Hvordan finne lykke i livet (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan finne lykke i livet (med bilder)
Hvordan finne lykke i livet (med bilder)

Video: Hvordan finne lykke i livet (med bilder)

Video: Hvordan finne lykke i livet (med bilder)
Video: Er Wasim egentlig lykkelig? Hvordan leve et godt liv. 2024, April
Anonim

Er du alltid trist og full av misnøye? Alltid noen som ikke er involvert eller bare en observatør? Stille og ensom i stedet for munter og livlig? I så fall, ikke bekymre deg, denne artikkelen ble laget for å hjelpe deg med å overvinne noen av følelsene som holder deg tilbake fra å nå ditt potensial for lykke. Les videre for flere tips og strategier for hvordan du finner lykke i livet igjen.

Steg

Metode 1 av 2: Finn din egen lykke

Finn lykke i livet trinn 1
Finn lykke i livet trinn 1

Trinn 1. Vær sterk og optimistisk

Ikke la negative situasjoner og tristhet snike seg inn i livet ditt eller ødelegge det. Når du føler deg nede, prøv å være motivert. Du må fortelle deg selv at livet er fullt av håp, utfordringer og uventede vendinger.

  • Se etter den positive siden i livet. Noen ganger vil det skje noe i livet som vi synes er ille. Men når vi ser på det, viser det seg at det har et godt aspekt. Det kalles den positive siden. For eksempel:

    • Partneren din dumpet deg. Den positive siden? Det er alle slags mennesker der ute som du kan møte. Å få muligheten til å kjenne noen, å få slippe inn i deres hjerte og sjel er en flott ting.
    • Du mistet jobben. Kanskje du ikke egentlig liker jobben din. Den positive siden? Nå har du muligheten til å finne en bedre, mer meningsfull, høyere betalende stilling.
    • Du feiler noe når du tror du vil lykkes. Livet er så morsomt, tror du ikke? Den positive siden? Du lærer like mye av å mislykkes i noe enn å gjøre det riktig første gangen.
Finn lykke i livet trinn 2
Finn lykke i livet trinn 2

Trinn 2. Hold deg opptatt

Du vet hva det sies om ledige hender, ikke sant? Forskning finner konsekvent at folk som holder seg opptatt er lykkeligere enn arbeidsledige. Å ha for mye fritid stresser deg ikke bare litt, det kan også gjøre en person uproduktiv. Tenk på alt du kan gjøre, som å bli med i en klubb, besøke steder, lytte til forelesninger og tenke på hvor lite tid det gir i livet bare for å gjøre disse tingene.

Finn lykke i livet Trinn 3 Bullet 2
Finn lykke i livet Trinn 3 Bullet 2

Trinn 3. Gi deg selv en grunn til å smile

Forskere har funnet ut at smilende kan faktisk gjøre deg lykkeligere. Det er riktig: bare smil. Prøv det. Finn en av disse grunnene til å smile og prøv det:

  • Noen du ikke kjenner går forbi deg og smiler.
  • Noen gjør en god ting for en tilfeldig fremmed.
  • Det skjer noe uventet som får deg til å tenke på hvor stor og fremmed verden er.
  • Du ser noe vakkert i denne verden.
Finn lykke i livet trinn 4
Finn lykke i livet trinn 4

Trinn 4. Følg instinktene dine

Folk som følger instinktene sine kan være lykkeligere enn folk som prøver hardt å ta sine beslutninger. Her er hvorfor: Hvis du holder deg til instinktene dine, er det mindre sannsynlig at du stiller spørsmål ved hvordan andre alternativer vil se ut, føles og så videre; hvis du legger mye arbeid i dine beslutninger, vil du sannsynligvis lure mer på om du gjorde en feil ved å velge en ting fremfor en annen.

Finn lykke i livet Trinn 5
Finn lykke i livet Trinn 5

Trinn 5. Vær sjenerøs og medfølende

Du kan føle deg smart å tro at det å vinne en lottokupong kan gjøre deg lykkelig, men du tar feil. Penger øker lykken bare til et visst nivå, der dine grunnleggende behov er dekket. Etter det gjør ikke penger deg lykkeligere enn noen andre. Men det som "virkelig" gjør deg glad, er kjærlighet.

En studie fant at folk som ser andre som gir penger til veldedighet, gjør oss like lykkelige som å motta penger for oss selv! Det betyr at du må finne en måte å være medfølende på hvis du kan. Å gi tilbake gjennom veldedighet, frivillig arbeid i din lokale matbank, hjelpe en gruppe av grunnskolebarn i klasse 2 med leksene sine og mer

Finn lykke i livet trinn 6
Finn lykke i livet trinn 6

Trinn 6. Lær å tilgi andre

Å tilgi andre er en handling for å slippe fortiden. Hvis du finner det i ditt hjerte å tilgi andre, selv mennesker som ikke fortjener det eller folk som ikke er villige til å tilgi deg, viser forskning at du vil bli en lykkeligere person.

Å tilgi andre kan gjøre deg til en lykkeligere person ved å senke blodtrykket, senke det generelle stressnivået og senke pulsen

Finn lykke i livet trinn 7
Finn lykke i livet trinn 7

Trinn 7. Uansett hva du gjør, og hvem du enn er, trene

Forskning har funnet en ganske sterk sammenheng mellom trening og generell lykke. Trening kan øke endorfinene i kroppen din, senke det generelle stressnivået og få deg til å føle deg lykkelig.

Finn lykke i livet Trinn 8
Finn lykke i livet Trinn 8

Trinn 8. Gjør ting som gjør "deg" glad

Ikke gjør det du tror skal gjøre deg lykkelig, eller det som gjør andre mennesker lykkelige; gjøre hva som gjør deg lykkelig. Bli kvitt forforståelser om hva du bør gjøre og gå etter det du vet du kan få.

Finn lykke i livet Trinn 9
Finn lykke i livet Trinn 9

Trinn 9. Lytt til inspirerende meldinger

Verden er fylt med inspirerende meldinger hvis du vet hvor du skal lete, enten det er å lese en bok, søke etter et tilbud på internett eller delta på et interessant foredrag. Her er noen inspirerende sitater som kan holde deg motivert til å gå ut og finne det som gjør deg glad:

  • "Utfordringer gjør livet interessant, og å overvinne dem gjør livet meningsfylt." - Joshua J. Marine
  • "Den beste hevnen er stor suksess." - Frank Sinatra
  • "Ingen har noen gang skrevet en plan om å være blakk, feit, lat eller dum. Disse tingene skjer hvis du ikke har en plan. " - Larry Winget
  • "Det er aldri for sent å bli det du tidligere ønsket å bli." - George Eliot

Metode 2 av 2: Å finne lykke gjennom andre

Finn lykke i livet Trinn 10
Finn lykke i livet Trinn 10

Trinn 1. Bli med i en klubb eller organisasjon som uttrykker din personlighet og gjenspeiler dine interesser

Å engasjere seg i et fellesskap av likesinnede kan gjøre en stor forskjell, enten interessen er bowling, strikking, debattering, eksperimentering, matlaging, luftfart, sport eller spill.

Hvis du er der for første gang, presenterer du deg selv. Prøv å ikke være sjenert. Opprettholde øyekontakt; prøv å holde deg rolig. Minn deg selv på at andre mennesker kan være like nervøse som deg

Finn lykke i livet Trinn 11
Finn lykke i livet Trinn 11

Trinn 2. Be andre om hjelp

Ikke vær redd for å be vennene dine om hjelp. Når du gjør det, respekter dem. Som nevnt tidligere, får folk tilfredshet ved å hjelpe andre; dette får dem til å føle seg nyttige og vellykkede. Gjett? Folk som føler seg nyttige og vellykkede, er generelt glade og morsomme å jobbe med. Det betyr at det blir lettere for deg å sosialisere og være deg selv rundt dem.

  • Be om hjelp med leksene dine
  • Når du går deg vill, spør om veibeskrivelse
  • Be om hjelp til et prosjekt
  • Be om råd om problemene du har
Finn lykke i livet Trinn 12
Finn lykke i livet Trinn 12

Trinn 3. Ikke vær redd for å dele følelsene dine med andre

Å holde tilbake alle følelser kan være vanskelig: du vil føle deg holdt tilbake, som om du ikke har noen å dele følelsene dine med. Av den grunn er det best å stole på andre og fortelle menneskene du stoler på om det du går gjennom. Å snakke om problemene dine, med en venn eller en profesjonell, kan hjelpe deg med å oppnå katarsis, et begrep som betyr emosjonell rensing.

Finn lykke i livet Trinn 13
Finn lykke i livet Trinn 13

Trinn 4. Behold andres hemmeligheter

Hvis noen stoler på deg nok til å fortelle hemmeligheten sin, hold det hemmelig. Det betyr ingen sladder, ingen tilfeldige lekkasjer og ingen side med hverandre. Tenk hva som ville skje hvis du fortalte hemmeligheten din til noen og ved et uhell "lekket" den ut til noen mennesker? Du vil føle deg såret og forrådt. Ikke få andre til å føle det samme. Å finne lykke handler om å holde vennene dine nære og gi dem gode grunner til å stole på deg.

Finn lykke i livet Trinn 14
Finn lykke i livet Trinn 14

Trinn 5. Hold ditt løfte

Sammen med den samme meldingen: hvis du sier at du skal gjøre noe, så gjør det. Ord er bare ord til du setter dem i verk. Forstå at vennene dine er avhengige av deg; Å holde ordet ditt vil bidra til å overbevise dem om at du er en mann eller kvinne som kan holde sitt ord.

Hva har lykke med å holde løfter? Å følge løftene dine er en måte å lære om tillit på. Du lærer vennene dine å stole på deg. Hvis du fortsetter å love ting du ikke kan gjøre, slutter vennene dine å stole på deg. Hvis vennen din slutter å stole på deg, vil du oppdage at vennen din ikke er veldig nær deg

Finn lykke i livet Trinn 15
Finn lykke i livet Trinn 15

Trinn 6. Stol på vennene dine når du trenger dem

Hvis du føler deg ned og trenger noen til å muntre deg opp, ring en venn eller to. Finn produktive og morsomme måter å holde tankene dine unna tingene som plager deg. Vennene dine tror på deg. De er vennene dine fordi de vil se deg lykkelig, og fordi de liker å tilbringe tid med deg. Forvent at de skal gjøre så mye for deg som du vil gjøre mye for dem. Stol på dem når du trenger dem.

Finn lykke i livet Trinn 16 Bullet 2
Finn lykke i livet Trinn 16 Bullet 2

Trinn 7. Stol på familien din når du trenger det

Familien din elsker deg ubetinget, selv om de ikke viser det på en åpenbar måte. Familien din, først og fremst, bryr seg om din sikkerhet og velvære. Videre vil de se deg lykkes og leve et tilfredsstillende liv. Selv bare å snakke med familien din om eventuelle problemer du måtte ha kan få deg til å føle deg veldig bra.

  • Prøv å ikke bekymre deg for at familien din skal dømme deg; Til slutt er det de vil at du kan finne din egen lykke. Hvis du er redd for å fortelle foreldrene dine noe, finn en venn eller et annet familiemedlem du vil dele dine følelser med.
  • Du trenger ikke å ha et "problem" for å snakke eller være sammen med familien din. Hvis du kan snakke med familien din om normale, daglige ting, kan det gi deg mye lykke. Å åpne opp for familien om det daglige livet ditt er et stort skritt du kan begynne å ta i forholdet til dem.
Finn lykke i livet Trinn 17
Finn lykke i livet Trinn 17

Trinn 8. Ta en dyp prat med noen

En studie fant at mennesker som deltar i dype samtaler føler seg mer lykkelige enn folk som chatter om små og trivielle ting. Så neste gang du finner deg selv å sladre om været eller hva Rihanna hadde på seg Grammys, motstå fristelsen til å snakke om et mindre tungt tema og gå for noe stort og dristig. Du vil ikke angre!

Tips

  • Ikke vær redd for å leve livet for deg selv. Tross alt er dette livet ditt!
  • Ha håp
  • Vi er her for å leve vårt eget liv, ikke andres.
  • Ha tro
  • Innse at du kan havne i en dårlig situasjon

Advarsel

  • Hvis du blir for fornøyd med livet ditt, kan du bli arrogant og tenke at du ikke har noe å tape, lære å kontrollere deg selv … ikke gå i fristelsen!
  • Ikke bli lei deg hvis du kjeder deg. Bedre å kjede seg midlertidig enn å føle seg såret eller lide, ikke sant?

Anbefalt: