4 måter å slutte å bekymre deg og begynne å nyte livet

Innholdsfortegnelse:

4 måter å slutte å bekymre deg og begynne å nyte livet
4 måter å slutte å bekymre deg og begynne å nyte livet

Video: 4 måter å slutte å bekymre deg og begynne å nyte livet

Video: 4 måter å slutte å bekymre deg og begynne å nyte livet
Video: Se hvordan et abstrakt maleri bliver til 2024, Kan
Anonim

Litt bekymring er sunt. Det får oss til å tenke fremover og hjelper oss med å forberede oss på å håndtere uforutsette ulykker. Men hvis du bekymrer deg for mye, gjør du hele livet elendig og belaster deg selv med mye unødvendig stress. Les trinnene nedenfor for å lære hvordan du kontrollerer dine bekymringer og gjenoppliver din lidenskap for livet.

Steg

Metode 1 av 4: Redusere bekymringskilder

Slutt å bekymre deg og begynn å leve Trinn 1
Slutt å bekymre deg og begynn å leve Trinn 1

Trinn 1. Reduser samlingen din

Til tross for at dagens teknologi er mindre og mer nyttig enn noen gang, ser det ut til at vi alle ender opp med ting vi ikke bruker eller bryr oss om lenger. Det kan føles som en smerte å ta seg tid og trøbbel med å bli kvitt det, men du vil være glad du gjorde når oppgaven er utført.

  • Bli kvitt alt du ikke har brukt på et år eller så, med mindre det er veldig dyrt eller et familiearv. Hold en garasje auksjon, bruk eBay, eller bare doner ekstra retter, klær, leker, bøker, filmer, spill og andre ting til veldedige formål.

    Dyre gjenstander og/eller arvestykker som ikke har blitt brukt på lenge, bør pakkes forsiktig og oppbevares på loftet, kjelleren, garasjen eller til og med soverom som er sjelden brukt

Slutt å bekymre deg og begynn å leve Trinn 2
Slutt å bekymre deg og begynn å leve Trinn 2

Trinn 2. Velg et rom

En av de vanligste reseptene psykologer gir for å kurere søvnløshet, er å sette av et soverom til sex og sove alene. Ved å lage et rom dedikert og tildelt en bestemt aktivitet, overbeviser du hjernen din om å delta i denne aktiviteten hver gang du går inn i dette rommet. Lev denne metoden så mye plassen din tillater:

  • Fjern TV, skrivebord, datamaskin og andre lignende distraksjoner fra soverommet. Oppbevar klær og bøker der i stedet. Bare bruk tid på soverommet når du skifter klær, henter en bok, legger deg eller har sex. Ikke les i sengen.
  • Rengjør rotet fra spisebordet/frokostbordet. Hvis du ikke har spiseplass eller frokosthjørne, men du har et bord, må du fjerne det. Bruk tabellen bare for å spise og papirarbeid (regninger, studier, skriving og så videre). Forplikt deg til å rengjøre tallerkenen etter hvert måltid.
  • Ta vare på kjøkkenet ditt. Svært sjelden vil du noen gang få så mange retter skitne på en dag at du ikke klarer å vaske dem alle på 30 minutter om natten. Rengjør hver dag, slik at du kan fortsette å bruke kjøkkenet til matlaging og ikke trenger å bekymre deg for rot.
  • Inkluder tidkrevende aktiviteter på kontoret eller stuen. Oppbevar datamaskiner, TV -er, videospillkonsoller og gjenstander for andre lignende aktiviteter i fellesarealer. Tren hjernen din til å knytte disse områdene til fritidsaktiviteter og hobbyer. Du vil kunne utføre arbeidet i andre, nytteområder i hjemmet med mye større effektivitet.
Slutt å bekymre deg og begynn å leve Trinn 3
Slutt å bekymre deg og begynn å leve Trinn 3

Trinn 3. Vurder å kansellere TV -tjenesten

Dette er et drastisk skritt for noen, men planlagt TV -programmering kan forstyrre en daglig tidsplan uten som det ville være tilstrekkelig. De fleste føler at de ikke savner TV -tjenesten så mye som de tror etter noen dager uten den. Invester i stedet i en betalt streamingvideotjeneste, slik at du kan se TV -programmer når det passer deg.

  • DVR -sett som tar opp TV -programmer du kan se senere er også et levedyktig alternativ hvis du ikke tåler tanken på å vente 8 måneder på å se en ny sesong av favorittprogrammet ditt, men sørg for å motstå fristelsen til å slå på TV -en bare fordi den er der. Når du begynner å se, bruker du vanligvis mer tid enn du hadde tenkt, dette tetter til resten av dagen og får deg til å føle at du må skynde deg.
  • Å redusere Internett-bruk er også en god idé hvis du klarer det, men siden de fleste også bruker Internett til praktisk daglig virksomhet, kan dette være mye vanskeligere. Start med TV -en og se hvordan det går først.

Metode 2 av 4: Organisere livet ditt for å løpe jevnt

Slutt å bekymre deg og begynn å leve Trinn 4
Slutt å bekymre deg og begynn å leve Trinn 4

Trinn 1. Sett opp et budsjett

Et av de enkleste og mest effektive trinnene du kan ta for å redusere bekymringen fra ditt komplekse liv, er å budsjettere utgiftene dine. Det er ikke noe mystisk eller vanskelig ved dette:

  • Spor utgiftene dine i en uke eller to. Ikke bekymre deg for å kontrollere det enda; bare bruk som vanlig. Du kan spore det på telefonen eller på papir.
  • Del utgiftene dine etter vanlige kjøpstyper. For eksempel har mange typiske budsjetter kategorier for gass, mat, underholdning og dagligvarehandel. Legg sammen hver kategori og multipliser slik at du har et estimat av månedlige utgifter.
  • Legg til en annen kategori for regningsbetalinger, og en annen for sparing (hvis du sparer penger). Det er budsjettet ditt. Prøv ditt beste for å holde deg til det for å unngå å måtte bekymre deg for hvor mye penger du har råd til å bruke et eller annet sted.
  • Budsjettet ditt vil også være nyttig for å hjelpe deg med å gjøre endringer for å spare mer penger eller redusere kjøp i visse kategorier. Bare trekk fra tallet i en kategori, og legg til en annen du liker. Hold deg til det budsjettet for å gjennomføre endringer.
  • Budsjett fleksibelt. Ulike dager krever en annen tilnærming. Kanskje du spiser takeaway hver mandag kveld, eller har en bestemt date med venner på en lørdag ettermiddag. Så vær oppmerksom på dette og sjekk din grunnleggende plan hver morgen i hodet ditt. Legg til tid til å ta vare på det du trenger for å ta vare på den dagen, med litt spillerom på begge sider.
Slutt å bekymre deg og begynn å leve Trinn 5
Slutt å bekymre deg og begynn å leve Trinn 5

Trinn 2. Still inn tiden

Du kan sette et budsjett for tiden din akkurat som et budsjett du kan sette for pengene dine. Siden du prøver å redusere bekymringen i stedet for å øke den, kan du gå inn i denne prosessen med fokus på å maksimere din personlige tid, i stedet for å stappe så mye du kan hver dag.

  • Sett en søvnplan. Følg, selv i helgene. Gi deg selv et mål på en time å sove om natten, og sett en streng tid til å våkne om morgenen. Sørg for at mellomrommet mellom sengetid og starten på dagen gir deg omtrent en time mer enn søvnmengden du faktisk trenger, slik at du ikke legger deg ned og begynner å bekymre deg for om du sovner i tide eller ikke.
  • Tilordne oppgaver til samme tid hver dag. Planlegg tid for daglig rengjøring, pendling, arbeid, shopping, spising og lekser. Legg til tid til andre ting du gjør nesten hver dag, for eksempel lekser, trening eller en aktiv hobby. Legg dem i en bestemt rekkefølge som passer deg. All tid som er igjen er fritiden din som vil bli brukt til avslapning eller hva du vil.

Trinn 3. * For å maksimere fritiden din, prøv å inkludere turer utenfor hjemmet

For eksempel kan du planlegge å shoppe på vei hjem fra jobb, for å kutte ned på ekstraturen.

Trinn 4. * For mange mennesker gjør uregelmessige arbeidsplaner denne typen budsjett vanskelig, men du kan fortsatt planlegge å takle timeplanen i samme rekkefølge hver dag, og bare blande den en gang i blant

Metode 3 av 4: Ta kontroll over tankene dine

Slutt å bekymre deg og begynn å leve Trinn 6
Slutt å bekymre deg og begynn å leve Trinn 6

Trinn 1. Dra nytte av fritiden

Det er enkelt å fylle hvert øyeblikk av fritiden med smarttelefonapper, surfing på sosiale medier, TV, bøker, hobbyer og mer, men det er ikke alltid en god idé. Noen ganger er det du trenger ikke en distraksjon, det er i sin egen tid. Det er ikke mye ledig tid i løpet av dagen for de fleste, men det er ikke vanskelig å finne noen fem-minutters vinduer hvor du kan la alt være igjen og være alene med tankene dine.

Bruk fritiden til å tenke på hva du vil, eller bare legg deg ned og se på mønstrene i taket eller bladene på treet ved vinduet. Ikke fyll den med noe som krever oppmerksomhet for å glede deg, for eksempel bøker eller smarttelefoner

Slutt å bekymre deg og begynn å leve Steg 7
Slutt å bekymre deg og begynn å leve Steg 7

Trinn 2. Ta deg tid til å rense hodet

Selv den mest overarbeidede voksne kan finne en halv time en gang i uken for å sette av til stille meditasjon og refleksjon. Meditasjon er en kraftig teknikk for å regulere tankene og følelsene dine, og alt som trengs er et rolig sted uten for mange distraksjoner. Sitt komfortabelt og fokuser på pusten til resten av tankene roer seg. På den måten kan du takle det uten å føle deg overveldet av konsekvensene.

Dette er også et flott tidspunkt for å sette ukentlige mål eller minne deg selv på hastende oppgaver, for eksempel handleturer og verftsarbeid. Ha gjerne et stykke papir og en penn eller blyant like ved hånden når du mediterer, slik at du kan lage lister og organisere alt som kommer opp. Du kan bruke notatene dine til å veilede uken fremover, og redusere rot

Slutt å bekymre deg og begynn å leve Trinn 8
Slutt å bekymre deg og begynn å leve Trinn 8

Trinn 3. Vær rasjonell

Ofte bekymrer folk seg over ting de har begrenset kontroll over, for eksempel om de har fått ny jobb (etter intervjuet) eller om nye bekjente virkelig tenkte på dem. Denne bekymringen er vanskelig å fullstendig undertrykke, selv om det er klart at bekymring ikke vil endre utfallet. Det betyr imidlertid ikke at du ikke kan gjøre ditt beste for å minne deg selv om ikke å bekymre deg. Gjør en bevisst innsats for å fokusere oppmerksomheten din andre steder, og la hendelser løpe så godt du kan.

Prøv å respektere deg selv. Hvis ting ikke går som du håpet, kan du gå gjennom hendelsesforløpet i hodet ditt og prøve å fokusere på det du gjorde riktig eller hvor hardt du prøvde, i stedet for "der du skrudde opp." Sjansen er stor, at utfallet har mindre å gjøre med handlingene dine, og mer å gjøre med noen andre. Hvis du stadig kritiserer deg selv, vil du bare være mer bekymret når lignende situasjoner oppstår (og mer sannsynlig å gjøre feil av nervøsitet). Stol på at du gjør det beste du kan, og også at du vil gjøre ditt beste neste gang. Det er ingen god grunn til å bekymre seg for ting som har skjedd og gått

Metode 4 av 4: Gi deg selv en grunn til å nyte livet

Slutt å bekymre deg og begynn å leve Trinn 9
Slutt å bekymre deg og begynn å leve Trinn 9

Trinn 1. Bare gjør det

Ofte vil bekymringene dine dreie seg om du kan lykkes med noe. Selv om noen ting i stor grad er tilfeldig (som nevnt ovenfor), kan du kompensere godt ved å gjøre andre anstrengelser selv. Velg det du har hatt lyst til å gjøre lenge, ønsker å gjøre det bedre eller begynne å gjøre det igjen, og prøv det.

  • Husk at det aldri skader å prøve noe for din egen glede. Derfor er det ingen god grunn til å bekymre deg for hvor godt du vil klare det. Bare følg med deg selv, prøv ditt beste for ikke å bekymre deg for hva andre mennesker tror.
  • Fortsett å prøve og jobbe med tingene du er interessert i. Du vil lykkes oftere enn du kanskje tror, og begynne å bekymre deg mye mindre fordi du innser at 75% av suksessen bare er å komme seg ut og prøve. Folk som virker vellykkede og lykkelige er mennesker som deg, bare de lar aldri bekymringene stoppe dem fra å ta seg tid til å prøve andre ting.
  • Tingene du prøver trenger ikke være prangende eller betydningsfulle for andre enn deg selv. Du kan ta en ny hobby, som strikking eller kampsport, eller du kan forplikte deg til å smile oftere på jobben. Målene du setter deg er å prøve å oppnå. Jakt på det du noen gang har ønsket å forfølge. Du vil bli fornøyd med resultatene oftere enn ikke.
Slutt å bekymre deg og begynn å leve Trinn 10
Slutt å bekymre deg og begynn å leve Trinn 10

Trinn 2. Lev i øyeblikket

Ikke besett om fremtiden; i stedet fokusere på å leve i nåtiden. Det er greit å planlegge klokt og sette mål, men det viktige er å leve livet ditt i nåtiden, og ikke bekymre deg for det som er fortid eller hva som kan ligge langt i fremtiden.

  • Øv på selvaksept. Som nevnt tidligere er overdreven selvkritikk en stor kilde til bekymring. Det er en del av oss som lytter til hva vi har å si om oss selv, om vi liker det eller ikke. Hvis du alltid er så hard mot deg selv, kan du ikke nyte noe. Å fortelle deg selv at du vil gjøre det bedre i fremtiden er en ting; å nekte å være stolt av deg selv og fornøyd med trinnene du har tatt for å gjøre livet ditt hyggelig akkurat nå, er en annen sak.
  • Husk at mennesker er egoistiske av natur. Når du gjør en pinlig feil eller oppstyr, kan det føre til at alle bekymringene dine kommer tilbake til livet med hevn, og etterlater deg halvkatatonisk med frykt og selvtillit. Faktum er at alle har feil en gang i blant, og de fleste andre enn personen som gjorde feilen, glemmer det helt eller ignorerer det like etterpå. Ingen ser obsessivt på alle dine bevegelser; Faktisk husker de fleste ikke engang hva du fortalte dem for en måned siden, med mindre du fortalte dem det igjen. Det er ingen grunn til å ta med deg skam etter hendelsen.
Slutt å bekymre deg og begynn å leve Trinn 11
Slutt å bekymre deg og begynn å leve Trinn 11

Trinn 3. Tell velsignelser

Som de fleste av de gamle ordtakene og ordtakene, vil dette gjentas ad infinitum fordi det virkelig er et veldig klokt råd. Sett av motstand mot klisjeer et øyeblikk og tenk på alle fordelene du har. Du leser denne artikkelen på Internett, noe som betyr at du har eller kan låne internettilgang. Det betyr også at du kan lese, noe som ikke alle kan gjøre. Alle liv unntatt de mest desperate og elendige har mye godt i seg. Finn det du har, og minne deg selv på å være takknemlig for det hver dag.

Se livet ditt i kontekst. Hvis du bor i en bygning med tak og vegger, vær takknemlig for det i stedet for å bekymre deg for at det er for enkelt eller for nedslitt. Hvis du ikke har et hjem, vær takknemlig for klærne på ryggen. Hvis du bor på et sted med hardt vær, vær takknemlig for at været noen ganger går og blir hyggelig. Vær takknemlig for at du kan tenke selv, forstå skjønnhet og drømme om noe bedre

Uansett situasjon, kan du finne ting å sette pris på i livet ditt hvis du leser denne artikkelen. Tenk på dem hver gang du sitter og bekymrer deg i stedet for å handle og nyte livet.
Slutt å bekymre deg og begynn å leve Trinn 12
Slutt å bekymre deg og begynn å leve Trinn 12

Trinn 4. Begrens ditt ansvar

Det er noen mennesker som bekymrer seg fordi de prøver å ta vare på alle og alt rundt dem, eller fordi de leser om problemer andre steder i verden og føler at de aldri gjør nok for å hjelpe. Det er godt å være støttende og veldedig, men å overdrive det vil gjøre deg til et utmattet nervøst og frustrert rot. Gjør en bevisst innsats for å minne deg selv på at andre mennesker, som deg, er mer dyktige enn de aner, og at du ikke trenger å være der for alle ved enhver anledning.

  • Folk som har alt tatt vare på for dem, som bortskjemte barn, er til syvende og sist uforberedt på å fungere i voksenverdenen, noe som betyr at det å være upassende noen ganger faktisk er den beste hjelpen du kan gi.
  • Det er også viktig å minne deg selv på at andre bryr seg så mye som deg om sosiale og veldedige spørsmål. Det er greit å la dem dele ansvaret; ofte er dette den eneste måten å gjøre det utholdelig. Dette betyr ikke at du må slutte å bry deg; nei, det betyr at du skal være stolt av det du gjør og slutte å bekymre deg for at det ikke er bra nok. Det er nok.
  • Sett grenser for deg selv. Dette kan være en grense for hvor lang tid du bruker på å hjelpe andre, en grense for pengene du bruker på å støtte dem, eller bare en grense for hvor mye tid du bruker på å bekymre deg for verdens problemer. Utformingen av grenser er basert på hva slags omsorg du gjør som får deg til å bekymre deg.
  • Husk at bekymring aldri løser noe, og det er noen ting som ikke kan fikses uansett hvor sterk din vilje er. Tving deg selv til å håndtere bekymringene dine utover et visst punkt, og gjør hva du må for å håndheve denne linjen.
Slutt å bekymre deg og begynn å leve Trinn 13
Slutt å bekymre deg og begynn å leve Trinn 13

Trinn 5. Tillit

Til slutt er det noen ting som absolutt ingen kan kontrollere: Vær, død, naturkatastrofer og andre slike krefter er en ustoppelig del av livet på jorden. Lær å stole på din egen evne til å håndtere dem. Du kan ikke endre måten slike ting skjer på, så det eneste du virkelig kan gjøre er å være forberedt på dem, og stole på deg selv til å gjøre ditt beste når du står overfor dem.

  • For eksempel kommer tusenvis av mennesker inn i bilulykker hvert år, men folk fortsetter å bruke biler fordi de er sikre på å gjøre så mye de kan for å unngå hendelser som: å kjøre trygt, bruke bilbelte, lære av tidligere feil og svare raskt til endringer. på veien foran dem. Ta den samme holdningen til alle ukontrollerbare krefter i livet ditt.
  • Det er fornuftig at det forbereder seg på ulykke. Ting som nødmat og vann, førstehjelpssett og brannslukningsapparater er kloke investeringer i din fortsatte sikkerhet. Sørg imidlertid for at forberedelsene dine letter bekymringene dine i stedet for å øke dem. Ikke gi etter for trangen til å kjøpe og forberede mer og mer. Målet er å finne en rimelig balanse, si "dette er nok" og gå videre med ditt daglige liv.

Tips

  • Bruk tiden klokt. Slapp av og gi deg tid til å gjøre det du vil, og gjør ting som vil roe deg ned, og sørg for at disse tingene ikke inviterer til stress.
  • Hvis du er bekymret for helsen din, bør du søke råd fra en lege. Unngå selvdiagnose; Dette gjør det bare verre, og det er mer sannsynlig at du blir feildiagnostisert.

Anbefalt: