Hvordan skrive et finansieringsforslag: 15 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan skrive et finansieringsforslag: 15 trinn (med bilder)
Hvordan skrive et finansieringsforslag: 15 trinn (med bilder)

Video: Hvordan skrive et finansieringsforslag: 15 trinn (med bilder)

Video: Hvordan skrive et finansieringsforslag: 15 trinn (med bilder)
Video: sub | журнал со мной | Сборник журналов за октябрь 2022 г. 2024, Kan
Anonim

Hvis du har en glimrende idé for et nytt produkt, program eller en ny tjeneste, er å skrive et finansieringsforslag en måte å skaffe kapital på. Dette forslaget forklarer begrunnelsen og forventet utfall av et av prosjektene, og distribueres til potensielle sponsorer. For å lage et godt finansieringsforslag, bruk et tydelig og stemningsfullt språk som uttrykker hvorfor prosjektet ditt er viktig, og hvem som vil ha nytte av det. Fremfor alt, demonstrer at prosjektmålene dine stemmer overens med typen initiativ sponsoren ønsker å støtte.

Steg

Del 1 av 3: Angi mål

Skriv et konseptpapir Trinn 1
Skriv et konseptpapir Trinn 1

Trinn 1. Få leserens oppmerksomhet

Et finansieringsforslag er opprettet for å overtale og overbevise en sponsor om å finansiere eller vedta ideen din. Det vil si at det er viktig å "trekke" det fra starten.

  • For eksempel kan du starte forslaget med en interessant, prosjektrelatert statistikk: "Hvert år går 10, 5000 tonn mat bort på grunn av ett skadedyr: rotter."
  • Oppgi en klar tittel på forslaget, for eksempel "Lock the Rat Box: An Effective and Human Rat Outbreak Control", bra for å fange leserens oppmerksomhet.
Skriv et konseptpapir Trinn 2
Skriv et konseptpapir Trinn 2

Trinn 2. Forklar hvorfor du henvendte deg til denne sponsoren

Når du har leserens oppmerksomhet, bør introduksjonen til forslaget forklare hvordan målene dine og sponsorens oppdrag støtter hverandre. Dette viser at du har utarbeidet et forslag nøye og seriøst når du kommer til sponsorer.

Prøv noe sånt som: “PT Savco har lenge vært engasjert i å finansiere prosjekter som forbedrer livskvaliteten til massene. Vi har utviklet Lock the Rat Box som en enkel og rimelig måte å redusere sykdomsrater og sanitetskostnader i samfunnet, og vi ber om din støtte til dette prosjektet.”

Skriv et konseptpapir Trinn 3
Skriv et konseptpapir Trinn 3

Trinn 3. Beskriv problemet som ble reist av prosjektet

Det neste segmentet i finansieringsforslaget ditt vil inneholde noen få setninger eller korte setninger for det spesifikke formålet med prosjektet ditt. Beskriv problemet du vil løse, og beskriv hvordan du visste at det eksisterte.

Skriv et konseptpapir Trinn 4
Skriv et konseptpapir Trinn 4

Trinn 4. Sett problemet i kontekst og forklar hvorfor det er viktig

Vis hvordan prosjektet ditt forholder seg til problemet, spørsmålet eller irritasjonen. Statistikk og andre numeriske data kan bidra til å gjøre forklaringen på årsakene til viktigheten av dette problemet mer overbevisende. Noen lesere kan også bli rørt av fortellingen eller den personlige historien, så det er en god idé å inkludere den.

  • For eksempel kan forslaget ditt også inneholde utsagn som: “I tillegg til å være en plage, er rotter også en kilde til sykdommer som rabies og bubonic pest. Indonesiske byer koster hundrevis av millioner rupiah i året for å løse dette problemet.”
  • Inkluder referanser for å bekrefte alle oppgitte data.

Del 2 av 3: Forklare hvordan finansieringsforslag fungerer

Skriv et konseptpapir Trinn 5
Skriv et konseptpapir Trinn 5

Trinn 1. Del det grunnleggende om metoden din

Selv om leserne er sikre på at du har identifisert et viktig problem, vil de fortsatt vite om du har en måte å løse det på eller undersøke det. Ta deg tid i forslaget til å forklare metoden som skal brukes.

  • For eksempel kan prosjektet ditt innebære en bygning eller prototypenhet for å fange mus på en menneskelig måte.
  • Metoden din kan også innebære aktiviteter. For eksempel kan du foreslå et program som utdanner publikum om farene ved rotter, eller sender etterforskere for å studere alvorlighetsgraden av problemet på forskjellige områder av samfunnet.
Skriv et konseptpapir Trinn 6
Skriv et konseptpapir Trinn 6

Trinn 2. Legg vekt på det unike ved metoden din

Husk at sponsorer kan motta flere finansieringsforslag fra mange mennesker. For å sikre at forslaget ditt lykkes, forklarer du hva som skiller forslaget ditt fra andre forslag. Still deg selv dette spørsmålet: "Hva gjør prosjektet mitt som aldri har blitt gjort før?"

Prøv å bruke utsagn som: “Til tross for at de forklarte farene ved rottepest gjennom plakater, radio og fjernsyn, har ikke regjeringen brukt sosiale medier for å få kontakt med publikum. Prosjektet vårt vil fylle det hullet.”

Skriv et konseptpapir Trinn 7
Skriv et konseptpapir Trinn 7

Trinn 3. Inkluder en tidslinje

Du kan ikke forvente at sponsorer bruker penger på åpne prosjekter. Det bør være et segment i finansieringsforslaget som beskriver en anslått tidslinje for prosjektimplementering.

For eksempel: “Februar 2018: signerte leieavtalen for arbeidsplassen. Sent i februar 2018: innkjøpt materiale til Lock the Rat Box -prototypen. Mars 2018: første testing av prototypen.”

Skriv et konseptpapir Trinn 8
Skriv et konseptpapir Trinn 8

Trinn 4. Gi et eksempel på en tydelig prosjektvurderingsmetode

Sponsoren ønsker bare å finansiere prosjekter med stor sjanse for suksess, så et segment av forslaget bør beskrive hvordan du måler prosjektresultater. Hvis du for eksempel utvikler et produkt, kan suksessraten måles i enheter produsert og/eller solgt.

Andre vurderingsverktøy som kan brukes inkluderer kundetilfredshetsundersøkelser, samfunnsengasjement og måleberegninger

Skriv et konseptpapir Trinn 9
Skriv et konseptpapir Trinn 9

Trinn 5. Vis det opprinnelige budsjettet

Sponsorer vil ønske å se et generelt sammendrag av de estimerte kostnadene for prosjektet ditt. Dette budsjettet beskriver finansieringsbehovet og hjelper sponsoren med å finne ut om prosjektets omfang er hensiktsmessig. Finansieringsforslaget er et første forslag, så ikke alle detaljer trenger å bli forklart. Informasjon om grunnleggende kostnader som kan inkluderes i forslaget inkluderer imidlertid:

  • Personal, inkludert alle assistenter
  • Råvarer og utstyr
  • Reise
  • Konsulenttjenester kreves
  • Arbeidsområde (f.eks. Leie)
Skriv et konseptpapir Trinn 10
Skriv et konseptpapir Trinn 10

Trinn 6. Avslutt med et prosjektoppsummering

Lukk forslaget med et lite avsnitt som gjentar prosjektmålene, underliggende handlingsplan og prosjektkrav. Fokuser på de viktige tingene du vil ha i sponsorens minne.

Del 3 av 3: Gjennomgang av utkastet

Skriv et konseptpapir Trinn 11
Skriv et konseptpapir Trinn 11

Trinn 1. Hold utkastet til forslaget kort og ryddig

Finansieringsforslag er vanligvis korte dokumenter med 3-5 sider med dobbel avstand. Du må anta at sponsoren mottar mange forslag, så et dårlig formatert forslag vil bli avvist umiddelbart.

  • Hvis sponsoren ber om et forslag i henhold til et bestemt format, følg det helt.
  • Ellers kan du bruke en standard skrift i en størrelse som er tydelig leselig (vanligvis 12 poeng er tilstrekkelig), sidetall og bruk rimelige marginer. (vanligvis 2,5 cm på alle sider).
Skriv et konseptpapir Trinn 12
Skriv et konseptpapir Trinn 12

Trinn 2. Kontroller forslaget for å slå av det handlingsorienterte språket som brukes

Sponsorer leter etter prosjekter som er godt gjennomtenkte og som kan realiseres. Unngå å dekke forslag eller gjøre noe som får deg til å virke usikker på det foreslåtte prosjektet.

  • For eksempel, unngå setninger som "Vi tror at produktet vårt, Lock the Rat Box, har potensial til å hjelpe visse lokalsamfunn, eller i det minste kontrollere rotteepidemien."
  • En sterkere uttalelse ville være: "Lock the Rat Box vil kontrollere en rottepest i en mellomstor by, og helt utrydde dette skadedyret i de fleste tilfeller."
Skriv et konseptpapir Trinn 13
Skriv et konseptpapir Trinn 13

Trinn 3. Bruk ordforråd som leserne vil forstå

For eksempel, hvis du skal sende et forslag til en vitenskapelig institusjon, kan du bruke tekniske termer. Men hvis det samme prosjektforslaget vil bli lest av offentlige organisasjoner, unngå å bruke vitenskapelig sjargong og forklar essensen i forslaget slik at leseren kan forstå det.

Hvis du skriver et forslag for allmennheten i stedet for en ekspert, kan du be noen som ikke kjenner prosjektet ditt om å lese forslaget og fortelle dem delene de ikke forstår

Skriv et konseptpapir Trinn 14
Skriv et konseptpapir Trinn 14

Trinn 4. Inkluder kontaktinformasjon

Sørg for at sponsoren din kan kontakte deg via telefon, e -post og brev. Selv om du har inkludert denne informasjonen i et annet segment av forslagsskjemaet, er det en god idé å inkludere den i forslaget også i tilfelle sponsing er nødvendig.

Skriv et konseptpapir Trinn 15
Skriv et konseptpapir Trinn 15

Trinn 5. Korrekturles det siste utkastet

Selv de sterkeste forslagene er ubrukelige hvis de er dekorert med feil, stavefeil eller feil formatering. Vis sponsorer at du er samvittighetsfull, grundig og flittig ved å perfeksjonere det siste utkastet før det sendes inn.

Anbefalt: