Hvordan bli bonde (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli bonde (med bilder)
Hvordan bli bonde (med bilder)

Video: Hvordan bli bonde (med bilder)

Video: Hvordan bli bonde (med bilder)
Video: How to calculate molecular mass and molecular weight? 2024, Kan
Anonim

Drømmen om å leve av landet, pløye landet, samt dyrke dine egne avlinger og etablere en forbindelse med naturen er ønsker som mange mennesker har. Hvis du ikke vokste opp i et landbruksmiljø, kan du lett forestille deg romantikken i en bondes liv: du synes det er meditativt, avslappet og borte fra støyen fra "urbane liv". Imidlertid er oppdrett faktisk ikke så lett: ikke alle er egnet til å være bonde. Noen bønder hevdet til og med at det var en stor forskjell mellom noen som bare kunne drive jordbruk og en ekte bonde. Så tenk på din personlighet, hensikt i livet og styrker for å avgjøre om du er egnet til å være bonde eller ikke.

Steg

Del 1 av 4: Kontroll av din personlighet

Vær en bonde Trinn 1
Vær en bonde Trinn 1

Trinn 1. Vurder hvorfor du vil bli bonde

Oppdrett krever hardt arbeid, omfattende kunnskap og investeringer på forhånd. Du må være en gründer, en eier av småbedrifter, en vitenskapsmann, så vel som en håndarbeider. Selv om du får alt riktig, er det fortsatt noen ting som ikke kan forutsies: Naturkatastrofer som flom eller tørke kan drepe alle avlinger, skadedyr kan spise opp avlinger, og prisene på avlinger kan endres drastisk.

Landbruk tar vanligvis mer tid enn vanlig kontorarbeid. Oppdrett bør være livet du lever, med mindre du bare vil opprettholde en veldig liten gård eller en stor hage som en hobby

Vær en bonde Trinn 2
Vær en bonde Trinn 2

Trinn 2. Tenk på prioriteringene dine

Still noen spørsmål om hva du vil ha ut av livet. Hvilke livsmål har du for deg selv? Er disse målene konkrete, for eksempel mengden årlig inntekt du vil ha, eller slik at du kan tilbringe tid med familien din? Er målene mer abstrakte, for eksempel en viss tilstand i livet eller en følelse av tilfredshet?

Vurder hva du kan og ikke har råd til. Hva trenger du for å nå dine mål, og hva vil du gjøre for å nå dem?

Vær en bonde Trinn 3
Vær en bonde Trinn 3

Trinn 3. Vurder om din personlighet er egnet for jordbruk

Landbruk kan gi et liv i frihet og bygge bånd til gården din, men ansvaret er også stort. Å vite hvordan du reagerer på forskjellige situasjoner som kan oppstå, vil bidra til å avgjøre om oppdrett er riktig for deg.

  • Ville du føle deg komfortabel med å være ansvarlig alene for en storstilt virksomhet? Suksessen til mange små gårder hviler helt på eieren. Som bonde er du ansvarlig for daglige aktiviteter samt langsiktig planlegging. Du må ta mange beslutninger når gården din er i en vanskelig situasjon.
  • Er du klar til å godta usikkerheten og variasjonen i livet? Bondens liv var fullt av usikkerhet, og sannsynligheten for å mislykkes var stor. Faktisk kan du fortsatt bryte selv i flere år, uten fortjeneste i det hele tatt. På grunn av vanskelighetene forventes antallet bønder i Amerika å redusere med 19% i perioden 2012-2022.
  • Er du en kreativ problemløser? Landbruk vil bringe mange problemer, og du må kunne tenke deg å tenke på kreative løsninger.
  • Er du noen som er tålmodig? Læringskurven i oppdrett er veldig bratt, du vil gjøre mange feil når du nettopp har startet. Du trenger også lang tid, til og med år, for at gården din virkelig skal lykkes, så du må kunne jobbe mot langsiktige utsikter.
Vær en bonde Trinn 4
Vær en bonde Trinn 4

Trinn 4. List opp dine styrker og svakheter

Vær ærlig med deg selv. Hva er du i stand til å gjøre godt? Hva er dine svake sider?

  • Er du flink til å fungere som regnskapsfører og rapporttaker? For å holde gården din i drift må du kunne beregne risikomargin, registrere salg og kjøp og administrere fortjeneste.
  • Er du i stand til å jobbe hardt? Oppdrett vil kreve en tung hånd som manuell arbeider, selv om du har moderne utstyr som en traktor. Du må være frisk og frisk for å være bonde.
  • Har du nok penger til å investere i landbruk? Å starte en liten gård krever mye kapital. Du må kjøpe materialer og utstyr. Du må også kjøpe tomt eller jobbe med landleiekontrakter (dette er vanligvis ikke lønnsomt fordi du ikke har full kontroll over gården din).
  • Er du i stand til å lære raskt? Du må absorbere mye informasjon og holde deg oppdatert på trender og teknikker hvis du vil lykkes i oppdrett.
  • Lider du av betydelige medisinske problemer? Forsikringskostnader kan virke dyre hvis du er selvstendig næringsdrivende. Hvis du har kroniske helseproblemer eller trenger mange reseptbelagte medisiner, er jordbruk kanskje ikke en passende løsning for helsetjenesten din.
Vær en bonde Trinn 5
Vær en bonde Trinn 5

Trinn 5. Bestem om du kan møte utfordringene i småbruksøkonomien

Småbruk er kjent som en virksomhet som tjener svært lite penger, og 91% av dem trenger ekstra inntekt (f.eks. Gjennom annet arbeid eller donasjoner fra myndigheter og stiftelser) for å fortsette. Hvis du ønsker å samle pensjonspenger eller sende barna dine til universitetet, er jordbruk kanskje ikke noe for deg.

I USA var gjennomsnittlig gårdsinntekt i 2012 -1 453 dollar. Dette betyr at de fleste små gårder i USA taper nesten 20 000 dollar i året

Del 2 av 4: Læring er oppdrett riktig for deg

Vær en bonde Trinn 6
Vær en bonde Trinn 6

Trinn 1. Besøk gårdssteder

For å ta avgjørelsen som avgjør om du vil bli bonde eller ikke, samle så mye informasjon som mulig om de nødvendige sakene. Her er noen eksempler på oppdrettssider du kan se på (på engelsk):

  • Farm Aid er en ideell organisasjon som gir informasjon og læringsressurser om oppdrett. De har også et læringssenter spesielt for folk som ønsker å starte oppdrett.
  • National Young Farmers Coalition gir informasjon og ressurser spesielt for spirende dyrkere.
  • The Beginning Farmer and Rancher Development Program, en avlegger av USDA, driver et prosjekt kalt Start2Farm, som tilbyr et vell av informasjon om å starte en gård, finne finansiering og finne offentlige tjenester.
Vær en bonde Steg 7
Vær en bonde Steg 7

Trinn 2. Kontakt lokale samarbeidskontorer i ditt område

Hvis du bor i nærheten av et universitet, kan det være lurt å besøke samfunnets myndighetskontor. Kontorer som dette er nyttige for å dekke behovene til SMB -eiere og landbruksbedrifter. De gir mange læringsressurser om jordbruk og jordbruk, og holder ofte treningstimer og seminarer.

Vær en bonde Trinn 8
Vær en bonde Trinn 8

Trinn 3. Snakk med bonden

Det er ikke noe bedre enn å snakke ansikt til ansikt med ekte bønder for å lære om deres liv og erfaringer. Hvis det er et gårdsmarked i nærheten av der du bor, kan du besøke og lære om varene bøndene selger der. Spør dem hva de liker og hater om jobben sin.

  • Hvis du har en gård i ditt område, kan du kontakte gården for å bestille time. Selv om bønder vanligvis har det veldig travelt, liker de også godt arbeidet sitt. De kan være glade for å møte deg.
  • Du kan også besøke nettfora for å stille spørsmål og lære av bønder. Imidlertid er det bedre å møte dem personlig.
Vær en bonde Trinn 9
Vær en bonde Trinn 9

Trinn 4. Søk om frivillig arbeid på en gård

Hvis du er seriøs med å bli bonde, er frivillig arbeid en fin måte å lære og finne ut om livsstilen virkelig er riktig for deg - spesielt før du gjør en stor investering. Organisasjoner som World Wide Opportunities on Organic Farms i USA forbinder økologiske gårder med frivillige (mot en liten avgift). I tillegg tilbyr mange lokale gårder vanligvis frivillige programmer.

Vær en bonde Trinn 10
Vær en bonde Trinn 10

Trinn 5. Se etter gårder som godtar "praktikanter" eller driver et "lærling"/disippelprogram i ditt område

Mange av disse programmene vil tilby studieplass samt et lite gebyr for å betale for innsatsen din. Eksperter foreslår at du bruker omtrent tre til fire år på å studere hvis du virkelig mener det å starte din egen gård.

Del 3 av 4: Start som bonde

Vær en bonde Trinn 11
Vær en bonde Trinn 11

Trinn 1. Bestem hvilke planter du vil vokse

Å tenke på hvilken type plante du vil vokse kan være vanskelig, men det er faktisk noen få måter å begrense dette valget. De fleste av jordbruksavlingene som vokser i Indonesia er korn, som hvete, mais og soyabønner. Hvis du bor i et område hvor det er etterspørsel etter økologiske grønnsaker, kan du dyrke dem, ettersom de også er en av de raskest voksende variantene i Indonesia. Det er mange ressurser som kan hjelpe deg med å lære å finne de beste plantene for deg og ditt område.

  • I USA gir New England Small Farm Institute mange nyttige lenker for å hjelpe deg med å forske på avlingsplanlegging.
  • National Agriculture Library er også en god informasjonsressurs for å studere regionale avlinger.
  • Kontakt landbruksdepartementet i din provins vil hjelpe deg med å finne spesifikk informasjon om planlegging av avlinger i ditt område.
Vær en bonde Trinn 12
Vær en bonde Trinn 12

Trinn 2. Finn land for oppdrett

De fleste nybakte bønder har ikke råd til å kjøpe sitt eget land, i hvert fall i de tidlige stadiene. I tillegg kontrolleres 80% av amerikanske gårder av ikke-bønder. Flertallet av ekspertene råder nybegynnere til å "begynne sakte" med å forvalte andres gård først, leie jordbruksjord (fra en privat eller statlig eier) eller overta andres gård (bedre hvis gården allerede er lønnsom).

  • Munn til munn er fortsatt den beste markedsføringen for å finne informasjon om jordbruksareal. Utvikle ditt oppdrettsnettverk og forsk.
  • Ressurser som "Farm Link Program Directory", "Farm On" og "Farmland Information Center" kan hjelpe deg med å finne gårder å ta over eller trenger en leder.
Vær en bonde Trinn 13
Vær en bonde Trinn 13

Trinn 3. Vær ærlig om potensielle steder

Du må kanskje flytte for å finne fruktbart, rimelig jordbruksland. Du kan fantasere om å eie jordbruksland i et flott område, men vet at disse områdene også er ønsket av mange mennesker, og derfor er de veldig dyre. Se etter jordbruksland i et område som har en stor nok befolkning (for å ha kjøpere), men ikke så mye at gården din er vanskelig å pris.

Hvis du bor i USA, anbefaler Modern Farmer områder som Lincoln, Nebraska; Des Moines, Iowa; Boise, Idaho; Mobile, Alabama; og Grand Junction, Colorado som potensielle nettsteder. Disse stedene er nær befolkede områder, men ikke så dyre at du ikke har råd til dem

Vær en bonde Trinn 14
Vær en bonde Trinn 14

Trinn 4. Samle inn kapital

Det er mange tilskudds- og låneprogrammer tilgjengelig for gryende bønder i USA, inkludert statsgaranterte lån fra USDA. Mange av disse programmene varierer fra stat til stat, så gjør noen undersøkelser ved å starte på nettet, for eksempel på FarmAid eller Start2Farm.

Farm Service Agency Beginning Farmer Loan Program, National Council of State Agricultural Finance Programs, Farm Credit Services of America og American Farmland Trust er gode steder å starte innsamlingen

Vær en bonde Trinn 15
Vær en bonde Trinn 15

Trinn 5. Begrens tidlig utvikling

En måte å kontrollere oppstartskostnader og begrense risikoen for feil er å starte i det små og utvikle gården gradvis. Du trenger ikke mye dyrt utstyr for å starte oppdrett. Ditt første fokus bør være på jordsmonnet og produktet.

Vær en bonde Trinn 16
Vær en bonde Trinn 16

Trinn 6. Dyrk det du vet

Mens du kan eksperimentere, kan du bygge på det du allerede vet når du først starter. Hvis du har studert i en bærgård, dyrk bær. Hvis du lærer å håndtere griser, må du oppdra griser. Du kan diversifisere senere, men begynn med områder du allerede kjenner og er gode på for å holde gården din jevn.

Vær en bonde Trinn 17
Vær en bonde Trinn 17

Trinn 7. Markedsfør produktet ditt

Private og lokale nettverk vil være gode måter å markedsføre landbruksprodukter på, men heldigvis kan du også dra fordel av andre markedsføringsalternativer. Gå bort med kuponger i lokalavisen, arranger en "hent deg selv" -arrangement, eller ring til og med restauranter i ditt område for å se om de vil kjøpe produktene dine.

Markedsfør deg selv massivt gjennom Facebook og Twitter. Del bilder av din vakre gård og avlinger på Flickr og Instagram. Opprett en inspirerende Pinterest -konto. Selv om alle disse sosiale medier -taktikkene kan virke uten tilknytning til jordbruk, er de faktisk veldig nyttige for å skape offentlig bevissthet om landbruket ditt. I tillegg er vanligvis alt dette mediet gratis

Vær en bonde Trinn 18
Vær en bonde Trinn 18

Trinn 8. Bli medlem av CSA (Community Supported Agriculture)

Disse foreningene er generelt organisasjoner som forbinder mennesker i ett område, som ønsker å kjøpe lokale råvarer fra bøndene som dyrker dem. Ofte vil folk kjøpe produkter i "kasse" til en abonnementspris. Alt du trenger å gjøre er å sende inn ferske råvarer du dyrker den gangen. Bortsett fra å øke salget, er dette en god metode for å fremme landbruket muntlig.

Vær en bonde Trinn 19
Vær en bonde Trinn 19

Trinn 9. Vurder landbruksturisme

Selv om denne strategien kan virke som å "skade" deg, ønsker mange byboere faktisk å lære om landbruk og er villige til å bli skitne (bare litt). Vurder å markedsføre gårdsturer og hageklasser. Du kan til og med annonsere gården din som et bryllupssted. Å få mest mulig ut av alle mulige inntektskilder vil hjelpe virksomheten din til å holde seg flytende, selv om avlingene dine ikke er gode på et år.

Bryllupsbudsjetter gir generelt gode nyheter for bønder. Mange bruder og bryllupsplanleggere er forberedt på å bruke enorme summer for å gifte seg i et vakkert landlig område. Kostnaden for å leie et sted på gården din kan beløpe seg til titalls millioner rupiah. Disse kostnadene vil sikkert bidra betydelig til din årlige inntekt

Del 4 av 4: Tenk som en bonde

Vær en bonde Trinn 20
Vær en bonde Trinn 20

Trinn 1. Fortsett å lære hver dag

Å vite hvordan man dyrker avlinger og dyrker husdyr er bare det første trinnet. Selv etter at du har lært det grunnleggende, fortsett å forske på nye teknikker og muligheter. Prøv alltid å lære av andre bønder. Ikke vær selvtilfreds.

  • Stol bare på de som er erfarne og har kunnskap fra det virkelige liv om oppdrett og stell/avl av husdyr eller avlinger for informasjonen og kunnskapen du trenger.
  • Du må også lære av feilene til deg selv og andre. Det er et vanlig ordtak blant fly- og jagerflyger, som er godt for alle bønder å huske: "Lær av andres feil, for du vil ikke leve lenge nok til å gjøre alle feilene selv."
Vær en bonde Trinn 21
Vær en bonde Trinn 21

Trinn 2. Bli involvert i fellesskapet

Sterke forbindelser med samfunnet er avgjørende for å drive en vellykket gård. Å utvikle gode relasjoner til samfunnet betyr at du også vil utvikle et støttenettverk.

Du kan ikke markedsføre produktene dine eller selge husdyr/planter hvis du ikke kan eller ikke vet hvordan du kommuniserer, nettverk eller snakker med andre mennesker i samfunnet. Få venner, møt nye mennesker og forretningspartnere gjennom landbruksarrangementer, det være seg mekanikk for gårdsutstyr, lokale slaktere, lagermarkedsførere, potensielle kjøpere, andre bønder eller forskjellige handelsmenn

Vær en bonde Trinn 22
Vær en bonde Trinn 22

Trinn 3. Sett pris på det du har

De fleste bøndene var ikke rike og hadde mye penger å bruke på "leker" og andre luksusartikler som andre mennesker vanligvis eide. Imidlertid tilbyr oppdrett muligheter til å tenke kreativt og maksimalt, være din egen sjef og føle deg stolt etter at du har jobbet hardt. Mange bønder sier at de elsker følelsen av uavhengighet de får fra oppdrett og ikke kan tenke seg å gjøre noe annet i livet.

  • Ikke tro at du må ha alt det nyeste utstyret for å være bonde. Nye bønder tror vanligvis at de må bruke penger på å kjøpe ting som ikke er nødvendig. Spør erfarne bønder som allerede har lykkes.
  • Vær imidlertid ikke redd for å utvikle eiendeler for å forbedre landbruket. Det er en klar grense mellom å dra nytte av det du har og å bruke penger for å få det du trenger (ikke bare ønsker) til gården din.
Vær en bonde Trinn 23
Vær en bonde Trinn 23

Trinn 4. Forbered deg på å være en allsidig person

Du må være en sveiser, mekaniker, elektriker, kjemiker, snekker, byggherre, regnskapsfører, veterinær, gründer, markedsfører, til og med økonom. Sørg for at du vet hvordan du skal sette deg selv i situasjoner som krever en viss ferdighet.

Hvis du ikke har alle disse ferdighetene, kan du finne noen som vil lære deg dem! Det er her ditt engasjement i samfunnet vil komme godt med

Vær en bonde Trinn 24
Vær en bonde Trinn 24

Trinn 5. Verdi gården din

Som bonde avhenger suksessen din ikke bare av hardt arbeid og ferdigheter, men også av tilstanden til jorda, dyrene og naturkreftene du samhandler med. Elsk gården din for det den er, og ikke prøv å gjøre den til noe annet. Å utvikle en dyp forståelse for hele landbruksøkosystemet vil hjelpe deg å forstå det bedre.

  • Hvor du bor vil avgjøre hvilket dårlig vær som sannsynligvis vil skje, og om du vil kunne oppdra visse husdyr vellykket.
  • Sett også pris på gårdsutstyret ditt. Disse maskinene er ikke leker, ikke mishandle dem. Forstå at dette utstyret er kraftige maskiner som kan skade eller drepe hvis det ikke brukes riktig, og følg alle gjeldende sikkerhetsprosedyrer til enhver tid.
Vær en bonde Trinn 25
Vær en bonde Trinn 25

Trinn 6. Elsk og vær stolt av det du gjør

Som bonde dyrker du mat til andre som ikke kan gjøre det selv på grunn av begrenset tid, plass eller livsvalg. I motsetning til andre mennesker får du oppleve landlige liv til fulle: det gode, det dårlige og det harde arbeidet. I USA er det bare 2% av befolkningen som driver aktivt oppdrett. I Canada er dette tallet omtrent 5%. Vær derfor stolt hvis du kan være en del av minoriteten som gir mat til andre.

Tips

  • Egenskaper som hardt arbeid, ansvar, kreativitet, fleksibilitet, intuisjon og evnen til å lære er viktige ting hos en bonde.
  • Ikke vær redd for å be om hjelp. Ingen starter livet med å vite alt om jordbruk - selv de som er født på gården. Det er bedre å be om råd enn å ta feil beslutning og mislykkes.

Advarsel

Å bli bonde og fortsette å gjøre din del er en stor beslutning som kan ha innvirkning på andre områder av livet. Ta deg god tid, undersøk og tenk seriøst før du bestemmer deg for å bli bonde

Anbefalt: