Hvordan glemme en pinlig opplevelse (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan glemme en pinlig opplevelse (med bilder)
Hvordan glemme en pinlig opplevelse (med bilder)

Video: Hvordan glemme en pinlig opplevelse (med bilder)

Video: Hvordan glemme en pinlig opplevelse (med bilder)
Video: Я никогда не ел такой вкусной курицы в соусе!!! Рецепт за 10 минут! 2024, Kan
Anonim

Å bli ydmyket er en smertefull opplevelse, men en vi alle opplever. Dette skjer når vi føler oss ikke verdsatt, enten på grunn av tingene vi gjør, eller ting som andre mennesker gjør mot oss. Noen ganger blir vi ydmyket som følge av det vi gjorde galt, men dette er ikke det riktige valg av straff, og ingen fortjener det. Lær hvordan du håndterer den smertefulle opplevelsen av å bli ydmyket og leve hverdagen din igjen.

Steg

Del 1 av 4: Godta deg selv og gå videre

Glem en ydmykende opplevelse Trinn 1
Glem en ydmykende opplevelse Trinn 1

Trinn 1. Godta ansvaret ditt som de fortjener

Å bli ydmyket er smertefullt og føles som om din verdi som person blir undergravd. Du må imidlertid ta ansvar hvis du gjør en feil. Svaret på ydmykelse er vanligvis å nekte ansvar og gi problemet videre til noen andre. Ikke la denne selvforsvarshandlingen stoppe deg fra å konfrontere deg selv og fortsette med livet ditt.

Unnskyld for det du gjorde galt, for eksempel en feil på jobben som forårsaket mye trøbbel

Glem en ydmykende opplevelse Trinn 2
Glem en ydmykende opplevelse Trinn 2

Trinn 2. Tillat deg selv å gjøre noen feil

Følelser av ydmykelse er ofte et resultat av "ytelsesforventninger", noe som betyr forventninger til din evne til å utføre en bestemt oppgave godt. Jo høyere denne forventningen er, desto strengere blir "straffen" hvis du ikke klarer å fullføre oppgaven. Dermed er forventningsnivået for en sunn ytelse viktig. Svikt er en del av læringsprosessen, så ikke legg for mye press på deg selv, og ikke la andre presse deg også.

Glem en ydmykende opplevelse Trinn 3
Glem en ydmykende opplevelse Trinn 3

Trinn 3. Tilgi deg selv

Utholdenhet og selvtilgivelse er veldig viktig når du gjør en feil. Å føle skyldfølelse for en handling kan hjelpe oss med å lære problemet med vår oppførsel, men det er nok bare å lære av det og bli kvitt følelsen av å bli ydmyket. Spør deg selv om du vil gjenta den samme handlingen igjen. Hvis ikke, betyr det at du virkelig angrer.

Fortell deg selv at feil er menneskelige og at du gjorde ditt beste for å gjøre det riktige

Glem en ydmykende opplevelse Trinn 4
Glem en ydmykende opplevelse Trinn 4

Trinn 4. Forstå at du ikke er alene

Noen mennesker omtaler nåtiden som "ydmykelsens æra". Mange mennesker har blitt ydmyket, spesielt med den økende rekkevidden til internett som gjør at detaljene i våre liv kan vises på offentlige steder som for eksempel sosiale medier. Fenomenet shaming er utbredt, men det betyr ikke at din spesielle situasjon kan undervurderes.

Glem en ydmykende opplevelse Trinn 5
Glem en ydmykende opplevelse Trinn 5

Trinn 5. Lær å slippe bevisst

Hvis en pinlig opplevelse henger i tankene dine og er smertefull for deg, kan du bruke prinsippene for mindfulness -meditasjon for å hjelpe deg med å slippe dine følelsesmessige sår og fortsette med livet ditt.

Ofte fortsetter smertefulle følelser eller minner å skade oss fordi de ikke kommer til uttrykk. Øv på å håndtere følelsene dine uten å unngå eller unngå dem. Tenk på disse følelsene som bølger som kommer og går. Prøv å observere bølgene uten å forstyrre bevegelsene deres. Dette vil hjelpe deg med å skape en viss avstand mellom deg selv og følelsene dine uten å nekte dem

Del 2 av 4: Beskytt deg mot ydmykelse

Glem en ydmykende opplevelse Trinn 6
Glem en ydmykende opplevelse Trinn 6

Trinn 1. Unngå giftige situasjoner

Noen ganger er alt du trenger å gjøre for å unngå å bli ydmyket, å kjenne igjen situasjoner og mennesker som kan gjøre deg flau. Gjenkjenne disse utløserne og hold dem utenfor livet ditt. Disse utløser kan være venner som har svært negative synspunkter og alltid er avvisende, et arbeidsmiljø som er demoraliserende og aldri er fornøyd med prestasjonene dine, eller familie som prøver å gjøre deg flau ved enhver anledning.

Glem en ydmykende opplevelse Trinn 7
Glem en ydmykende opplevelse Trinn 7

Trinn 2. Vær ydmyk

Ydmykhet betyr å lære å akseptere og evaluere dine styrker og svakheter realistisk. Å ta et realistisk syn på karakteren din er en kraftig måte å beskytte deg selv mot ydmykelse som ydmyker deg. En ydmyk person vil ikke falle i skyggen av en følelse av verdiløshet som følge av en ydmykende opplevelse.

Lag en liste over dine styrker og svakheter. Få en god venn eller kjær til å se på det og diskutere det med deg. Spør personen om en ærlig mening og vær forberedt på å ta råd fra ham

Glem en ydmykende opplevelse Trinn 8
Glem en ydmykende opplevelse Trinn 8

Trinn 3. Forbedre din selvfølelse

Forskning viser at selvfølelse kan være et kraftig forsvar mot å bli ydmyket av fiasko. Følg disse trinnene for å forbedre din selvfølelse:

  • Unngå å sammenligne deg selv med andre. Konkurrenten din skal være deg selv. Grunnen er fordi du ikke vet hva som egentlig skjer i andre menneskers liv. Som et resultat kan du sammenligne deg selv med måten de presenterer seg på, snarere enn deres sanne identitet.
  • Tilpass din selvsnakking. Erstatt negative tanker som "Jeg kan ikke gjøre det" med håpefulle uttalelser som "Dette er vanskelig, men jeg kan klare det." Unngå å belaste deg selv med tanker om hva du "bør" eller "bør" gjøre.
Glem en ydmykende opplevelse Trinn 9
Glem en ydmykende opplevelse Trinn 9

Trinn 4. Søk hjelp med andre psykiatriske problemer

Noen psykiatriske tilstander kan gjøre deg mer utsatt for ydmykelse. Sosial fobi, narsissistisk personlighetsforstyrrelse og alvorlig depresjon kan gjøre deg mer utsatt for ydmykelse enn de uten slike problemer. Hvis du er diagnostisert med en av disse lidelsene, må du søke hjelp for å forsvare deg selv mot forlegenhet før det oppstår.

  • Sosial fobi er en alvorlig frykt for å bli dømt av andre, med symptomer som angst rundt mennesker, følelser av isolasjon og problemer med å møte andre mennesker.
  • Narsissistisk personlighetsforstyrrelse er preget av en tendens til å se deg selv som viktig urealistisk (for eksempel å betrakte deg selv som den største kokken i verden, selv om du aldri har hatt matlagingsutdannelse og aldri har drevet med matlaging), er opptatt av deg selv og mangler. empati for mennesker. andre.
  • Stor depresjon manifesterer seg som følelser av tristhet, frustrasjon og andre negative følelser som varer i flere uker om gangen og forstyrrer daglige aktiviteter.

Del 3 av 4: Bruke selvhjelpne teknikker

Glem en ydmykende opplevelse Trinn 10
Glem en ydmykende opplevelse Trinn 10

Trinn 1. Finn ut selvhjelpsteknikker fra kognitiv atferdsterapi

Hvis du har problemer med å komme over en pinlig opplevelse, kan du bruke teknikker som distraksjon, avslapning og gjentatt eksponering for å hjelpe deg med å komme deg gjennom det.

Glem en ydmykende opplevelse Trinn 11
Glem en ydmykende opplevelse Trinn 11

Trinn 2. Bruk distraksjon for å omorganisere dine følelsesmessige reaksjoner

Distraksjon er bruk av fraser eller handlinger for å hjelpe deg med å håndtere et minne, for eksempel å tenke "Den opplevelsen skjer bare en gang i livet mitt" hver gang du husker den. Distraksjon har vist seg å redusere angst i disse situasjonene fordi den lar deg velge fritt hva du er oppmerksom på, i stedet for å fokusere på negative følelser og tanker.

Når det kommer et minne om en pinlig opplevelse, si til deg selv: "Alle har følt seg ydmyket i livet. Jeg vet at jeg kan klare det."

Glem en ydmykende opplevelse Trinn 12
Glem en ydmykende opplevelse Trinn 12

Trinn 3. Prøv avslapningsteknikker som hjelper deg å slippe taket

Progressiv muskelavslapping er en øvelse for å spenne og slappe av muskler i en del av kroppen om gangen. Start fra tærne, bue nedover. Gjør det i noen sekunder, og slipp deretter. Deretter spenner du sålene på føttene og leggene. Fortsett å gjøre denne øvelsen til overkroppen opp til pannen.

  • Du kan også prøve andre teknikker, for eksempel guidet fantasi. Tenk deg et av favorittstedene dine hver gang en pinlig opplevelse plager deg. Dette stedet kan være en stue med levende lys, en fotballbane eller en strand på en solrik dag.
  • Å slappe av selv vil redusere sjansene for at du synker ned i opplevelsen av å bli ydmyket. Det vil også hjelpe deg med å behandle og håndtere opplevelsen av å bli ydmyket som du tenker på. Vanligvis vil opplevelsen bli husket når du føler deg så engstelig. Avslapningsteknikker vil hjelpe deg med å redusere angst og bli kvitt minnet om opplevelsen.
Glem en ydmykende opplevelse Trinn 13
Glem en ydmykende opplevelse Trinn 13

Trinn 4. Prøv teknikken for gjentatt eksponering

Denne teknikken innebærer å utsette deg selv for situasjoner der du begynner å forstå at de ikke er veldig farlige. Du kan gjøre dette for en pinlig opplevelse, for eksempel hvis det skjedde på skolen eller et bestemt rom hjemme. Tilbring litt tid på dette stedet og la panikken eller ubehaget avta.

Eksponeringsterapi som dette krever at du bruker tid i et stressende miljø for at tankene dine kan tilpasse seg det faktum at det ikke er noen fare der. Hvis du føler deg trist når du går inn i rommet der du ble ydmyket og deretter går, vil denne teknikken ikke ha noen effekt. Prøv å komme inn i rommet eller se situasjonen, og la deg slappe av sakte. Å puste dypt regelmessig kan hjelpe deg med å roe ned og godta hvor du er

Del 4 av 4: Forstå opplevelsen av ydmykelse

Glem en ydmykende opplevelse Trinn 14
Glem en ydmykende opplevelse Trinn 14

Trinn 1. Forstå kilden

Det første trinnet for å komme over en pinlig opplevelse er å forstå følelsene og dens utløsere. Å bli ydmyket er opplevelsen av å miste sin status som menneske. Denne nedverdigende opplevelsen har en negativ innvirkning på livet ditt fordi din status som en verdifull person påvirker ditt syn på hva du tror er mulig. Hvis du noen gang har blitt alvorlig ydmyket, kan det endre synet på hva du kan ha oppnådd i livet, for eksempel din evne til å gå en utdannelse eller karrierevei du ønsket. Vanlige erfaringer med ydmykelse inkluderer:

  • Ydmykelse i offentligheten, for eksempel å bli latterliggjort eller latterliggjort.
  • Grunnleggende behov som mat eller klær blir ikke dekket.
Glem en ydmykende opplevelse Trinn 15
Glem en ydmykende opplevelse Trinn 15

Trinn 2. Erkjenn virkningen av å bli ydmyket

Forskning viser at å bli ydmyket har en veldig negativ innvirkning på en persons selvfølelse og livskvalitet. Dette kan føre til alvorlig depresjon, symptomer på posttraumatisk stresslidelse som angst og selvmordstanker. Hvis du tror du opplever psykiske problemer som følge av en pinlig opplevelse, kan du kontakte din lokale lege eller psykolog for å få hjelp.

  • Kognitiv atferdsterapi kan bidra til å gjenopprette tankene dine og veilede deg til å forstå situasjoner mer sunt og realistisk. Denne terapien kan hjelpe deg med å gjenopprette selvfølelse og tillit til dine evner etter en dårlig ydmykelse.
  • Du kan kontakte det lokale sykehuset for å avtale time med en terapeut. Eller hvis du bor i USA eller Canada, kan du finne en terapeut i nærheten av deg ved å besøke dette nettstedet.
Glem en ydmykende opplevelse Trinn 16
Glem en ydmykende opplevelse Trinn 16

Trinn 3. Bestem om du faktisk er skyld

Noen ganger kan noen skamme deg selv om du er uskyldig. For eksempel hvis han kan være sjalu på prestasjonene dine og ønsker å få deg til å føle deg mindreverdig. Dette kan ikke ha noe med deg å gjøre. Så før du tar ansvar for handlingene dine, som er annerledes enn å akseptere ydmykelse, må du kontrollere at du har skylden.

Glem en ydmykende opplevelse Trinn 17
Glem en ydmykende opplevelse Trinn 17

Trinn 4. Forstå konteksten for å bli ydmyket

Mange av oss føler oss ydmyket av relativt små ting. Denne fiaskoen kan føles som en katastrofe, og vi kan føle at folk undervurderer oss. Imidlertid spiller de kanskje ikke så stor rolle. Så unngå å overdrive de små tingene.

Hvis du for eksempel ikke deltar på et intervju eller en musikalsk forestilling, kan det gjøre deg flau, men det burde ikke få deg til å føle deg flau

Glem en ydmykende opplevelse Trinn 18
Glem en ydmykende opplevelse Trinn 18

Trinn 5. Unngå å gi etter for ydmykelsen

Hvis noen skammer deg, selv om du gjorde en feil, må du forstå at slik shaming ikke er en effektiv teknikk for å endre noens oppførsel. Shaming er en straff, ikke en lærdom. Det er ingen grunn til å skamme noen, selv en domfelt. Så unngå å gi opp denne taktikken og godta den.

Tips

Å snakke om din opplevelse av å bli ydmyket med en venn eller et familiemedlem kan bidra til å uttrykke din frustrasjon med andre som har et objektivt synspunkt

Anbefalt: