Hvordan bruke hemorroide krem

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bruke hemorroide krem
Hvordan bruke hemorroide krem

Video: Hvordan bruke hemorroide krem

Video: Hvordan bruke hemorroide krem
Video: Смерть в отеле: Что произошло с девушкой, которую никто не знал? 2024, Kan
Anonim

Å ha hemorroider eller hva i den medisinske verden er bedre kjent som hemorroider? I så fall er det sannsynlig at du vil gjøre forskjellige måter å behandle det på, spesielt fordi denne sykdommen forårsaket av hevelse i nedre tarmområdet og de indre og ytre blodårene i anusen kan forårsake kløe og smerte, eller til og med blødning som kan redusere din komfort. Selv om det kan føles ubehagelig og flaut, må du forstå at hemorroider er en tilstand som de fleste voksne vil oppleve minst en gang, og et alternativ som er verdt å prøve å behandle, er å bruke hemorroide krem. I tillegg til å være nyttig for å lindre smerter som vises, kan hemorroide krem også hjelpe med å lindre hevelse i analområdet. Før du bruker den, ikke glem å rengjøre endetarmen. Påfør deretter kremen med en spesiell applikator eller rene fingre.

Steg

Metode 1 av 3: Rengjøring av anus og vaskende hender

Påfør hemorroide krem trinn 1
Påfør hemorroide krem trinn 1

Trinn 1. Ta en dusj eller avfør før du påfører hemorroide krem

Siden du ikke bør gå på do i 2-3 timer etter påføring av hemorroide krem, er det best å gjøre det på forhånd! Sørg spesielt for at du har avføring før du påfører kremen.

Fordi hemorroide kremer tar lang tid å trekke seg inn i klumpene, er det best å ikke dusje eller gjøre avføring før noen timer etter påføring av kremen

Påfør hemorroide krem trinn 2
Påfør hemorroide krem trinn 2

Trinn 2. Ta en dusj eller et bad for å rengjøre området rundt den hemorroide klumpen, hvis fritiden din ikke er begrenset

Når du bader eller bader, bruk alltid varmt vann og en mild, uparfymert såpe. Rengjør området så sakte og forsiktig som mulig, slik at den hemorroide klumpen ikke blir mer irritert! Etter det tørker du området godt.

Bruk alltid varmt vann fordi vann som er for varmt kan irritere hemorroide klumper

Påfør hemorroide krem trinn 3
Påfør hemorroide krem trinn 3

Trinn 3. Klapp lett på klumpområdet med vått vev hvis du ikke har tid til å dusje

I utgangspunktet må hemorroide krem påføres flere ganger om dagen, og sjansen er stor for at du ikke alltid kan dusje før du bruker medisinen, ikke sant? Hvis du ikke kan ta en dusj, må du i det minste tørke eller klappe lett på det hemorroide berørte området med et uparfumert vått vev. Vanligvis er denne typen våtservietter spesielt beregnet for eiere av sensitiv hud.

Disse typer våtservietter finnes på hyller for toalettutstyr i store supermarkeder. Når du opplever hemorroider, blir du til og med anbefalt å alltid rengjøre anus med et vått vev etter avføring, spesielt fordi gnidning med tørt vev kan gjøre hemorroide klumper mer irritert

Påfør hemorroide krem trinn 4
Påfør hemorroide krem trinn 4

Trinn 4. Vask hendene ordentlig

Bruk varmt såpevann for å vaske hendene i minst 20 sekunder for å minimere eksponering av bakterier for området som er berørt av hemorroider. Klipp om nødvendig negler som er for lange slik at den hemorroide klumpen ikke riper ved et uhell.

  • Hvis du foretrekker det, kan du også bruke latex- eller nitrilhansker, som kan kjøpes på de fleste apotek og store supermarkeder.
  • Ikke glem å vaske hendene etter påføring av kremen!

Metode 2 av 3: Påføring av krem utenfor anus

Påfør hemorroide krem trinn 5
Påfør hemorroide krem trinn 5

Trinn 1. Ta en liten mengde krem med fingrene

I utgangspunktet trenger du bare å ta en krem-størrelse krem med fingertuppene, eller sprute kremen fra pakken på et 5 x 5 cm stykke gasbind.

  • Mest sannsynlig må du stikke hull i medisintetningen med enden av flaskehetten før du fjerner kremen.
  • Vanligvis inneholder hemorroide kremer som selges på markedet antiinflammatoriske stoffer som fenylefrin HCl eller i form av aktuelle smertestillende midler som pramoksin HCl.
Påfør hemorroide krem trinn 6
Påfør hemorroide krem trinn 6

Trinn 2. Påfør medisinen med stor forsiktighet på området som er berørt av hemorroider

Bruk fingrene eller gasbind for å massere kremen inn i overflaten av klumpen. Hvis mengden krem ikke er nok til å dekke hele overflaten av klumpen, må du øke mengden. Sørg imidlertid for at fingrene ikke er i direkte kontakt med medisinpakken for å forhindre overføring av bakterier.

Du bør lett kunne finne klumpen, spesielt siden en klump forårsaket av hemorroider vil føles mye mer følsom enn området rundt. Derfor, ikke vær redd for å bevege fingrene for å finne det mest passende klumpstedet

Påfør hemorroide krem trinn 7
Påfør hemorroide krem trinn 7

Trinn 3. Lukk medisinpakken og vask hendene grundig

Etter påføring av kremen, lukk medisinpakken og vask hendene i 20-30 sekunder med varmt vann og antibakteriell såpe. Skyll deretter hendene grundig og tørk dem med et rent håndkle før du fortsetter med aktiviteten.

Påfør hemorroide krem trinn 8
Påfør hemorroide krem trinn 8

Trinn 4. Vent i 1-3 timer før du dusjer eller tar avføring

For best resultat, la kremen stå på i noen timer, og hvis det er mulig, ikke avfør og gni analområdet i 1-3 timer, så kremen kan sive inn i klumpen.

  • Hvis du virkelig vil ta en dusj eller ta en avføring før det har gått 3 timer, er det best å påføre hemoroiderkremen etterpå.
  • Hemorroide krem kan påføres opptil 4 ganger om dagen. Ideelt sett kan du bruke kremen rett etter at du har våknet eller før du legger deg om natten. Utover det kan kremen brukes hver gang du er ferdig med avføring.

Metode 3 av 3: Påføring av krem inne i anus

Påfør hemorroide krem trinn 9
Påfør hemorroide krem trinn 9

Trinn 1. Fest den koniske applikatorhetten

Hvis det må påføres krem inne i anus for å behandle indre hemorroider, festes den koniske applikatorhetten i henhold til instruksjonene på pakken.

  • Eventuelt må emballasjelokket snus til det sitter godt på plass.
  • Ikke bruk applikatoren til andre kremer, slik at du ikke skader anusen din!
Påfør hemorroide krem trinn 10
Påfør hemorroide krem trinn 10

Trinn 2. Påfør en liten mengde krem rundt applikatorlokket

Siden kremen fungerer som et smøremiddel, må du påføre en tilstrekkelig mengde rundt applikatorlokket. Hvis applikatorlokket er for tørt, vil du mest sannsynlig føle smerte når du setter det inn i anusen.

Påfør hemorroide krem trinn 11
Påfør hemorroide krem trinn 11

Trinn 3. Skyv applikatoren sakte inn i anusen

Finn anusen med fingeren, og skyv deretter applikatoren forsiktig inn i den. Mest sannsynlig vil følelsene som vises føles rart, men så lenge det ikke er smerter, er det ingenting å bekymre seg for! Sørg spesielt for at applikatoren bare er satt inn 2,5 til 5 cm fra hverandre. Hvis det er lenger enn det, er det fryktet at anusen din vil føle smerte.

Hvis du bruker denne metoden, er det ikke nødvendig å finne klumpen først, siden kremen definitivt vil treffe dine indre hemorroider

Påfør hemorroide krem trinn 12
Påfør hemorroide krem trinn 12

Trinn 4. Fjern mer krem om nødvendig

På dette stadiet må du kanskje fjerne mer krem fra pakken, avhengig av hvilken type applikator som brukes. Husk imidlertid at ideelt sett bør du bare smøre en krem i størrelse på erter på det hemorroide området. Hvis krempakken kommer med en applikator som ligner en pumpe, kan du gjerne bruke den til å sette kremen inn i anusen.

Sørg for at du har lest instruksjonene som er oppført for å bruke applikatoren riktig

Påfør hemorroide krem trinn 13
Påfør hemorroide krem trinn 13

Trinn 5. Rengjør spissen av applikatoren og hendene

Fjern applikatoren fra emballasjen og vask den grundig umiddelbart. Rengjør også hendene med såpevann. For virkelig rene hender, prøv å skrubbe dem i minst 20 sekunder før du skyller dem av.

Fortsett å vaske hendene selv om du bruker hansker når du bruker kremen

Påfør hemorroide krem trinn 14
Påfør hemorroide krem trinn 14

Trinn 6. Ikke dusj eller avfør i 3 timer etter påføring av hemorroide krem

For at kremen skal absorberes godt i klumpen, må du sørge for at du ikke "forstyrrer" den i noen timer, for eksempel ved å ta en dusj eller avføring, noe som risikerer å få kremen til å skylle bort med vann.

Tips

  • Gjør sitz -bad flere ganger om dagen for å lindre smerter og kløe som dukker opp. Nærmere bestemt er et sitz -bad en prosess for å suge det kløende eller smertefulle området i varmt vann. Hvis mulig, bruk et badekar eller en bøtte som ikke er for stor, slik at sitz -badekaret kan gjøres på hjemmebadet ditt.
  • Komprimer det smertefulle området med isbiter. I tillegg til å lindre smerter, er denne metoden også i stand til å redusere hevelse på grunn av hemorroider. Sørg imidlertid for at isen først har blitt pakket inn i en klut eller et håndkle slik at den ikke berører huden din direkte, ja.

Anbefalt: