Hvordan bruke øyesminke (for kvinner i alderen 50 og over)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bruke øyesminke (for kvinner i alderen 50 og over)
Hvordan bruke øyesminke (for kvinner i alderen 50 og over)

Video: Hvordan bruke øyesminke (for kvinner i alderen 50 og over)

Video: Hvordan bruke øyesminke (for kvinner i alderen 50 og over)
Video: KVISE TIPS! Beste måten og bli kvitt dem på! 2024, Kan
Anonim

Når kvinner blir eldre, er det bekymringsfullt å se mørke ringer, rynker og poser som dannes under øynene. Men med riktig sminkepleie og god hudpleie kan øynene dine se unge ut og være den beste delen av ansiktet ditt. Øyesminke kan gjøre ansiktet ditt lysere og få deg til å føle deg vakrere, slik at du blir tryggere på alder og hud.

Steg

Del 1 av 2: Klargjøring av huden

Påfør øyesminke (for kvinner over 50 år) Trinn 1
Påfør øyesminke (for kvinner over 50 år) Trinn 1

Trinn 1. Fukt huden

Det første trinnet for å få en frisk og yngre hud er å fukte den hver dag. Når du blir eldre, er området rundt øynene utsatt for rynker og ser hengende ut, men fuktighet av huden din kan bidra til å gjenopprette fuktigheten i huden din, noe som gir den en mer naturlig glød.

Påfør øyesminke (for kvinner over 50) Trinn 2
Påfør øyesminke (for kvinner over 50) Trinn 2

Trinn 2. Eksfolier huden

Hver kveld før du legger deg, eksfolierer huden din forsiktig for å behandle tørr eller flassende hud. Du kan bruke en ansiktsskrubbe eller naturlige ingredienser som kokosnøttolje, men pass på at ingrediensene ikke er for harde og forårsaker hudirritasjon. Kjøp en eksfoliant som er spesifikk for din hudtype hvis du har sensitiv hud.

Peeling er veldig fordelaktig hvis det gjøres riktig, men hvis det gjøres for mye eller brukes hardt, kan ansiktet oppleve rødhet, peeling eller ømhet

Påfør øyesminke (for kvinner over 50) Trinn 3
Påfør øyesminke (for kvinner over 50) Trinn 3

Trinn 3. Bruk solkrem

Selv om du kan føle at mørk brun hud (i dette tilfellet for lyshudede europeiske kvinner) vil hjelpe deg med å se yngre ut, vil solskader bare få huden til å eldes raskere. Påfør alltid solkrem når du går ute lenge for å forhindre at det dannes flere rynker og flekker på huden.

Påfør øyesminke (for kvinner over 50 år) Trinn 4
Påfør øyesminke (for kvinner over 50 år) Trinn 4

Trinn 4. Påfør øyekrem daglig

Mørke ringer som vises under øynene er vanskelige å skjule, men påføring av en øyekrem hver kveld og en lysere krem om morgenen kan hjelpe til med å bli kvitt dem. Bruk en øyekrem som matcher hudtonen din, slik at den smelter godt sammen med foundation og krem som dekker flekker.

Påfør øyesminke (for kvinner over 50) Trinn 5
Påfør øyesminke (for kvinner over 50) Trinn 5

Trinn 5. Fjern øyesminke før du legger deg

Etter en lang dag er det fristende å gå i seng uten å vaske ansiktet, men å fjerne sminke før du legger deg er avgjørende for å holde huden din frisk. Makeup kan ikke bare tette porene i huden, men kan også forårsake aldring og rynker fordi ansiktet ikke kan komme seg etter å ha vært i kontakt hele dagen.

  • I løpet av dagen blir ansiktet utsatt for smuss og forurensning. Å vaske ansiktet ditt om natten er viktig for å fjerne olje og smuss i løpet av dagen og gi huden en sjanse til å gro. Hvis sminke forblir i ansiktet ditt, kan olje bli fanget i huden din, noe som kan føre til fine linjer og for tidlig aldring.
  • Hvis du ikke har tid til å vaske ansiktet ditt om natten eller er for sliten, kan du bruke en sminkefjerner for å tørke av hud og øyne. Du må rengjøre ansiktet regelmessig, men det er greit å gjøre det en gang i blant.
  • I motsetning til foundation kan det ikke skade huden å sove med øyesminke på, men det kan forårsake betennelse og irritasjon i øynene.
Påfør øyesminke (for kvinner over 50) Trinn 6
Påfør øyesminke (for kvinner over 50) Trinn 6

Trinn 6. Få nok søvn om natten

Mangel på søvn kan være det farligste for huden, fordi huden ikke har rett tid til å komme seg og hvile, noe som resulterer i mørke ringer og kjedelig hud. Når du blir eldre, er det veldig viktig å få nok søvn slik at huden din ser ny og frisk ut om morgenen.

Hvis du har problemer med å sove, kan du prøve å gjøre noen aktiviteter før sengetid som vil slappe av i kroppen og forberede deg til å hvile. Gjør yoga før sengetid, drikk varm te, ta et varmt bad, skriv en liste over ting du kan gjøre for å tømme tankene dine, eller gå en tur. Å gjøre avslappende aktiviteter før sengetid vil redusere stress og gjøre det vanskelig for deg å sove

Del 2 av 2: Sminke

Påfør øyesminke (for kvinner over 50) Trinn 7
Påfør øyesminke (for kvinner over 50) Trinn 7

Trinn 1. Vær trygg på din alder

Kvinner blir lett flau over alderen, men aldring er normal, og jo mer trygg du er med alderen din, jo lettere blir det å føle seg vakker. Forstå at huden din kan være annerledes enn da du var i tjueårene, men det er ikke en dårlig ting. Prøv å ikke overdrive det med sminke og fokuser på å gjøre det som er best for huden din.

Påfør øyesminke (for kvinner over 50) Trinn 8
Påfør øyesminke (for kvinner over 50) Trinn 8

Trinn 2. Forstå at litt sminke kommer langt

Å bruke øyenskygge og annen øyesminke er en ferdighet, og du kan bli fristet til å bruke mer sminke når du blir eldre fordi du vil dekke så mye av huden din som mulig. Imidlertid vil overdreven sminke trekke mye oppmerksomhet til øynene (og ikke en god grunn). Velg et mer naturlig utseende som får øynene dine til å skille seg ut, men som ikke trekker for mye oppmerksomhet.

Påfør øyesminke (for kvinner over 50 år) Trinn 9
Påfør øyesminke (for kvinner over 50 år) Trinn 9

Trinn 3. Ha et godt produkt

Når det gjelder sminke, jo dyrere et produkt er, desto bedre er produktet fordi det varer lenger og du ikke trenger å overdrive det når du sminker deg. Å bruke sminke av bedre kvalitet vil til slutt være verdt det, og du trenger ikke å kjøpe oftere.

Påfør øyesminke (for kvinner over 50) Trinn 10
Påfør øyesminke (for kvinner over 50) Trinn 10

Trinn 4. Skjul mørke øyesirkler og øyeposer

Bruk prinsippet om minimal sminke for maksimalt utseende. Påfør en liten mengde concealer for å skjule mørke ringer eller øyeposer under og rundt øynene, bland med fingrene for å påføre concealer på huden. Velg en lyse nyanse som er en nyanse eller to lysere enn huden din, og prøv å bruke den bare på de mørkere områdene, da påføring på de lysere områdene bare vil føre til misfarging av ansiktet.

Påfør øyesminke (for kvinner over 50) Trinn 11
Påfør øyesminke (for kvinner over 50) Trinn 11

Trinn 5. Bruk en primer (krem eller lotion for langvarig sminke) på øyelokkene

Med slitne øyelokk som har en tendens til å krølle i løpet av dagen, er det lett for øyenskyggen å falme eller skape bretter som ser unaturlige ut. Påføring av en primer før du setter på øyenskyggen din, vil bidra til å holde øyeskyggen på og vil også vare lenger i løpet av dagen.

Påfør øyesminke (for kvinner over 50) Trinn 12
Påfør øyesminke (for kvinner over 50) Trinn 12

Trinn 6. Påfør nøytral øyenskygge

Øyne som er mer utsatt for rynker og er litt mer hengende trenger ikke mye farge, bare litt gnist for å få dem til å virke mer levende. Sveip en nøytral eller lysere farge, for eksempel en champagnegul, fawn eller brunfarge over hele lokket i løpet av dagen, og bruk deretter en litt mørkere nyanse og tørk på øyets brett for å se på natten.

  • Unngå å bruke mørke farger fordi det bare får øynene til å se sunkne og tunge ut. Prøv alltid å bruke øyenskygge med en ikke-skinnende finish for brettet, noe som betyr å unngå skinnende øyenskygge som fremhever brettet som er negativt for eldre kvinner.
  • Fokuser på øyelokkene og øyekrøllen, da du ikke trenger ekstra sminke på øyenbrynet for å lyse øynene. Å bruke øyesminke under øyenbrynene vil se mindre naturlig ut, og mesteparten av oppmerksomheten bør være på øynene, ikke huden over øynene.
  • Bruk klær og smykker for å trekke oppmerksomheten til øyefarge, ikke øyenskygge. Hvis du har blå øyne, bruk en skjorte som får øynene dine til å skille seg ut, slik at øyenskyggen fremhever dem i stedet for å trekke full oppmerksomhet til øyelokkene. Å velge de riktige brillene som rammer inn øynene og ansiktet godt, vil også fremheve skjønnheten i øynene.
Påfør øyesminke (for kvinner over 50) Trinn 13
Påfør øyesminke (for kvinner over 50) Trinn 13

Trinn 7. Bruk en blyant eller pulver øyenskygge

Velg en mykere farge som mørkegrå eller mørk brun, trekk en tynn linje på det øvre øyelokket og bland det inn med en liten børste hvis du vil ha et veldig naturlig utseende. Å bruke en mørk flytende øyenskygge virker ofte for hard mot aldrende øyne, så bruk av en lys øyenskygge vil markere øynene dine uten å se gamle ut.

Unngå å bruke øyenskygge under øynene, da dette kan få øynene til å se mindre ut. Hvis du fortsatt vil ha farge under øynene, tar du en flat børste og tegner en myk farge under øyevippene med øyenskyggen

Påfør øyesminke (for kvinner over 50) Trinn 14
Påfør øyesminke (for kvinner over 50) Trinn 14

Trinn 8. Velg riktig mascara

Selv om vippene dine er tynne og sparsomme, velger du en mascara som forlenger vippene, ikke de som gir vippene tykkelse. Å lage tykke vipper uten å forlenge dem vil bare få dem til å virke kortere. Fargen på mascaraen spiller egentlig ingen rolle, men prøv alltid å bruke en nyanse som matcher brynene dine (svart fungerer godt for mørke bryn, men hvis du har blonde bryn, bruk alltid brun eller mørk brun mascara).

  • Før du påfører mascara, krølle vippene for å gi dem en fin form og deretter bruke en mascara -primer for å få mascaraen til å vare hele dagen. Ikke klem på mascara -beholderen, da dette kan føre til at mascaraen tørker ut.
  • Vurder å bruke vanntett mascara for å få den til å vare hele dagen.
Påfør øyesminke (for kvinner over 50) Trinn 15
Påfør øyesminke (for kvinner over 50) Trinn 15

Trinn 9. Påfør mascara

Start ved roten av vippene, beveg mascaraen langs vippene slik at mascaraen fester seg til vippens røtter og trekk den deretter mot vippespissene. Gjør dette to til tre ganger eller til vippene har et godt lag med mascara.

  • Ikke bruk for mye mascara, da dette vil få vippene dine til å se tynne og unaturlige ut. Det er en fin grense mellom å påføre det riktige lag med mascara på vippene og å gå over bord med mascara.
  • Ikke bruk mascara for lavere vipper, da dette vil se unaturlig og falskt ut.
Påfør øyesminke (for kvinner over 50) Trinn 16
Påfør øyesminke (for kvinner over 50) Trinn 16

Trinn 10. Ikke vær redd for å bruke falske øyenvipper

Ikke alle vil bruke dem, men hvis vippene dine er veldig tynne eller nesten ikke-eksisterende, kan det å ha naturlige utseende falske vipper være med på å få øynene dine til å se yngre ut. Sørg for å bruke vippene en om gangen (vipper av god kvalitet vil koste mer), i stedet for de falske vippene som påføres på en gang.

Påfør øyesminke (for kvinner over 50 år) Trinn 17
Påfør øyesminke (for kvinner over 50 år) Trinn 17

Trinn 11. Form øyenbrynene

Når kvinner blir eldre, kan øyenbrynene bli tynne og noen ganger knapt synlige. Søke råd fra en profesjonell om hvordan du kan forbedre utseendet på øyenbrynene dine, kan ofte hjelpe øynene dine til å se yngre ut, fordi eksperten prøver å korrigere øyenbrynene, slik at øynene dine ikke ser hengende ut.

Anbefalt: