3 måter å tjene lommepenger på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å tjene lommepenger på
3 måter å tjene lommepenger på

Video: 3 måter å tjene lommepenger på

Video: 3 måter å tjene lommepenger på
Video: 3 MÅTER Å TJENE PENGER PÅ FRA SOVEROMMET! 2024, Kan
Anonim

Selv om det ennå ikke er mulig å finne en anstendig jobb, er det fortsatt måter du kan tjene lommepenger på mens du hjelper familien og samfunnet. Med litt kreativ tenkning kan du finne den perfekte muligheten til å tjene penger. Slik får du lommepenger fra foreldre, naboer og venner, ikke en gave, men en mulighet.

Steg

Metode 1 av 3: Få penger fra foreldre

Tjen lommepenger Trinn 1
Tjen lommepenger Trinn 1

Trinn 1. Be om lønn

Er du alltid klar til å ta ut søpla, feie når det trengs og bidra til at huset fungerer jevnt? Mye av dette arbeidet regnes som en del av jobben eller forventes av deg, men den ekstra innsatsen kan bli mer verdsatt. De fleste foreldre liker å se barna deres prøve å være ansvarlige med penger, så be om en uke- eller månedslønn.

  • Forhandle en god del for arbeidet du gjør. Ikke forvent at de skal betale deg 200 000 IDR gratis. De kan forvente at du fullfører flere lekser fordi de betaler regelmessig.
  • Tenk på hvordan du kan rettferdiggjøre dette lønnsspørsmålet. Hvorfor trenger du det? Hvorfor fortjener du det? Vær forberedt på å gi foreldrene dine gode grunner hvis de spør.
  • Vanlige oppgaver foreldre betaler for barna sine er: rengjøring av soverommet selv, tømming og fylling av oppvaskmaskin, støvsuging av gulv, vask og bretting av klær og støv.
Tjen lommepenger Trinn 2
Tjen lommepenger Trinn 2

Trinn 2. Tilbyr å fullføre spesifikke oppgaver

Se etter muligheter for å tjene ekstra penger på mindre vanlige oppgaver. Tenk på "en dag" -prosjektet foreldrene dine alltid har snakket om. Sa mamma alltid at hun trengte å organisere utstyr i garasjen? Sier han alltid at han vil omorganisere skapet? Vil du at studiet skal være organisert? God! Ha en plan for å fullføre oppgavene og presentere den for foreldrene dine sammen med prisprisen. Presenter en rimelig plan til en realistisk pris, og etter litt ferdigstillelse får du betalt.

Tjen lommepenger Trinn 3
Tjen lommepenger Trinn 3

Trinn 3. Respekter familien din

Hvis du prøver å tjene penger på foreldrene dine, må du ikke ødelegge sjansene dine ved å handle. Krangling med søsken, krangling med foreldrene og brudd på reglene kan føre til at de kansellerer lønnen din eller straffer deg ved å kreve at du fullfører arbeidet uten lønn.

Tjen lommepenger Trinn 4
Tjen lommepenger Trinn 4

Trinn 4. Bruk pengene foreldrene dine gir deg smart

Hvis foreldrene dine gir deg penger til å kjøpe drikke, snacks eller godteri når du går på skolen eller går ut med venner, bruk pengene smart. I stedet for å bruke alt, kan du kanskje begrense deg til å bare kjøpe brus og spare penger til senere. På den måten kan du fortsatt ha det gøy, men spare litt.

Hvis foreldrene dine ber deg gå til butikken for å kjøpe noen ting, kan du spørre om du kan lagre endringen. Hvis de ønsker endring, spør om du kan beholde endringen. Hundrede, fem hundre, tusen og to tusen rupiahs trossamfunn vil raskt formere seg

Tjen lommepenger Trinn 5
Tjen lommepenger Trinn 5

Trinn 5. Øk besparelsene

Hvis du allerede har en sparekonto, snakk med foreldrene dine om å flytte pengene dine til en rentebærende konto-det vil si en konto som øker pengene dine. Kanskje de ikke vet så mye om slike kontoer, det er greit. Be dem gå med deg til en bank eller kredittforening, slik at du kan spørre dem om måter å spare og tjene penger på den måten.

Metode 2 av 3: Få penger fra samfunnet

Tjen lommepenger Trinn 6
Tjen lommepenger Trinn 6

Trinn 1. Kjør en nabos virksomhet

Det er mange ting du kan gjøre for å få betalt av menneskene i nabolaget ditt. Tenk på dine interesseområder, hva du er god på, og hva du fysisk kan gjøre. Noen gode forretningsideer er:

  • Ta vare på gresset. Du kan klippe gresset, feie opp de fallne bladene, rydde opp rusk eller spredte gjenstander og måke snø. Belast forskjellige priser basert på sidestørrelse og jobbstørrelse. Husk at alltid ta rimelige og rimelige priser.
  • Å ta med kjæledyr på tur eller klappe. Tilby å gå med naboens hund, eller mate katten eller hunden når de er ute av byen. Hvis du er barnevakt, kan du ta et gebyr per dag. Bare sørg for at du liker dyr fordi det kan være litt skittent å klappe et kjæledyr.
  • Bade hunden. Bad naboens hund, og til og med børste pelsen hans senere.
  • Vask bil. Vask utsiden av bilen, og til og med rengjør innsiden også. Hvis du har noen få venner, kan du kjøre en bilvask i samfunnet.
  • Mal husnummeret på oppkjørselen med spraymaling. Denne jobben kan hjelpe utrykningskjøretøy med å finne huset hvis nummeret på forsiden av huset eller postkassen ikke er klart. Alt du trenger er noen bokser med spraymaling og en sjablong.
Tjen lommepenger Trinn 7
Tjen lommepenger Trinn 7

Trinn 2. Bli barnevakt

En av de populære måtene som unge tjener penger på er foreldre. Gå til småbarnsfamilier og gi beskjed om at du vil passe dem.

  • Tenk på hvorfor du er kvalifisert til å være barnevakt. De fleste foreldre vil vite at du er ansvarlig og har foreldret et barn før. Samle om mulig referanser fra folk som har ansatt deg som omsorgspersoner, eller familiemedlemmer som har sett deg passe barn yngre fettere under familieutflukter.
  • Sørg for at du er klar til å passe barn. Dette er ikke en lett jobb, men det er et stort ansvar. Du er ansvarlig for dine barns sikkerhet og velvære mens de er i din omsorg. Hvis du ikke er komfortabel med det, finn deg en annen jobb.
Tjen lommepenger Trinn 8
Tjen lommepenger Trinn 8

Trinn 3. Vær personen som er klar til å hjelpe med alt

I stedet for å begrense deg til en jobb, er det bedre å være villig til å gjøre mange rare jobber for samfunnet. Voksne har mange ting å gjøre som de egentlig ikke vil gjøre selv, men de vurderer aldri å betale noen for å gjøre det. Så du må foreslå det for dem. Rengjøring av vinduer, rengjøring av garasjen, hagearbeid eller rengjøring av regnvannsoppsamleren er bare noen av tingene du kan tilby. Be folk i samfunnet om å finne ut hvilke jobber de er villige til å betale for. Sørg for at de vet at du gjør den merkeligste jobben som er mulig.

Tjen lommepenger Trinn 9
Tjen lommepenger Trinn 9

Trinn 4. Hjelp eldre

De eldre har noen ganger arbeid rundt huset som de ikke kan gjøre alene, eller noen ting å hente eller kjøpe. Tilbyr å hjelpe dem med å gjøre hus- og verftsarbeidet. Få det du trenger, for eksempel å gå til butikken eller postkontoret.

Tjen lommepenger Trinn 10
Tjen lommepenger Trinn 10

Trinn 5. Markedsfør din tilgjengelighet

Skilt som annonserer dine ferdigheter og erfaring kan bringe inn virksomhet fra medlemmer av samfunnet. Noen steder som biblioteker, kirker og postkontorer gir plass til offentlige meldinger som dette. Rådfør deg med foreldre for å finne ut hvor det er trygt å annonsere arbeidet ditt og hvilken kontaktinformasjon du skal gi.

  • Kanskje du må bruke en datamaskin til å skrive ut flygeblad eller visittkort for å distribuere til samfunnet ditt. På flygebladet eller visittkortet forklarer du hvem du er, hva du tilbyr og hvordan du kontakter deg.
  • Presenter deg selv dør til dør. Når du starter en bedrift, må du markedsføre den. I tillegg til flygeblad, kan du prøve å gå fra hus til hus i nabolaget ditt for å presentere deg selv. Folk er mer sannsynlig å ansette deg hvis de møtes og ser ansiktet ditt.
  • Ikke bli motløs hvis de nekter.

Metode 3 av 3: Tjene penger på andre måter

Tjen lommepenger Trinn 11
Tjen lommepenger Trinn 11

Trinn 1. Selg ting du ikke trenger

Samle ubrukte klær, videospill, leker og andre ting som ligger på rommet ditt, og selg dem deretter. Dette er en fin måte ikke bare å tjene penger, men også å rydde opp.

  • Be foreldrene dine om hjelp til å selge varene på eBay eller Craigslist. Du kan selge alt der, fra klær til leker.
  • Ta med deg klær og sko til forsendelsesbutikken. Fraktbutikker betaler for brukte varer av høy kvalitet. Noen forsendelsesbutikker henter til og med leker. Sørg for at varene dine er av god kvalitet, så får du en god pris.
  • Selg videospill og spillsystemer til spillbutikker. Eller prøv å selge dem på eBay eller Amazon.
  • Arranger et salgsarrangement. Det er kanskje ikke lett, ettersom foreldrene dine kommer til å gjøre mye arbeid, men kanskje du kan overbevise dem om å dele fortjenesten fra salget hvis du gjør de mange ordningene.
Tjen lommepenger Trinn 12
Tjen lommepenger Trinn 12

Trinn 2. Veileder yngre barn

Er du god på matte, språkkunst eller naturfag? Utmerker du deg i generelle tester? I så fall kan du veilede barn som er yngre enn deg. Undervisningsøkter varer vanligvis 30 minutter til en time, en eller to ganger i uken.

Tjen lommepenger Trinn 13
Tjen lommepenger Trinn 13

Trinn 3. Tilby musikkleksjoner

Hvis du er en erfaren musiker, kan du vurdere å gi musikkleksjoner til mennesker i samfunnet ditt - både store og små. Lær dem å spille piano, gitar, fløyte eller fiolin. Ta år med hardt arbeid og øvelse til din fordel nå.

Tilby musikken din mot et gebyr på lokale arrangementer. Spill piano på en mottakelse, spill gitar i et bryllup, eller spill fiolin på en lokal festival

Tjen lommepenger Trinn 14
Tjen lommepenger Trinn 14

Trinn 4. Selg individuelle ferdigheter

Kjenner du tegnspråk? Du kan selge tiden din som tolk. Hvis du lærer HTML eller et programmeringsspråk, kan folk eller selskaper leie deg til å lage nettsteder og applikasjoner.

Hvis du er god til å tegne og male, kan du vurdere å male ansikter på bursdagsfester og andre arrangementer mot en liten avgift

Tjen lommepenger Trinn 15
Tjen lommepenger Trinn 15

Trinn 5. Tilbyr tjenester for jul eller andre høytider med tema

Hari Raya er en veldig travel tid for alle familier. Tilbyr å hjelpe dem på forskjellige måter. Hjelp dem med å pynte huset, bake kaker, pakke inn gaver og levere gratulasjonskort. Folk trenger alltid litt ekstra hjelp i slike travle tider.

Tjen lommepenger Trinn 16
Tjen lommepenger Trinn 16

Trinn 6. Vær kreativ i håndverk

Å bake, strikke, enten med en krok eller to nåler, sy og lage håndverk kan være veldig lønnsomt. Strikk et skjerf, hatt og hansker. Hvis du er veldig flink til å strikke, kan du vurdere å hekle et lite dyr. Hvis du er flink til å sy, kan du sy kjoler eller skjorter til andre mennesker, eller tilby å tjene skjortene sine ved å sy de revne delene og knekke knappene av.

Tjen lommepenger Trinn 17
Tjen lommepenger Trinn 17

Trinn 7. Resirkuler

Noen områder tilbyr penger til bokser, glassflasker og plastflasker. Andre betaler for aluminium. Finn ut hva insentiver for resirkulering er i ditt område, og begynn å samle inn. Start med bokser og flasker fra ditt eget hjem, men gå også rundt i nabolaget for å finne bokser og flasker spredt rundt. Du tjener ikke bare penger, men rydder også opp i fellesskapet og hjelper miljøet.

Tips

  • Vær tålmodig når du prøver å få jobb, for det tar tid.
  • Lag et budsjett. Prioriter tingene du vil kjøpe, slik at du ikke bruker penger på ting du ikke trenger.

Anbefalt: