonnen ved siden av denne listen være tom. Etter at du er ferdig med å skrive ned alt som får deg til å føle deg mindreverdig, kan du skrive ned hvilke handlinger du kan gjøre for å minimere følelser av usikkerhet knyttet til hver ting.

Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 2
Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 2

Trinn 2. Utfordre negative tanker

Følelser av usikkerhet stammer ofte fra bekymring for at andre vil bekrefte negative tanker om oss eller fikse på ting som får oss til å føle oss mindreverdige. Hvis negative tanker forteller deg at du er overvektig og du tror den tanken, vil du også føle deg veldig syk og føle deg mindreverdig når noen sier at du skal gå ned noen kilo. Dette er fordi dine negative tanker har overbevist deg om at du er overvektig og at det ikke er bra.

  • Når disse negative tankene kommer, må du ikke kjempe eller godta dem. Prøv heller å oppføre deg som om tanken bare sa noe veldig dumt som "Du er en flygende enhjørning", noe du tror ikke er sant, eller du ikke synes er en dårlig ting.
  • Husk at den indre kritikeren, den delen av deg som gir uttrykk for disse negative tingene, ikke er en pålitelig eller pålitelig stemme. Mange som føler seg mindreverdige tror at denne stemmen er virkelighetens stemme, men det er den ikke.

Del 2 av 5: Kontrollere din virkelighet

Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 3
Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 3

Trinn 1. Innse at folk egentlig ikke tar så mye hensyn til deg

Folk er vanligvis for opptatt av å tenke på seg selv til å ta mye hensyn til de små merkelighetene eller forskjellene i deg. Hvis du føler deg mindreverdig med størrelsen på nesen din, kan du være sikker på at alle du møter er oppmerksom på nesen din. Når du tror at alle er fikset på en del av dette utseendet, er det liten sjanse for at de vil legge merke til den store størrelsen, eller de tenker kanskje ikke på det i det hele tatt.

Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 4
Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 4

Trinn 2. Gjennomgå kritikk fra andre

Når du tror noen andre er "bedre enn deg", trekker du den kritikken på deg selv og undersøker den. Det er sannsynlig at du overvurderer et aspekt av personen og undervurderer noe av en ufullkommen person om ham eller henne selv.

Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 5
Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 5

Trinn 3. Innse at selvtillit kan læres

Som de fleste ferdigheter kan selvtillit og vilje til å akseptere oss selv læres og utvikles hvis vi tar oss tid og øver. Ofte sier folk "falske det til det virkelig skjer", og dette kan gjøres for å ha selvtillit. Prøv å opptre som om du mener at du fortjener sympati, respekt og kjærlighet til tross for dine mangler. Til slutt vil du "tro" dette.

Prøv å praktisere noen av begrepene som er skissert i denne artikkelen for å begynne å utvikle selvtillit og redusere dine mindreverdighetsfølelser

Del 3 av 5: Kontrollere reaksjonene dine

Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 6
Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 6

Trinn 1. Tenk på det, har du noen gang dømt andre mennesker hardt før?

Ingen er perfekte, og du legger aldri merke til de små egenskapene deres. Så hvorfor skulle de legge merke til de små egenskapene dine? Hvis du ikke kommer til å tenke eller snakke dårlig om din beste venn, hvorfor skulle du tenke eller snakke dårlig om deg selv? Prøv å være en god venn for deg selv. Her er noen måter å være en venn for deg selv:

  • Selv om du ikke virkelig føler det slik, prøv i det minste å oppføre deg som om det ikke er noe å bekymre deg for. Over tid vil du virkelig føle det slik.
  • Din største styrke ligger mellom utløseren og hvordan du reagerer på den. Så prøv å ta kontroll.
  • Tenk deg alltid klar over at du ser attraktiv ut og føler deg bra foran andre mennesker, men ikke tenk for mye på det fordi denne tilliten allerede er innebygd i deg.
  • Få deg selv til å se ned på deg selv eller sammenligne deg selv med andre. Ikke bli sint på deg selv, men bare vær oppmerksom på denne oppførselen og be deg selv om å stoppe opp og finne en mer konstruktiv måte å se på deg selv.
Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 7
Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 7

Trinn 2. Utfordre deg selv

Det er en effektiv måte å presse deg selv på. Når du føler at det å gjøre noe kan få deg til å føle deg trygg og spent, men du kan ikke gjøre det fordi du føler deg engstelig eller usikker, kan du prøve å utfordre deg selv samtidig.

Si for eksempel til deg selv "Jeg utfordrer deg til å våge deg inn i en vanskelig situasjon." Et annet eksempel, "Prøv å gå til jenta/gutten i baren og prøv å snakke med henne, selv om du egentlig ikke vil." Husk, ikke skjell eller skjell ut deg selv, selv om du mislykkes med utfordringen. Husk at du bør belønne deg selv for å ha mot til å prøve

Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 8
Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 8

Trinn 3. Gjør narr av deg selv

Men ikke i sammenheng med å unngå deg selv, men på en lavmælt, vittig måte å innrømme at du ikke er perfekt og at du ikke bryr deg om det. Etter å ha kastet en krukke med peanøttsmør foran noen du liker og sett det knuse i biter og peanøttsmør sprute over alt, prøv å le høyt av uforsiktigheten din og spøk med at du skal ha dobbeltsidig tape for å forhindre ting som dette skjer. Etter det, si unnskyld og hjelp til å rydde opp i rotet som skjedde.

Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 9
Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 9

Trinn 4. La det være, og glem det

Ikke vær for bekymret for at triggere skal føle seg mindreverdige. Hvis du føler at denne mindreverdighetsfølelsen begynner å dukke opp inne i deg, si til deg selv at ting kommer til å gå bra. Prøv å behandle følelsene som oppstår som om du var oppmerksom på dem, i stedet for å føle dem. La følelsen overvelde deg uten å la den forbli i deg etter at den har gått. Prøv å være som en kjent person, leder eller venner du beundrer; mennesker som gjør feil, men reiser seg og fortsetter livet uten å bære håp eller kritikk fra andre.

  • Et lite råd angående kritikk: Prøv å lære å skille de konstruktive og nyttige tingene som blir sagt av mennesker som bryr seg, fra de hatefulle og ødeleggende tingene som blir sagt av folk som ikke bryr seg, misunner eller hater. Ta lærdom av ting som er konstruktive og nyttige, og ikke ignorer ting som er fulle av hat og destruktivitet. Du trenger ikke hatefulle mennesker i livet ditt, så ikke slipp dem inn.
  • Øv deg på hvordan du reagerer på kritikk. For å svare på kritikk uten god tro, må du ha noen standardresponser i hodet for å svare på dem uten å forstyrre deg selv eller skade personen som lager dem. På denne måten lar du deg ikke være et offer, men du gjør deg heller ikke til den skyldige. Prøv å tenke ditt beste og si noe så enkelt som:
  • "Jeg er overrasket over at du føler at du må si noe slikt. Jeg motsetter meg at du sier det til meg."
  • "Du burde vite at jeg motsetter meg å bli kritisert så hardt. Jeg har prøvd mitt beste, og jeg vil ikke godta din tolkning av meg."

Del 4 av 5: Å fikse din indre innsats

Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 10
Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 10

Trinn 1. Bygg opp din selvtillit

Prøv å forstå din egenverdi nøye. Erstatt bekymringen du føler om hva andre mennesker synes om deg med tanker om dine egne mål, prestasjoner og fremgang.

  • Skriv ned målene dine i livet og fremgang så langt. Dette vil hjelpe deg å bli motivert til å prøve å oppnå det.
  • Del fremgangen din på et mål med andre. Dette kan bidra til å motivere deg til å fortsette å prøve, så vel som å dele fremgangen din med menneskene som elsker deg, slik at de kan fortsette å støtte innsatsen din. Velg personer du kan stole på, ikke fortell folk som kan holde deg unna fremdriften du gjør fordi de ikke støtter det du gjør.
  • Se prestasjonene dine. Feir når gode ting skjer; Gå ut på middag, ring en venn, gå en tur i åsene eller kjøp et musikkalbum på internett. Erkjenn prestasjonene dine ved å belønne deg selv, i stedet for dyster om ting du kunne ha gjort bedre.
Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 11
Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 11

Trinn 2. Prøv å være ærlig

Ikke overdriv og ikke deprimere deg selv med løgn. Hold fast på sannheten. For eksempel, hvis du har på deg en rar kjole og folk ser forvirret på deg og du føler "Åh, alle hater denne kjolen", prøv å stoppe den tanken samtidig og spør deg selv "Er jeg sikker på at alle hater det? "? Er det ikke noen som liker ham?"

Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 12
Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 12

Trinn 3. Vær deg selv

Ikke late som om du gjør endringer hvis du virkelig vil. Prøv å ta ansvar for dine handlinger, feil og interesser. I hovedsak å være ansvarlig for alt som er bra og dårlig.

For eksempel, hvis du vil fikse et angstproblem som forfølger deg, må du innrømme det og godta at du har et angstproblem. Bare da kan du prøve å fikse det

Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 13
Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 13

Trinn 4. Prøv å ombestemme deg

Du må innse at du, som alle andre, er en del av hele dette universet. Det er et faktum, og ingen kan ta det fra deg. Det er en rettighet du er født med. Forstå at ingen er bedre eller viktigere enn deg.

Derfor skylder du deg selv og andre å være den beste versjonen av deg selv. Prøv alltid å få frem det beste i deg selv og del det med andre. Ved å alltid prøve å få frem det beste i deg selv, hjelper du deg selv og de rundt deg

Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 14
Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 14

Trinn 5. Bare godta at du er den du er, uansett hvordan utenforstående oppfatter deg

"Jeg er" -følelsen er konstant. Tenk tilbake på barndommen din og tenk på "jeg" på den tiden. "Jeg" er alltid den samme, uansett alder eller stasjon. "Jeg" er ikke avhengig av noe. Det vokser ikke eller krymper, det er bare at tankene dine får deg til å føle at det endrer seg eller avhenger av noe annet. Så prøv å forstå nøye at figuren din ikke er avhengig av noe eller noen. Å tenke slik hjelper virkelig på selvtilliten din.

Som Judy Garland en gang sa: "Vær den beste versjonen av deg selv, ikke den nest beste versjonen av noen andre". Prøv ditt beste for å gjøre dette

Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 15
Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 15

Trinn 6. Observer tankemønstrene du tenker på mens du sitter stille eller jobber

Hvis tankene dine er hva andre mennesker synes om deg, vær forsiktig. Ikke la tankene dine ha disse tankene. De samme tankene vil dukke opp og skape en tunnel som du blir tvunget til å gå gjennom når muligheten byr seg.

Les bøker for å hjelpe deg selv. Prøv å spørre favorittlæreren din om dette problemet, eller du kan google det, gå til biblioteket eller til en bokhandel

Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 16
Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 16

Trinn 7. Avled oppmerksomheten

Hvis du begynner å føle deg mindreverdig, kan du prøve å finne et annet mål for å distrahere deg selv. Denne distraksjonen kan være hva som helst. Du kan prøve å legge merke til at insekter kryper på gulvet og konsentrere deg om dem. Hvilken farge har insektet? Hvor mange bein? Bruk alt som distraherer fra deg selv. Denne distraksjonen tar deg tilbake til nåtiden og omgivelsene dine.

Hvis du føler deg mindreverdig når du snakker med andre mennesker, må du flytte fokuset til å lytte til hva andre mennesker har å si. Fokuser på ordene, ikke fokuser på hvordan du ser ut eller hva du skal si videre. Dette er effektivt for å overvinne problemene med selvtillit

Del 5 av 5: Gjøre eksterne ting for å forbedre deg selv

Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 17
Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 17

Trinn 1. Prøv å si selvbekreftelser foran et speil

Fortell deg selv at du er positiv, flink til det du gjør og klar til å gjøre endringer når det trengs. Gjenta ofte for effektive resultater.

Noen bekreftelser du kan si inkluderer: "Jeg er en god person og fortjener å bli elsket og respektert", "jeg er mer enn usikker", "jeg prøver mitt beste, og det er alt jeg kan gjøre."

Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 18
Slutt å føle deg selvbevisst Trinn 18

Trinn 2. Frigjør deg selv fra kritikken til andre som er dømmende og ikke vil hjelpe deg

Når du lar andre dømme deg, gir du opp lykken din og gir den til andre. Ikke la andre fortelle deg hvem du er. Dette er ditt liv, ikke deres. Det er vanskelig å holde seg til det du tror på og være den du virkelig er, men hvis du prøver å gjøre det, prøver du allerede å få frem det beste i deg.

Omgiv deg med mennesker som gjør deg glad. Å være rundt negative mennesker vil bare få deg ned. Det høres kanskje klisjé ut, men tenk på hvordan du har det når du er rundt positive mennesker og hvordan du føler det når du er rundt negative mennesker. Disse to tingene er veldig forskjellige, og du vet sikkert hvilken du foretrekker

Advarsel

  • Slutt å søke godkjenning fra andre. Hvis du er avhengig av hele ditt liv på validering fra andre, vil du heller ikke kunne overvinne denne mindreverdighetsfølelsen.
  • Ikke alltid bli defensiv. Hvis du tar feil, kan du prøve å innrømme det oppriktig fordi dette ikke er verdens ende. Alle gjør feil. Beklager og fortsett etter det.
  • Noen ganger prøver folk å mobbe deg hvis de føler at du er sårbar (det er slik mobbere jobber - finn svakhetene dine og dra fordel av dem.) Hvis du er i denne situasjonen, kan du prøve å gå bort eller nekte å være med. Aldri kaste bort tid på å imponere dem eller prøve å forsvare deg mot anslagene av sinne og selvtillit som de faktisk føler.
  • Du er den strengeste kritikeren av deg selv. Innse at ingen dømmer deg like hardt som du dømmer deg selv.

Anbefalt: