3 måter å håndtere skuffelse på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å håndtere skuffelse på
3 måter å håndtere skuffelse på

Video: 3 måter å håndtere skuffelse på

Video: 3 måter å håndtere skuffelse på
Video: Derfor kan hestehuller være livsfarlige 2024, Kan
Anonim

Skuffelse er en uunngåelig del av livet. Alle opplever tilbakeslag personlig og profesjonelt fra tid til annen. Å overvinne skuffelse er avgjørende for personlig suksess og lykke. Du må utvikle strategier for å håndtere de umiddelbare effektene av skuffelse. Prøv deretter å endre synspunkt og fortsett med livet.

Steg

Metode 1 av 3: Å håndtere skuffelse som du føler det

Håndter skuffelse Trinn 1
Håndter skuffelse Trinn 1

Trinn 1. Føl følelsene dine

I en umiddelbar skuffelse er det veldig viktig å føle følelsene dine. Når du håndterer noen motgang i livet, er det veldig viktig å kjenne dine følelsesmessige reaksjoner, selv om de er smertefulle eller vanskelige.

  • Selv når følelsene dine blir ubehagelige av å bli skuffet, er det viktig å tillate deg selv å føle dem. Følelsesmessige reaksjoner er viktige verktøy for behandling og håndtering av skuffelse. Følelser gir innsikt i hva hendelsen betyr for deg.
  • Følelsene dine kan være negative i begynnelsen. Du kan føle deg sint, trist, frustrert og motløs. Tillat deg selv å virkelig oppleve disse følelsene, men minne deg selv på at de bare er midlertidige. Prøv å ikke analysere tankene dine. Bare la følelsene vise seg og vær oppmerksom på det stille i hodet ditt. Det kan hjelpe å nevne tankene når de dukker opp. Tenk for eksempel: "Nå føler jeg meg sint. Nå føler jeg meg redd."
Håndter skuffelse Trinn 2
Håndter skuffelse Trinn 2

Trinn 2. Gi deg selv tid til å sørge

Det er veldig unaturlig å forvente at du skal bli glad igjen etter en skuffelse. Du trenger tid til å sørge over noe som burde ha skjedd for å behandle skuffelsen.

  • Det er helt normalt å synes synd etter å ha opplevd skuffelse. Det vil være et ubehagelig gap mellom ditt ønske og virkeligheten av det som skjer. Det er veldig viktig for deg å være oppmerksom på dette smutthullet.
  • Prøv å skrive ned følelsene dine i en journal. Mange mennesker som opplever tilbakeslag, for eksempel et brudd eller tap av jobb, kommer seg raskere fra negative følelser når de håndterer dem direkte ved å skrive. Bruk 5 til 10 minutter på å skrive fritt om dine følelser.
  • Følelsene og tankene dine vil være irrasjonelle når du sørger. Du kan tenke på noe som svart -hvitt. Husk at når de håndterer følelsene dine, er de ikke en objektiv analyse av situasjonen du er i. Selv om det er greit å føle hvordan du føler deg, må du minne deg selv på at din følelsesmessige respons ikke definerer deg som person.
Håndter skuffelse Trinn 3
Håndter skuffelse Trinn 3

Trinn 3. Vær hyggelig mot deg selv

Mange mennesker har en tendens til å være harde mot seg selv når de møter skuffelse. Det er viktig å være snill etter en avvisning. Prøv å komme vekk fra skyld og selvforakt.

  • For eksempel, hvis et forhold ikke går bra, kan ditt første instinkt være å skylde på deg selv. Hvis du ikke får jobb, kan du bestemme at det skjedde på grunn av manglene dine. Faktisk er det noen ganger to mennesker som ikke passer for hverandre. Noen ganger oppfyller du kanskje ikke selskapets behov, selv om du er en kvalifisert og talentfull arbeider.
  • Når det gjelder å håndtere effekten av skuffelse, er det svært viktig å ikke engasjere seg i tanker om selvavsky. Prøv å være hyggelig mot deg selv. Du må være i stand til å se objektivt på en situasjon og se hvordan du kan endre og forbedre deg selv. Men gjør det ved å fokusere på medfølelse, ikke harde vurderinger. Minn deg selv på at dette tilbakeslaget ikke definerer deg, og det er naturlig for deg å gjøre feil.
Håndter skuffelse Trinn 4
Håndter skuffelse Trinn 4

Trinn 4. Avslør

Å begrave følelsene dine dypt etter å ha opplevd en skuffelse er veldig usunt. Finn venner eller familie som elsker deg og del dine følelser med dem. Velg noen som er en god lytter og ikke er dømmende. Legg vekt på at du ikke trenger råd, men bare prøver å bearbeide følelsene dine.

Metode 2 av 3: Omforming av perspektiv

Håndter skuffelse Trinn 5
Håndter skuffelse Trinn 5

Trinn 1. Skuffelse skal ikke tas til hjertet

Mange mennesker har en naturlig tendens til å se negative hendelser i livet som en konsekvens av manglende selvtillit. Du føler at dine medarbeidere ikke vil henge med deg fordi du har en dårlig karakter. Du føler at et forlag nekter å publisere novellen din fordi du ikke er en god forfatter. Faktisk er det mange faktorer som kan påvirke enhver situasjon.

  • Mest suksess stammer fra flaks. Det er veldig lite du kan komme ut av en situasjon. Selv om du gjør alt riktig, kan ting definitivt gå galt. Å skylde på deg selv vil begrense synspunktet ditt. Når du tenker for mye på skuffelse, må du minne deg selv på at du ikke kjenner alle faktorene som er involvert i situasjonen. Faktisk kan det være nyttig å si eller tenke: “Jeg vet ikke. Jeg vet ikke".
  • For eksempel kan du bli skuffet over at fetteren din ikke besøkte i siste liten. Det første instinktet ditt kan være å lure på om du gjorde eller sa noe som gjorde henne opprørt. Men fetteren din viser seg å gjøre to jobber i en by hundrevis av kilometer unna, ha en kjæreste, et sosialt liv og bli sett i et samfunn. Det er mange faktorer du ikke kan forhindre ham i å besøke. Hvis han ikke gir deg en bestemt grunn til ikke å komme, vet du ikke hvorfor ting ikke gikk i henhold til planen din. Ta deg tid til å tenke på alle de andre faktorene som er involvert, og minne deg selv på at denne skuffelsen ikke er personlig.
Håndter skuffelse Trinn 6
Håndter skuffelse Trinn 6

Trinn 2. Omform dine regler

Folk setter ofte reglene for seg selv. For eksempel kan du ha en liste over standarder som må oppfylles for at du skal føle deg fornøyd, glad og vellykket. Selv om det er en god idé å vite hva du vil ha ut av livet, er noen ganger forholdene partiske og utenfor din kontroll. Når du opplever skuffelse, må du vurdere standardene du holder for deg selv og vurdere om de faktisk er realistiske.

  • Hva tror du skal til for å være lykkelig? Trenger du en jobb, det perfekte sosiale livet og en livspartner for å være fornøyd? Faktisk er det ikke sikkert du kan kontrollere alle disse faktorene. Hvis du tror at du må leve opp til visse standarder for å være lykkelig, kan du reagere mer voldsomt på skuffelse.
  • Folk setter ofte standarder de ikke kan mestre som et mål på lykke og tilfredshet. For eksempel kan du tro at det å ha en kjæreste er et mål på personlig suksess. Imidlertid er romantikk veldig vanskelig å mestre. Du kan ikke tvinge deg selv til å møte den rette personen.
  • Prøv å gi opp noen av standardene dine. Godta at du i dette livet vil finne deg selv under ideelle forhold. Prøv å skape en personlig standard for lykke fra noe du kan være god på. For eksempel, "Jeg er glad når jeg prøver mitt beste".
Håndter skuffelse Trinn 7
Håndter skuffelse Trinn 7

Trinn 3. Sjekk dine forventninger

Se på dine forventninger i en situasjon. Du kan ha satt deg urealistiske mål eller standarder for deg selv eller en situasjon. Dette kan lett føre til skuffelse.

  • Du kan begrense deg til meget høye standarder. Du kan forvente å ha drømmejobben din i en viss alder eller ha et sunt og aktivt sosialt liv like etter at du har flyttet til en ny by. Du kan også holde dem rundt deg fra urimelige forventninger. Du kan føle at vennene dine ikke bør være for sent til en film, selv om det bare er noen få minutter. Du kan føle at kjæresten din trenger å tilbringe helgen med deg, selv om han har avtaler med venner. Ta en pause og vurder om forventningene dine til en situasjon er realistiske eller ikke.
  • Juster forventningene for å håndtere skuffelse. For eksempel kan du bli skuffet over at vennen din dukket opp 5 minutter forsinket for en film på grunn av trafikkork. Ta en pause og se på situasjonen mer objektivt. Faktisk kan vi ikke kontrollere andres handlinger. Hvis du vil ha et aktivt sosialt liv, vil noen ganger folk komme for sent. Når du ser filmen igjen senere, kan du prøve å godta at det er en risiko å komme for sent, men det trenger ikke stoppe deg fra å ha det gøy.
Håndter skuffelse Trinn 8
Håndter skuffelse Trinn 8

Trinn 4. Prøv å holde deg optimistisk

Hvis du opplever alvorlig skuffelse, kan det være vanskelig å være optimistisk. Imidlertid er det veldig viktig å prøve å være optimistisk etter å ha opplevd skuffelse. Dette kan hjelpe deg med å vite at tilbakeslag ikke er slutten, og at du kan fortsette med livet ditt.

  • Prøv å utforske de nye mulighetene situasjonen har å by på. Du bør prøve å se på en situasjon som en læringsopplevelse. Hva kan du lære av denne erfaringen? Hva kan du gjøre for å bli bedre i fremtiden? Livet er en prosess med vekst, endring og justering basert på dine erfaringer. Skuffelse, selv om det frustrerer deg, kan hjelpe deg med å vokse.
  • Husk at et dårlig øyeblikk ikke betyr et dårlig liv heller. Du kan øke sjansene for å overbevise deg selv om at ting vil bli bedre ved å lære av det negative. Anta for eksempel at du ble avvist på grunn av en viss mangel på erfaring. Du kan tenke på det som en mulighet til å jobbe med å utvikle ditt CV. Se etter frivillig arbeid, frilansearbeid, og start dine egne prosjekter, for eksempel å utvikle en blogg som passer din arbeidslinje. Kanskje vil du om tre måneder bli tilbudt en bedre jobb med større lønn. Selv om det kan føles skuffende å mislykkes i din første jobb, vil du ikke prøve å forbedre deg selv hvis den ikke dukker opp.
Håndter skuffelse Trinn 9
Håndter skuffelse Trinn 9

Trinn 5. Se på det større bildet

Selvrefleksjon er veldig viktig for din psykiske helse. Etter å ha opplevd skuffelsen, se på alt som skjedde rundt hendelsen. Hvordan har du utviklet og endret deg ut fra denne erfaringen? Hva har du lært av deg selv? Prøv å se en fremtid som er utenfor dette øyeblikket. Se på denne hendelsen som en del av en kjede av hendelser som formet deg som individ.

Hvis du har problemer med å se det større bildet av denne skuffelsen, kan du vurdere å snakke med en terapeut. En pålitelig terapeut kan hjelpe deg med å håndtere følelsene dine og evaluere ting på en sunn og produktiv måte

Metode 3 av 3: Gå fremover

Håndter skuffelse Trinn 10
Håndter skuffelse Trinn 10

Trinn 1. Prøv en annen tilnærming

Skuffelse er veldig viktig fordi den kan presse deg mot positiv endring. Hvis ting ikke går etter planen, kan du ta denne skuffelsen som en mulighet til å revurdere din tilnærming.

  • Selv om en rekke faktorer kan påvirke suksess og fiasko, er det viktig å vite hvilke faktorer du kan kontrollere. På denne måten kan du skape et nytt skritt mot suksess. Hvis du ikke lykkes med å få salg på kontoret, bør du kanskje øve på dine intrapersonlige kommunikasjonsevner. Vurder å melde deg på en online markedsføringsklasse. Hvis du har problemer med å få venner i en ny by, er det kanskje på tide å sosialisere mer. Prøv å involvere deg selv i et fellesskap. Frivillig for en organisasjon som betyr noe for deg.
  • Husk å veie alle alternativer. Det er viktig å ha nok selvbevissthet til å gjenkjenne dine styrker i en situasjon. Vær imidlertid oppmerksom på situasjonen din som er utenfor din kontroll. Du kan prøve å forberede deg bedre til neste intervju, men det betyr ikke at du får jobben.
Håndter skuffelse Trinn 11
Håndter skuffelse Trinn 11

Trinn 2. Gjenopprett engasjement for dine mål

Se på skuffelse som et tilbakeslag i stedet for en katastrofe. Ta et par dager fri for å minne deg selv på dine mål og ønsker. Dette kan bidra til å styrke engasjementet og gå videre fra din skuffelse.

  • Hva vil du ha mest av livet ditt? Skriv ned målene dine og si dem høyt for deg selv. Minn deg selv på hvorfor dette er så viktig for deg. Gjenspeiler de dine verdier og lidenskaper?
  • Skuffelse kan være verdt det. Hvis du føler deg nede, kan skuffelse tjene som en påminnelse om hvor viktige målene dine er. Hvis et mål føles uviktig, vil du ikke bli skuffet.
Håndter skuffelse Trinn 12
Håndter skuffelse Trinn 12

Trinn 3. Utvikle besluttsomhet

Bestemmelse er like viktig for suksess som naturlig talent eller intelligens. Bruk skuffelse som en mulighet til å presse deg selv videre. Minn deg selv på at utholdenhet er veldig viktig for å oppnå suksess på alle felt. Når du føler deg ned, utvikle en strategi for å prøve hardere for å oppnå suksess. Ta noen dager fri for å sørge, og lov deg selv at du vil begynne å jobbe hardere for å nå dine mål.

Anbefalt: