Hvordan bli kosmetolog: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli kosmetolog: 12 trinn (med bilder)
Hvordan bli kosmetolog: 12 trinn (med bilder)

Video: Hvordan bli kosmetolog: 12 trinn (med bilder)

Video: Hvordan bli kosmetolog: 12 trinn (med bilder)
Video: Топ 5 скрытых полезных программ Windows 10 2024, Kan
Anonim

Kosmetolog- eller kosmetologyrket vil vokse med så mye som 20% innen 2020, og det kan være av god grunn. Dette yrket er dynamisk og krever store sosiale ferdigheter og en intuisjon for skjønnhet. Selv om kosmetologiens hovedfokus ofte er klipping, farging og styling av hår, tilbyr mange kosmetologer også kunder manikyr og pedikyr, sminke og hudpleietjenester. Hvis du vil vite om du er begavet som kosmetolog, følger du disse trinnene.

Steg

Del 1 av 3: Ta opplæringen

Bli kosmetolog Trinn 1
Bli kosmetolog Trinn 1

Trinn 1. Pass på alder og utdanningskrav

De fleste kosmetologiske programmer krever en minimumsalder på 16 år og har et videregående diplom for at deltakerne skal kunne bli med på utdanningsprogrammet. Men hver region har litt forskjellige krav og forskrifter, så før du går videre, er det en god idé å sjekke med kosmetologbyråene på noen områder for å finne ut hva du må gjøre. I noen tilfeller har kosmetologiskoler enda strengere krav enn de som er fastsatt av regjeringen, så du bør sjekke de enkelte skolene også.

Noen videregående skoler tillater til og med elevene sine å gå inn i et kosmetologisk yrkesprogram. Dette programmet gir elevene et sprang før de blir en fullverdig kosmetolog og gir dem verdifull tid og erfaring som teller og kan videreføres på kosmetologskolen

Bli kosmetolog Trinn 2
Bli kosmetolog Trinn 2

Trinn 2. Studere på en kosmetologisk skole

Kosmetikkstudenter melder seg på statslisensierte skjønnhetsskoler, spesialitetskjønnhetsskoler eller skjønnhetsskoler som tildeler vitnemål og grader. Kosmetikkskolepenger varierer fra 120 til 140 millioner rupiah, avhengig av kursene som tilbys, skolens beliggenhet, den nødvendige utdanningstiden og fasiliteter og utstyr tilgjengelig. Du kan melde deg på en kosmetologiskole på en privat skole, høyskole eller kosmetologiprogram for å tjene penger.

  • Sørg for å se på minst tre skoler i ditt område og sammenligne prisene, prosentandelen studenter som finner arbeid og programvarighet.
  • Snakk med innleggelsesrådgiveren på hver skole for å finne ut hvilken skole som passer best for deg.
  • Noen skoler tilbyr kurs for deltidsstudenter eller kveldskurs, slik at du kan få en utdannelse på en fleksibel timeplan. Hvis dette er viktig for deg, gjør det til en prioritet.
Bli kosmetolog Trinn 3
Bli kosmetolog Trinn 3

Trinn 3. Fullfør kosmetologskolen

De fleste skoler tar 9-15 måneder å fullføre. Mens de fleste stater krever omtrent 1600 timers opplæring for å få lisens, krever noen stater færre eller flere timer med studier, alt fra 1000 til 2300 timer. Du må bruke mye tid og krefter på å studere en lang rekke emner, fra hårfarging til menneskelig anatomi. Du må være i klassen, bestå eksamener og trene mange timer. Her er noen ting du bør gjøre på skolen:

  • Ta kurs som lærer deg om menneskelig anatomi og kjemi og hvordan du vasker, klipper og styler hår.
  • Lær om kjemikaliene som brukes i farging, retting og krølling eller bølget hår.
  • Lær hvordan du ansikts- og ansiktsmassasje.
  • Lær om kjemikaliene du bruker når du kjemisk eksfolierer en klient.
  • Lær hvordan du vokser hår på forskjellige områder av klientens kropp - inkludert overleppen, øyenbryn, armhuler, ben og kjønnshår.
  • Lær om microdermabrasion.
  • Lær hvordan du utfører microdermabrasion på klientens ansikt.
Bli kosmetolog Trinn 4
Bli kosmetolog Trinn 4

Trinn 4. Vurder å definere en spesialisering

Å finne en spesialisering hjelper deg også med å få jobb; det tar vanligvis ytterligere 600 timer med en bestemt jobb å spesialisere seg. Selv om jobbtittelen din er "kosmetolog", er det mange varianter av spesialiseringer og jobbtitler du kan ta etter tilleggsopplæring, og husk at en kosmetolog også kan jobbe som magasinredaktør eller -konsulent eller som markedsføringsspesialist, selv om det er flere år av erfaring som kosmetolog kan hjelpe deg. få en av disse karrierer. Her er en rekke stillinger du kan ha som kosmetolog:

  • kosmetolog
  • Frisør
  • Bryllupstylist
  • Mannlig frisør (frisør)
  • Negletekniker
  • Stylistleder
  • Salongassistent
  • Spa -leder
Bli kosmetolog Trinn 5
Bli kosmetolog Trinn 5

Trinn 5. Bestå lisensiering eksamen

Alle 50 amerikanske stater krever at kosmetologskoleutdannede tar og består en lisenseksamen. Lisensieringskravene inkluderer følgende statlige retningslinjer for lisensiering. Hver lisenssøker må bestå en skriftlig eksamen og praktisere hudpleie, sminke og hårpleie. Søkere kan få lisens for kosmetikk, estetiker eller neglepleier.

  • Du kan også få en kosmetologilisens og deretter fortsette å spesialisere deg.
  • Etter bestått eksamen må du fortsatt betale lisensavgift.

Del 2 av 3: Få jobb

Bli kosmetolog Trinn 6
Bli kosmetolog Trinn 6

Trinn 1. Ta et internship -program hvis en salong i ditt område tilbyr en

Dette er en fin måte å komme i gang og få verdifull erfaring på. Og hvis du har problemer med å finne arbeid, vil en praksisplass hjelpe deg med å bli en bedre søker. for en praksisplass må du registrere deg på en lokal skjønnhetssalong og få opptil 2 års erfaring.

Du får betalt som praktikant, men ikke så mye som en kosmetolog på heltid

Bli kosmetolog Trinn 7
Bli kosmetolog Trinn 7

Trinn 2. Finn det beste stedet å jobbe

Ikke alle kosmetologer jobber i en skjønnhetssalong. Faktisk er mange kosmetologer selvstendig næringsdrivende eller til og med deltid. Dette gir dem tid og fleksibilitet i uken. Hvis du vil ha din egen praksis, må du ha erfaring fra andre virksomheter først. Men du har friheten til å velge arbeidsplass. Her er noen vanlige steder:

  • Skjønnhetssalong og frisørsalong
  • Dagsspa, hotellspa, resort spa
  • Butikker for skjønnhetsprodukter og forsyninger
  • Sykehjem og hjemmepleie
Bli kosmetolog Trinn 8
Bli kosmetolog Trinn 8

Trinn 3. Søk om kosmetologi ledige stillinger i og rundt nabolaget ditt

Å søke en kosmetolog i en salong er som å søke om enhver annen jobb: du må skrive et CV, ringe, finne en salong som har ledige plasser, og legge igjen et CV på en salong der det ikke er ledige plasser, men hvem vet senere det er ledige plasser. Du kan også søke etter ledige stillinger på nettet. Husk at selv om du sender inn et CV, er det bedre å prøve å komme personlig eller ringe slik at du blir mer lagt merke til og ser seriøs ut når du søker på stillingen.

  • Som alle andre yrker hjelper det å ha forbindelser. Hvis du gjorde en forbindelse til en skjønnhetssalong mens du gikk på kosmetikkskolen eller kjenner noen som jobber i en salong, er det mer sannsynlig at du får jobb.
  • Hvis du er villig til å bli plassert andre steder, kan det være en fordel å flytte til et område som har høy sysselsetting som kosmetolog. De fem storbyområdene med høyest ansettelse innen kosmetologi i USA er Palm Coast, FL, Ocean City, NJ, Longview, WA, Mansfield, OH og Springfield, OH.

Del 3 av 3: Suksess i karrieren

Bli kosmetolog Trinn 9
Bli kosmetolog Trinn 9

Trinn 1. Bygg dine ferdigheter til å bli en god kosmetolog

Det er godt å få jobb som kosmetolog, og enda bedre å være en god kosmetolog. Hvis du vil bli en god kosmetolog, må du ta deg tid til å lære å behandle forskjellige hår- og hudtyper. Men det som trengs er mer enn det. Her er andre ferdigheter du bør utvikle for å komme videre i yrket ditt:

  • Høye kommunikasjonsevner. Hvis du vil at kundene dine skal være lykkelige, må du kunne snakke med dem om visjonen de har for hår og hud og vite hvordan de skal oppfylle deres ønsker (etter behov).
  • Høye sosiale ferdigheter. Dette er forskjellig fra å kunne snakke med klienter om frisyren de vil ha. Du må bruke mer tid enn bare å jobbe med hver klient, og du må vite hvordan du snakker, få klientene til å føle seg komfortable og til og med få dem til å le. Hvis du vil at kundene dine skal komme tilbake, må du vite hvordan du skal sosialisere med dem.
  • Forretnings- og økonomisk erfaring. Dette er viktig å ha, spesielt hvis du er selvstendig næringsdrivende eller ønsker å jobbe alene.
  • Kunstneriske ferdigheter og evner. Jo lengre erfaring du har, jo bedre er din intuisjon om hva som er og ikke passer for alle dine kunder.
  • Evne til å utføre flere oppgaver om gangen. Du må jobbe med mange klienter på en dag, og du må ofte bruke flere ferdigheter i en jobb.
Bli kosmetolog Trinn 10
Bli kosmetolog Trinn 10

Trinn 2. Hold dine ferdigheter oppdatert

Hvis du vil lykkes i yrket ditt, må du holde ferdighetene dine oppdatert og kjenne de nåværende trendene i bransjen din. Frisyrene og sminken som er populære i dag er veldig forskjellige fra de som var populære for ti - eller til og med fem - år siden, så det er viktig å vite hvordan de skal gi kundene akkurat det de vil ha i dag. Her er noen måter å holde ferdighetene dine så oppdaterte som mulig:

  • Kom til trendutviklingsshowet
  • Gå inn på videreutdanningsklassen
  • Abonner på kjente stilblader
  • Leser blogger om stil
Bli kosmetolog Trinn 11
Bli kosmetolog Trinn 11

Trinn 3. Bygg en sterk kundebase

Uten kunder vil ikke karrieren din utvikle seg. Hvis du vil bli en god kosmetolog, må du bygge en lojal og voksende kundebase, og sørge for at folk vil komme for tjenestene dine igjen - og igjen. For å bygge en sterk base må du vite hvordan du snakker med kundene dine, får dem til å føle seg hjemme og fortelle dem hvor mye virksomheten din er verdt.

  • Når du er ferdig med å jobbe med en klient, bør du oppmuntre dem til å gjøre neste avtale. Si: "Hvis du vil beholde det nye utseendet ditt, må du komme om en måned. Sørg for å bestille time for å komme tilbake."
  • Be om referanser. Kundene dine kan også sende venner og bekjente til deg, ofte med rabatt. På denne måten kan du bygge din kundebase.
  • Få kundene dine til å føle seg viktige. Husk navnene på barna deres eller navnene på ektemennene deres, og spør hvordan de har det når de møtes igjen. Vis dem at for deg er de ikke bare penger som sitter i stolen din.
Bli kosmetolog Trinn 12
Bli kosmetolog Trinn 12

Trinn 4. Utvid virksomheten

Når du har fått nok erfaring til å jobbe for noen andre, kan du vurdere å åpne din egen salong eller skjønnhetssalong. Det vil være lettere hvis du bygger en sterk kundebase først, slik at du får kunder med den nye virksomheten din, du vil hjelpe til med å ha forbindelser med andre kosmetologer du kan ansette i din virksomhet. Selv om det å eie din egen virksomhet vil gi deg mer arbeid, tjener du mer hvis du lykkes.

Du kan også vurdere å gå opp til en lederstilling på en skjønnhetssalong eller et spa. Dette vil øke lønnen din og redusere direkte håndarbeid

Tips

  • Kosmetologer jobber vanligvis alene uten sjef, selv om de jobber i salonger med kosmetologer som betaler stolleie fra inntekten. Noen kosmologer jobber med et kommisjonssystem.
  • Arbeid på en etablert salong til du er kjent med alle aspekter ved drift av en salong, inkludert ansvaret for å betale husleie, skatter, ansvar og helseforsikring og bestille og betale for forsyninger.
  • Det kosmetologiske studieprogrammet varer fra 9 måneder til 1 år, nok til at du kan praktisere, ta eksamen, få tillatelse eller lisens og få jobb på mindre enn 2 år.
  • Studenter i kosmetologi kan tjene et sertifikat som lar dem jobbe innen kosmetologi eller åpne sin egen kosmetologivirksomhet. Etter å ha mottatt sertifikatet, kan kosmologen få juniorlisens ved å ta en lisensieringseksamen. Hvert land utsteder sitt eget kosmetologisertifikat.
  • Åpne din egen salong når du forstår alle forretningsbeslutninger og kostnader som er ditt ansvar.

Anbefalt: