Hvordan føle seg levende (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan føle seg levende (med bilder)
Hvordan føle seg levende (med bilder)

Video: Hvordan føle seg levende (med bilder)

Video: Hvordan føle seg levende (med bilder)
Video: Hvilket tal fra 1 til 31 blev en person født, sådan er hele hans liv 2024, Kan
Anonim

Ofte føler alle seg sløv, trist eller umotivert. Hvis du vil begeistre kroppen din og vekke sjelen din igjen, er wikiHow her for å hjelpe. Nedenfor finner du forskjellige løsninger, i henhold til kilden til problemet du har. Les en del eller les alt: dette er gode råd for deg! La oss starte fra trinn 1 nedenfor!

Steg

Del 1 av 5: Spenner deg

Føl deg levende trinn 1
Føl deg levende trinn 1

Trinn 1. Prøv nye ting

Å prøve nye ting er en av de beste tingene som kan få deg til å føle deg levende. Virkeligheten er at mennesker er intelligente. Vi er alle smarte. Derfor trenger hjernen vår en stimulans. Hvis vi fortsetter å gjøre de samme tingene som vi alltid gjør, vil vi kjede oss, og når vi har gjort for mye av det, begynner vi å føle oss sløve. Prøv nye, interessante ting, og du vil finne deg selv å bli mer spent i livsprosessen.

  • Du kan prøve en rekke kreative aktiviteter, for eksempel å lære å spille et musikkinstrument eller tegne.
  • Du kan prøve aktiviteter som kan trene hjernen din, for eksempel å lære et nytt språk eller spille sjakk.
  • Du kan prøve aktiviteter som beveger kroppen din, ved å trene som svømming eller jogging.
Føl deg levende trinn 2
Føl deg levende trinn 2

Trinn 2. Skyv dine personlige grenser

Kom deg ut av komfortsonen. Av samme grunn at du bør prøve nye ting, bør du også presse dine personlige grenser nå og da. Faktisk, jo mer du oppmuntrer det, jo mer vil du oppdage at du vokser som person. Når vi presser oss selv, oppdager vi hva vi virkelig er i stand til, og vi oppdager nye ting for å nyte livet. Dette gjør oss lykkeligere, mer fornøyde og mer selvsikre mennesker.

  • Du kan presse deg selv til å reise et sted du aldri hadde forestilt deg.
  • Du kan presse deg selv til å oppnå mål som du trodde var umulige, for eksempel å miste 25 kg.
Føl deg levende trinn 3
Føl deg levende trinn 3

Trinn 3. Møt utfordringen

Vi har en tendens til å føle oss mest levende når vi forfølger et utfordrende mål. Dette kan være å søke spenning, lære en ny ferdighet eller prøve å få en forfremmelse på jobben. Det kan til og med bety å få A, hvis du fortsatt er på skolen. Det viktigste er å gi deg selv en utfordring og deretter legge all kraft og krefter i den!

Føl deg levende trinn 4
Føl deg levende trinn 4

Trinn 4. Forfølge drømmen

Forfølge noe du alltid har ønsket å gjøre. Når du forfølger noe som kan gjøre deg glad, holder tankene dine om frykt og hindringer borte, kan du oppdage at du er som å bli gjenfødt.

Prøv å starte en ny karriere ved å gjøre noe du alltid har ønsket å gjøre. Når du jobber på en jobb du ikke liker eller som du ikke føler deg fornøyd med, er det lett å begynne å føle deg umotivert. Finn en ny karriere ved å gjøre noe du liker, eller som får deg til å føle deg bra på slutten av dagen

Føl deg levende trinn 5
Føl deg levende trinn 5

Trinn 5. Finn og vær sammen med noen du er glad i

Hvis du ikke er i et forhold, så kom i gang (be om hjelp til å få en kjæreste). Finn noen som er god for deg og som kan fylle tomrommet i livet ditt. Mennesker er sosiale skapninger. Vi trenger andre mennesker og det å være sammen med noen kan ofte gjøre livet ditt morsommere og mer tilfredsstillende.

Det er viktig å ha et sunt forhold der dere begge kan hjelpe hverandre. Ikke vær i et seriøst forhold til noen som ikke bryr seg om at du prøver å få deg til å føle deg bedre

Del 2 av 5: Øk energien din

Føl deg levende trinn 6
Føl deg levende trinn 6

Trinn 1. Ha en fast tidsplan

Hvis du har en uregelmessig sengetid og oppvåkning, kan dette føre til at du føler deg syk, tom og umotivert. Organiser timeplanen din så godt du kan og vurder å gjøre noen ofre i et forsøk på å komme til den faste planen en stund for å ta vare på deg selv.

Hvis du har problemer med å finne en tom plan på dagen, kan du prøve å kutte ned på bortkastet tid som du lett kan glemme. Facebook, sjekke e -post og spill på telefonen kan ta mer av tiden din enn du tror. Utfør aktiviteten på et tidspunkt når du ikke gjør noe annet (som når du sitter på toalettet!)

Føl deg levende trinn 7
Føl deg levende trinn 7

Trinn 2. Få nok søvn og på en vanlig plan

Hver kropp er forskjellig og søvnbehovet ditt kan variere fra person til person, men hvis du går gjennom dagen og føler deg sløv og sliten, er det sannsynligvis fordi du ikke får nok søvn eller sover for mye! Start med å ha en standard 8-timers søvnplan på en vanlig plan (til samme tid hver kveld), gjør det i noen uker. Hva føler du? Noen mennesker trenger kanskje bare 6 timers søvn, andre trenger kanskje mer enn 10 timer! Du kan kanskje eksperimentere, men gi kroppen din en sjanse og gi den god tid til å tilpasse seg før du bestemmer deg.

Føl deg levende trinn 8
Føl deg levende trinn 8

Trinn 3. Spis et sunt kosthold

Å spise et sunt kosthold er avgjørende for at du skal føle deg sterk, sunn, aktiv og klar til å ta på deg dagen. Mat har også stor innflytelse på depresjon! Sørg for å spise rikelig med grønnsaker, frukt, fullkorn og protein. Reduser usunt fett og sukker fra kostholdet ditt så mye som mulig. Spis med en hensikt … ikke bare ta det som smaker godt og er lett!

  • Friske grønnsaker og frukt inkluderer: grønnkål, spinat, brokkoli, bananer og sitrusfrukter.
  • Friske frø inkluderer: quinoa, brun ris, havre og havregryn.
  • Gode fettfattige proteiner med sunt fett inkluderer laks, tunfisk, sardiner og nøtter (soyabønner er en god matbit!). Du kan også prøve andre fettfattige proteiner som kylling og egg.
  • Unngå junk food som chips og kjeks. Selv kjeks som merker seg sunt, som hvetetynner, blir usunt igjen hvis du spiser en halv eske og fortsatt er langt mindre sunn enn en gulrotmat!
Føl deg levende trinn 9
Føl deg levende trinn 9

Trinn 4. Vurder å redusere "villedende" strømkilder

Hvis du drikker mye drikke som kaffe eller energidrikker, eller tar "kosttilskudd" som øker energien din, kan det være lurt å vurdere at dette kan være en del av problemet. Koffein er et tilsetningsstoff, og selv om det kan gi kroppen din midlertidig energi, vil den brytes ned senere ettersom kroppen din trenger mer av stoffet. Tenk på tid til å rydde opp for å se om det er en del av problemet ditt.

Føl deg levende trinn 10
Føl deg levende trinn 10

Trinn 5. Trening

Noen ganger er det vanskelig å finne fritid, men trening er en av de beste måtene å få deg til å føle deg mer aktiv. Jogging i 15 minutter om morgenen kan hjelpe deg med å bli mer aktiv! Gjør et knebøyhopp mens du venter på at kaffen skal lages i spisesalen. Ta trappene i stedet for å ta heisen. Alle disse småtingene kan gjøre deg sunnere og mer effektiv enn koffein.

Føl deg levende trinn 11
Føl deg levende trinn 11

Trinn 6. Gjør aktiviteter hver dag

Selv når du ikke skal noen steder eller ikke har lyst til å reise, bør du fortsatt være aktiv og stå opp til vanlig tid, kle på deg, spise og gjøre andre ting i løpet av dagen. Det er viktig å opprettholde mentaliteten din. Det kan holde deg fra å føle deg lat eller til og med håpløs. Det er for mange ganger du ikke tar livet på alvor, og du virkelig slutter å ta livet på alvor!

Del 3 av 5: Finne inspirasjon

Føl deg levende trinn 12
Føl deg levende trinn 12

Trinn 1. Les og lytt til inspirerende verk

Hvis du føler deg tapt, kan du prøve å spørre andre om råd. Mange mennesker finner inspirasjon og nye måter å leve på i verkene til andre som Joseph Campbell og Alan Watts. Disse to har skrevet mange flotte bøker, men du kan også finne inspirerende ord på nettet i intervjuer (prøv å lete etter dem på Youtube). Selv om de kanskje ikke er det. Selv om de kanskje ikke er din allierte, finner du noen som inspirerer deg hvis du tar notater. Prøv de inspirerende og selvhjelpsdelene på ditt lokale bibliotek!

Føl deg levende Trinn 13
Føl deg levende Trinn 13

Trinn 2. Ta turer til gamle og nye steder

Å reise er en av de kraftigste transformative opplevelsene du kan ha. På vei til fjerne steder hvor du er utenfor komfortsonen, vil du bli tvunget til å ta utfordringer og leve et aktivt liv (ofte beviser du for deg selv at du faktisk kan gjøre disse tingene!). Å reise trenger ikke å være så dyrt som du tror. Hvis du reiser alene, ikke med et reiseselskap, kjøper du på forhånd (vanligvis 4-6 måneder i forveien), og reiser utenom sesongen, vil du oppdage at det ikke koster for mye penger å reise for en samtidig som.

Hvis det virker skummelt for deg, starter du med å reise til nærområdet før du reiser til fjerne steder

Føl deg levende trinn 14
Føl deg levende trinn 14

Trinn 3. Lytt til inspirerende musikk

Musikk kan være veldig inspirerende for mange mennesker. Det er et av de kraftigste verktøyene for å nå rett inn i sjelen og få deg til å føle en dyp og sterk forbindelse med sangeren eller komponisten. For noen er den mest transformative musikken klassisk musikk (vi anbefaler Piano Concerto #5, Beethovens 2. og 3. sats). For andre hjelper også mer moderne musikk. Noen mennesker føler at tradisjonell folkemusikk, for eksempel keltisk musikk, kan vekke dem. Prøv det og finn noe som fungerer for deg.

Føl deg levende trinn 15
Føl deg levende trinn 15

Trinn 4. Lag og omfavne følelser av forbindelse

Det er en ofte immateriell følelse av større menneskelig sjeleforbindelse som du kan ta fordel av og dra nytte av. Alle har en annen måte å forårsake denne følelsen. Noen leser poesi. Noen mennesker melder seg frivillig. Noen oppdrar barn. Finn noe som får deg til å føle deg koblet til den dypere opplevelsen av å være menneske, og gå deretter din egen vei for å fange den følelsen. Bli inspirert og lag noe, som et maleri, en sang, en dans, som lar deg uttrykke at du er menneskelig og atskilt fra ditt bankende hjerte, fra denne planeten og fra universet.

Føl deg levende trinn 16
Føl deg levende trinn 16

Trinn 5. Finn målet ditt

Når vi lever et liv som gir oss formål og lar dette formålet realiseres, det er da vi føler oss mest inspirert og bevisst på mulighetene denne verden har å tilby. Alle har noe å tilby: enten noe planeten kan tilby, noe andre kan tilby, eller et annet formål å tjene. Finn det du er god på, finn det som gjør deg glad. Hvis du fortsetter å leve bare for å leve livet, ikke for å gjøre eksistensen din meningsfull for universet, vil du alltid føle deg tapt og uten inspirasjon. Omfavne det du har å tilby og slutte å tenke bare på hindringene dine!

Del 4 av 5: Feeling Connected

Føl deg levende trinn 17
Føl deg levende trinn 17

Trinn 1. Gi folk fordelen av tvilen

Begynn å føle forbindelsen ved å gi den andre personen fordelen av tvilen. Når folk inviterer deg til visse ting, ikke bare anta at de gjør det fordi de vil være hyggelige. De vil virkelig være venner med deg. De vil virkelig se hva du har å tilby verden! Anta det beste av dem og la dem gjerne overraske deg. Hvis du ikke prøver, har du aldri sjansen til å vite om noe kan være vakkert og morsomt!

Føl deg levende Trinn 18
Føl deg levende Trinn 18

Trinn 2. Frivillig

Mennesker kan naturligvis få den største følelsen av tilfredshet ved å hjelpe hverandre. Det er ikke bare å gi hjelp som å bære noens dagligvarer, men også å gi noen dypt, hjelp som kan bety å være en av de mest positive kreftene i livet deres. Dette vil få deg til å føle deg dypt knyttet til den større menneskelige opplevelsen og gjøre deg mer klar til å godta livet og alt du har i hjertet ditt å være takknemlig for.

  • Prøv å samarbeide med Big Brothers Big Sisters, som gir veiledning til urolige tenåringer, eller bygg et hjem med Habitat for Humanity, som jobber med å bygge permanente hjem for mennesker som er mindre heldige i livet.
  • Frivillig arbeid kan også være en flott mulighet til å få venner og møte mennesker som deler dine verdier og interesser.
Føl deg levende trinn 19
Føl deg levende trinn 19

Trinn 3. Søk etter lokalsamfunn på nettet

Hvis du ikke er god til å møte mennesker i virkeligheten, eller hvis du ikke har en plan for å møte mennesker, kan du prøve å møte mennesker og bli med på nettsamfunn. Det er mange måter å gjøre dette på! WikiHow, for eksempel, har et flott fellesskap, og vi er alltid glade for å møte nye, vennlige ansikter og gi en hjelpende hånd. Et annet alternativ, for eksempel, er å spille en MMO. Dette spillet er et spesielt spill som lar deg få et nytt liv og finne venner i en helt annen verden. Guild Wars er kjent for å være et av de vennligste samfunnene.

Del 5 av 5: Opprette nye visninger

Føl deg levende Trinn 20
Føl deg levende Trinn 20

Trinn 1. Innse at tristhet er en naturlig del av livet

Tristhet er en naturlig del av livet og en sunn følelse å ha. Hvis du føler deg ned fordi det har skjedd noe ille med deg, er det greit å være trist. Vær trist et øyeblikk. Forstå følelsene hans og lær å gå videre. Dette vil hjelpe deg med å takle vanskelige situasjoner i fremtiden. Men hvis du føler deg trist i lang tid og en følelse av tomhet inni deg begynner å løpe i livet ditt, innrøm at det er normalt å føle seg trist en stund, men det bør også ta slutt. Vi har opplevd mange følelser, men hver enkelt tar tid å få det beste ut av det.

Føl deg levende trinn 21
Føl deg levende trinn 21

Trinn 2. Snakk litt høyt

Noen ganger kan bortskjem deg selv og ta for mye støttende råd faktisk skade deg i stedet for å hjelpe deg. Noen ganger er det du trenger litt tvang i deg selv. Fortell deg selv at du skal være voksen og håndtere disse negative følelsene som voksen. Begynn å kontrollere hva du føler i stedet for hva du føler dominerer deg.

  • Ikke vær den verste mobberen for deg selv. Ikke undervurder deg selv. Gjør det vanskelig, som enhver god forelder ville gjort.
  • Hvis det hjelper, late som om du ikke var den som kom med rådet. La som om det var Albus Dumbledore som ga den. Eller Morgan Freeman. Alle råd ville høres bra ut hvis de kom fra Morgan Freeman.
Feel Alive Trinn 22
Feel Alive Trinn 22

Trinn 3. Sett pris på alt du har

Det er lett å bli fanget i å tenke på problemene våre eller alle tingene vi skulle ønske vi hadde og glemme alle de fantastiske tingene som skjer rundt oss. Du kan glemme alle de tingene i livet ditt som er gode og gjør deg lykkelig. Ikke glem disse tingene! Å sette pris på det du har får deg til å føle deg bedre til å håndtere disse tingene når du har dem. Husk at alt i livet er midlertidig, og du må lære å elske de tingene du har i øyeblikket.

Dette kan være stressende, men husk at når du mister noe du elsker, åpnes det for nye ting du kan elske og føle

Føl deg levende trinn 23
Føl deg levende trinn 23

Trinn 4. Innse når du trenger eksperthjelp

Selvfølgelig vil hjernen vår føle at tilstanden ikke er god. Noen ganger vil vi føle at vi ikke er begeistret ikke fordi vi har mistet de gode tingene av syne, men fordi hjernen vår har blitt blind for dem. Når du føler deg helt tapt, og spesielt hvis du føler at du kan skade deg selv eller noen andre, kan du søke hjelp fra eksperter. Dette vil ikke gjøre deg svak eller skadet; Akkurat som du ville gå til legen hvis du hadde kreft, bør du gå til legen når hjernen din ikke gjør det den skal gjøre.

Føl deg levende trinn 24
Føl deg levende trinn 24

Trinn 5. Vær ærlig med deg selv

Tross alt, hvis du ikke føler deg i live, er det sannsynligvis fordi du ikke egentlig lever livet. Når vi lever et liv som ikke passer vårt eget, føler vi at vi virkelig lever andres liv, og det er veldig lett å føle at vi egentlig ikke lever i det hele tatt. Hvis du ikke er deg selv, hvis du lyver om hvem du egentlig er for menneskene rundt deg fordi du tror det gjør dem lykkeligere: ikke bry deg om det. Dette er livet ditt, og på slutten av dagen må du gjøre det som gjør deg glad og bli den personen du virkelig er. Det kan gjenopplive humøret og få deg til å føle deg levende igjen!

Tips

  • Vask ansiktet med kaldt vann i vasken eller badekaret eller til og med på toalettet
  • Hvis du vil, kan du få en timer på telefonen eller iPod og sette den til 15 minutter (eller 10 minutter)!
  • Når du ligger i sengen, selv om du har vært våken i 15 minutter og du ikke har lyst til å komme deg ut av sengen, så tving deg til å reise deg fra sengen !!
  • Sørg for at du ikke har en plan

Advarsel

  • Når du vasker ansiktet med kaldt vann, må du passe på at du ikke blir skadet
  • Ikke prøv å puste inn kaldt vann med nesen (du kan bli skadet!)

Anbefalt: