3 måter å svelge pillen

Innholdsfortegnelse:

3 måter å svelge pillen
3 måter å svelge pillen

Video: 3 måter å svelge pillen

Video: 3 måter å svelge pillen
Video: How to Draw a Compass Rose Step by Step 2024, Kan
Anonim

Selv om det kan virke enkelt, er svelging av piller noe som er ekstremt vanskelig for både voksne og barn. Frykten for kvelning får halsen til å stramme slik at pillen blir i munnen til du kaster den opp. Heldigvis er det forskjellige måter å håndtere dette problemet på, slik at du kan roe ned, overvinne frykten for kvelning og la pillen svelges enkelt.

Steg

Metode 1 av 3: Svelge piller med mat

Svelg en pille Trinn 1
Svelg en pille Trinn 1

Trinn 1. Spis brød

Hvis du prøver å svelge en pille og ikke ser ut til å svelge den, kan du prøve å bruke en brødskive. Ta et stykke brød og tygg det til du er klar til å svelge det. Før du svelger, ta en pille og ha den i brødet som er i munnen. Når du lukker munnen, svelg brødet med pillen i. Pillene blir lett svelget.

  • Du kan også bruke et stykke bagel, knekkebrød eller kake. Konsistensen er lik nok til å hjelpe pillen med å svelges når maten tygges.
  • Du kan også drikke vann etterpå for lettere å svelge pillene.
  • Noen medisiner må tas på tom mage. Sjekk medisinflasken for å se om du må ta medisinen på tom mage.
Svelg en pille Trinn 2
Svelg en pille Trinn 2

Trinn 2. Skjær gummibjørnen i skiver

For å hjelpe med å svelge pillene, kan du legge dem i en gummibjørn. Ta en gummibjørn og lag et lite hull i magen. Legg en pille i den. Spis godteriet, men ikke tygge det; tygge stoffet vil endre varigheten og starttiden for stoffet. Prøv å svelge den, så når pillen er i halsen, drikk vann umiddelbart.

  • Denne metoden kan være vanskelig hvis du ikke kan svelge en gummy bjørn. Dette krever øvelse.
  • Denne metoden er veldig nyttig for barn. Å hjelpe til med å skjule pillen med en gummibjørn vil gjøre det lettere for barnet å svelge medisinen.
Svelg en pille Trinn 3
Svelg en pille Trinn 3

Trinn 3. Dypp pillen i honning eller peanøttsmør

Pillen kan svelges med honning eller peanøttsmør da det gjør det lettere for pillen å bevege seg ned i halsen. Ta en skje honning eller peanøttsmør. Legg pillen i midten av maten på skjeen. Sørg for å skyve pillen inn i maten. Svelg deretter en skje honning eller peanøttsmør med en pille i. Deretter drikker du litt vann.

Du må drikke vann før og etter denne metoden. Honning og peanøttsmør er relativt tykke og føles sakte å renne ned i halsen. Fukting i halsen før og etter vil hjelpe maten som skal svelges raskere uten å kveles

Svelg en pille Trinn 4
Svelg en pille Trinn 4

Trinn 4. Prøv myk mat

Hvis du ikke kan svelge piller med brød, kan du prøve å svelge dem med myk mat som eplemos, yoghurt, iskrem, pudding eller gelatin. Dette er en metode som vanligvis brukes på sykehus for pasienter som har problemer med å svelge. Tilbered noen myke matvarer. Ha pillen i maten. Spis en liten mengde av maten før du tar en ny matbit med pillen i. Svelg deretter maten med pillen i. Pillen svelges lett sammen med mat når du svelger den.

Pass på at du ikke tygger pillen

Svelg en pille Trinn 5
Svelg en pille Trinn 5

Trinn 5. Øv med små godterier først

En av hovedårsakene til at folk har problemer med å svelge piller, er at halsen deres motstår inntak av piller og strammer. For å bekjempe dette kan du øve på å svelge små godteribiter for å gjøre halsen din kjent med å svelge noe helt uten å risikere kvelning eller skade. Plukk opp små godterier som mini M & Ms. Ha den i munnen som en pille og svelg den ved å drikke vann. Gjenta til du er komfortabel med denne størrelsen.

  • Deretter går du videre til godteri i større størrelse som vanlige M & Ms eller Tic Tacs. Gjenta samme prosedyre med dette tiltaket til du er komfortabel.
  • Øv hver dag i 10 minutter til du svelger en pastill som er av samme størrelse og form som pillen du trenger å svelge.
  • Denne metoden kan hjelpe barn til å øve på å svelge medisin. Sørg for å forklare at svelging av medisiner er alvorlig, og at piller ikke skal tas som godteri.
Svelg en pille Trinn 6
Svelg en pille Trinn 6

Trinn 6. Spis mandarin appelsiner

Prøv å svelge en hel mandarin. Når du er vant til det, legg pillen i en appelsin og svelg den hel. Den slimete konsistensen av mandarinen vil gjøre det lettere for pillen å passere, så den er lett å svelge.

Drikk vann etterpå for å sikre at pillen svelges så lett som mulig

Metode 2 av 3: Svelg pillen med væske

Svelg en pille Trinn 7
Svelg en pille Trinn 7

Trinn 1. Nipp til kaldt vann

Når du svelger medisiner, må du sørge for at halsen er så våt som mulig for å gjøre det lettere for pillen å passere. Drikk vann et par ganger før du svelger pillen. Plasser pillen bak tungen, og drikk deretter vann til pillen er svelget.

  • Ta noen flere slurker med vann når pillen er i halsen for å bevege deg.
  • Vannet skal være kjølig eller romtemperatur, men ikke kaldt eller varmt.
Svelg en pille Trinn 8
Svelg en pille Trinn 8

Trinn 2. Prøv metoden for to nipper med vann

Ta en pille og legg den på tungen. Ta en slurk vann og svelg den, men ikke pillen. Ta deretter en ny slurk vann og svelg den med pillen. Drikk det siste av vannet for å hjelpe pillen til å passere.

Denne metoden åpner halsen bredere med den første svelgen, slik at pillen kan bevege seg nedover halsen, som ikke er for bred, på den andre svelgen

Svelg en pille Trinn 9
Svelg en pille Trinn 9

Trinn 3. Bruk et sugerør

For noen mennesker hjelper pillen med å bruke et sugerør til å drikke vann eller drikke. Legg pillen bak tungen. Drikk noe gjennom et sugerør og svelg væsken med pillen. Fortsett å drikke vann med flere slurker etter at du har svelget pillen for å hjelpe pillen med å bevege seg ned i halsen.

Suge brukes til å trekke væske gjennom et sugerør som gjør det lettere å svelge piller

Svelg en pille Trinn 10
Svelg en pille Trinn 10

Trinn 4. Drikk mye vann først

Noen mennesker føler at mye vann bidrar til å gjøre pillen lettere å passere. Drikk vann så mye som en munn full. Åpne kantene på leppene litt for å sette pillen i munnen. Deretter svelger du vannet og pillen.

  • Hvis pillen føles fast i halsen, kan du drikke mer vann etter å ha svelget pillen.
  • Fyll munnen med omtrent 80 prosent vann. Hvis munnen din er for full, vil du ikke kunne svelge alt vannet med en gang, og denne metoden er kanskje ikke like effektiv.
  • Du kan føle vannet eller pillene i halsen. Dette utløser vanligvis ikke gagrefleksen og er ikke farlig i det hele tatt.
  • Du kan bruke denne metoden med andre drinker i tillegg til vann.
Svelg en pille Trinn 11
Svelg en pille Trinn 11

Trinn 5. Hjelp barnet med å svelge pillen

Barn helt ned til 3 år må kanskje svelge piller. I denne alderen kan barnet ditt ha vanskelig for å forstå hvorfor han skal svelge en pille eller være redd for å kveles. Hvis dette er tilfelle, kan du hjelpe dem å forstå hva som skjer. En enkel måte å hjelpe barnet ditt med å svelge piller, er å gi ham vann å drikke og be ham om å holde vannet i munnen mens han ser på taket. Legg pillen i siden av munnen og vent på at pillen kommer bak i halsen. Etter en stund ber du barnet om å svelge det, og pillen vil bevege seg ned i halsen sammen med vannet.

Du kan prøve andre måter med mat eller drikke for barn, med mindre det er en måte som anbefaler noe annet

Metode 3 av 3: Prøv alternative måter

Svelg en pille Trinn 12
Svelg en pille Trinn 12

Trinn 1. Prøv å drikke fra en flaske

Fyll en plastflaske med vann. Legg pillen på tungen. Lukk deretter leppene tett rundt munnen på vannflasken. Vipp hodet og drikk litt vann. Plasser leppene rundt munnen på flasken og bruk sug for å trekke vann inn i munnen. Vannet og pillene vil bevege seg ned i halsen.

  • Ikke slipp luft inn i flasken når du drikker.
  • Denne metoden brukes best med store tabletter.
  • Å suge inn vann vil åpne halsen bredere og hjelpe deg med å svelge piller bedre.
  • Denne metoden er ikke beregnet på barn. Bare voksne bør prøve denne metoden.
Svelg en pille Trinn 13
Svelg en pille Trinn 13

Trinn 2. Bruk fremover lean -metoden

For denne metoden, plasser pillen på tungen. Drikk vann, men ikke svelg det. Vipp hodet nedover med haken mot brystet. La kapselen flyte på baksiden av munnen og svelg deretter pillen.

  • Denne metoden brukes best for piller i kapselform.
  • Du kan også prøve denne metoden for barn. Etter å ha drukket en liten mengde vann, be barnet om å stirre på gulvet mens du skyver kapselen til siden av munnen. Pillen flyter, og han kan svelge piller og vann.
Svelg en pille Trinn 14
Svelg en pille Trinn 14

Trinn 3. Vær rolig

Angst kan være en betydelig faktor som hindrer en person i å svelge piller. Avslapping er viktig. Hvis du er engstelig, spenner kroppen din seg og det blir vanskeligere for deg å svelge piller. For å forhindre dette må du være rolig. Sett deg ned med et glass vann og gjør det du kan for å lindre angst. Finn et rolig sted, lytt til beroligende musikk eller meditere.

  • Dette vil bidra til å roe nervene dine og bli kvitt den stressende konnotasjonen av svelging av piller, noe som gjør kroppen mindre sannsynlig å kveles.
  • Hvis du har problemer, kan du konsultere en psykolog for å stoppe angsten for å svelge piller.
  • Hvis du prøver å hjelpe et lite barn med å svelge piller, kan du hjelpe dem til å føle seg komfortable ved å fjerne tanken på å svelge piller før du ber dem om å gjøre det. Les en historie, spill et spill eller finn en aktivitet som hjelper henne å slappe av før du ber henne om å svelge en pille. Jo roligere barnet er, desto mer sannsynlig er det at han svelger pillen.
Svelg en pille Trinn 15
Svelg en pille Trinn 15

Trinn 4. Demp frykten din

Du kan være bekymret for at pillen ikke går ned i halsen, spesielt hvis pillen er stor. For å overvinne denne frykten, stå foran et speil. Åpne munnen og si "ahhhhh." Dette vil vise hvor bred halsen er og se om en pille kan passe inn i den.

  • Du kan også bruke et speil for å plassere pillen på tungen. Jo lenger unna du plasserer pillen, desto kortere er veien å gå før du svelger den.
  • Du kan også gjøre dette for barn som er redde for kvelning. Gjør det med ham for å vise at du forstår frykten hans, men forsikre ham om at det ikke er noe å være redd for.
Svelg en pille Trinn 16
Svelg en pille Trinn 16

Trinn 5. Se etter alternativer til piller

Det er forskjellige medisiner tilgjengelig i forskjellige former. Du kan få medisinen i form av en væske, en lapp, en krem, en inhalert form, et stikkpiller eller en løselig form, som er en pille som oppløses i vann. Snakk med legen din om disse alternativene, spesielt hvis du har problemer med å svelge piller, uansett hvilken metode du prøver.

Ikke svelg pillen og prøv å bruke den på andre måter med mindre legen din tillater det. Ikke knus piller for å oppløse eller prøv å bruke piller som stikkpiller du ikke burde. Rådfør deg alltid med legen din før du endrer måten du tar medisinen på

Tips

  • Prøv å kjøpe piller med belegg. Piller som disse er lettere å svelge og kan smake bedre hvis de blir på tungen lenger enn de burde.
  • Prøv å ta en pille med isbrus eller noe smaksatt. Denne metoden kan maskere smaken på pillen. Noen piller kan imidlertid ikke svelges med brus eller juice. Spør legen din dersom du har noen bekymringer.
  • Alle disse metodene kan brukes til å hjelpe barnet ditt med å svelge pillen med mindre annet er angitt. Sørg for at du er mer bevisst på størrelsen på maten barnet ditt spiser.
  • Minimer tiden pillen er på tungen. Gjør det til en vane å legge pillen på tungen og drikke vannet i en rask, jevn bevegelse.
  • En banan som tygges i munnen, kan brukes i stedet for vann.
  • Bruk flytende piller eller gelpiller for enkel svelging.
  • Ikke knus pillen med mindre legen din eller apoteket tillater det. Noen piller kan miste effektiviteten hvis de knuses eller oppløses for tidlig.

Advarsel

  • Ikke bruk ekte piller for å øve på å svelge piller eller ha det gøy.
  • Hold piller utilgjengelig for barn. Mange spesielle smaker er laget for å få pillene til å smake bedre. Barn oppsøker ofte piller med denne smaken og overdriver det ved et uhell. Fortell aldri barn at piller er godteri.
  • Spør alltid legen din eller apoteket om å svelge pillen sammen med annen mat eller drikke enn vann. Mange medisiner mister sin effektivitet eller gir til og med ubehagelige bivirkninger når de blandes med visse drikker eller matvarer. For eksempel bør noen antibiotika ikke blandes med meieriprodukter.
  • Hvis det fortsatt er veldig vanskelig å svelge piller, kan du ha dysfagi, som er en svelgeforstyrrelse. Spør legen din om denne lidelsen. Imidlertid er det viktig å huske, mennesker med dysfagi har også problemer med å svelge mat, ikke bare piller.
  • Ikke svelg piller mens du ligger. Sitt eller stå.

Anbefalt: