4 måter å tjene penger på for tenåringer

Innholdsfortegnelse:

4 måter å tjene penger på for tenåringer
4 måter å tjene penger på for tenåringer

Video: 4 måter å tjene penger på for tenåringer

Video: 4 måter å tjene penger på for tenåringer
Video: Ekstra inntekt // Måter å tjene mer penger på // Tips til inntektskilder // Pengesnakk 2024, Kan
Anonim

Arbeidsmarkedet er et tøft sted for tenåringer, men med besluttsomhet og oppfinnsomhet kan du definitivt finne en måte å tjene penger på. Denne wikiHow inneholder ideer for hvordan tjene penger til tenåringer.

Steg

Metode 1 av 4: Gjør deltidsjobber

Tjen penger (for tenåringer) Trinn 1
Tjen penger (for tenåringer) Trinn 1

Trinn 1. Prøv å være barnevakt for naboer og familie

En av de beste måtene for tenåringer å tjene penger og hjelpe samfunnet er foreldre. Hvis du er en ansvarlig person og liker barn, prøv det. Spør familie venner med små barn om de trenger hjelp til å ta vare på barna og begynn å bygge en kundebase.

  • Du kan begynne med å få et HLR -sertifikat og ta førstehjelpsøvelser for å gjøre folk mer sikre på å la barna være hos deg. Lokale samfunnssentre, sykehus og Røde Kors tilbyr vanligvis denne typen trening gratis eller til en lav kostnad.
  • Hvis du ikke har noen foreldrerfaring, og den nye klienten din er bekymret for denne mangelen, kan du be dem om å gi deg en prøveperiode. For første gang, ta vare på barna når de er hjemme og kan føre tilsyn.
Tjen penger (for tenåringer) Trinn 2
Tjen penger (for tenåringer) Trinn 2

Trinn 2. Ta vare på hagene og hagene

De fleste er for opptatt til å ta vare på hagen sin, men de vil heller ikke at hagen skal se ustø eller forsømt ut. De vil vanligvis gjerne betale folk for å klippe plenen, tørke blader eller trimme bonsai, spesielt hvis de kan ansette en nabos tenåringssønn eller en familievenn. Start med å spørre om naboene og familien din trenger hjelp. Hvis denne metoden ikke fungerer så mye, legg ut informasjon rundt i huset for å tilby tjenestene dine.

  • I utlandet tilbyr tenåringer vanligvis å feie snø fra nabokjøringer eller fortau om vinteren.
  • Du kan også vurdere å jobbe i team med venner eller et familiemedlem for å ta vare på hagen. Oppgavene må deles, men arbeidet vil bli fullført raskere.
Tjen penger (for tenåringer) Trinn 3
Tjen penger (for tenåringer) Trinn 3

Trinn 3. Ta over oppgaven med å rengjøre huset

Fordi du er en del av familien, har du definitivt plikt til å holde huset rent, men du kan også be foreldrene dine om å gi deg ekstra ansvar mot et gebyr. Tross alt har foreldrene dine allerede mange andre oppgaver og bekymringer, så de vil sette pris på hjelpen din. Du kan forhandle om kompensasjon for halvparten av det en profesjonell ville be om.

Noen eksperter sier at foreldre og tenåringer også kan forhandle om en pris basert på ytelse. Så la oss si at du godtar å betale 30 000,00 IDR for å rengjøre garasjen og grøften med standardresultater. Hvis arbeidet ditt overgår forventningene, kan du motta opptil Rp. 40 000, 00 eller Rp. 50 000, 00. En plan som denne vil belønne arbeidet ditt og lære deg også om en bedre arbeidsmoral

Tjen penger (for tenåringer) Trinn 4
Tjen penger (for tenåringer) Trinn 4

Trinn 4. Hjelp eldre

Bevegelsesevnen og fingerferdigheten til eldre begynner vanligvis å avta, så de synes det er vanskelig å gjøre noen ting som blir deres daglige rutine. Hvis du har eldre i ditt område, kan du spørre om du kan hjelpe dem med å handle, flytte møbler, fikse dataproblemer eller vanne plantene. Sørg imidlertid for at avtalen er klar for begge parter på forhånd fordi du definitivt ikke vil gjøre en jobb du trodde du ville bli betalt for, det viser seg å bare bli sett på som en tjeneste basert på vennlighet.

For eksempel, hvis bestefaren vanligvis inviterer vennene sine hver uke, spør om du kan komme for å tilby tjenester til vennene hans. Bestefaren din kan fortelle vennene sine at du leter etter ekstra penger, og du kan forklare hva du skal gjøre når de er sammen

Tjen penger (for tenåringer) Trinn 5
Tjen penger (for tenåringer) Trinn 5

Trinn 5. Tilbud om å gå med naboens hund

Mens de fleste liker å gå sin egen kjæledyrhund, er de vanligvis for opptatt til å gjøre det. Kjæledyrhundens velferd er veldig viktig for dem, så de er villige til å bruke penger på noen som er villige til å overta oppgaven. Så hvis du elsker hunder og har mye energi, bruk den interessen og entusiasmen for å tjene penger.

Å bli et kjæledyrs turkamerat er nå enklere enn noensinne med en mobilapp for jobbsøkere. Du kan bli med gjennom slike applikasjoner

Tjen penger (for tenåringer) Trinn 6
Tjen penger (for tenåringer) Trinn 6

Trinn 6. Gi veiledning til skolekameratene

Hvis du er en fremragende student, kan du slå opp skolens regler for betaling av undervisning. Du kan kanskje ikke veilede dem åpent på skolen eller annonsere dem, men det betyr ikke at du ikke kan veilede dem privat på et offentlig bibliotek eller hjemme.

  • Du kan også registrere deg for online tjenester som WizIQ eller Tutor Hub som forbinder deg med studenter som trenger veiledning. De fleste av disse nettstedene krever et videregående diplom, men noen er mer fleksible.
  • Ikke gi opp bare fordi du ikke er et geni. Hvis du er veldig god på sport, musikkinstrumenter eller hobbyer som trearbeid, kan du fortsatt gi betalte privatleksjoner.
Tjen penger (for tenåringer) Trinn 7
Tjen penger (for tenåringer) Trinn 7

Trinn 7. Reklamer for tjenestene du tilbyr

Uansett hvilket arbeid du vil gjøre for penger, må du gi det videre til menneskene som potensielt kan ansette deg. Du kan annonsere billig i aviser eller dele ut flygeblad, men det kan være lettere - og vanligvis gratis - å annonsere på internett. Vurder å plassere en annonse på et populært annonseside eller skape interesse for tjenestene dine på sosiale medier. Du vil bli overrasket over å se hvor mange i din sosiale krets som trenger hjelp med husarbeid og andre trivielle oppgaver, så spre annonsen din og se hva som skjer.

  • Når tjenestene du tilbyr begynner å kjøre, kan du vurdere å opprette separate sosiale medier -kontoer slik andre små bedrifter gjør.
  • Som alltid må du være veldig forsiktig når du annonserer eller handler på internett. Sørg for at foreldrene dine vet og er enig i alle annonsene og forumene du bruker. For eksempel, hvis du annonserer på Instagram og Facebook, må du sørge for at foreldrene dine kjenner til disse to sosiale medieportalene og kan hjelpe deg med å administrere dem, og be dem få følge med deg hvis du får en jobb med å klippe plenen eller barnevakt for første gang.

Metode 2 av 4: Søke etter jobber på Internett

Tjen penger (for tenåringer) Trinn 8
Tjen penger (for tenåringer) Trinn 8

Trinn 1. Selg arkivbilder

Hvis du har et ganske godt kamera og vet hvordan du tar gode bilder, kan du prøve å selge arkivbilder. Bilder tjener vanligvis ikke mye penger, men husk at du utvikler nyttige ferdigheter og en avslappende hobby. Pluss, hvis du legger ned mye tid og øvelse, kan du ende opp med å tjene ganske mye penger.

Det er mange lagerfotobyråer som kjøper bilder på internett, så ikke gi opp hvis du blir avvist i utgangspunktet. Selskaper som Shutterstock, Dreamstime og iStock er noen av de største kjøperne, men du kan også prøve eksklusive byråer hvis bildene dine er av bedre kvalitet

Tjen penger (for tenåringer) Trinn 9
Tjen penger (for tenåringer) Trinn 9

Trinn 2. Prøv mobilapper som betaler for tjenester for å kjøpe noe eller gå et sted

Hvis du har en smarttelefon, kan du finne apper som samler lokale bedrifter eller folk som ønsker jobben sin utført med betalt kompensasjon. Ikke alle disse oppgavene betaler heftige penger, men de er vanligvis veldig enkle. For eksempel kan en bedrift eller markedsføringsundersøkelse betale deg for å ta ditt eget bilde på et bestemt sted, og du kan betrakte det som et eventyr eller en åtseljakt.

Eksempler på apper som dette er GigWalk, WeReward og CheckPoints, men det er mange flere der ute. Sørg for at programmet godtar tenåringer når du blir med

Tjen penger (for tenåringer) Trinn 10
Tjen penger (for tenåringer) Trinn 10

Trinn 3. Delta i en internettundersøkelse

Markedsføringsforskning er en veldig viktig del av enhver stor virksomhet, og betalte undersøkelsesområder er en av mange måter å fullføre forskning på. De fleste undersøkelser er raske og diskrete, og du kan gjøre dem fra din egen hjemmemaskin. Ta deg tid til å lete etter pålitelige nettsteder som ikke krever et registreringsgebyr og godtar ungdomsdeltakere.

  • I Amerika er det ikke en veldig lukrativ jobb å fylle ut undersøkelser, gjennomsnittlig undersøkelseslønn er $ 7,00– $ 8,00 per time, men det er enkelt og stabilt.
  • Det er også mulighet til å delta i betalt markedsføringsforskning i fokusgrupper. I motsetning til internettundersøkelser, møtes fokusgrupper ansikt til ansikt og betales mellom $ 50,00 og $ 150,00 per time.
Tjen penger (for tenåringer) Trinn 11
Tjen penger (for tenåringer) Trinn 11

Trinn 4. Lag en YouTube -kanal

Du kan tjene penger på å laste opp videoer på gratis tjenester som YouTube på grunn av annonsene som spilles av før og under populært innhold. Selv om det er tre millioner brukere og konkurrerende kanaler, ikke bli motløs før du prøver. Tross alt begynte de fleste av de mest suksessrike YouTube -stjernene som tenåringer som ønsket å tjene ekstra penger mens de hadde det gøy. Bare sørg for at foreldrene dine godkjenner innholdet du laster opp, og be dem hjelpe deg med å svare på brukerkommentarer for sikkerhets skyld.

  • Selv om motevlogger og videospillguider sannsynligvis er de vanligste typene YouTube -innhold, føler du deg ikke begrenset på denne arenaen. Hvis du liker å tulle med familien din eller fortelle vitser eller utføre komedieskitser foran familien din, kan du vurdere å spille den inn og laste den opp til kanalen din. Du kan også danne en bokklubb eller YouTube -fangruppe og lede diskusjoner om dine favorittromaner, musikk og filmer.
  • Du kan starte med et vanlig bærbart kamera og hjemmebelysning, men hvis du vil ha høyere kvalitet og produksjonsverdi, bør du vurdere å kjøpe et bedre kamera, redigeringsutstyr og profesjonell belysning.
Tjen penger (for tenåringer) Trinn 12
Tjen penger (for tenåringer) Trinn 12

Trinn 5. Delta i lokal forskning

Mange universiteter og legemiddelfirmaer betaler folk for å delta i forskning eller kliniske studier. Noen av disse undersøkelsene utføres på ettermiddagen, mens andre krever et langsiktig engasjement, så sørg for å lese alle vilkårene før du starter.

  • For å finne forsøk som vil bli og blir gjennomført, kan du sjekke reklamesider og de offisielle nettstedene til universiteter og klinikker.
  • De fleste kliniske forsøk er ikke åpne for tenåringer, men du kan finne noen hvis du leter etter forskning spesielt for tenåringer. Sørg imidlertid for at du spør foreldrene dine om tillatelse, da de må signere en prøveperiode hvis du blir akseptert.

Metode 3 av 4: Salg av håndverk og husholdningsvarer

Tjen penger (for tenåringer) Trinn 13
Tjen penger (for tenåringer) Trinn 13

Trinn 1. Ha et salg på hjemmesiden

Selv om du ikke har noe av verdi å selge, kan familien din ha ubrukte gjenstander som bare tar opp plass i huset og garasjen. Spør foreldrene dine om de vil rydde opp i de gamle tingene og la deg selge det så lenge du tar vare på det. Hvis de er enige, rydder du ut skapet, loftet eller kjelleren, og annonserer det planlagte salget ditt i nabolaget.

  • Selv om det kan virke rart, ikke sett en pris på en vare. Folk begynner vanligvis å by på priser som overgår dine forventninger, så la dem by før du sier noe.
  • Du kan tjene ekstra penger på dette arrangementet ved å tilby billige drinker eller snacks. Hvis været er solrikt, kan du tilby appelsinjuice eller brus, og hvis det er kaldt, kan du tilby varm te.
Tjen penger (for tenåringer) Trinn 14
Tjen penger (for tenåringer) Trinn 14

Trinn 2. Ta gamle klær til en bruktbutikk

Selv om veldedige organisasjoner vanligvis godtar klær som donasjoner, vil bruktbutikker og forsendelsesbutikker betale et visst beløp for brukte klær. Samle klær og tilbehør du ikke bruker eller liker lenger, og ta dem med til en bruktbutikk. De vil sannsynligvis ikke kjøpe den hvis modellen er utdatert eller i dårlig stand, men du kan alltid donere klærne de nekter.

  • Sørg for at du har vasket alle klærne som tilbys i butikken fordi renslighet og tilstand vil påvirke deres vurdering og vurdering.
  • Forsendelsesbutikker er det beste valget for designerklær. Du får ingen penger på forhånd, men du får en høyere pris når klærne er solgt.
Tjen penger (for tenåringer) Trinn 15
Tjen penger (for tenåringer) Trinn 15

Trinn 3. Inkluder samleobjekter eller avskrevne varer i nettannonser

Hvis du har en verdifull samleobjekt som du er klar til å gi slipp på, kan du auksjonere den på et nettsted som Ebay. I motsetning til tilfeldige besøkende som bare går forbi hjemmesiden din når du selger varer, her er de virkelig interessert i det du selger og er villige til å betale en høyere pris.

  • Det viktigste når du inkluderer elementer i en online -annonse, er å inkludere et godt bilde. Kjøpere tar ikke risikoen for å by hvis de ikke ser detaljerte bilder av høy kvalitet, så bruk et kamera og god belysning for å ta bilder av varen før den blir annonsert.
  • Sørg for å snakke om sikkerheten til online transaksjoner med foreldrene dine på forhånd, og be dem om å følge deg hvis du foretar personlige transaksjoner.
Tjen penger (for tenåringer) Trinn 16
Tjen penger (for tenåringer) Trinn 16

Trinn 4. Lag håndverk som skal selges

Hvis du er flink til å lage ting og liker kunstklasser, kan du prøve å lage håndverk som du kan selge på nettet. Du kan lage vennskapsarmbånd, steinsmykker, origami eller skjermtrykte T-skjorter, avhengig av utstyret du har og hvor mye penger du har som kapital. Begynn å annonsere håndverksartiklene dine på personlige sosiale medier og jungeltelegrafen blant venner og familie.

  • Ta en titt på Etsy for å se hvilke alternativer du har og hvilke typer håndverk som selger best på nettstedet. Forskning kan spare tid og hindre deg i å gjøre dårlige feil.
  • Senere må du belaste dobbelt så mye som material- og produksjonskostnadene, men du må også starte med en moderat pris for å bygge en kundebase.
  • Hvis du fortsatt er usikker på om du vil åpne en nettbutikk, kan du prøve å lage sesongens håndverk til ferien, som er enkle å lage og krever bare en liten investering. For eksempel kan du lage julepynt og selge dem. Hvis resultatene er gode og du liker prosessen, kan du tenke på å åpne en mer permanent butikk.

Metode 4 av 4: Arbeid i servicebransjen

Tjen penger (for tenåringer) Trinn 17
Tjen penger (for tenåringer) Trinn 17

Trinn 1. Sjekk om det er ledige plasser i nærbutikken

Mange supermarkeder ansetter tenåringer som fyllposer for matvarer eller som skranker, og en jobb som denne kan være en oppstart av CV. Lønnen din vil ikke gå langt utover minstelønnen, men den er stabil og konsekvent så lenge du jobber deg ut og er en pålitelig ansatt. Sjansen er stor for at du også jobber og møter likesinnede tenåringer. Sørg imidlertid for at du kan stå i timevis fordi denne typen arbeid er veldig fysisk krevende.

Hvis du ikke har et kjøretøy, må du sørge for at butikken ligger i gangavstand, eller at foreldrene eller søsknene dine vil levere deg hver dag. Hvis du har et kjøretøy, må du inkludere gasspenger i beregningen av lønnen du får

Tjen penger (for tenåringer) Trinn 18
Tjen penger (for tenåringer) Trinn 18

Trinn 2. Prøv å være en restaurant servitør

Mens de fleste restauranter krever servere og barpersonell over 18 eller 21 år, ansetter mange også tenåringer som hushjelp eller busser, matplukkere eller leveringsleverandører. I denne jobben samhandler du ikke så mye med kundene, men du vil få verdifull erfaring i restaurantbransjen og ofte motta din andel servertips. Det er også fysisk arbeid fordi du forventes å stå døgnet rundt, så vurder om du har problemer med å måtte bevege deg mye.

Å jobbe i en restaurant har også noen sikkerhetsproblemer, for eksempel skliping og brenning, så sørg for at du overholder alle sikkerhetsforskrifter før du starter arbeidet, og at du har fått tilstrekkelig opplæring fra arbeidsgiveren din

Tjen penger (for tenåringer) Trinn 19
Tjen penger (for tenåringer) Trinn 19

Trinn 3. Arbeid i en hurtigmatrestaurant

Det er kanskje ikke en glamorøs jobb, men hurtigmatindustrien er en av de største arbeidsgiverne for tenåringer over hele verden. Jobben er ganske enkel, men du må være forberedt på å møte høytrykket i rushtiden. Vær også oppmerksom på at noen økonomer og talsmenn for arbeidstakerrettigheter hevder at tenåringer bør unngå hurtigmatindustrien. De nevner at noen av grunnene til at arbeidsgivere i denne bransjen drar fordel av tenåringsansatte er mangelen på fordeler, rettigheter og utdanning, så gjør forskningen din før du jobber på dette feltet.

På samme måte som alle andre restaurantjobber, er det noen farer på arbeidsplassen du bør være oppmerksom på på forhånd. Slip, brannskader og kutt er noen av problemene du kan støte på, i tillegg til potensiell hørselsskade fra drive-thru headset

Tjen penger (for tenåringer) Trinn 20
Tjen penger (for tenåringer) Trinn 20

Trinn 4. Se etter ledige stillinger i rekreasjonsområder

Steder som kinoer, lekeplasser, svømmebassenger etc. leter etter ansatte fra tenårene, så vurder å jobbe i dette feltet hvis det er en ledig plass i ditt område. Du må gå gjennom svømmetrening og kvalifikasjoner hvis du vil bli badevakt eller bassengvakt, men det er mange andre muligheter som ikke krever noen erfaring.

Tenk også på sesongmessige anledninger som ferieleirer og hjemsøkte hus på karneval. Denne jobben rekrutterer mange tenåringer, kan være en måte for deg å utvide din sosiale krets, og vil nesten garantert fortelle deg en flott historie

Tips

  • Kle deg godt til intervjuet. Førsteinntrykket er veldig viktig, og et velpleid utseende vil få deg til å se ansvarlig og dedikert ut.
  • Tenk på hver jobbmulighet som mer enn en måte å tjene penger på. Alle jobber og arbeidserfaringer gir verdifulle læringsopplevelser som kan brukes til å få bedre jobber i fremtiden.
  • En kafé eller nærbutikk med en oppslagstavle er et flott sted å legge ut flygeblad. Be om tillatelse først med ledelsen.
  • Denne metoden er kanskje ikke et populært valg, men heldige trekninger og innsatser er en enkel og morsom måte å tjene ekstra lommepenger. Spør foreldrene dine om lov først og se hva som skjer.
  • Vent noen dager etter at leksene er gjort. Foreldre betaler vanligvis ikke hver dag.

Advarsel

  • Vær forsiktig når du fyller ut online -undersøkelser. Noen er bare gimmicks og vil sende mye søppelpost og/eller virus.
  • Vær forsiktig når du bruker tjenester som PayPal når du kjøper og selger på internett. Denne tjenesten krever et gebyr fra salget, så sørg for at du overvåker kontoen din nøye.
  • Sørg for at du har lisens til å selge det du vil selge. Ikke selg ting foreldrene dine fortsatt vil ha. Vurder også den personlige verdien av en vare før du selger den. Det kan bare koste 100 000 rupiah, men det kan ha sentimental eller nostalgisk verdi for deg eller din familie, så det kan være verdt mye mer enn 100 tusen rupiah.
  • Ikke legg ut flygeblad før du kjenner reglene. For eksempel kan du få problemer hvis du holder et flygeblad på en verktøystang eller andres postkasse og blir bøtelagt.

Anbefalt: