3 måter å kle seg riktig på barnets dåp

Innholdsfortegnelse:

3 måter å kle seg riktig på barnets dåp
3 måter å kle seg riktig på barnets dåp

Video: 3 måter å kle seg riktig på barnets dåp

Video: 3 måter å kle seg riktig på barnets dåp
Video: Tappe ser på nrksuper.no [EDUCATIONAL] 2024, April
Anonim

Dåp er et spesielt øyeblikk i livet til foreldre, barn og gjester som deltar i seremonien. På grunn av den spesielle karakteren til denne hendelsen, må du kle deg riktig for å delta på den. Sørg for at du kjenner kleskoden til den aktuelle kirken og hva familien vil bestemme hvor formelt du skal kle deg. Les denne veiledningen for å finne ut hva du bør ha på deg og hva du ikke bør ha på deg til en dåp.

Steg

Metode 1 av 3: Dameklær

Kle deg til en baby dåp Trinn 1
Kle deg til en baby dåp Trinn 1

Trinn 1. Bruk klær som er mer spesielle enn hverdagsklærne

En dåp er en begivenhet der du må fremstå mer attraktiv enn vanlig. Du må investere i formelle kjoler, skjørt og bukser, eller bruke disse hvis du allerede har dem. Som en enkel guide til hvor stilig antrekket ditt skal se ut, bør du se mer ut enn når du deltar på en grill i bakgården, men mindre enn når du deltar på et bryllup. Noen klærideer inkluderer:

  • Kjoler med stropper som kan festes eller fjernes, eller med en lett genser.
  • Skjørt og bluser som ikke er for avslørende.
  • Formelle bukser med smart topp (tenk business casual).
Kle deg til en baby dåp Trinn 2
Kle deg til en baby dåp Trinn 2

Trinn 2. Bruk lyse farger hvis du vil

I motsetning til et bryllup, er en dåp ikke en begivenhet der vi må ha visse farger og er forbudt å bruke visse farger (det er usannsynlig at du vil se "tvilling" ut med den døpte babyen, med mindre du er kledd i helt hvitt fra topp til tå. fot). Fordi denne hendelsen er en glad atmosfære, kan du bære lyse farger og interessante motiver.

Kle deg til en baby dåp Trinn 3
Kle deg til en baby dåp Trinn 3

Trinn 3. Unngå typer klær som kan anses som upassende

Det er ingen fargebegrensninger, men det er uskrevne regler for anstendighet om hva slags klær du kan bruke. Ikke vis frem et åpent skulderutseende, og du bør virkelig unngå klær med for lav hals. Hvis du har på deg en kjole eller skjørt, må du kontrollere at lengden er under kneet, for miniskjørt vil få folk til å rynke pannen.

Andre typer klær du bør unngå: jeans, flip-flops, pelsstøvler, joggesko og alt annet som passer for en nattklubb

Kle deg til en baby dåp Trinn 4
Kle deg til en baby dåp Trinn 4

Trinn 4. Ta med en genser eller annen kjeledress

Temperaturen i kirken kan være ganske kald, spesielt om vinteren/regntiden. Du kan få en dobbel fordel ved å bruke genser eller jakke: det får deg til å se mer beskjeden ut og hindrer deg i å bli kald.

Kle deg til en baby dåp Trinn 5
Kle deg til en baby dåp Trinn 5

Trinn 5. Bruk vakre høye hæler, men ikke for mye

Høye hæler er vanligvis ikke egnet for dåp. På den annen side må du ha hæler som er litt lave for å gå og stå komfortabelt. Bruk riktige sko etter sesong. Hvis været er veldig kaldt, glem alt om de åpne sandalene du har.

Metode 2 av 3: Herreklær

Kle deg til en baby dåp Trinn 6
Kle deg til en baby dåp Trinn 6

Trinn 1. Bli stilig

Velg en kåpe eller sportstil som ser stilig og behagelig å ha på. Noen ganger kan en dåp være mer uformell, men hvis du ikke er sikker på hvor formell kleskoden er, bruk en dress. Hvis du ikke vil ha på deg en frakk, kan du også bruke en fin formell skjorte sammen med et pent trimmet slips og formelle bukser.

Kle deg til en baby dåp Trinn 7
Kle deg til en baby dåp Trinn 7

Trinn 2. Velg et slips med et morsomt utseende

En dåp er en lykkelig anledning, og slipset ditt skal passe. Dette betyr ikke at du må ha et slips fullt av tegneseriefigurer. Et slips med en lys farge og et morsomt motiv er imidlertid perfekt. Sørg for at slipset ditt matcher fargene i hele utseendet ditt.

Kle deg til en baby dåp Trinn 8
Kle deg til en baby dåp Trinn 8

Trinn 3. Bruk formelle sko

Sko er en viktig del av ethvert utseende, spesielt hvis du har på deg en dress. Glem joggeskoene dine og bruk formelle sko. Før D-dagen må du polere og børste skoene for å gjøre dem skinnende.

Kle deg til en baby dåp Trinn 9
Kle deg til en baby dåp Trinn 9

Trinn 4. Vurder om du trenger å ta med deg klær

Hvis du skal på fest eller mottakelse etter dåpen, og du ikke tåler å ha på deg en drakt for lenge, kan du ta med deg et bytteplagg som ser pent ut, men er mer behagelig å ha på enn en dress. Et passende klesskifte for denne typen situasjoner, for eksempel, er en skjorte med krage og pent strykte khakier.

Metode 3 av 3: Barneklær

Kle deg til en baby dåp Trinn 10
Kle deg til en baby dåp Trinn 10

Trinn 1. Kle barna dine i passende antrekk for dåpen

Kanskje de vil ha på seg sine favoritt dyrehoppere hele dagen, men du bør velge et slankere antrekk for barna dine. For jenter er en fargerik kjole med blomstertrykk et godt valg. Gutter kan bruke kordfløyel eller khaki bukser kombinert med en krage. Her er noen andre ideer for barneklær:

  • For jenter: Kjoler og gensere; skjørt og bluser; khakier, bluser og gensere.
  • For gutter: kakier og knappeskjorte; fløyelbukser og en genser; formelle bukser og krage skjorter.
Kle deg til en baby dåp Trinn 11
Kle deg til en baby dåp Trinn 11

Trinn 2. Vurder bekvemmelighetsfaktoren

Selvfølgelig bør du følge kleskoden, men du vil heller ikke at barnet ditt skal være nervøst for å være ukomfortabel i klærne mens dåpen pågår. Når du velger klær til dem, for eksempel typer klær nevnt ovenfor, må du sørge for at stoffet er behagelig og ikke stramt. Hvis mulig, la barna dine velge de fine klærne de vil ha på seg. De vil absolutt foretrekke å velge klærne de vil ha på seg.

Datteren din trenger ikke å ha strømper. Dette er en semi-formell begivenhet, og du trenger ikke plage barnet ditt i trange strømper, med mindre kirken eller familien ber om det

Kle deg til en baby dåp Trinn 12
Kle deg til en baby dåp Trinn 12

Trinn 3. Velg komfortable sko til barna dine

Akkurat som strømper er ubehagelige formelle sko unødvendige. Du kan imidlertid bestemme selv. Hvis du bestemmer deg for å la barnet ditt bruke formelle sko, må du ta med et bytte av sko som er mer behagelig for mottakelsen etterpå.

Tips

  • Tilbyr å ta bilder. Dette kan være en flott “gave” til babyens foreldre eller å inkludere i et kirkelig nyhetsbrev.
  • Ikke bruk for mye parfyme eller Köln.

Anbefalt: