Slik reduserer du arbeidsulykker: 11 trinn

Innholdsfortegnelse:

Slik reduserer du arbeidsulykker: 11 trinn
Slik reduserer du arbeidsulykker: 11 trinn

Video: Slik reduserer du arbeidsulykker: 11 trinn

Video: Slik reduserer du arbeidsulykker: 11 trinn
Video: Как избежать появления трещин на стенах? Подготовка под штукатурку. #11 2024, Kan
Anonim

Den beste måten å redusere arbeidsulykker på er å ta forebyggende tiltak. Som det sies: "Forebygging er bedre enn kur". Det er mange måter å forhindre ulykker på, men ved å gjøre det må du være konsekvent og tydelig angi dine forventninger. Hvis du vil lykkes med å redusere arbeidsulykker, bør du vurdere følgende liste over sikkerhetsforslag.

Steg

Del 1 av 2: Generell politikk

Reduser ulykker på arbeidsplassen Trinn 01
Reduser ulykker på arbeidsplassen Trinn 01

Trinn 1. Forbered formelle sikkerhetspolicyer og prosedyrer

Lag en bedriftshåndbok som inneholder tiltak som må tas for å forhindre ulykker på arbeidsplassen. Håndboken bør inneholde instruksjoner som hvordan du lagrer farlig og giftig gods eller hvor visse produkter skal plasseres for å sikre sikker lagring og gjenvinning.

Reduser ulykker på arbeidsplassen Trinn 02
Reduser ulykker på arbeidsplassen Trinn 02

Trinn 2. Utnev noen til å være ansvarlig for sikkerheten i din bedrift

Diskuter gjeldende sikkerhetspolitikk med sikkerhetskoordinatoren, og utvikle en plan for å sikre at de overholdes. Sørg for at sikkerhetskoordinatoren er klar over alle sikkerhetsrelaterte ansvar. Uttrykk din støtte til personen og avtal regelmessige møter for å diskutere spørsmål og finne sikkerhetsløsninger for å forhindre ytterligere ulykker.

Reduser ulykker på arbeidsplassen Trinn 03
Reduser ulykker på arbeidsplassen Trinn 03

Trinn 3. Kommuniser dine forventninger til å skape et trygt arbeidsmiljø

Fortell personalet jevnlig at sikkerhet er en viktig bekymring i din bedrift. Du kan formidle dette verbalt, og deretter bekrefte forventningene i et notat. Du kan også legge ut sikkerhetsinformasjon overalt i din bedrift.

  • Ikke bare snakk, men handle i henhold til retningslinjene som er fastsatt. Hvis noen står overfor en sikkerhetsfare, må du umiddelbart gjøre noe med den. Ikke vent på at faren forsvinner av seg selv, eller forvent at noen andre skal håndtere den.
  • Spør dine ansatte om de har forslag til forbedring av sikkerheten på arbeidsplassen. Å ha en sikkerhetskoordinator er selvfølgelig veldig nyttig, men hjelp av flere par øyne og ører er alltid bedre enn å stole på bare én person. Lag anonyme innspillskjemaer slik at ansatte kan fylle ut dem fritt og konfidensielt.
Reduser ulykker på arbeidsplassen Trinn 04
Reduser ulykker på arbeidsplassen Trinn 04

Trinn 4. Kontroller kontorsbygningen regelmessig med sikkerhetskoordinatoren

Sørg for at de ansatte følger retningslinjene for sikkerhet på arbeidsplassen. Undersøk områder som krever oppmerksomhet, og sørg for at det er tatt forholdsregler. Hvis du ser noe som vekker bekymring, kan du diskutere det med den ansvarlige, og deretter sette opp et møte med hele personalet for å kommunisere bekymringen og sikre at situasjonen ikke skjer igjen.

Reduser ulykker på arbeidsplassen Trinn 05
Reduser ulykker på arbeidsplassen Trinn 05

Trinn 5. Gi det riktige utstyret slik at du eller dine ansatte ikke trenger å improvisere med ting som ikke er riktig angitt

Hvis du ber dine ansatte om å improvisere ofte, tar du ikke sikkerhetsspørsmål på alvor.

For eksempel, hvis du har et lagringsområde fylt med høye hyller, må du sørge for at du har en sikker stige eller skritt, slik at du eller dine ansatte ikke trenger å klatre over hauger med esker for å få ting

Reduser ulykker på arbeidsplassen Trinn 06
Reduser ulykker på arbeidsplassen Trinn 06

Trinn 6. Planlegg regelmessig trening for alle mulige ulykker som kan utgjøre en risiko

Trening bør inneholde metoder for løfting og bæring av tunge gjenstander og hvordan man bruker mekanisk utstyr eller verktøy.

  • Opplæringstypen må skreddersys til den type virksomhet du driver. Noen virksomheter som restauranter og lagerfasiliteter vil kreve mer opplæring enn andre typer virksomheter.
  • Opplæring bør planlegges for alle nye ansatte og alle ansatte en gang i året. Ansatte kan synes denne typen opplæring er et problem, men de bør gjøres oppmerksom på at selskapet tar deres helse og sikkerhet på alvor.

Del 2 av 2: Spesielle retningslinjer

Reduser ulykker på arbeidsplassen Trinn 07
Reduser ulykker på arbeidsplassen Trinn 07

Trinn 1. Forbered deg på branner på jobben

Branner er katastrofale med potensial til å føre til ødeleggelse, noe som setter mange virksomheter, spesielt restauranter, i fare. Sørg for at arbeidsplassen din har et godt brannvern for å minimere ulykker:

  • Sørg for at røykvarsleren er installert og utstyrt med batterier.
  • Sørg for at brannslukningsapparater er tilgjengelige og godt utstyrt. Be brannvesenet om nødvendig om å gi opplæring i hvordan du bruker et brannslukningsapparat.
  • Planlegg en rømningsvei. Vet hvor din nærmeste utgang er, og den raskeste måten for ansatte å få tilgang til den.
Reduser ulykker på arbeidsplassen Trinn 08
Reduser ulykker på arbeidsplassen Trinn 08

Trinn 2. Vurder å investere i førstehjelpstrening eller i det minste førstehjelpssett

Førstehjelpstrening forhindrer ikke at ulykker skjer, men det kan forhindre skader som oppstår så lenge ulykker ikke vokser ut av kontroll.

Kjøp et førstehjelpssett for hver etasje på arbeidsplassen din. Plasser utstyret på en strategisk sentral plassering, slik at det er lett tilgjengelig

Reduser ulykker på arbeidsplassen Trinn 09
Reduser ulykker på arbeidsplassen Trinn 09

Trinn 3. Lag en hendelsesrapport hver gang en ulykke skjer på arbeidsplassen

Hvis det skjer en ulykke på arbeidsplassen din, skriver du en hendelsesrapport. Undersøk hva som skjedde, hvem som var involvert, hvordan ulykken kunne vært forhindret, og kom med anbefalinger for videre prosedyrer. I det minste vil hendelsesrapporter øke bevisstheten og kan også virke avskrekkende for fremtidige ulykker.

Reduser ulykker på arbeidsplassen Trinn 10
Reduser ulykker på arbeidsplassen Trinn 10

Trinn 4. Sørg for at inn- og utstigning på arbeidsplassen fungerer som den skal og er lett tilgjengelig

Hvis dine ansatte trenger å komme seg raskt ut av bygningen, må du sørge for at utgangen ikke er blokkert av store eller ubevegelige gjenstander. Dette er ikke bare et brudd på arbeidsplassen, men har også potensial til å være et spørsmål om liv og død.

Reduser ulykker på arbeidsplassen Trinn 11
Reduser ulykker på arbeidsplassen Trinn 11

Trinn 5. Lag passende skilt og instruksjoner for å tydelig markere potensielle sikkerhetsproblemer

Hvis en elektriker utfører ledninger i et område på arbeidsplassen, eller hvis en arbeider utfører konstruksjon på et rekkverk, må du informere alle ansatte via notat og plassere riktig og tydelig synlig skilting der ulykken sannsynligvis vil inntreffe. Ikke anta at folk vil være smarte nok og ta forhåndsregler selv. Formidle denne informasjonen til dem med enkle og klare ord.

Anbefalt: