Hvordan bli en skredder: 15 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli en skredder: 15 trinn (med bilder)
Hvordan bli en skredder: 15 trinn (med bilder)

Video: Hvordan bli en skredder: 15 trinn (med bilder)

Video: Hvordan bli en skredder: 15 trinn (med bilder)
Video: Satisfying Video | How To Make Nail Polish Foot from Kinetic Sand Cutting ASMR​ RainbowToyTocToc 2024, Kan
Anonim

Skreddersyr reparerer og modifiserer vanligvis eksisterende plagg, men kan også lage nye plagg basert på mønstre og design. Du må vite hvordan du skal sy, kombinere, sy og fullføre klær for å lykkes på dette feltet, samt hvordan du tilpasser klærne til forskjellige kroppstyper. Og du må kjenne de grunnleggende designprinsippene for å kunne gi kunder råd om mote. Selv om de skriftlige forutsetningene for å bli skredder ikke er veldig strenge, kan det være vanskelig å bygge en vellykket karriere i feltet hvis trinnene for personlig trening ikke blir fulgt. Fortsett å lese for mer informasjon.

Steg

Del 1 av 3: Utdanning

Bli en skredder Trinn 1
Bli en skredder Trinn 1

Trinn 1. Få et videregående diplom

Det er ingen formelle utdanningskrav for å bli skredder. Men som hovedregel bør du ha minimum et videregående diplom eller GED (General Education Development), spesielt hvis du vil jobbe som skredder for et stort motefirma.

  • Finn ut på videregående skole om det er fag som er relevante for feltet. I det minste bør du prøve å ta et husøkonomkurs. Noen videregående skoler kan til og med holde mer dyptgående sykurs som kan lære deg om motedesign, håndsøm og industrisøm.
  • Ta valgfrie emner for å utvikle en bedre estetisk sans, slik at du blir bedre rustet til å jobbe med farger og stil.
  • Sørg for at emnene du tar også bidrar til å opprettholde matematiske ferdigheter, slik at du ikke får problemer med å jobbe med målinger.
  • Et eller to kurs i virksomheten kan også være nyttig hvis du planlegger å bli en selvstendig eller selvstendig næringsmann.
  • Jobbopplæringskurs kan også være nyttige ettersom instruktørene deres kan være i stand til å hjelpe deg med å få jobb hos noen i klesindustrien.
Bli en skredder Trinn 2
Bli en skredder Trinn 2

Trinn 2. Ta et høyskolekurs

Selv om du ikke trenger å ha en høyskoleeksamen, kan du dra nytte av å ta et høyskole om mote og design.

  • I tillegg til å være nyttig for selvforbedring, ved å fullføre flere kurs eller ha en høyskoleeksamen, er det sannsynlig at sjefen din vil vurdere deg for en kampanje. Du kan til og med jobbe deg opp til toppen og bli tildelt en veileder for andre skreddere.
  • Ta kontakt med dine lokale yrkesopplæringssentre og tekniske skoler, da de vanligvis er mer sannsynlig å holde sy-, design- og motekurs enn fireårige offentlige høyskoler. Kostnaden for å studere ved en høyskole eller teknisk skole vil også være billigere.
  • Se etter skoler som tilbyr en rekke kurs på nybegynner-, mellom- og avansert nivå.
  • Lær ting knyttet til produksjon av klær, mønstre, tekstiler eller tekstiler, klær, tilbehør og klesutstyr.
  • Ideelt sett bør klassene du tar gi en stor mengde skriftlig informasjon og praktiske syøvelser.
Bli en skredder Trinn 3
Bli en skredder Trinn 3

Trinn 3. Vurder å ta et forretningskurs

Mange skreddere ender opp med å være selvstendig næringsdrivende. Selv om det egentlig ikke er nødvendig, er det en god idé å ta kurs i forretnings- og virksomhetsfinansiering på høyskolenivå for å forberede seg på ansvar og plikter ved å drive din egen virksomhet.

Se etter business klasser på din lokale community college. Vær nøye med generelle forretningsklasser, virksomhetsfinansieringstimer, entreprenørskapstimer, markedsføringsklasser og andre klasser relatert til temaer for små bedrifter

Del 2 av 3: Opplevelse

Bli en skredder Trinn 4
Bli en skredder Trinn 4

Trinn 1. Jobbe som praktikant

En av de beste tingene å forberede seg på å jobbe som profesjonell syerske er å ta praksisplass under ledelse av en skredder som er godt etablert i virksomheten. Praksisplassen vil trene din evne til å komme inn i næringslivet, og erfaringen vil se bra ut på CV eller CV.

  • Kanskje du kan få praksisplass under oppsyn av en skredder, skredder eller skredder i en butikk. Praksis hos autoriserte skreddere vil dekke omtrent 4000 timers arbeid, mens praksis hos tilpassede skreddere og butikkskreddere vil dekke omtrent 8 000 timer.
  • Syersken du er i lære hos, begynner å ansette deg med enkle oppgaver knyttet til å sy, lappe og skifte klær. Etter hvert som du demonstrerer dyktighet og forståelse, får du mer komplekse oppgaver.
Bli en skredder Trinn 5
Bli en skredder Trinn 5

Trinn 2. Velg om nødvendig uformell opplæring

Siden faktisk læreplasser kan være vanskelig å skaffe, kan du få litt opplæring ved å jobbe med en skredder eller i modifikasjonsavdelingen for å utføre oppgaver som ikke er direkte knyttet til en skredderjobb.

Hvis du ikke finner en formell praksisplass, kan du prøve å bli ansatt av modifikasjonsavdelingen i en klesbutikk eller annen lignende arbeidsplass. Selv om du ikke gjør annet enn å ta telefonen, rydde opp og planlegge møter, får du i det minste litt kunnskap om arbeidsmiljøet du vil håndtere og viktige begreper eller begreper

Bli en skredder Trinn 6
Bli en skredder Trinn 6

Trinn 3. Tren detaljhandel

Skreddersyr må jobbe med allmennheten, så å øve på salgs- og kundeserviceferdigheter vil komme deg til gode i fremtiden. I tillegg ser det bra ut med erfaring fra å jobbe i et detaljhandelsfirma i CV -en eller CV -en din hvis du bestemmer deg for å søke jobb som profesjonell skredder eller modifikasjonsavdeling.

  • Du må utvikle kommunikasjon og mellommenneskelige ferdigheter slik at kundene vil føle seg komfortable når du måler dem mens de diskuterer hvordan de kan forbedre klærne.
  • Selv om alle detaljjobber vil gi erfaring med å jobbe med allmennheten, er noen bedre enn andre. Deltidsjobber i supermarkeder, klesbutikker, skobutikker og tilbehørbutikker foretrekkes fremfor jobber på gatekjøkken eller konvensjonelle restauranter. Butikkjobber, spesielt de som er nevnt ovenfor, lar deg venne deg til atmosfæren i en motebutikk i stedet for et generelt detaljhandelsmiljø. På den annen side er jobber i dyrebutikker, nærbutikker og dagligvarebutikker ikke knyttet til bransjen, og derfor er disse butikkene mindre enn ideelle.
Bli en skredder Trinn 7
Bli en skredder Trinn 7

Trinn 4. Forbedre dine egne evner

Offisiell og profesjonell opplæring kan hjelpe, men hvis du vil bli en dyktig syerske, må du også øve på egen hånd. Hvis du planlegger å være selvstendig næringsdrivende, kan det være nok å trene på egen hånd for å komme i gang.

  • Du kan shoppe rundt i bokhandler på jakt etter manualer om nye syteknikker eller informasjon om stofftyper, motedesign og andre temaer relatert til feltet.
  • Du kan også slå opp videoveiledninger på nettet for å lære forskjellige syteknikker hvis du trenger mer grundige og detaljerte eksempler.
Bli en skredder Trinn 8
Bli en skredder Trinn 8

Trinn 5. Øv med utstyr relatert til jobben

Uansett hvordan du velger utdannelse og arbeidserfaring før du begynner som skredder, bør du sørge for at du har god erfaring med det faktiske utstyret i den jobben.

  • Du må være dyktig i å bruke standard klesbånd og andre måleverktøy. Et målebånd brukes vanligvis til å måle kroppen, men en kort linjal brukes til å plassere knapphull og sømlengder. "Fransk buet linjal" hjelper skreddere å jobbe med skrå sømmer.
  • Du må også jobbe med en profesjonell symaskin og overlock. Det er også en god idé å lære når du skal bruke innstillingene på disse maskinene, de forskjellige nåletypene og de forskjellige trådtypene.
  • Bruk skjæreverktøy, inkludert sysaks, trimmesaks og roterende kutter. Vet når du skal bruke disse verktøyene og til hvilke formål.

Del 3 av 3: Finne jobb

Bli en skredder Trinn 9
Bli en skredder Trinn 9

Trinn 1. Bestem deg for om du skal jobbe alene eller for noen andre

Selvfølgelig er det fordeler og ulemper med begge alternativene, så du må se gjennom det før du tar en beslutning. Forbered deg på begge veier for å gi karrieren mer fleksibilitet, men fokuser innsatsen din på den stien du ønsker.

  • Å jobbe for noen andre begrenser ditt ansvar og bekymringer for å administrere eller markedsføre virksomheten. Ulempen er imidlertid at du har mindre frihet fra jobben, og at du ikke får full inntekt fra det.
  • Hvis du er selvstendig næringsdrivende som skredder, må du bruke tid på markedsføring og administrative oppgaver. Du kan imidlertid angi dine egne timer og vilkår og få en større andel av inntekten din.
  • Det anslås at 44 prosent av syersker er selvstendig næringsdrivende mens 26 prosent jobber i detaljhandel. De resterende 30 prosentene jobber for tjenester og andre næringer.
Bli en skredder Trinn 10
Bli en skredder Trinn 10

Trinn 2. Finn en jobb hos en profesjonell skredder

Profesjonelle skreddere er ofte ansatt i supermarkeder, brudebutikker og andre klesbutikker og produsenter som krever at folk endrer klær.

Hvis du planlegger å jobbe for noen andre, kan du se etter ledige stillinger hos tekstil- og klesprodusenter, supermarkeder og renserier. En butikk eller produsent som er i motebransjen er en mulighet du bør prøve. Du kan også sjekke med eksisterende skreddersybutikker om de trenger ytterligere hjelp

Bli en skredder Trinn 11
Bli en skredder Trinn 11

Trinn 3. Start din egen virksomhet

Å starte din egen virksomhet som skredder kan være vanskelig, men det vil gi deg mer kontroll over arbeidet, og kan komme raskt i gang uten å måtte bli screenet eller intervjuet av potensielle arbeidsgivere.

Vær oppmerksom på de juridiske og økonomiske kravene for å starte din egen virksomhet. Sørg for at virksomheten din er registrert og at du kan sikre økonomien

Bli en skredder Trinn 12
Bli en skredder Trinn 12

Trinn 4. Utvikle en portefølje

Porteføljen bør inneholde bilder og eksempler på arbeid relatert til stingene du allerede har gjort, inkludert arbeidet ditt med modifikasjoner eller design. Porteføljen kan være en verdifull ressurs når du søker jobb eller leter etter en kunde.

  • Porteføljen bør inneholde bilder av eksempler på klær du har modifisert og klær du har designet. Du kan også inkludere en skisse av designet du har.
  • Prøv å inkludere eksempler på forskjellige typer klær, fra casual til formelle, og fra menn til kvinner. På den måten vil du se mer allsidig eller fleksibel ut, og gjøre talentene dine mer attraktive.
Bli en skredder Trinn 13
Bli en skredder Trinn 13

Trinn 5. Bli med i en profesjonell organisasjon

Profesjonelle organisasjoner av skreddere og mennesker i klesindustrien kan gi deg ekstra støtte og utdanningsressurser. Dette kan være en fordel for deg uavhengig av hvilken karrierevei du tar, men det er enda bedre hvis du bestemmer deg for å gå inn på det feltet selv.

  • Profesjonelle organisasjoner som er verdt å sjekke ut inkluderer "Custom Tailors and Designers Association", "Association of Sewing and Design Professionals", "American Sewing Guild" og "Embroidery Trade Association".
  • Faglige organisasjoner kan gjøre det lettere for medlemmene å ta flere utdanningsløp. De gir også skreddersyr muligheter til å bli med på lister over fagfolk, og mange organisasjoner tilbyr også markedsføringsressurser og nettverksmuligheter.
Bli en skredder Trinn 14
Bli en skredder Trinn 14

Trinn 6. Tiltrekke kunder

Med mindre du jobber i et supermarked som bare lar deg jobbe for sine kunder, er det en viktig kunnskap å ha for karriereutvikling hvis du vet hvordan du tiltrekker deg selv.

Dra nytte av tradisjonell reklame, for eksempel avisannonser og digital annonsering, for eksempel kontoer på sosiale medier og bedriftsnettsteder. I tillegg bør du aldri undervurdere kraften i "muntlig muntlig" reklame. Glade kunder vil gi andre beskjed og dermed spre ordet om virksomheten din

Bli en skredder Trinn 15
Bli en skredder Trinn 15

Trinn 7. Vet hva du kan forvente

Hvis du har den nødvendige interessen og talentet for jobben, kan det være veldig tilfredsstillende å jobbe som skredder. Dette arbeidsfeltet vokser imidlertid relativt sakte, og du bør ikke forvente å bli rik på å drive denne virksomheten.

  • Fra mai 2010 var median timelønn for en skredder $ 12,77, mens median årsinntekten vanligvis ligger på rundt $ 25.850.
  • I 2010 var det anslagsvis 57 500 syjobber i USA.
  • "United States Bureau of Labor Statistics" anslår at sysselsettingsmuligheter for syersker bare vil vokse med 1 prosent fra 2010 til 2020.
  • Aspekter som påvirker mangelen på etterspørsel etter skreddersyr inkluderer det faktum at de fleste klær for tiden produseres billig i andre land, samt at etterspørselen etter dyrere skreddersydde plagg fortsetter å synke.

Anbefalt: