Slik spiller du nøkkelen til D -dur på gitaren: 7 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik spiller du nøkkelen til D -dur på gitaren: 7 trinn (med bilder)
Slik spiller du nøkkelen til D -dur på gitaren: 7 trinn (med bilder)

Video: Slik spiller du nøkkelen til D -dur på gitaren: 7 trinn (med bilder)

Video: Slik spiller du nøkkelen til D -dur på gitaren: 7 trinn (med bilder)
Video: КАК ПРОВОДИТСЯ КЕРАТИН? БРАЗИЛЬСКАЯ ПРОДУВКА ПОДРОБНОЕ ОБЪЯСНЕНИЕ 2024, April
Anonim

Det er flere måter å spille akkord i D -dur. Den "åpne" D -akkorden er den vanligste, og kanskje den enkleste for nybegynnere. Hvis du er avansert nok, er det to måter å spille D -dur på som en hovednøkkel. Slip fingeren din, og øv hardt!

Steg

Spill akkord i D -dur på gitaren Trinn 1
Spill akkord i D -dur på gitaren Trinn 1

Trinn 1. Lær de åpne strengene på gitaren

Sørg for at du forstår gitaren som en sammensmeltning av strenger og bånd. Hver gitarstreng er innstilt på en bestemt tone, men du kan lage en annen tone ved å trykke strengen når som helst langs gripebrettet. Det er 6 gitarstrenger, og standardinnstillingene for gitarhøyden er E, A, D, G, B, E.

  • Høy E: den første, tynneste og høyeste tonen. Denne strengen er innstilt to oktaver over den lave E
  • B: Andre streng, like over høye E
  • G: tredje streng, like over B
  • D: fjerde streng, like over G
  • A: den femte og andre strengen er den tykkeste, like over D
  • Lav E: den sjette, tykkeste og laveste tonehøyde. Lav E er innstilt to oktaver under høy E

Metode 1 av 2: Spille Open D Major

Image
Image

Trinn 1. Lær nøkkelen til åpen D -dur

Det er flere måter å spille akkord D -dur på gitaren, men vi ser på den enkleste versjonen. Øv fingring og kasteteknikker til du kan spille akkord i D -dur jevnt. Trykk strengene godt, men ikke for tett.

Image
Image

Trinn 2. Øv fingeren din

Plasser pekefingeren på den andre båndet på den tredje (G) strengen. Plasser langfingeren på den andre båndet på den første strengen (høy E). Plasser deretter ringfingeren på den tredje båndet på den andre strengen (B). La de tre øverste strengene stå åpne.

  • Pekefingeren din gjør et notat. Langfingeren gjør et F# -notat. Ringfingeren lager en D. -tone. Sammen utgjør disse tre tonene akkordet i D -dur.
  • Hvis du spiller en vanlig gitar, slår du akkordene med venstre hånd. Du vil bruke høyre hånd for å skyve.
Image
Image

Trinn 3. Spill gitarakkorder

Når fingrene er på plass, bruk høyre hånd for å lirke ned fra D (fjerde) streng. Spill bare med de fire høyeste strengene: D, G, B, E. Ikke rør de lave E- og A -strengene. Fortsett å øve på akkordene dine til du får en klar, skarp lyd.

Metode 2 av 2: Spiller D Major Kunci

Image
Image

Trinn 1. Spill barre -akkordet fra den femte båndet

Bruk først pekefingeren til å trykke på hver streng på den femte båndet. Plasser deretter langfingeren på den syvende båndet på den fjerde strengen (D); ringfingeren din er på den syvende båndet på den tredje (G) strengen; og lillefingeren på den syvende båndet på den andre strengen (B). Sørg for at du trykker godt på hver streng. Rull deretter forsiktig ned fra den femte strengen til den første strengen.

Sørg for å la den sjette strengen (G) være urørt. Hvis du spiller den sjette strengen, er det ikke nøkkelen til D -dur

Image
Image

Trinn 2. Kryss den tiende båndet

Bruk først pekefingeren til å trykke hver streng ved den tiende båndet. Plasser deretter langfingeren på den ellevte båndet på den tredje (G) strengen. Plasser ringfingeren på den tolvte båndet på den femte strengen (A), og legg lillefingeren på den tolvte båndet på den fjerde strengen (D). Slå akkordet i ett slag, fra den sjette strengen (lav E) til den første strengen (høy E).

Image
Image

Trinn 3. Øv på krysslåsen

Kryssnøkkelen er en mer kompleks teknikk enn den åpne D -dur -akkorden, og krever mer fingerstyrke. Øv på å trykke pekefingeren mot gripebrettet. Sørg for at alle strengene holdes godt nok til å skape en klar, skarp akkordlyd.

  • Hvis akkordene høres skingre eller dempet ut, betyr det at strengene dine ikke trykker veldig hardt. Plukk hver streng mens du holder nede kryssnøkkelen. Hvis et notat høres mindre klart ut, skyv fingeren til det høres bra ut. Sørg for at fingrene er sentrert mellom båndene, og sørg også for at ingen av fingrene dine ved et uhell demper de andre strengene.
  • Hvis du flytter akkordene opp eller ned, kan du spille hvilken som helst gitarakkord. For eksempel oppretter to båndet nøkkelen til C -dur, og å senke to båndene skaper nøkkelen til E -dur

Tips

  • Prøv å bruke et eselbro eller mnemonic for å huske åpne stringsekvenser (EADGBE). EAD er de tre laveste strengene, som ordet "(R) EAD" når bokstaven R fjernes. De to neste strengene er GB, som ordene “GIRL” og “BOY”. E er den høyeste strengen og er innstilt to oktaver over den lave E. Hvis ikke, kan du prøve å sette ordren i en "fonetisk setning": "ee-ad-geebee"
  • Prøv å spille akkordet i d -moll. Smidige fingerskift kan gi en helt annen lyd!
  • Eksperimenter med variasjoner. Når du spiller en åpen D -dur, kan du prøve å plassere lillefingeren på den fjerde båndet på den fjerde (D) strengen for et ekstra F# -akkord.

Anbefalt: