Hvordan håndtere en løgnende kjæreste: 10 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan håndtere en løgnende kjæreste: 10 trinn
Hvordan håndtere en løgnende kjæreste: 10 trinn

Video: Hvordan håndtere en løgnende kjæreste: 10 trinn

Video: Hvordan håndtere en løgnende kjæreste: 10 trinn
Video: Uteliggerens liv (sketsj) 2024, Kan
Anonim

Tillit vil være vanskelig å gå tilbake til det normale hvis kjæresten din har løyet for deg. Faktisk har mange forhold blitt farget av ufarlige løgner eller overdrivelser av sannhet i de tidlige stadiene når begge parter prøver å imponere hverandre. Men hvis kjæresten din liker å lyve så mye at det har blitt en vane, må du kunne kjenne igjen når han lyver, tenke på hvorfor han lyver og svare ærlig og åpent på løgnene hans. Hvis han fortsetter å lyve for deg, selv når du konfronterer ham, må du vurdere om det er et større forholdsproblem enn små løgner.

Steg

Del 1 av 2: Å vite når han lyver

Deal with a Lying Boyfriend Trinn 1
Deal with a Lying Boyfriend Trinn 1

Trinn 1. Vær oppmerksom på kroppsspråket hans

Ifølge atferdsspesialister har folk som lyver en tendens til å vise et visst kroppsspråk. Se etter disse kroppsspråkstikkene for å finne ut om kjæresten din lyver. For eksempel:

  • Han klødde ofte i nesen og nesen ble rød. Det kalles Pinocchios nese fordi løgn fører til at kroppens celler frigjør histamin som kan gjøre nesen kløende og hovent.
  • Viser benektelsestegn, for eksempel å dekke til og beskytte munnen og gni eller legge en hånd over øyet, nesen eller øret. Han kan også unngå øyekontakt eller snu kroppen eller hodet fra deg når du snakker.
Deal with a Lying Boyfriend Trinn 2
Deal with a Lying Boyfriend Trinn 2

Trinn 2. Lytt til tonen i stemmen hans

Du kan merke at stemmen i stemmen hans endres eller er annerledes når han lyver. Kanskje han stammer, tar lange pauser eller snakker med en uvanlig intonasjon. Plutselige endringer i talemønstre når vi snakker om et bestemt emne, en person eller en hendelse, kan være et tegn på at han lyver.

Deal with a Lying Boyfriend Trinn 3
Deal with a Lying Boyfriend Trinn 3

Trinn 3. Vær oppmerksom på valg av ord og språk

I tillegg til den fysiske Pinocchio -effekten, vil han sannsynligvis vise Pinocchio -effekten i ordvalget. Ofte har folk som lyver en tendens til å bruke flere ord i et forsøk på å skjule løgnen eller distrahere deg fra løgnen.

  • Ifølge en studie fra Harvard Business School har løgnere en tendens til å bruke flere banneord når de snakker fordi de er så fokusert på løgnen at de glemmer å bruke passende termer eller høflig språk.
  • Han kan bruke en tredje person til å ta avstand fra løgnen han forteller og kan prøve å endre emne umiddelbart etter løgnen, slik at du ikke merker det.

Del 2 av 2: Svar på hans løgner

Deal with a Lying Boyfriend Trinn 4
Deal with a Lying Boyfriend Trinn 4

Trinn 1. Husk at det er tre grunner til at folk lyver

Selv om det er mange grunner bak noens løgner, lyver de fleste for å skjule noe for andre, for å såre noen eller for å gjøre seg selv større eller bedre enn de egentlig er. Så det kan være nyttig å vurdere hvilke årsaker som kan få kjæresten din til å lyve for deg.

Hvis han lyver for å skjule noe, kan du finne ut løgnen hans som en måte å avsløre sannheten han gjemmer. Hvis du er i et nytt forhold, lyver hun kanskje for å heve seg selv, så hun fortjener din oppmerksomhet. Men hvis du tror han lyver for å skade deg, bør du vurdere om løgnen hans er et tegn på at det er andre problemer i forholdet som må løses

Behandle en liggende kjæreste Trinn 5
Behandle en liggende kjæreste Trinn 5

Trinn 2. Ikke klandre deg selv for kjærestens løgner

Hvis du noen gang har klaget på hans vaner eller oppførsel, er det mulig at du følte at du hadde en hånd i å få ham til å dekke over de dårlige vanene eller oppførselen. Husk imidlertid at du ikke har skylden fordi han er fullt ansvarlig for sin egen oppførsel. En del av det å være voksen i et modent forhold er å være villig til å ta ansvar for egne handlinger. Han må ta ansvar for sine løgner, og du bør ikke føle deg ansvarlig for valgene hans.

Ingen kan bli "tvunget" til å lyve fordi det er hans eget valg, og han er ansvarlig for det valget. Husk dette når du møter kjærestens løgner

Deal with a Lying Boyfriend Trinn 6
Deal with a Lying Boyfriend Trinn 6

Trinn 3. Vurder konteksten bak løgnen

Hvis du får ham til å lyve, eller merker tegn på at han lyver når han snakker med deg, kan du tenke på hvilke samtaler som kan utløse eller oppmuntre ham til å lyve. Du kan diskutere et arrangement han skulle delta sammen, men han avlyste i siste øyeblikk, eller om menneskene han jobbet med.

  • Å tenke på løgnens kontekst kan også hjelpe deg med å finne ut hvorfor han føler at han må lyve. På denne måten, når du konfronterer ham, kan du forklare hvorfor du tror han lyver, og du kan også dele dine følelser ærlig og åpent.
  • Det er mange grunner til at folk lyver for partnerne sine, og du kan vurdere vanlige forholdsscenarier. For eksempel kan du ha kritisert partnerens dårlige vaner, for eksempel å røyke eller være ekstravagant. Så lyver han slik at du ikke blir lei deg eller vil snakke igjen. Kanskje lyver han også for å unngå konflikt eller for å unngå å måtte bryte en dårlig vane.
Deal with a Lying Boyfriend Trinn 7
Deal with a Lying Boyfriend Trinn 7

Trinn 4. Behandle ham ærlig og åpent

Hvis du får ham til å lyve, kan du ikke bare be ham slutte å lyve. Du kan ikke kontrollere hans ønske eller evne til å lyve. Du kan imidlertid kontrollere det slik at han ikke slipper unna med å lyve. Å konfrontere rolig og åpent vil sikre at du har kontroll over samtalen.

  • I stedet for å si "jeg vet du lyver" eller "Du er en løgner", gi ham en sjanse til å være ærlig. Si: "Jeg tror det er noe du er bekymret for, eller du ikke vil at jeg skal vite om. Jeg tror nå er det på tide at vi snakker om det, slik at vi kan løse det sammen.”
  • Dette vil vise kjæresten din at du vil være ærlig og åpen med hverandre, og at du ikke anklager ham for å lyve. I stedet lar du ham gjøre opp for seg og innrømme sine egne løgner.
Deal with a Lying Boyfriend Trinn 8
Deal with a Lying Boyfriend Trinn 8

Trinn 5. Diskuter årsakene til at han løy

La kjæresten din komme med begrunnelser, men pass deg for påfunnede unnskyldninger. Kanskje han føler seg tvunget til å være uærlig fordi han vet at du ikke er enig eller blir sint. Kanskje skjuler han avhengigheter eller personlige problemer som han ikke vil at du skal vite om. Fokuser på å jobbe sammen for å hjelpe ham med å løse problemet eller problemet, slik at han ikke trenger å ha lyst til å lyve lenger.

Hvis han lyver fordi han er avhengig av noe eller et personlig problem, kan du foreslå at han går til rusrådgivning eller snakker med en terapeut om problemet hans. Dette er en måte å håndtere personlige problemer på uten å måtte lyve for deg eller for noen i livet hans

Deal with a Lying Boyfriend Trinn 9
Deal with a Lying Boyfriend Trinn 9

Trinn 6. Gjør det klart at du ikke liker å bli løyet for

Etter at du har gitt kjæresten din en sjanse til å forklare, gi ham tid til å vurdere svaret hans. Hvis han innrømmer at han løy og forklarer hvorfor, bør du minne ham på at han ikke burde lyve. Ved å gjøre det viser du at du er ukomfortabel og misfornøyd med oppførselen hans og håper han ikke gjør det igjen.

Behandle en liggende kjæreste Trinn 10
Behandle en liggende kjæreste Trinn 10

Trinn 7. Vurder hvordan denne løgnen vil påvirke forholdet ditt

Når samtalen er over, ta deg tid til å analysere forholdet ditt. Han kan ha en god grunn, men hvis han fortsetter å lyve, må du vurdere om løgnen er et tegn på et dypere problem.

Anbefalt: