3 måter å beklage

Innholdsfortegnelse:

3 måter å beklage
3 måter å beklage

Video: 3 måter å beklage

Video: 3 måter å beklage
Video: How to Correctly Load your Dishwasher... 2024, Kan
Anonim

Å be om unnskyldning etter å ha gjort en feil er ikke så enkelt som å si noen få ord. Å be om unnskyldning er en måte å vise at du innrømmer at du har gjort en feil og har lært av det. For å be om unnskyldning fra noen må du tenke på handlingene dine og hvordan de påvirket personen du såret. Deretter må du nærme deg personen oppriktig og godta avvisningen. Det er ikke lett å be om unnskyldning, men du kan lære hvordan du gjør det ved å følge noen få enkle trinn. Fortsett å lese for å lære hvordan du beklager.

Steg

Metode 1 av 3: Forberede en unnskyldning

Be om tilgivelse Trinn 1
Be om tilgivelse Trinn 1

Trinn 1. Tenk på hva du har gjort for å gjøre andre mennesker sinte

Før du beklager, må du vite hvilken oppførsel som mishager personen. Det er viktig å vite de spesifikke handlingene som gjør folk sinte på deg. Hvis du ikke er sikker, bør du spørre:

  • Eksempel scenario 1: Skam min venn ved å lage en scene på festen hennes
  • Eksempel scenario 2: Skrik på partneren din og vær frekk og sint hele dagen
Be om tilgivelse Trinn 2
Be om tilgivelse Trinn 2

Trinn 2. Forstå hvorfor du gjør dette

I tillegg til å forstå hva du gjorde som gjorde andre mennesker sinte, må du også forstå hvorfor du gjorde det. Selv om du ikke bør bruke forsett som en unnskyldning, kan du bruke en unnskyldning til å strukturere en unnskyldning og hjelpe deg med å stå til ansvar.

  • Eksempel scenario 1: Jeg bråker på en fest fordi jeg føler meg ignorert og ønsker oppmerksomhet.
  • Eksempel scenario 2: Jeg behandler partneren min slik for å ikke ha fått nok søvn i natt og tenkt på mange ting.
Be om tilgivelse Trinn 3
Be om tilgivelse Trinn 3

Trinn 3. Vær empatisk overfor personen du sårer

Du må utvikle empati for personen du beklager. Å ha empati betyr å forstå hvorfor handlingene dine skader ham, fordi du setter deg selv i hans sko og forestiller deg smerten han føler. Uten empati vil din unnskyldning høres tom og oppriktig ut. Ta deg tid til å utvikle empati før du beklager. Tenk om det samme skjedde med deg. Hvordan føler du deg? Hva ville du gjort?

  • Eksempel scenario 1: Hvis vennen min bråker på festen jeg arrangerer, blir jeg sint og forrådt
  • Eksempel scenario 2: Hvis partneren min roper på meg uten grunn og behandler meg dårlig hele dagen, vil jeg føle meg såret og forvirret.
Be om tilgivelse Trinn 4
Be om tilgivelse Trinn 4

Trinn 4. Husk, selv om du gjør feil, betyr det ikke at du er dårlig

Det er noen ganger vanskelig å be om unnskyldning fordi du må innrømme at du gjorde noe galt. Husk imidlertid at du ikke innrømmer at du er en dårlig person ved å be om unnskyldning. En studie fant at det å bekrefte dine gode egenskaper (personlig, før du beklager) kan gjøre det enklere å be om unnskyldning.

Ta deg tid til å være alene før du beklager, se deg i speilet og si tre ting du liker om deg selv

Be om tilgivelse Trinn 5
Be om tilgivelse Trinn 5

Trinn 5. Skriv din unnskyldning

Hvis du har mye å si til personen du sårer, kan det være lurt å skrive en unnskyldning før du sier det. Det vil gjøre det lettere for deg å få ut det du har å si. Du kan også ta notatet med deg som en påminnelse når du beklager.

  • Ved å ta deg tid til å skrive en unnskyldning, viser du at du har tenkt nøye gjennom feilen din. Som et resultat vil unnskyldningen din bli oppfattet som mer oppriktig.
  • Det er best hvis du beklager privat. Men hvis du ikke kan nå ham på telefon eller personlig, kan du fortsatt sende ham en e -post eller et unnskyldningsbrev.

Metode 2 av 3: Beklager

Be om tilgivelse Trinn 6
Be om tilgivelse Trinn 6

Trinn 1. Si unnskyld til personen du har såret

Det første du bør gjøre når du skal be om unnskyldning til noen, er å beklage for handlingene dine. Med andre ord må du gjøre det klart at du angrer på det du gjorde. Dette kan gjøres enkelt hvis du begynner med å si "Beklager" eller "Beklager."

Forsterk din anger ved å si akkurat det du beklager. For eksempel, "Jeg beklager at jeg gjorde så mye oppstyr på festen din", eller "Jeg beklager at jeg ropte på deg og var frekk mot deg i går."

Be om tilgivelse Trinn 7
Be om tilgivelse Trinn 7

Trinn 2. Forklar hvorfor du gjorde feilen, men ikke argumenter

Angi motivasjonen bak handlingene dine, men vær forsiktig så du ikke bruker den motivasjonen som en unnskyldning. Bare fortell meg hva som forårsaket det. Ikke slå deg rundt og vis at du ikke prøver å bruke det som en unnskyldning for handlingene dine.

For eksempel, "Jeg bråket fordi jeg følte at ingen brydde seg og jeg ønsket å få mer oppmerksomhet, men det er ingen grunn til å opptre som i går" eller "Jeg handlet slik fordi jeg ikke fikk nok søvn i natt og jeg hadde mye å tenke på, men det er ikke din skyld, og jeg tok feil når jeg tok det ut over deg.”

Be om tilgivelse Trinn 8
Be om tilgivelse Trinn 8

Trinn 3. Vis empati

I tillegg til å sørge for at han vet at du godtar ansvar for feilen han har gjort, må du også vise at du forstår hvordan han føler. Si at du kan tenke deg eller vite hvordan han føler det.

For eksempel, "Jeg vet at ved å lage oppstyr på festen din, har jeg gjort deg flau foran kollegaene dine", eller "jeg kan ha fått deg til å føle deg ikke verdsatt for å være frekk"

Be om tilgivelse Trinn 9
Be om tilgivelse Trinn 9

Trinn 4. Prøv å fikse alt

Etter å angre på det du gjorde og innrømme feilene dine, må du gjøre ting riktig. Med andre ord, si hva du vil gjøre i fremtiden for å unngå en lignende situasjon. Dette kan gjøres ved å lage planer for fremtidige scenarier eller ved å si at du vil svare annerledes.

For eksempel, "Neste gang skal jeg snakke med noen om hvordan jeg føler meg i stedet for å opptre oppmerksomhetssøkende", eller "Hvis jeg ikke blir i godt humør senere, reflekterer jeg over meg selv og ikke retter sinne mot du."

Be om tilgivelse Trinn 10
Be om tilgivelse Trinn 10

Trinn 5. Vis at du har endret deg

Du må vise at du har brukt tid og krefter på å be om unnskyldning og prøver å unngå lignende situasjoner i fremtiden. Hvis du bruker tid på å rette opp en feil du har gjort, si at du har korrigert den. Det viser en vilje til å innrømme at du tok feil, samt et ekte ønske om å rette feilen.

Eksempel: “Jeg har forandret meg siden den hendelsen. Jeg prøver å frigjøre sinne på en produktiv måte. Jeg går på treningsstudioet og driver med kickboksing. Jeg snakket til og med med en terapeut for å håndtere sinneproblemet mitt.”

Be om tilgivelse Trinn 11
Be om tilgivelse Trinn 11

Trinn 6. Be ham om å tilgi deg

Etter å ha sagt unnskyld, kan du be ham om å tilgi deg. Dette er sannsynligvis den vanskeligste delen fordi det alltid er en sjanse for at han ikke vil tilgi deg. Faktisk bør du vise forståelse ved å gi ham valget. Husk imidlertid at du kan prøve igjen hvis han ikke er klar til å tilgi deg og prøve å ikke bli motløs.

Eksempel: “Jeg elsker deg og setter virkelig pris på dette vennskapet. Kan du tilgi meg?"

Be om tilgivelse Trinn 12
Be om tilgivelse Trinn 12

Trinn 7. Prøv å lette stemningen

Gjør opp for feilen ved å gjøre noe hyggelig for personen du sårer. Kom med en haug med blomster eller et unnskyldningskort. Vis at handlingene dine ikke bare er for å uttrykke skyld, men for å få ham til å føle seg bra. Men du bør ikke stole på blomster eller andre gaver i bytte mot en oppriktig unnskyldning.

Metode 3 av 3: Å håndtere skuffelse

Be om tilgivelse Trinn 13
Be om tilgivelse Trinn 13

Trinn 1. Ikke forvent mye, men be om det beste

Hvis du forventer å bli tilgitt, og du ikke er det, vil du sikkert bli veldig skuffet. Hvis du ikke forventer mye og blir tilgitt, vil du føle deg mye lykkeligere. Forbered deg på det verste, men be om det beste.

Be om tilgivelse Trinn 14
Be om tilgivelse Trinn 14

Trinn 2. Vis forståelse

Hvis han ikke tilgir deg, vis empati. Si for eksempel Det er greit, jeg er ikke sikker på om jeg kan tilgi meg selv heller. Jeg skulle bare ønske at tiden ville bringe oss nærmere igjen. Jeg setter stor pris på dette vennskapet.”

Ikke vær sint hvis han ikke tilgir deg. Beklager er et privilegium, ikke en rettighet. Husk at du er mer sannsynlig å bli tilgitt hvis du er hyggelig og forstående etterpå

Be om tilgivelse Trinn 15
Be om tilgivelse Trinn 15

Trinn 3. Vær tålmodig

Mindre feil kan lett tilgis, men noen sår tar tid å gro. Ikke forvent å bli tilgitt lett hvis det du gjorde virkelig gjorde vondt. Selv om unnskyldningen din blir avvist, fortsett å prøve.

Å be om unnskyldning er vanligvis den beste metoden, men hvis det ikke er mulig, kan du kontakte ham via et annet kommunikasjonsmiddel. Du kan sende tekst eller e -post, men ikke gi opp

Tips

  • Husk at handlinger betyr mer enn ord. Støtt din unnskyldning med handling så snart som mulig.
  • Det er best hvis du øver på å be om unnskyldning først. De fleste av oss kan ikke si unnskyld naturlig, så det krever øvelse.
  • Hvis han er veldig sint og du føler at du ikke kan håndtere situasjonen, vent på bedre tider.
  • Tenk på hvordan han ville føle seg og hva du ville gjort hvis du var ham. Gjør dette før du beklager. Når du vet hvordan han føler det, vil du bedre forstå hvorfor han skal be om unnskyldning.
  • Skriv unnskyldning, så med tiden vil du ikke miste ord. Å skrive en unnskyldning gir deg også en følelse av å være forberedt og kontrollere.

Advarsel

  • Ikke unnskyld deg for handlingene dine. Det vil gi inntrykk av at du ikke angrer på det du gjorde.
  • Ikke klandre deg selv når du beklager. Hvis du sier noe støtende til egoet hans, vil han avvise en del av unnskyldningen din. Husk at du kan snakke om saken på et senere tidspunkt hvis du planlegger å fortsette forholdet.
  • Ikke overdriv følelser av anger. Det vil gi inntrykk av å late. Uttrykk din beklagelse ærlig og oppriktig, men ikke vær for dramatisk.

Anbefalt: