3 måter å bli kvitt gule jakkeveps på veggen

Innholdsfortegnelse:

3 måter å bli kvitt gule jakkeveps på veggen
3 måter å bli kvitt gule jakkeveps på veggen

Video: 3 måter å bli kvitt gule jakkeveps på veggen

Video: 3 måter å bli kvitt gule jakkeveps på veggen
Video: Hvem bør ha familiepenger: Ektemann eller kone for å skaffe mer økonomi 2024, Kan
Anonim

Gule jakkeveps lager reir i trær, i bakken og i hull i bygninger, for eksempel tomme plasser i vegger. Hvis du har gule jakkeveps som hekker i veggene dine, er det lurt å kontakte en eksterminator. Men hvis du har motet, kan du bli kvitt det selv ved å følge trinnene i denne artikkelen.

Steg

Metode 1 av 3: Ta forholdsregler og bruke skadedyrbekjempelsesprodukter

Drep gule jakker i veggen Trinn 1
Drep gule jakker i veggen Trinn 1

Trinn 1. Kontakt en skadedyrsbekjempelsestjeneste for best resultat

Du vil kanskje prøve å bli kvitt det selv, men i noen tilfeller kan dette være vanskelig. Det er en god idé å kontakte en utryddelsesmaskin hvis du ikke vet hvor reiret er, du er allergisk mot gule jakkeveps, eller du har prøvd forskjellige metoder og den gule jakkevepsen forsvinner ikke. De er veldig profesjonelle på sitt felt og har erfaring med å håndtere skadedyr slik at de kan overvinne disse problemene.

Drep gule jakker i veggen Trinn 2
Drep gule jakker i veggen Trinn 2

Trinn 2. Håndter reiret om natten i begynnelsen av den tørre sesongen, hvis mulig

Det beste tiltaket er å behandle vepseboet før kolonien vokser ukontrollert. Vepsekolonier vokser i varmt vær, så du bør behandle dem så tidlig som mulig. Hvis de håndteres om natten, vil de fleste vepsene (om ikke alle) være i reiret.

I et land med 4 sesonger vil den gule jakkevepsen dø om vinteren. Så hvis dette insektet hekker på et ubrukt sted (for eksempel et loft), vent på at livssyklusen er over

Drep gule jakker i veggen Trinn 3
Drep gule jakker i veggen Trinn 3

Trinn 3. Kjøp et hurtigfryst aerosolprodukt som er designet for å drepe gule jakkeveps

Siden disse vepsene hekker i mellomrom, kan du ikke bruke pulveriserte produkter (f.eks. Sevin 5 Garden Dust) for å drepe dem. Du trenger et hurtigfryst aerosolprodukt designet for å drepe disse vepsene. Kjøp noen bokser med råvarer i en hagebutikk eller gårdsbutikk.

Drep gule jakker i veggen Trinn 4
Drep gule jakker i veggen Trinn 4

Trinn 4. Bruk vernetøy når du håndterer gule jakkeveps

Disse vepsene kan svi, så du må bruke tykke klær og annet utstyr for å beskytte kroppen din. Bruk også et ansiktsdeksel i mesh, som biavlere vanligvis bruker det, for å beskytte hodet og ansiktet.

Bruk lange bukser, lange ermer, tykke sokker, lukkede sko og skinnhansker

Drep gule jakker i veggen Trinn 5
Drep gule jakker i veggen Trinn 5

Trinn 5. Finn inngangen til reiret og selve reiret

I noen tilfeller kan den gule vepsinngangen være 9 meter fra reiret. Reirinngangen er vanligvis utenfor. Observer strukturen i bygningen for hull og prøv å finne ut hvor vepsene brukte for å komme inn i reiret.

  • Hvis du ikke kan finne ut hvor reiret er, se etter et område på veggen som ser skinnende ut. Gule jakkeveps kan hekke i gips, og etterlater bare et lag med maling mellom reiret og stuen din.
  • Du kan også høre den gule jakkevepsen bevege seg inni veggene. Se etter området som gir den høyeste lyden. Du kan holde øret mot veggen eller bruke et høreapparat.

Metode 2 av 3: Bli kvitt gule jakkeveps

Drep gule jakker i veggen Trinn 6
Drep gule jakker i veggen Trinn 6

Trinn 1. Lag et hull i veggen hvis inngangen ikke er i nærheten av reiret

Hvis inngangen til reiret er langt unna, eller du ikke finner veien inn, må du lage et hull i veggen. Borekronen trenger ikke å være stor fordi alt du trenger er et hull som du kan sette inn dysen på sprayboks. Gjør hullet så nær reiret som mulig.

Drep gule jakker i veggen Trinn 7
Drep gule jakker i veggen Trinn 7

Trinn 2. Spray en hurtigfryser aerosol i hullet umiddelbart etter at du har boret den

Du må handle raskt slik at den gule jakkevepsen ikke har tid til å rømme. Umiddelbart etter at du har laget hullet, sett dysen på sprayboksen inn i hullet. Spray hele innholdet i boksen i hullet for å drepe den gule jakkevepsen.

Hvis inngangen er veldig nær reiret, kan du spraye aerosol gjennom inngangsåpningen i stedet for å lage en ny

Drep gule jakker i veggen Trinn 8
Drep gule jakker i veggen Trinn 8

Trinn 3. Dekk til hullet du har laget

Det er veldig viktig å lukke dette hullet, slik at veps ikke flyr rundt i huset. Dekk hullet med kitt eller gipsplaster, og legg deretter på tape for å forsegle det.

Drep gule jakker i veggen Trinn 9
Drep gule jakker i veggen Trinn 9

Trinn 4. Hold inngangen åpen

Det er viktig å holde inngangen åpen slik at vepsene kan komme seg ut. Ellers vil de levende vepsene finne en måte å komme seg inn i hjemmet ditt, for eksempel gjennom små hull rundt elektriske apparater eller lysarmaturer.

Drep gule jakker i veggen Trinn 10
Drep gule jakker i veggen Trinn 10

Trinn 5. Gjenta denne prosedyren tre dager senere hvis den gule vepsen ikke har forsvunnet

Hvis du fortsatt ser, hører eller ser gul jakkevepsaktivitet på veggene, må du kanskje sprøyte reiret igjen. Bruk alltid verneklær og gå gjennom den samme prosedyren for å kvitte deg med eventuelle rester av gule jakkeveps.

Drep gule jakker i veggen Trinn 11
Drep gule jakker i veggen Trinn 11

Trinn 6. Ring en utryddelsestjeneste hvis bikuben må fjernes

Generelt kan du forlate reiret mot veggen, for eksempel et rede på loftet. Men hvis det er mange larver i reiret, kan de råtne og invitere tilstedeværelse av andre skadedyr. Hvis du vil bli kvitt reiret, bør du kontakte en skadedyrsbekjemper og en altmuligmann. De kan jobbe sammen for å fjerne reir og reparere bygninger.

Metode 3 av 3: Forhindre at gul jakkeveps hekker i hjemmet ditt

Drep gule jakker i veggen Trinn 12
Drep gule jakker i veggen Trinn 12

Trinn 1. Lukk søppeldunken tett

Gule jakkevepser elsker matsvinn. Så hvis det er en åpen søppelbøtte, kommer veps til den. Bruk et lokk som sitter ordentlig på søppelbøtten, både innendørs og utendørs, for å forhindre at gule jakkeveps kommer inn i ditt hjemområde.

Drep gule jakker i veggen Trinn 13
Drep gule jakker i veggen Trinn 13

Trinn 2. Legg dyrefôr i rommet

Pet food boller på terrassen kan tiltrekke veps til hjemmet ditt. I stedet for å forlate dyrefôr og andre proteinkilder utendørs, legg dem i hjemmet eller garasjen.

Det anbefales at du oppbevarer maten i en lufttett beholder. Legg resten av maten i bollen når kjæledyret har spist ferdig

Drep gule jakker i veggen Trinn 14
Drep gule jakker i veggen Trinn 14

Trinn 3. Tett alle hullene på utsiden av huset

Hvis det er et hull utenfor huset (selv om det er lite), kan gule jakkeveps komme inn i det. Sjekk vegger, ventiler, skott og dørkarmer for hull. Bytt eventuelt gasbind eller værbestandig pute, eller dekk hullet med tetningsmasse.

Drep gule jakker i veggen Trinn 15
Drep gule jakker i veggen Trinn 15

Trinn 4. Sett en hengende felle for å fange den gule jakkevepsen

Hvis veps flyr rundt i hjemmet eller eiendommen din, ta vepsene med hengende feller. Sukkerløsningen i fellen vil lokke den gule jakkevepsen inn i det lille hullet. Veps vil ikke klare å komme seg ut av fellen og dø.

Anbefalt: