Hvordan lage tørkede tomater: 13 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage tørkede tomater: 13 trinn (med bilder)
Hvordan lage tørkede tomater: 13 trinn (med bilder)

Video: Hvordan lage tørkede tomater: 13 trinn (med bilder)

Video: Hvordan lage tørkede tomater: 13 trinn (med bilder)
Video: Staysman & Lazz - En godt stekt pizza 2024, April
Anonim

Har du for mange tomater? Vil du ikke prøve å eksperimentere med tomatsuppe eller tomat- og peanøttsmørsmørbrød? "For mange tomater" -syndromet kan påvirke alle, også de som elsker naturen eller er vegetarianere. Så hva med å tørke ut tomatene og nyte deilige, friske tomater når de ikke er i sesong? Tørkede tomater er et sunt og deilig tillegg til salater, suppebaser eller sauser, og de er også en god matbit. Fortsett å lese denne guiden for å lære hvordan du tørker tomatene dine.

Steg

Del 1 av 3: Klargjøring av tomatene

Lag tørkede tomater Trinn 1
Lag tørkede tomater Trinn 1

Trinn 1. Velg så mange modne tomater du vil tørke

Tomater av hvilken som helst type kan tørkes, fra de som kjøpes i bulk på markedet eller de du dyrker selv. Velg tomater som ser sunne og modne ut uten flekker eller misfarging.

  • Roma -tomater, som er en type tomat som er tette og har mye kjøtt. Denne typen tomat er et godt valg for tørking av tomater fordi den har en tendens til å tørke raskere enn andre typer tomater.
  • For å tørke tomater, velg tomater som er modne, men ikke overmodne (for mye). Tomater som er for rennende er vanskelige å behandle og tørke fordi de inneholder mye væske. Velg tomater som er på topp i modenhet.
Lag tørkede tomater Trinn 2
Lag tørkede tomater Trinn 2

Trinn 2. Skrell av huden (valgfritt)

Hvis du ikke liker tomatskall, kan et raskt ekstra trinn få dine tørkede tomater til å glede seg uten huden. Før du begynner å dynke tomatene i kokende vann som et skreltrinn, gjør du et X-formet snitt i huden for å gjøre det lettere å skrelle senere.

  • Ta en middels gryte med kokende vann og legg tomatene i bløt i 30 til 45 sekunder.

    Lag tørkede tomater Trinn 2 Bullet 1
    Lag tørkede tomater Trinn 2 Bullet 1
  • Etter det, legg tomatene umiddelbart i en bolle med kaldt vann for å avkjøle tomatene raskt. Dette koker tomatens skinn slik at det lett kan skrelles uten å skade teksturen på selve tomatkjøttet. I tillegg, siden du til slutt vil tørke dem ut, er det lettere på denne måten.

    Lag tørkede tomater Trinn 2 Bullet 2
    Lag tørkede tomater Trinn 2 Bullet 2
  • Skrell eller skrell av huden. Huden skal være i stand til å skrelle av X -kuttet du har gjort veldig enkelt. Hvis du ikke har fjernet huden helt eller hvis det fortsatt er litt igjen, ikke bekymre deg.

    Lag tørkede tomater Trinn 2 Bullet 3
    Lag tørkede tomater Trinn 2 Bullet 3
Lag tørkede tomater Trinn 3
Lag tørkede tomater Trinn 3

Trinn 3. Skjær tomatene i to

Avhengig av størrelsen på tomatene du bruker, kan du kutte tomatene i to eller fire stykker (hvis tomatene er veldig store eller du vil ha mindre biter). Selv om tomatene kan se store ut på dette stadiet, vil det å fjerne væsken fra tomatene redusere størrelsen betydelig. En halv tørket tomat er vanligvis ikke større enn en liten plomme.

Lag tørkede tomater Trinn 4
Lag tørkede tomater Trinn 4

Trinn 4. Løft delen som er skadet eller fremdeles hard

Skjær og kast den hvite delen der stilken møter tomaten, og fjern eventuell skadet eller misfarget del av tomaten.

Hvis du vil, kan du også fjerne frøene. Roma -tomater har vanligvis ikke mange frø å fjerne, noe som gjør dem igjen til et godt valg for denne oppskriften

Del 2 av 3: Tørking av tomatene

Lag tørkede tomater Trinn 5
Lag tørkede tomater Trinn 5

Trinn 1. Ordne tomatene på overflaten du skal bruke til å tørke dem

Du bør spre den jevnt slik at tørkeprosessen er konsistent med hver tomat. Ikke legg tomatene i en haug. Fordel det jevnt over overflaten på brettet eller matten du bruker, avhengig av hvordan du tørker det.

Lag tørkede tomater Trinn 6
Lag tørkede tomater Trinn 6

Trinn 2. Krydre tomatene

Du kan bruke hvilken som helst krydder du liker å legge til smak til de tørkede tomatene. Vanligvis bruker folk salt og pepper. Husk at tomatene krymper når du tørker dem, så smakene du legger til blir sterkere. Så ikke legg for mye salt eller krydder på tomatene. For en haug tomater bør en teskje eller to være nok til å gi tomatene litt smak.

  • Basilikumblader og oregano er noen av de andre krydderne som ofte brukes til å lage tørkede tomater. Bruk tørkede eller friske blader på tomatbunken.

    Lag tørkede tomater Trinn 6 Bullet 1
    Lag tørkede tomater Trinn 6 Bullet 1
  • Du kan også forbedre sødmen til forskjellige typer tomater ved å tilsette litt sukker. Noen typer tomater kan bli litt bitre når de tørkes, så tilsetning av litt sukker til de tørkede tomatene kan sikre at de fortsatt smaker like godt og søtt som friske tomater.

    Lag tørkede tomater Trinn 6 Bullet 2
    Lag tørkede tomater Trinn 6 Bullet 2
Lag tørkede tomater Trinn 7
Lag tørkede tomater Trinn 7

Trinn 3. Bruk en tørketrommel

Den enkleste måten å tørke tomater er å bruke en tørketrommel. De fleste mattørrere har til og med en spesiell innstilling for tørking av tomater, så ganske enkelt ved å sette innstillingen vil maskinen umiddelbart opprette den ideelle temperaturen for tørking av tomater.

Følg instruksjonene på din tørketrommel og sjekk tomatens tilstand med jevne mellomrom for å sikre at de ikke krymper for små

Lag tørkede tomater Trinn 8
Lag tørkede tomater Trinn 8

Trinn 4. Bruk ovnen

Sett ovnen til den laveste temperaturen du kan installere. Risikoen for å tørke den for lenge er større hvis du bruker ovnen. Så bare bruk ovnen hvis du kan sette den på rundt 65 grader Celsius.

  • Tørk tomatene med en stekebrett. Det bør ta omtrent 12 til 24 minutter å tørke, og du vil også sjekke tomatenes tilstand med jevne mellomrom for å sikre at de ikke er forkullet eller kokt.

    Lag tørkede tomater Trinn 8 Bullet 1
    Lag tørkede tomater Trinn 8 Bullet 1
  • Snu tomatene når de er halvveis i tørkeprosessen for å sikre at begge sider av tomatene blir jevnt drenert. Hvis du har en ovn som ikke varmes jevnt, må du plassere tomatene på nytt for å sikre at alle tomatene er jevnt tørre.
Lag tørkede tomater Trinn 9
Lag tørkede tomater Trinn 9

Trinn 5. Dra nytte av den varme dagen og bruk bilen

Hvis du bor på et sted hvor været ofte er varmt og du har mange tomater, kan du bruke varmen i bilen til en energieffektiv tørketrommel.

  • Fordel tomatene på et kakebrett, krydre dem og legg dem på hetten etter å ha parkert dem på et varmt sted for optimal varme. Dekk tomatene med gasbind eller tørkepapir for å unngå støv og insekter. Legg deretter tomatene i rommet når natten og været er kaldt. Det kan ta lang tid, rundt 48 timer, å tørke tomatene, men du trenger ikke bruke energi på dette.

    Lag tørkede tomater Trinn 9 Bullet 1
    Lag tørkede tomater Trinn 9 Bullet 1
  • Tørking av tomater i solen er også en populær teknikk.
Lag tørkede tomater Trinn 10
Lag tørkede tomater Trinn 10

Trinn 6. Fjern tomatene før de er helt tørre

Tomatene er tørket ferdig når de fortsatt har noen kurver og en rød tekstur og er formet som skinn. Det skal se mer ut som en litt klissete rosin enn en tørr pepper.

Del 3 av 3: Lagring av tørkede tomater

Lag tørkede tomater Trinn 11
Lag tørkede tomater Trinn 11

Trinn 1. Oppbevares i oljen

En populær måte å lagre tørkede tomater på er å oppbevare dem i et ekstra virgin olivenoljebad. Fyll en syltetøyglass eller vanlig bolle med tørkede tomater og fyll hullene med olivenolje. Oppbevares i kjøleskap i flere måneder.

  • Tilsett hakket hvitløk eller andre smakstilsetninger som paprika eller rosmarin for å gi tomatene ekstra smak.

    Lag tørkede tomater Trinn 11 Bullet 1
    Lag tørkede tomater Trinn 11 Bullet 1
Lag tørkede tomater Trinn 12
Lag tørkede tomater Trinn 12

Trinn 2. Oppbevares i forseglet plast

Når du har tørket tomatene godt, legg dem i en forseglet plastpose og oppbevar dem på en hylle eller et kjøleskap i noen måneder. Fyll plasten halvfull og slipp ut så mye luft som mulig for å sikre at tomatene varer så lenge som mulig.

  • Du kan også oppbevare den i en spisestue eller krukke som har et tett lokk, og deretter lagre den på en hylle eller et kjøleskap. Tomatene dine skal vare seks måneder til et år hvis de lagres på denne måten.

    Lag tørkede tomater Trinn 12 Bullet 1
    Lag tørkede tomater Trinn 12 Bullet 1
Lag tørkede tomater Trinn 13
Lag tørkede tomater Trinn 13

Trinn 3. Frys tomatene

Selv om det ikke er noen annen grunn til å fryse tørkede tomater, er det en fin måte å oppbevare hvis du virkelig ikke har et annet sted enn fryseren. Oppbevar tomatene i en lufttett pose og frys så lenge du vil.

Tips

  • Tørkede tomater er en enkel matbit å lage.
  • Legg tomatene på en varm overflate som en miniovn nå og da. Men ikke legg det for lenge, så tomatene ikke brenner seg.
  • Når tomatene er tørre, kan du spise dem med en gang eller lagre dem i en krukke med olivenolje for å få dem til å vare lenger og bruke dem som ingrediens i salater.

Anbefalt: