3 måter å være en lydig person

Innholdsfortegnelse:

3 måter å være en lydig person
3 måter å være en lydig person

Video: 3 måter å være en lydig person

Video: 3 måter å være en lydig person
Video: Мальвы цветут_Рассказ_Слушать 2024, April
Anonim

Lydighet er et sensitivt tema, så det kan bli til noe støtende. Dette betyr imidlertid ikke at det er noe galt med å innpode lydighet til foreldrene dine, til myndighetspersoner (for eksempel lærere eller overordnede) eller til og med din tro (hvis du har en). Husk at lydighet er noe som bør gis fritt. Hvis lydobjektet ditt (for eksempel en forelder) misbruker lydighet, har du rett til å tilbakekalle det.

Steg

Metode 1 av 3: Vær lydig mot foreldrene dine

Vær lydig trinn 1
Vær lydig trinn 1

Trinn 1. Respekter foreldrene dine

Et aspekt av lydighet er å vise respekt for foreldrene dine, respektere ideene deres om hva som er best for deg, og vise at du synes de fortjener å bli lyttet til. Sørg for å lytte når de snakker og svare når de ber deg om å svare.

  • Ikke ignorere dem offentlig. Når du går ut med foreldrene dine, kan du føle deg litt flau over dem, men det er veldig frekt å late som om du ikke kjenner dem eller ikke er med dem. Denne holdningen vil også skade foreldrene dine.
  • Ikke rull med øynene når de ber deg om å gjøre noe. Hvis du ikke liker det de spør, er en høflig måte å svare på å be dem føle hvorfor du ikke vil gjøre det de vil at du skal gjøre.
Vær lydig trinn 2
Vær lydig trinn 2

Trinn 2. Vær oppmerksom på oppgavene dine

Det er mindre sannsynlig at foreldre ber deg om å multitaske. Faktisk kan de jobbe mye hardere enn du gjør. Lydighet betyr å gjøre det du synes passer, selv uten å bli spurt av foreldrene dine.

  • Unngå å få foreldrene dine til å be deg om å gjøre noe mer enn en gang. Alle er til tider distrahert, så det er ikke sikkert du ikke alltid husker å gjøre en uoppfordret oppgave. Prøv å unngå slike ting.
  • Gjør det du kan for å hjelpe deg rundt i huset uten å bli spesifikt instruert. For eksempel: tilby å barnevakt lillesøsteren din slik at foreldrene kan hvile om natten. Eller prøv å finne ut når det er hentedag og ta søpla ut før moren din gjør det.
Vær lydig trinn 3
Vær lydig trinn 3

Trinn 3. Vurder hvorfor foreldrene dine sier nei, i stedet for å krangle

Foreldre kan ha alle slags regler om hva de synes du bør eller ikke bør gjøre. Det er ikke sikkert du alltid liker eller er enig i disse reglene, men et lydig barn vurderer foreldrenes synspunkt fremfor å kjempe om det.

  • Ikke gi etter for spontane reaksjoner for å krangle med dem eller uttrykke din skuffelse eller misnøye.
  • Hvis de sier nei til at du vil gå ut med venner torsdag kveld, tenker de kanskje at du ikke vil fullføre leksene dine i tide eller at du blir for trøtt på skolen dagen etter.
Vær lydig trinn 4
Vær lydig trinn 4

Trinn 4. Uttrykk uenigheter på en høflig måte

Noen ganger kan foreldrene dine be deg om å gjøre noe eller sette deg urimelige grenser. I de fleste tilfeller kan du stille og stille diskutere hvorfor du synes forespørselen deres er urimelig, eller tilby alternativer eller kompromisser, kan føre til at du får det du vil uten å være ulydig.

  • Forklar rolig ditt synspunkt. Gi fakta og ikke bare stole på følelser.
  • Lydighet betyr ikke at du ikke har dine egne tanker, og det betyr absolutt ikke at du alltid må være enig med foreldrene dine.
Vær lydig trinn 5
Vær lydig trinn 5

Trinn 5. Vær høflig

Å være høflig overfor foreldrene dine er et tegn på respekt og lydighet. Du bør også være høflig mot andre mennesker: fremmede, familiemedlemmer, venner. På denne måten vil du vise hvor godt foreldrene dine har oppdratt deg.

  • Sørg for at du ber om tillatelse til ikke å delta ved middagsbordet.
  • Si "takk" og "takk" selv for grunnleggende ting.
  • Hold døren åpen for folk, tilbud om å hjelpe andre å bære dagligvarer.

Metode 2 av 3: Å være lydig mot autoritetsfigurer

Vær lydig trinn 6
Vær lydig trinn 6

Trinn 1. Vær oppmerksom på hva de har å si

Når du prøver å være lydig overfor en autoritetsfigur, for eksempel en lærer eller sjef, må du være oppmerksom når de snakker. Vis at du er interessert.

  • Se på læreren din når de snakker i timene. Ta notater når de gir viktig informasjon og virker som om du er interessert.
  • Sørg for at du lytter til sjefen din når de gir leksjoner. Igjen er øyekontakt veldig viktig.
Vær lydig trinn 7
Vær lydig trinn 7

Trinn 2. Diskuter hensyn eller bekymringer privat

Hvis det er et problem med en autoritetsfigur, bør du ikke dele det offentlig. Spør i stedet om du kan snakke med dem enten på kontoret eller etter timen.

For eksempel: hvis du føler at læreren ga feil karakter på en oppgave, kan du gå og diskutere det med dem etter timen. Oppgi en klar og kortfattet grunn til at du føler at du fortjener en annen karakter (og "jobbet veldig hardt" er ikke en unnskyldning.)

Vær lydig trinn 8
Vær lydig trinn 8

Trinn 3. Prøv å forstå hva som forventes av deg

Det kan være vanskelig å være lydig mot noen hvis du ikke er så sikker på hva de vil ha fra deg. Dette er en del av å ta hensyn til hva myndighetspersoner har å si, for da vet du hva de trenger fra deg.

  • Hvis du er lydig mot læreren, må du prioritere ting som lekser, undervisning, eventuelle større prosjekter, hva de trenger om klassedeltakelse.
  • Hvis du er lydig mot sjefen din på jobb, må du vite hva som forventes av deg når det gjelder arbeid. Du må ta hensyn til langsiktige prosjekter, og sørg for ikke å kaste bort tiden din på jobben når du surfer på internett.
Vær lydig trinn 9
Vær lydig trinn 9

Trinn 4. Sørg for at du fullfører oppgaven i tide

Når du vet hva som forventes av deg, er det på tide å innfri disse forventningene til rett tid. Hvis det er en gyldig grunn til at en bestemt oppgave eller jobb ikke vil bli fullført i tide, må du varsle myndigheten din.

Vær lydig trinn 10
Vær lydig trinn 10

Trinn 5. Unngå å krangle

Å kjempe eller slåss med sjefen eller læreren din er det motsatte av å være lydig. Spesielt i et klasserom eller arbeidssituasjon vil din mening om en autoritetsfigur egentlig ikke ha betydning.

  • Gjengjeldelser kan også være ikke-samtale, for eksempel å rulle øynene eller glise når de sier noe du ikke er enig i eller synes det er dumt.
  • Hvis de ber deg om å gjøre noe, ikke spør "Hvorfor?" eller si noe som "Det er virkelig meningsløst."
Vær lydig Trinn 11
Vær lydig Trinn 11

Trinn 6. Opptre som noen som respekterer dem

Lydighet og respekt har en tendens til å gå hånd i hånd. For å være lydig mot noen må du opptre som om du respekterer dem som en autoritetsfigur. Når de ber deg om å gjøre noe, gjør det.

Vær høflig og hensynsfull. Si "takk" og "takk"

Metode 3 av 3: Å være religiøst lydig

Vær lydig Trinn 12
Vær lydig Trinn 12

Trinn 1. Dyrk ydmykhet

Når du er lydig når du følger troens mandat, betyr det også at du blir en ydmyk person. Du godtar at din Gud hjelper deg med å styre livet ditt, og at du godtar både det gode og det onde som kommer deg.

Prøv å unngå å ta eierskap til tingene som skjer i livet ditt. Når gode ting skjer, må du minne deg selv på at det er gjennom din Herres nåde. Hvis noe ille skjer, er det en læringsopplevelse som Gud har brakt

Vær lydig Trinn 13
Vær lydig Trinn 13

Trinn 2. Forplikt deg til din tro

De fleste trosretninger og religioner har regler og forskrifter som tilhengerne må følge. Engasjement for din tro betyr å gi opp kontrollen over livet ditt (ikke på en dårlig måte) og forstå at det som skjer kommer fra Gud.

Vær lydig trinn 14
Vær lydig trinn 14

Trinn 3. Ta valg i henhold til din tro

Og igjen, på grunn av regler og forskrifter for forskjellige trosretninger vil det være visse valg som er vanskelige, ettersom de vil få deg til å velge mellom liv som kan være materielt lettere, men som ikke er åndelig akseptabelt. Lydighet mot din tro betyr å velge den siste utveien.

  • For eksempel: et slikt valg kan koste deg din karrierevei fordi det ikke stemmer overens med din tro.
  • Det kan også være som å ta deg god tid til å be.

Trinn 4. Unngå å dømme andre ut fra deres tro og lydighet

Din lydighet mot tro er en personlig ting. Det betyr at du er i forbindelse med Gud og din tro, og dette er noe vakkert.

Dette betyr ikke at du har full makt til å kritisere andres tro eller krenke deres livsstil

Tips

Lydighet er en personlig ting, spesielt når det gjelder lydighet til din Herre. Du må unngå å gjøre verdivurderinger om andres tro, andres familier, fordi du ikke vet hva de tror eller hvordan de ser på lydighet

Anbefalt: