Hvordan lage en svampekake (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage en svampekake (med bilder)
Hvordan lage en svampekake (med bilder)

Video: Hvordan lage en svampekake (med bilder)

Video: Hvordan lage en svampekake (med bilder)
Video: Hvordan reagerer børn, når man fortæller, at der ikke er råd til at holde jul? 2024, Kan
Anonim

Det er få kaker som kan justeres like enkelt som svampekake. Du kan bake i en kakeform eller form, pynt med glasur, glasur og kremfløte, eller server litt søtt til te. Svampekaker er avhengig av at egg blir slått godt for å få volumet opp, men du kan endre teksturen på svampekaken med fettet du bruker. Vanlige svampekaker som bruker smør kan stekes i kakeformer eller kakeformer. Glatt, lett og ruller lett. Chiffonkaker er avhengig av olje og bruker mer mel. Dette resulterer i en sterkere kake som tåler tyngre frosting eller smørkrem. Velg svampekaken du liker, stek den i formen du ønsker, og dekorer den etter din smak.

Ingredienser

For enkel svampekake

  • 4 ss usaltet smør, smeltet og avkjølt, litt til pannen
  • 1 1/2 kopper kakemel, pluss litt til pannen
  • 9 store egg, romtemperatur, hvite og eggeplommer skilt
  • 1 1/2 kopper sukker, delt
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • klype kosher salt
  • melis til pynt

Til Chiffonkake

  • 2 1/4 kopper mel
  • 1 1/2 kopper sukker, delt
  • 2 1/4 ts bakepulver
  • 3/4 ts salt
  • 1/2 kopp nøytral olje, for eksempel raps, grønnsak eller solsikke (ikke bruk olivenolje)
  • 7 store eggeplommer
  • 9 store egg brystvorter
  • 3/4 kopp melk
  • 1/2 ts krem av tannstein
  • 2 ts vaniljeekstrakt

Steg

Metode 1 av 2: Lag en enkel svampekake

Lag en svampekake Trinn 1
Lag en svampekake Trinn 1

Trinn 1. Forvarm ovnen og forbered et bakeplate

Sett ovnstemperaturen til 180 ° C, eller nummer 4 på ovnen. Smør en rund form med en diameter på 22,5 cm eller en kakeform på 30 x 42,5 cm med smør. Bekle bunnen av et stekebrett med bakepapir, smør papiret med smør og dryss mel over. Rør melet forsiktig rundt pannen og fjern overflødig.

Ikke gi etter for fristelsen til ikke å bruke bakepapir. Bakepapiret holder at kaken ikke fester seg til formen og gjør den lett å fjerne

Image
Image

Trinn 2. Forbered bain marie

Hell vann i gryten og varm den til småkoke over svak varme, bare litt boblende. Legg bollen over pannen, og pass på at den ikke blir våt.

Du kan også kjøpe og bruke en dobbel kjele, som ligner på to potter stablet på toppen

Image
Image

Trinn 3. Tilsett eggeplomme og 1 kopp sukker i en bolle

Pisk eggeplommer og sukker over kokende vann til sukkeret er oppløst, ca 3 eller 4 minutter. Når sukkeret er borte, fjerner du bollen fra varmen.

Image
Image

Trinn 4. Pisk den gule/sukkerblandingen

Bruk en stavmikser på middels høy hastighet til å slå deigen til den er lysere i fargen og litt tykkere, ca 3 til 5 minutter. Tilsett vaniljeekstrakt og salt og hell røren i en stor bolle.

Image
Image

Trinn 5. Pisk eggehvitene

Legg eggehvitene i en egen stor bolle og pisk med mikser på høy hastighet. Pisk til den er myk. Deigen vil visne litt når vispen fjernes fra bollen. Etter dette, visp det resterende sukkeret til det er stivt og glansfullt. Dette tar noen minutter.

Pass på at du bruker en veldig ren visp og bolle. Det er veldig lite fett igjen, eggehviten vil ikke nå sin stive form

Image
Image

Trinn 6. Ha eggehviten i eggeplommene

Gjør det litt etter litt, tilsett en tredjedel av eggehviteblandingen om gangen. Sikt deretter eggene sakte over røren og bland. Stopp før alt melet er blandet godt.

Rør blandingen, bruk en slikkepott og hender for å røre den lette løsningen inn i den tunge løsningen. Unngå elting, eller du mister volumet på den lyse deigen. Bare rør det ved å vri håndleddet

Image
Image

Trinn 7. Hell i smeltet smør

Hell over kanten av bollen og rør inn i blandingen til den er jevn, men ikke slå for mye.

Image
Image

Trinn 8. Hell røren i formen og stek

Del deigen i to panner. Stek kakeformen i 25 minutter eller 15 minutter for kakeformen. For å sikre en jevn bruning, roter du formen halvveis gjennom stekingen. Kaken er klar når tannpirken som settes inn kommer ren ut.

Image
Image

Trinn 9. Fjern fra pannen

Hvis du bruker en kakeform, holder du tallerkenen over kaken og vender den om til kaken dukker opp på tallerkenen. Fjern bakepapiret og bruk samme metode for å snu det på et serveringsfat.

Hvis du bruker et kakebord, fordeler du ut noen kjøkkenhåndklær og drysser melis. Vend den varme kaken raskt over på et håndkle som er støvet med sukker. Dryss toppen av kaken med melis og rull kaken i et håndkle. La det avkjøles i minst en time. Rull ut før fylling

Lag en svampekake Trinn 10
Lag en svampekake Trinn 10

Trinn 10. Frost eller fyll om ønskelig

Soppkake bakt i en kakeform kan fylles mellom lag. Svampekaker bakt i kakeformer kan fylles og rulles før de blir frostet på utsiden.

  • Prøv å lage Buche de Noel. Ta en svampekake laget av et kakebord og fyll den med sjokolade, kastanjer, kaffe eller kremost. Rull og beleg med frostingen du ønsker (vanligvis sjokolade). Dekorer kakerullene til de ser ut som tre ved å tilsette soppmareng, kristtorn og rullet tyttebær. Dryss med melis.
  • Prøv å lage en Victoria -svamp. Legg en svampekake laget i en kakeform på et serveringsfat. Pensle med bringebærsyltetøy eller dryss over ferske bær. Dryss kremfløte eller smørkrem over syltetøyet eller frukten. Ordne svampekaken på toppen til den klamme kanten, dryss deretter med melis og server.

Metode 2 av 2: Lage Chiffon Cake

Lag en svampekake Trinn 11
Lag en svampekake Trinn 11

Trinn 1. Forvarm ovnen og forbered bakeplaten

Forvarm ovnen til 165 ° C eller ovnens innstillingsnummer 3. Forbered en form, men ikke smør den.

Image
Image

Trinn 2. Rør inn tørre ingredienser

Rør kopp sukker, bakepulver og salt i en middels bolle.

Image
Image

Trinn 3. Rør inn de våte ingrediensene

Bland olje, eggeplomme og melk i en annen bolle til den er jevn. Tilsett den tørre blandingen sakte i den våte blandingen.

Image
Image

Trinn 4. Pisk eggehvitene

I en egen bolle, visp eggehvitene med en mikser på høy innstilling, til blandingen er jevn. Tilsett krem av tartar og vanilje, pisk til deigen er stiv. Visp sukkersiden langsomt (3/4 kopp) og visp til den er stiv og blank. Dette tar omtrent 5 minutter.

Image
Image

Trinn 5. Tilsett eggehvitene i blandingen

Start med å innlemme en tredjedel av eggehviten i blandingen. Bruk deretter en slikkepott og rør forsiktig og tilsett eggehvite -siden i blandingen. Slutt å røre når alt melet er blandet godt.

Rør blandingen, bruk en slikkepott og hender for å røre den lette løsningen inn i den tunge løsningen. Unngå elting, eller du mister volumet på den lyse deigen. Bare rør det ved å vri håndleddet

Lag en svampekake Trinn 16
Lag en svampekake Trinn 16

Trinn 6. Ha deigen i rørformen

Stek kaken til den tykner ved berøring, ca 50-55 minutter. Fjern den fra ovnen og la den avkjøle opp -ned på toppen i en time før du tar den ut av formen.

For å la kaken stå opp ned, prøv å sette formen opp ned over en flaske som er satt i midten av formen

Lag en svampekake Trinn 17
Lag en svampekake Trinn 17

Trinn 7. Pynt med frosting eller fyll etter ønske

Chiffonkaker kan skives vertikalt, som Angel Food -kake, eller kuttes horisontalt og fylles som Victoria Sponge.

Tips

For å enkelt endre smaken på kaken, bytt ut litt av melet med kakaopulver. Tilsett kakaopulver hvis du vil ha en sjokoladekake. Prøv å bruke bare noen få spiseskjeer sjokolade

Anbefalt: