Hvordan lage en webquest (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage en webquest (med bilder)
Hvordan lage en webquest (med bilder)

Video: Hvordan lage en webquest (med bilder)

Video: Hvordan lage en webquest (med bilder)
Video: The Pythagorean theorem intro | Right triangles and trigonometry | Geometry | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

WebQuest er et datamaskinbasert undervisnings- og læringsverktøy som lar elevene jobbe alene eller i grupper. Studenter bruker nettet til å finne informasjon relatert til bestemte emner presentert gjennom WebQuest. WebQuest krever at elevene bruker tenkningsevner på høyt nivå og løser problemene du lager, i tillegg til å lære deg å evaluere informasjon og bruke internett utenfor sosiale nettverk og YouTube. Kom i gang med trinn 1 for å lage din egen WebQuest!

Steg

Metode 1 av 2: Forstå WebQuest -delen

Lag en Webquest Trinn 1
Lag en Webquest Trinn 1

Trinn 1. Lag en tittelside

Uansett hvilket format du bruker (nettsteder, PowerPoint, Google Docs, Word -dokumenter, trykte dokumenter, etc.), bør du vanligvis fortsatt ha en tittelside. Tittelsiden vil definere flyten av oppgaven og få WebQuest til å se profesjonell ut. Tittelsiden viser bare Quest -tittelen og navnet ditt. Gi den en fengende tittel!

Lag en Webquest Trinn 2
Lag en Webquest Trinn 2

Trinn 2. Lag en introduksjonsside

Introduksjonssiden vil introdusere elevene for undervisningsmaterialet. Vanligvis inneholder denne siden konseptene som er forklart og vil være på oppgaven. De fleste WebQuests har en historie i seg, og introduksjoner kan være en måte å fortelle på, i tillegg til å gi en grunnleggende beskrivelse og oppsummering av materialet studentene skal studere.

Lag en Webquest Trinn 3
Lag en Webquest Trinn 3

Trinn 3. Opprett en oppgaveside

Denne siden forklarer tydelig hva elevene skal lære på slutten av oppgaven. Husk at målet for disse spørsmålene og læringen er kunnskapen de vil få. Bruk disse kunnskapsmålene til å lage historier om oppgaver som elevene skal bruke.

Det originale WebQuest -området inneholdt forskjellige typer oppgaver som ble brukt til forskjellige læringsformål, for eksempel ournalistic, Mystery, Persuasion, Analytic og Compilation

Lag en Webquest Trinn 4
Lag en Webquest Trinn 4

Trinn 4. Opprett en prosess -side

Prosess -siden forklarer tydelig hva elevene må gjøre og sekvensen. Forklar prosessen så tydelig som mulig, slik at elevene kan fullføre oppgaven uten din hjelp.

Lag en Webquest Trinn 5
Lag en Webquest Trinn 5

Trinn 5. Lag en ressursside

Ressurs -siden gir elevene et live kart over all informasjonen de kan bruke. Dette betyr at du må finne informasjonskilder for tingene du skal lære. Bruk søkemotorer godt, og lær hvordan du bruker søkeord og boolske egenskaper for å finne informasjonen du ønsker.

Lag en Webquest Trinn 6
Lag en Webquest Trinn 6

Trinn 6. Lag en evalueringsside

Denne siden inneholder rubrikker, slik at elevene vet nøyaktig hva du ber om og hva de må gjøre for å få en god karakter.

Lag en Webquest Trinn 7
Lag en Webquest Trinn 7

Trinn 7. Lag en konklusjonsside

Denne siden avslutter oppgaven, oppsummerer hva elevene har lært og inviterer dem til å lære mer. Det kan være lurt å bruke en annen ressurs for å gi dem ekstra leksjoner hvis de er ferdige tidlig eller føler seg interessert i temaet.

Metode 2 av 2: Opprette en interessant WebQuest

Lag en Webquest Trinn 8
Lag en Webquest Trinn 8

Trinn 1. Velg et format

Den gammeldagse måten å lage en WebQuest på er med et Word-dokument og en hyperkobling, eller en grunnleggende HTML-side. Hvis du ikke vil lage ditt eget nettsted, kan du bruke en mal eller bruke et annet medium for å formidle den samme informasjonen. Google Dokumenter eller Regneark kan dekke behovene til elevene dine uten å gjøre det vanskelig for deg.

Lag en Webquest Trinn 9
Lag en Webquest Trinn 9

Trinn 2. Gjør oppgaven interessant

Vær kreativ! "Quest" i tittelen er ikke uten grunn. Lag et element av mystikk i oppgaven og gi elevene et formål.

Lag en Webquest Trinn 10
Lag en Webquest Trinn 10

Trinn 3. Sett inn falsk informasjon som ligner på originalen

Lær dem først om sitater, bevis, logikk, skjevhet og ting som fagfellevurdering, slik at de kan lære å velge ressurser. Fortell deretter elevene at en av kildene du oppga er feil og inneholder feil informasjon. Velg et overbevisende falskt nettsted slik at de lærer å sortere ut informasjon.

Lag en Webquest Trinn 11
Lag en Webquest Trinn 11

Trinn 4. Velg de riktige nettstedene og ressursene

Sett et godt eksempel for elevene dine ved å peke på kvalitetsnettsteder og lære dem å evaluere informasjon på internett. Se etter alderssvarende materiale, men se også etter pålitelige kilder, sitater og ny informasjon.

Lag en Webquest Trinn 12
Lag en Webquest Trinn 12

Trinn 5. Hjelp elevene til å stille spørsmål ved materialet

Ikke gi elevene informasjonen de trenger, men ikke gi den ene siden til et problem. La dem se mye informasjon og lær dem å evaluere og vite hvilken informasjon som er god og hvilken som er dårlig.

Lag en Webquest Trinn 13
Lag en Webquest Trinn 13

Trinn 6. Gruppestudenter når du vil

Ved å gruppere studenter lærer de ikke bare hvordan de jobber sammen for å fullføre oppgaver, men de kan også lære hverandre å tenke mer og diskutere gyldigheten av informasjonen de finner på internett.

Lag en Webquest Trinn 14
Lag en Webquest Trinn 14

Trinn 7. Ikke begrens deg til internett

Selv om nettsteder er kjernen i WebQuest, må du ikke ignorere andre ressurser. Legg til ressurser som moduler, bøker, blader eller til og med fagfellevurderte tidsskrifter hvis elevene er videregående studenter.

Lag en Webquest Trinn 15
Lag en Webquest Trinn 15

Trinn 8. Søk eksperthjelp

Snakk med eksperter ved lokale universiteter og spør om de vil sende svar på spesifikke svar til studenter. De er vanligvis villige til å skrive standard svar som kan sendes som svar på grunnleggende spørsmål, og elevene dine vil også ha tillit til å kontakte eksperter som kan hjelpe dem.

Lag en Webquest Trinn 16
Lag en Webquest Trinn 16

Trinn 9. Gjør en klar evaluering

Når du skriver en rubrik eller evalueringsside, må du sørge for at siden er tydelig. Sørg for at elevene kan få gode resultater og ikke lide fordi instruksjonene er tvetydige eller uklare.

Lag en Webquest Trinn 17
Lag en Webquest Trinn 17

Trinn 10. Trekk en hyggelig konklusjon

Konklusjoner kan være kjedelige, men du kan krydre ting med tillegg som YouTube -videoer som dekker emnet på en morsom måte. En morsom konklusjon kan oppmuntre elevene til å fullføre WebQuest tidlig, eller bli nysgjerrige på å utforske temaet på egen hånd.

Tips

  • WebQuest -området har mange tips og råd for å lage WebQuests. Du kan lese disse tipsene, eller eksisterende oppdrag, før du starter. Det er mange interessante WebQuests på internett, men det er også mange pinlige WebQuests.
  • Velg emner som ber elevene bruke tenkningsevner av høyere orden, og ikke velg emner som ber elevene gjøre noe de kan gjøre uten internett eller datamaskiner.

Anbefalt: