Hvordan behandle hodebunnsakne: 15 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan behandle hodebunnsakne: 15 trinn (med bilder)
Hvordan behandle hodebunnsakne: 15 trinn (med bilder)

Video: Hvordan behandle hodebunnsakne: 15 trinn (med bilder)

Video: Hvordan behandle hodebunnsakne: 15 trinn (med bilder)
Video: Смерть в отеле: Что произошло с девушкой, которую никто не знал? 2024, Kan
Anonim

Kviser i hodebunnen er smertefulle og kløende som kviser i ansiktet eller ryggen, men er vanskeligere å behandle fordi de er dekket av hår. Den eneste fordelen med hodebunnsakne er at det stort sett er dekket av hår, men naturlige oljer fra hår eller hodeplagg kan gjøre hodebunnen verre eller føre til at det dannes nye kviser. Lære å behandle hodebunnsakne og ta forebyggende tiltak kan bidra til å sikre at stedet for kvise ikke forårsaker et tilbakevendende problem.

Steg

Del 1 av 3: Bruke aktuelle produkter

Behandle hodebunnskviser Trinn 1
Behandle hodebunnskviser Trinn 1

Trinn 1. Bruk benzoylperoksid

Benzoylperoksid er en vanlig ingrediens i ansiktssåper og akne-spesifikke lotioner. Denne ingrediensen virker ved å utrydde bakteriene som tetter porene som danner nye kviser. Benzoylperoksid hjelper også med å fjerne overflødig olje og døde hudceller fra det berørte området. Benzoylperoksid finnes vanligvis i styrker som varierer fra 2,5 til 10 prosent i reseptfrie produkter.

  • En mulig bivirkning av benzoylperoksid er bleking av hår og klær hvis du bruker et produkt som inneholder for mye benzoylperoksid. Forsiktighet bør utvises når du påfører dette produktet på håret eller hodebunnen.
  • Andre bivirkninger er tørr hud, rødhet i huden, en brennende følelse og muligens flassende hud.
Behandle hodebunnskviser Trinn 2
Behandle hodebunnskviser Trinn 2

Trinn 2. Bruk salisylsyre

Salisylsyre er en av de mest brukte aktuelle akneingrediensene, som finnes i de fleste ansiktsvasker og medisinske servietter. Denne ingrediensen bidrar til å forhindre at porene tetter seg og kan til og med åpne tette porer, krympe kviser i hodebunnen eller andre deler av kroppen. Salisylsyre finnes vanligvis i styrker mellom 0,5 og 5 prosent i de fleste reseptfrie aktuelle produkter.

Mulige bivirkninger er hudirritasjon og mild svie

Behandle hodebunnskviser Trinn 3
Behandle hodebunnskviser Trinn 3

Trinn 3. Bruk en alfa -hydroksysyre

Det er to typer alfa -hydroksysyrer: glykolsyre og melkesyre. Disse to former for alfa-hydroksysyre brukes ofte i reseptfrie akne medisiner, fordi de kan bidra til å fjerne døde hudceller og redusere betennelse. Flere studier har vist at alfa -hydroksysyrer også kan fremme veksten av ny og mykere hud.

Behandle hodebunnskviser Trinn 4
Behandle hodebunnskviser Trinn 4

Trinn 4. Prøv å bruke svovel

Noen mennesker med akne synes svovel er et nyttig behandlingsalternativ. Det kan hjelpe til med å fjerne døde hudceller og overflødig olje fra kroppen og kombineres vanligvis med andre ingredienser i ansiktsvasker eller aktuelle medisiner.

Vær oppmerksom på at noen produkter som inneholder svovel kan ha en ubehagelig lukt

Del 2 av 3: Bruke kraftige reseptbelagte legemidler

Behandle hodebunnskviser Trinn 5
Behandle hodebunnskviser Trinn 5

Trinn 1. Bruk retinoider

Retinoider er aktuelle medisiner avledet fra vitamin A. Retinoider forhindrer tilstopping av hårsekkene for å redusere forekomsten av akne.

Bruk retinoidprodukter i hodebunnen om natten. Start med å påføre det tre ganger i uken, og fortsett å bruke det daglig etter hvert som huden blir vant til middelet

Behandle hodebunnskviser Trinn 6
Behandle hodebunnskviser Trinn 6

Trinn 2. Prøv Dapsone

Dapsone (Aczone) er en aktuell gel som hjelper til med å behandle akne ved å drepe bakterier og holde hudporene rene og tilstoppede. Disse stoffene kombineres ofte med aktuelle retinoide medisiner for å maksimere effektiviteten. Mulige bivirkninger er tørr hud og rødhet/irritasjon i huden.

Behandle hodebunnskviser Trinn 7
Behandle hodebunnskviser Trinn 7

Trinn 3. Bruk et aktuelt antibiotikum

For mer alvorlige tilfeller av akne kan det være nødvendig med antibiotika for å behandle eksisterende akne og forhindre fremtidige kviser. Antibiotika brukes ofte med benzoylperoksid for å redusere sjansen for å utvikle antibiotikaresistente bakterier på huden og kan kombineres med retinoider for maksimal effektivitet.

Vanlige antibiotika -kombinasjoner foreskrevet for behandling av akne er clindamycin med benzoylperoksid (BenzaClin, Duac) og erytromycin med benzoylperoksid (Benzamycin)

Behandle hodebunnskviser Trinn 8
Behandle hodebunnskviser Trinn 8

Trinn 4. Ta oralt antibiotika

Oral antibiotika kan foreskrives for moderat til alvorlig akne for å redusere forekomsten av bakterier i kroppen som kan forårsake akne. Antibiotika kan også bidra til å redusere betennelse forårsaket av akne. De vanligste orale antibiotika som er foreskrevet for behandling av akne, er tetracykliner, inkludert minocyklin og doksycyklin.

Behandle hodebunnskviser Trinn 9
Behandle hodebunnskviser Trinn 9

Trinn 5. Prøv den kombinerte orale prevensjonspillen

Noen kvinner og jenter med hyppig akne finner ut at den kombinerte p -pillen hjelper til med å behandle kviser. Disse stoffene kombinerer østrogen og progestin som prevensjon og beskytter mot kviser.

  • Kombinasjonspillen som er tilgjengelig i Indonesia er Mainstay Pill.
  • Vanlige bivirkninger er hodepine, ømhet i brystet, kvalme, vektøkning og periodisk utslippsblødning, selv om noen opplever mer alvorlige bivirkninger som økt risiko for blodpropp. Snakk med legen din for å finne ut om den kombinerte p -pillen er det riktige valget for deg.
Behandle hodebunnskviser Trinn 10
Behandle hodebunnskviser Trinn 10

Trinn 6. Spør om antiandrogener

Antiandrogenmidler som spironolakton (Aldactone) kan foreskrives til kvinner og jenter som ikke har lykkes med orale antibiotika. Denne klassen medisiner virker ved å forhindre at androgener påvirker talgkjertlene i huden.

Vanlige bivirkninger er ømhet i brystet, menstruasjonssmerter og lagring av kalium i kroppen

Del 3 av 3: Forebygging av hodebunnsakne

Behandle hodebunnskviser Trinn 11
Behandle hodebunnskviser Trinn 11

Trinn 1. Bruk sjampo hver dag

Noen mennesker vasker bare håret med noen dagers mellomrom, men hvis du lider av hyppig akne i hodebunnen, er dette kanskje ikke nok. Prøv heller å vaske håret ditt hver dag med vanlig sjampo. Dette kan bidra til å redusere oljen i håret, noe som kan redusere sjansene for kviser i hodebunnen.

Unngå balsam for å se om det kan forbedre tilstanden i hodebunnen. Balsam hjelper til med å fukte håret, noe som kan føre til at for mye olje blir fanget i hodebunnen

Behandle hodebunnskviser Trinn 12
Behandle hodebunnskviser Trinn 12

Trinn 2. Unngå kjente irriterende stoffer

Hvis du merker at du har hyppige kviser i hodebunnen og vasker håret ditt hver dag, kan problemet skyldes at du putter det i håret ditt. Prøv å unngå å bruke stylingprodukter og se om de rengjør hodebunnen din. Når du har identifisert årsaken, kan du eksperimentere med forskjellige typer stylingprodukter for å se om ingrediensene i disse produktene passer for hodebunnen din.

  • Prøv å bruke produkter som er vannbaserte, eller se etter produkter som er merket som ikke-komedogene, noe som betyr at de ikke tetter til porene og forårsaker utbrudd.
  • Ikke kom for nær påføring av hårprodukter på hårfestet. For eksempel er det greit å bruke hårgelé eller pomade, men prøv å påføre bare på hovedtrådene uten å treffe hodebunnen eller hårfestet.
Behandle hodebunnskviser Trinn 13
Behandle hodebunnskviser Trinn 13

Trinn 3. La hodebunnen puste

Noen mennesker som er utsatt for hodebunnsakne som bruker baseball caps eller sportsutstyr (for eksempel hjelmer) har en økt forekomst av akne på grunn av varme, friksjon eller trykk på huden, noen ganger kalt acne mechanica. Hvis du tror at bruk av hatt eller hjelm forårsaker hodebunnsakne, kan du prøve å la hodebunnen puste oftere. Eller, hvis du må ha på deg hodeplagg, må du passe på å ha på deg en bandana eller et absorberende hårdeksel under hjelmen.

Å dusje umiddelbart etter å ha fjernet hatten/hjelmen og brukt sjampo kan også redusere utseendet på hodebunnsakne

Behandle hodebunnskviser Trinn 14
Behandle hodebunnskviser Trinn 14

Trinn 4. Puss/kam hår hver dag

Børsting eller greing av hår kan hjelpe til med å fjerne døde hudceller og frigjøre tråder som har smeltet sammen med hodebunnens naturlige oljer. Dette kan forhindre utbrudd ved å fjerne hudceller som tetter porene og skille hårstrå som holder olje fanget i hodebunnen.

Behandle hodebunnskviser Trinn 15
Behandle hodebunnskviser Trinn 15

Trinn 5. Vurder å klippe deg

Hvis du er utsatt for hodebunnsakne, kan det å redusere håret til en lett justerbar lengde og tykkelse bidra til å redusere kviser. Å ha kort og/eller tynt hår kan bidra til å redusere mengden hår som holder olje, smuss og bakterier i porene i hodebunnen.

Anbefalt: