Hvordan få det du vil ha fra foreldre

Innholdsfortegnelse:

Hvordan få det du vil ha fra foreldre
Hvordan få det du vil ha fra foreldre

Video: Hvordan få det du vil ha fra foreldre

Video: Hvordan få det du vil ha fra foreldre
Video: Days Gone Геймплей Прохождение Полная игра (PS5) 4K 60FPS HDR 2024, April
Anonim

Når du ikke har penger til å kjøpe det du vil, kan du alltid være avhengig av foreldrene dine. Noen ganger vil de imidlertid nekte forespørselen din, og på dette tidspunktet er det viktig at du kan overbevise dem. Du kan bruke overbevisende chatter, god timing, ærlig innsats og annen oppførsel for å vinne deres gunst. Selv om de nekter i begynnelsen, kan du fortsatt vinne godkjenningen og få det du vil ha.

Steg

Del 1 av 3: Overbevisende foreldre

Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 1
Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 1

Trinn 1. Vent til det rette øyeblikket

Vær oppmerksom på humøret deres. Kanskje de er sure over atferden din, opprørt over et problem på jobben eller triste på grunn av et problem med en venn eller partner. Hvis foreldrene dine er opprørt, er det ikke på tide å be om gaver eller en ferie et sted. Vent på at de skal virke munter og rolige før du ber om noe. Dermed er sjansene dine for å få det du vil ha større.

  • Selv om de føler seg lykkelige, og hvis du nylig har vært i trøbbel, vil det være lurt å vente i minst et par dager eller til spenningen og ubehaget forsvinner.
  • Ikke send forespørsler når foreldrene dine er opptatt. Tenk deg at noen ber deg om å gå til nærbutikken for å handle melk, mens du jobber med en viktig skoleoppgave. En slik forespørsel virker absolutt egoistisk og irriterende.
Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 2
Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 2

Trinn 2. Demonstrer åpent og positivt kroppsspråk

Smil. Få øyekontakt. Ikke brett armene foran brystet. Kroppsspråk som dette bygger en varmere atmosfære, så sjansene for å få noe du vil ha er større.

  • Ved å smile viser du at du fortsatt er i stand til å forbli rolig selv om du vil ha noe. Dette vil få deg til å virke vennligere og foreldrene dine vil føle seg mer trygge.
  • Stå eller sitt med beina spredt fra hverandre. Rett ut ryggen og slapp av skuldrene. Ikke brett armene. Kroppsspråk som dette gjenspeiler tillit, komfort og åpenhet.
  • Nikk når foreldrene dine snakker. Løft hodet og få regelmessig øyekontakt med tillit, men ikke stirre på foreldrene dine. Dette vil gi foreldrene dine beskjed om at du er villig til å lytte og er trygg på deg selv.
Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 3
Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 3

Trinn 3. Vis takknemlighet og vær takknemlig når du ønsker

Ingen liker å bli bortskjemt og utakknemlig. Tenk deg at noen kommer til deg og sier: "Kom igjen, gi meg gaven jeg ba om!" Selvfølgelig vil du føle deg verdsatt og ydmyket. Du må vise foreldrene dine at gavene de får blir satt stor pris på, og at du setter pris på hardt arbeid for å tjene penger og kjøpe noe du vil ha.

  • Prøv å starte forespørselen din med noe som: “Mamma, jeg vet at du jobber hardt for å støtte og skjemme oss bort. Jeg er veldig takknemlig. Takk mamma."
  • Dette er ikke et triks for å lure dem. Ikke falske eller tvinge din takknemlighet. Vis ekte takknemlighet fordi din oppriktighet vil ha en betydelig innvirkning på samtaler med foreldrene dine.
Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 4
Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 4

Trinn 4. Ikke bruk hint eller “signaler”

Vitser eller kommentarer som “Wow! Den nye iPhone 11 Pro er så kul! Funksjonene er også fullstendige …”foran foreldrene dine vil ikke gi ønsket resultat. Det er mulig at selv foreldrene dine ikke kan forstå instruksjonene du gir. De kunne forstå det, men sier ingenting. Uansett odds, får du fremdeles ikke det du vil ha. Fortell derfor dine ønsker tydelig.

Som et eksempel på direkte kommunikasjon kan du si: "Vel, jeg vil reise på ferie til Bali, slik at jeg kan lære å surfe." Å ha et proaktivt mål kan også ha en positiv innvirkning. Du kan for eksempel si: "Mamma, jeg vil virkelig ha en bærbar datamaskin slik at jeg kan skrive mer og lære å lage nettsteder som forberedelse til universitetet."

Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 5
Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 5

Trinn 5. Dra fordel av forsinkede svar

Ikke forvent at foreldrene dine innfrir eller nekter ønsket ditt. Prøv heller å si: “Mamma, jeg vil spørre deg om noe, men jeg trenger ikke å få svaret med en gang. Vennligst tenk på mine ønsker først. På den måten har foreldrene dine tid til å vurdere om de vil kjøpe deg en gave eller ta deg dit du vil.

Å bruke denne strategien viser tålmodighet fordi du er villig til å vente en dag eller så før du får svar. Tålmodigheten din kan imponere foreldrene dine og kan til og med føre til bedre resultater

Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 6
Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 6

Trinn 6. Vis utholdenhet

Hvis de avslår forespørselen din, spør hvorfor. Men ikke be om bønn eller sutring. Hold deg rolig, spør om de har noen spesielle årsaker, og finn ut hva du kan gjøre for å endre deres beslutning. På den måten vil du ikke virke irriterende, men heller moden. Du kan fortsatt snakke om hvorfor du vil ha noe, så lenge du spør, snakker med og lytter til foreldrene dine med respekt.

  • Når du forstår hvorfor de nekter deg (f.eks. "Du har ikke hjulpet hjemme i det siste" eller "Karakterene dine er for dårlige"), kan du spørre hva du kan gjøre for å "fikse" situasjonen. Hold løftene dine og prøv å forbedre oppførselen din.
  • En rolig og moden oppførsel kan imponere foreldrene dine og hjelpe deg med å få det du vil ha i fremtiden.

Del 2 av 3: Forhandlinger med foreldre

Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 7
Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 7

Trinn 1. Behandle argumentet ditt før du snakker med foreldrene dine

Tenk på hva du vil og hvorfor. Er det et objekt eller en opplevelse? Når du har funnet ut det, kan du stille deg selv følgende spørsmål. Disse spørsmålene vil forberede deg på en diskusjon med foreldrene dine: Hvorfor vil du dette? Hvorfor måtte foreldrene dine gi det? Hvis du ikke kan tenke deg et riktig svar, er det ikke på tide å be foreldrene dine om det. Hvis du ikke vet hvorfor du vil ha noe, er sjansen stor for at de ikke vil gi det til deg heller.

  • For å finne ut "gode" årsaker i foreldrenes øyne, vær oppmerksom på de tingene de holder høyt eller verdsetter. Det er forskjellige ting som blir sett på som gode ting, avhengig av kultur og familie. Å hjelpe til med å administrere familiebedriften og ta vare på søsken kan være noe som imponerer noen foreldre. I mellomtiden kan innsats og prestasjon på skolen, samt fritidsaktiviteter for noen andre foreldre være noe som overbeviser foreldrene dine mer effektivt. Tenk på når de roser og setter pris på handlingene dine. Øyeblikket eller handlingen er en "god" grunn til å få noe du vil ha. I tillegg er noen foreldre også imponert over de logiske argumentene.
  • Forbered noen "gode" grunner for ditt ønske eller behov for varen/ferien/opplevelsen. Gode unnskyldninger viser at du ikke bare tilfredsstiller dine ønsker impulsivt og vurderer dine ønsker før du snakker med dem. Noen eksempler på "gode" grunner er ting du ønsker kan forbedre prestasjonene dine på skolen, forberede deg på voksenlivet og hjelpe deg til å trives. Som et annet eksempel kan et ønsket element fylle fantasien din, gi en følelse av ro eller lindring fra livets utfordringer, eller komme hele familien og/eller samfunnet til gode.
  • Årsaker som virker egoistiske eller irrasjonelle, vil vanligvis ikke overbevise foreldrene dine. For eksempel, ikke be om noe bare fordi "vennen din har det også". Foreldre ser ofte på dette som ditt ønske om å følge trender og være som alle andre. De vil også anta at du ikke virkelig vil sette pris på gaven. Unnskyldninger som "Ja, bare vil det", "jeg fortjener det" eller "jeg må ha det" er heller ikke "gode" grunner. Du får heller ikke det du vil hvis du klager mye og sier at foreldrene dine er dårlige hvis du ikke oppfyller ønsket ditt.
Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 8
Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 8

Trinn 2. Finn ut salgsprisen for ønsket vare

Besøk nettsteder som Tokopedia, Bukalapak og nettsteder eller plattformer for kjøp og salg av brukte varer for å få rimeligere priser. Hvis du vil ha en opplevelse, kan du se etter billigere reisealternativer og rimeligere steder å bo. Når du diskuterer med foreldrene dine og gir dem all informasjonen, vet de at du ikke bare bryr deg om hva som skjer du ønsker, men også midlene de har.

  • Beregn tiden det vil ta å spare, slik at du kan betale halvparten av de nødvendige kostnadene (så vel som den totale kostnaden). Hvis foreldrene dine er villige til å dele disse kostnadene med deg, vil beregningene dine være svært nyttig.
  • Hvis du tror at du ikke kan få det, kan du prøve å godta muligheten. Hvis du får det, vil du sette pris på det mye mer. Hvis du ikke får det, kan du i det minste komme deg over irritasjonen eller skuffelsen over foreldrene dine.
Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 9
Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 9

Trinn 3. Tilby deg å gjøre lekser i retur

Hvis foreldrene dine avviser dine ønsker, er det en god sjanse for at de føler at du ikke "fortjener" det du vil. Håndter situasjonen direkte og tilby å ta på deg visse oppgaver for å få det du vil ha. Foreldrene dine vil respektere din engasjement og innsats. Selv om de ikke godtar avtalen din, gjør det eller hold det du lover. Over tid kan din holdning imponere dem, og du kan få det du vil ha i fremtiden. Vis dem at du har utviklet deg til en ansvarlig person.

Noen av husarbeidene du kan tilby/gjøre er vasking av klær, rengjøring av kjøkken og bad, rengjøring/rengjøring av gulv, omsorg for kjæledyr, klipping av plener i gården, rengjøring av vegger eller gulv utenfor huset og rydding i et rotete rom

Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 10
Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 10

Trinn 4. Betal en del av kostnaden for varen du ønsker

Det er mulig at foreldrene dine ikke har nok penger til å kjøpe det du vil. De kan også ha tilstrekkelige midler, men kvier seg for å kjøpe noe (eller betale for en ferie) for det er veldig dyrt. Ved å tilby å betale en del av gebyret, viser du din alvor og ditt ønske om å prøve å få det du ønsker.

  • Finn en deltidsjobb for å tjene penger. Hvis du er for ung til å jobbe lovlig, kan du spørre foreldrene dine om de kan gi deg en liten jobb for å tjene penger.
  • Spar pengene du tjener til du har nok penger til å betale for noen av kostnadene for elementene du vil ha (eller kostnaden for gass/reisebilletter). Snakk tilbake om hva du vil når du har alt du trenger. Vis at du kan planlegge, jobbe og spare for å overbevise dem.

Del 3 av 3: Glade foreldre

Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 11
Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 11

Trinn 1. Forbedre karakterene dine på skolen

I tillegg til å gjøre oppgaver, er økende karakterer også et av de beste alternativene for å oppmuntre foreldrene dine til å gi gaver eller ta deg dit du vil. Er det visse fag du synes er vanskelig på skolen? Fortell foreldrene dine at du er villig til å gjøre en ekstra innsats for å forstå emnet. Hold løftet ditt ved å studere og forbedre karakterene dine. Deretter viser du resultatene til foreldrene dine.

  • Til syvende og sist vil foreldrene dine at du skal oppnå suksess i livet og utvikle deg til en smartere person. De vil også forberede deg på voksenlivet. Forbedrede karakterer på skolen er håndgripelige bevis som viser at du allerede prøver å nå målene dine.
  • Spør om du kan få en viss belønning hver gang du får en høyere poengsum i hvert emne. Hvis du vil ha en ferie eller en dyr gave, spør om foreldrene dine vil betale for noen av de andre gebyrene når du øker karakterene dine for hvert emne.
Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 12
Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 12

Trinn 2. Gjør det de spurte i utgangspunktet

Ofte er foreldre ofte irritert over at barna deres ikke vil lytte til det de har å si. Foreldrene dine kan være forvirret når de flere ganger må be barna om å gjøre noe. Vær derfor lydige barn så lenge deres ønsker er naturlige. Ta en dusj når du blir spurt og rengjør rommet ditt. Følg foreldrenes anvisninger slik at de føler seg respektert. Når du oppfyller deres ønsker og behov, vil foreldrene dine over tid oppfylle eller innfri dine ønsker.

  • Når du vet hva foreldrene dine vil at du skal gjøre regelmessig, kan du begynne å jobbe med dem før du blir spurt. Rydd middagsbordet når parabolen er nesten klar, rengjør huset med en støvsuger, og rydd opp på gården. Å gjøre ærender uten å bli spurt kan være noe mer imponerende og verdsatt.
  • Denne tilnærmingen tar lang tid. Hvis du konsekvent følger dette trinnet, vil foreldrene dine sette mer pris på og respektere innsatsen din. Dette gir deg en større sjanse til å få det de vil ha fra dem.
Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 13
Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 13

Trinn 3. Ta små ansvar

Dette ligner på å gjøre husarbeid, men hovedforskjellen er at du ikke skal oppføre deg som om de irriterende oppgavene ble utført fordi du ble bedt om det. Tilby deg å gjøre små gjøremål rundt huset som foreldrene dine vanligvis gjør. Dette er en langsiktig strategi for å vise foreldrene dine at du ønsker å betale tilbake familiens godhet, samt hjelpe til med å utvikle og ta vare på familien. Dette trinnet viser også at du ikke hater dine plikter eller ansvar.

  • Denne holdningen blir sett på som mer moden og kan tjene respekt for foreldrene dine. Til slutt hjelper din holdning deg med å få det du vil ha av foreldrene dine, med mindre motstand.
  • Lekser som foreldrene dine vanligvis gjør og ikke ber deg om å gjøre, kan være det riktige valget. Sørg for at du er i stand til og vet hvordan du gjør oppgaven trygt før du fullfører den.
  • Andre vanlige oppgaver som rengjøring, stell av kjæledyr og trimming av plenen er også gode valg. Nøkkelen er ditt ønske om å bidra av hensyn til familien.
Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 14
Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 14

Trinn 4. Møt deres behov

I likhet med deg har foreldrene dine også mange behov. Jo flere behov som blir dekket, jo mer sannsynlig er det at de gir deg det du vil. Ta deg tid til å forstå behovene deres og gi det foreldrene dine trenger på så mange måter som mulig.

  • Foreldre må vite at barnet deres er trygt og ikke er i fare i fravær. Vis en god og ansvarlig holdning når du er sammen med foreldrene dine. Velg venner som er ansvarlige og kan stole på, slik at foreldrene dine ikke er for bekymret.
  • Foreldre vil føle seg respektert og hørt. Ikke fornærm eller kall dem dårlige navn. Når de er opprørt over holdningen din, lytt og prøv å forstå hva de sier.
  • Foreldre vil at barna skal kjenne dem igjen. Vanligvis kan et nytt barn se foreldrene sine som individer som har sitt eget liv når de blir store. Prøv å spørre om foreldrenes liv. I tillegg til å øke sjansene for å få det du vil, kan du også bygge åpne og kommunikative relasjoner.
Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 15
Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 15

Trinn 5. Få dem til å føle seg trygge som foreldre

Med andre ord, prøv å "få dem til å føle seg godt og stolte." Det er ingen bestemt måte å oppdra et barn på, og noen ganger føler foreldre seg mindreverdige eller dømt etter evnen til å oppdra et barn. Hjelp dem til å føle seg stolte og sikre ved å være hyggelige i offentligheten. Vis vennlighet og høflighet når du møter vennene dine eller din venns foreldre.

  • Chat med foreldrenes venner, svar på spørsmålene deres og reflekter så mye som mulig.
  • Vis respekt og høflighet overfor foreldrene dine (ikke bare foreldrene dine, men alle eldre enn deg).
Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 16
Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 16

Trinn 6. Ikke klag

Selv om du føler at avgjørelsen deres er urettferdig og du fortjener det du ber om, motstå trangen til å protestere. Du kan stille spørsmål ved deres beslutning rolig og moden, men grum og sutring gjenspeiler faktisk for foreldrene dine at de virkelig ikke burde gi deg det du ber om. Holdningen din får deg faktisk til å føle at du fortjener det du vil, og det kan irritere foreldrene dine.

Dette trinnet gjelder for alle interaksjoner med foreldrene dine. Hvis du klager mye, forbanner eller fornærmer dem, får du samme behandling. Det er mulig at foreldrene dine blir defensive og ser på oppførselen din som en form for trøbbel

Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 17
Få det du vil ha av foreldrene dine Trinn 17

Trinn 7. Vær fornøyd med det du har

Vær takknemlig for alt foreldrene dine har gitt deg. Ta deg god tid til å nyte alle gavene og opplevelsene som eksisterer, i stedet for å bare nyte dem et øyeblikk og glemme dem. Ved å sette pris på det du har, kan du være glad i en lengre periode. Foreldrene dine vil også vite at gavene de gir ikke er forgjeves og gis til barn som er hengivne og i stand til å være takknemlige.

Tips

  • Vis dem at du har et ansvar for å få det du vil, og ikke få foreldrene dine til å føle at de ikke trenger å gi deg det du vil. Ditt ansvar viser at du kan administrere og vedlikeholde det du vil.
  • Planlegg alltid det du vil si. På denne måten vet foreldrene dine at du forstår hva du sier, slik at du ser mer moden ut i øynene deres.
  • Ikke fortsett å snakke om det du vil. Det er faktisk irriterende og kan ikke overbevise dem om å gi deg det du vil.
  • Vent til du gjør noe godt, og bruk øyeblikket som en unnskyldning for foreldrene dine til å gi deg det du vil.
  • Hvis du bare har vært dårlig, ikke be om noe rett etter hendelsen. Forespørselen din blir ikke imøtekommet fordi du fortsatt gir et dårlig inntrykk (i det minste en stund). Ikke be om unnskyldning og send forespørselen din samme dag fordi foreldrene dine vil føle at du bare beklager for å få det du vil ha.
  • Ikke send din forespørsel mens foreldrene dine er på telefonen.
  • Sørg for at du ikke forventer et umiddelbart svar. Prøv å imponere foreldrene dine før du får et endelig svar fra dem.
  • Jo oftere du spør, jo lettere blir det å huske. Men ikke send forespørsler til foreldrene dine for ofte. Be om det samme på bursdagen din, påsken, julen eller andre arrangementer og feiringer som lar deg tjene en gave. Ikke bare send forespørselen din hver dag.
  • Vis tillit. Det er en sjanse for at du vil føle deg nervøs når du ber om noe. Men ikke bekymre deg. Livet går videre.
  • Snakk tydelig og ikke se ned. Dette er viktig å huske slik at foreldrene dine kan forstå deg bedre.

Advarsel

  • Det nytter ikke å være hyggelig for noe du vil, for så å gå tilbake til å være lat etter å ha fått det. Denne holdningen gjør deg upålitelig.
  • Husk at det du vil ha, kanskje ikke samsvarer med din nåværende alder. For noen kan du ikke få det fordi du ikke er gammel nok, enten du tilbyr å betale en del av gebyret eller ikke.
  • Tigging og sutring vil ikke fungere.

Anbefalt: