4 måter å fortelle om din kjæledyrparkitt liker deg

Innholdsfortegnelse:

4 måter å fortelle om din kjæledyrparkitt liker deg
4 måter å fortelle om din kjæledyrparkitt liker deg

Video: 4 måter å fortelle om din kjæledyrparkitt liker deg

Video: 4 måter å fortelle om din kjæledyrparkitt liker deg
Video: Возведение новых перегородок в квартире. Переделка хрущевки от А до Я. #3 2024, April
Anonim

For fugleelskere er undulater (eller undulater) flotte kjæledyr! Disse fuglene er intelligente, søte og ganske enkle å trene og ta vare på. Selv om undulaten naturlig er redd for mennesker, kan den overvinne den frykten og vise kjærlighet og hengivenhet hvis du er villig til å ta deg tid og trene den flittig.

Steg

Metode 1 av 4: Observing Body Language

Fortell om kjæledyrparken din liker deg Trinn 1
Fortell om kjæledyrparken din liker deg Trinn 1

Trinn 1. Legg merke til om undulaten ønsker å kose med deg

Denne oppførselen kan være et reelt tegn på at han liker deg og ønsker å bygge et forhold til deg. Hvis du ser en fugl nusse hodet i hendene dine, klatre på kroppen, hakke hendene for å rense smusset og gni kroppen mot nakken din, er dette et tegn på at den liker deg og føler seg trygg rundt deg.

Fortell om kjæledyrparken din liker deg Trinn 2
Fortell om kjæledyrparken din liker deg Trinn 2

Trinn 2. Vær oppmerksom på fuglens vinger

Vi tenker alltid på fuglevinger som flyverktøy, men mange fugler, inkludert undulater, bruker vinger som kroppsspråk for å uttrykke følelser. Hvis du ser at undulaten din flapper med vingene, som om den vil fly på plass, er det et godt tegn på forholdet ditt til den. Parakitter klapper med vingene for å uttrykke gleden ved å være rundt mennesker.

Fortell om kjæledyrparken din liker deg Trinn 3
Fortell om kjæledyrparken din liker deg Trinn 3

Trinn 3. Se på halen til fuglen

I likhet med vinger kan bevegelsen av en undulat i halen uttrykke glede. Når en fugl svir med halen (som hunder gjør), betyr det vanligvis at fuglen er glad for å se deg. Imidlertid kan denne oppførselen også være et tegn på at han ønsker å ha avføring. Hvis undulaten beveger halen opp og ned, er denne oppførselen vanligvis et tegn på spenning og kan tas som et tegn på at den liker deg.

Fortell om kjæledyrparken din liker deg Trinn 4
Fortell om kjæledyrparken din liker deg Trinn 4

Trinn 4. Observer fuglens holdning

Du kan fortelle hvordan undulaten din føles når du er rundt, ved å se hvordan den beveger seg. Prøv å være oppmerksom på kroppsholdning og annet kroppsspråk, for eksempel ving- og halebevegelser, slik at du kan få en bedre ide om komfortnivået til fuglene i nærheten.

  • Fugler med en avslappet og ikke stiv holdning indikerer vanligvis at de er glade og komfortable rundt eierne sine.
  • Fugler som "bøyer" hodet eller huker med hodet "peker" på noen, er vanligvis komfortable med den personen og kan signalere å be om en ripe eller et slag.
  • Hvis en fugl viser en stiv holdning med fjær som står opp og rastløs oppførsel, samt en venstre og høyre bevegelse, betyr det at den føles ubehagelig, misfornøyd eller mistroisk til mennesker rundt seg. Hvis du ser denne typen oppførsel, er det en god idé å la fuglen være i fred. Kanskje fuglen ikke er klar til å godta din tilstedeværelse eller ikke liker det du gjør. Finn ut hva du gjorde galt, og prøv å unngå disse utløserne.

Metode 2 av 4: Se etter positive tegn

Fortell om kjæledyrparken din liker deg Trinn 5
Fortell om kjæledyrparken din liker deg Trinn 5

Trinn 1. Observer fugleperspektivet

I motsetning til eleven til det menneskelige øyet, som utvider seg og trekker seg sammen som svar på lys eller mørke, kan størrelsen på undulaten eleven endre seg som en fysisk reaksjon på humør og miljø. Når en fugls pupiller utvides (blinker) og trekker seg sammen (fester), indikerer det vanligvis spenning eller glede, men atferden kan også uttrykke frykt eller angst.

Hvis parakittenes elever utvider seg og trekker seg sammen når han ser deg, kan det være en indikasjon på at han liker din tilstedeværelse og setter pris på firmaet ditt

Fortell om kjæledyret ditt liker deg Trinn 6
Fortell om kjæledyret ditt liker deg Trinn 6

Trinn 2. Observer om fuglen henger opp ned

Perching opp ned med hodet ned er vanlig for fugler. Denne oppførselen gjøres vanligvis når fuglen føler seg glad og trygg fordi denne posisjonen har en tendens til å gjøre den sårbar. Hvis du ser en fugl henge opp ned når du er rundt den, kan det være et tegn på at den liker og stoler på deg.

Fortell om kjæledyrparken din liker deg Trinn 7
Fortell om kjæledyrparken din liker deg Trinn 7

Trinn 3. Se på fuglens nebb og hodebevegelse

Parakitter bruker nebbet til å uttrykke en rekke formål, fra fysiske oppgaver til å formidle meldinger. Hvis fuglen din gjør noen av følgende aktiviteter, er det vanligvis et tegn på at han er glad og komfortabel rundt deg.

  • Hvis en fugl svinger nebbet til venstre og høyre på samme måte som et menneske sliper tennene, er det et tegn på at undulaten er glad.
  • Hvis fuglen berører med nebbet, men ikke biter, betyr det at undulaten leker med en venn. Hvis fuglen berører deg med nebbet, uten å tenke å bite, kan det være en måte å vise kjærlighet på.
  • Hvis en fugl kaster opp mat foran eller "på" en persons kropp, kan det være et tegn på stor hengivenhet, spesielt hvis undulaten også viser pupillendringer (krymper) og nikker med hodet rett før den rykker opp.

Metode 3 av 4: Lytte til undulatlyder

Fortell om kjæledyret ditt liker deg Trinn 8
Fortell om kjæledyret ditt liker deg Trinn 8

Trinn 1. Lytt til fuglens kvitring, sang eller piping

Disse tre vokaliseringene er vanlige tegn på at undulaten er i godt humør. Hvis stemmen hans er veldig høy, spesielt når du nærmer deg ham, betyr det at han liker deg.

Fortell om kjæledyrparken din liker deg Trinn 9
Fortell om kjæledyrparken din liker deg Trinn 9

Trinn 2. Prøv å høre om undulaten snapper i nebbet eller lager en spinnende lyd

Lyden som produseres når en fugl snapper nebbet og spinner er ikke nødvendigvis høy. Noen fugler lager myke og rolige lyder. Så høyt eller stille som et fuglens nebb og snorkelyder, indikerer det vanligvis at han er spent og ønsker å samhandle eller leke med deg.

Fortell om kjæledyrparken din liker deg Trinn 10
Fortell om kjæledyrparken din liker deg Trinn 10

Trinn 3. Vær oppmerksom på lyden av tungen som klikker

En av måtene som undulater uttrykker ønsket om å bli hentet eller klappet på, er ved å klikke på tungen. Hvis du hører undulaten din klikke på tungen, er det et tegn på at han liker deg og ønsker mer interaksjon.

Metode 4 av 4: Oppmuntre undulater til å like deg

Fortell om kjæledyrparken din liker deg Trinn 11
Fortell om kjæledyrparken din liker deg Trinn 11

Trinn 1. Sørg for at du dekker fuglens fysiske behov

Du vil sette fuglens helse i fare hvis du glemmer å mate den eller drikke den. I tillegg vil denne forsømmelsen over tid påvirke fuglens lykke og tillit til deg. Så sørg for at du gir ham nok rent vann til å drikke og gir ham den riktige maten.

  • Sørg for å gi en rekke matvarer, for eksempel frø, fullkorn, nøtter, grønnsaker, næringsrike pellets og frukt (av og til).
  • IKKE gi fugler sjokolade, avokado, salt mat, hvitløk, løk eller mat fra mennesker.
Fortell om kjæledyrparken din liker deg Trinn 12
Fortell om kjæledyrparken din liker deg Trinn 12

Trinn 2. Lag et behagelig miljø for undulaten

Fugler tenker på buret som sitt hjem. Gjør buret så behagelig som mulig for å hjelpe ham til å føle seg tryggere hjemme, slik at han kan utvikle følelser av hengivenhet for deg.

Gi et bur stort nok. Sørg for at du ikke setter det i direkte sollys og holder det utilgjengelig for andre kjæledyr. Velg også et sted borte fra høye eller skumle lyder, for eksempel TV og radio

Fortell om kjæledyrparken din liker deg Trinn 13
Fortell om kjæledyrparken din liker deg Trinn 13

Trinn 3. Gi leken til undulaten

Parakitter elsker å leke. Å tilby morsomme og utfordrende leker vil få fuglen til å føle seg glad og fornøyd.

  • Gi leker som lar fugler klatre. Velg også leker som er fargerike og lager lyder.
  • Plasser gyngen i et bur og sørg for at du også gir god plass til abbor
  • Velg leker som er trygge å tygge. Det er en god idé å lete etter leker med tre- eller perlekomponenter som er solide, harde og kan bite og tygges trygt.
Fortell om kjæledyret ditt liker deg Trinn 14
Fortell om kjæledyret ditt liker deg Trinn 14

Trinn 4. Oppfordre undulaten din til å stole på deg

Vis ham at du er ufarlig og vennlig. Snakk ofte med ham og bruk en myk, beroligende stemme. Du bør også gi ham muligheten til å spise og leke utenfor buret og oppmuntre ham til å samhandle med deg. Over tid vil fuglen din føle seg trygg og komfortabel rundt deg og vise kjærlighet til gjengjeld.

Tips

  • Noen ganger kan du få en fugl til å like deg bare ved å se den stille.
  • Aldri gjøre noe som får din undulat til å føle seg redd eller nervøs. Dette vil ikke få fuglen til å like eller stole på deg.
  • For å få undulaten din til å like deg mer, gi ham mange matgaver. Hvis du gir ham mat for hans gode oppførsel, vil han gjøre det oftere.
  • Prøv aldri å fange en fugl for hånd! Bare legg hånden din i buret, nær døren, og la parakitten venne seg til din tilstedeværelse.
  • Den beste måten å få undulaten din til å like deg, er å oppfylle alle dens behov!

Anbefalt: