3 måter å gjøre evangelisering på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å gjøre evangelisering på
3 måter å gjøre evangelisering på

Video: 3 måter å gjøre evangelisering på

Video: 3 måter å gjøre evangelisering på
Video: The SALT Method of Evangelism 2024, Kan
Anonim

Å spre din tro til ikke-troende kan være skremmende og vanskelig, men det kan være veldig givende. Evangelisering er et grunnlag for kristen tro som er veldig nyttig for å bygge relasjoner med mennesker og dele lidenskapen på en gjennomtenkt og morsom måte. Du kan lære en enkel måte å utføre denne evangelistiske aktiviteten på ved å lese noen enkle tips, som starter med trinn ett nedenfor.

Steg

Metode 1 av 3: Tilberedning

Evangeliser trinn 1
Evangeliser trinn 1

Trinn 1. Velg riktig sted og tid

Hvis du vil finne et sted og dele meldingen din med så mange mennesker som vil lytte som mulig, la dem komme til deg, ikke du komme til dem. Områder med stor trafikk er perfekte for evangelisering, for eksempel i forretningsområdet i sentrum, under utstillinger eller på campus.

  • Ikke evangeliser rundt kirker med forskjellige trosretninger og steder som kan være imot eller vanskelig for deg å godta. Du vil ikke møte mange mennesker som fortsatt vil chatte på jernbanestasjonen klokken 20.00. Bruk dommen din. Å gjøre evangelisering på en punkrockklubb på en fredag kveld kan være en god idé, hvis du kan trekke dem ut, eller det kan til og med skape en krangel.
  • Sørg for at du følger lokale lover og forskrifter og følger reglene for nærings- og eiendomseiere som kan be deg om å forlate. Vær høflig og bare dra.
Evangeliser trinn 2
Evangeliser trinn 2

Trinn 2. Konfigurer din private melding

Du kan lage en oversikt og markere versene eller historiene fra Bibelen som du vil dekke i din evangelisering. Forbered også vitser hentet fra din egen livserfaring som en troende som kan få noen til å bli medlem av kirken din. Du kan forklare om:

  • Interessante vers og historier.
  • Viktige vers.
  • Historien om din trosreise.
  • Din erfaring med kirkelige aktiviteter.
Evangeliser trinn 3
Evangeliser trinn 3

Trinn 3. Forbered noen nysgjerrige spørsmål du kan stille

Denne metoden kan hjelpe deg med å flytte samtalen fra enkle ting til en diskusjon om tro ved å stille nysgjerrige spørsmål, og denne listen med spørsmål vil hjelpe deg med å velge dem, slik at du ikke trenger å prøve å finne dem på kort tid. Gode spørsmål å stille inkluderer:

  • Tror du på livet etter døden?
  • Hva tror du vil skje etter at du dør?
  • Tror du at du ville komme til himmelen hvis du døde i dag? Hvorfor?
  • Føler du deg oppfylt i livet ditt?
  • Føler du at det fortsatt mangler noe?
  • Liker du å be?
Evangeliser trinn 4
Evangeliser trinn 4

Trinn 4. Forbered deg

Du må be og forberede deg en dag i forveien for å snakke om din tro. Det er mennesker som har vanskelig for å dele sin tro og sine erfaringer i Kirken, og det krever mot å snakke om din tro med mennesker som ikke nødvendigvis ønsker å lytte.

Lag en gruppe for teamevangelisering. Ikke gå til folk i en stor gruppe, men del inn i flere små grupper og forklar at denne aktiviteten senere vil bli utført individuelt. Å ha støtte fra gruppen vil gjøre denne aktiviteten enklere, gi hint og tillate gruppemedlemmer å gi hverandre forslag åpent

Metode 2 av 3: Snakker

Evangeliser trinn 5
Evangeliser trinn 5

Trinn 1. Ikke hopp rett inn i temaet vitnesbyrd

Start med småprat og spør hvordan han har det akkurat nå. Ikke forvent at folk skal tro deg med en gang. Det vil ta en person tid å åpne seg for deg.

  • Spør om de har sykdom eller lidelse, og tilbud om å be for dem. Helbredelse fra Gud vil vise dem at Guds kjærlighet til dem er ekte.
  • Billy Graham Evangelism Association sier at 90% av konvertittene blir i kirken hvis de har venner her. Så hvis du går på høyskole eller skole, kan du gjøre dette eksperimentet: sitte sammen med noen i kafeteriaen i 3 dager og få venner først, og snakk deretter om tro på den tredje dagen. Resultatene kan overraske deg, denne studenten kan bruke timer på å uttrykke sitt hjerte og stille deg mange spørsmål.
Evangeliser trinn 6
Evangeliser trinn 6

Trinn 2. Leder med undersøkende spørsmål

Still et spørsmål som kan holde en person fra å lukke seg inn og åpne sinnet for å være mer åpen om sin eksistens, slik at de er mer mottakelige for andres syn. Du kan spørre: "Hva tror du vil skje etter at du dør?" eller "Tror du på livet etter døden?" det vil være veldig nyttig å snu samtalen i den retningen du ønsker.

Et av de mest effektive middelene for evangelisering er forskning. Du kan stille fire spørsmål om en persons liv, og når du vet hva hans eller hennes behov og tro er, vitner du ut fra det synspunktet

Evangeliser trinn 7
Evangeliser trinn 7

Trinn 3. Lytt og vær oppmerksom

Evangelisering venter ikke bare på en mulighet til å snakke, men du må starte samtaler og utveksle ideer. Hvis du spør: "Er livet ditt lykkelig?" eller "Føler du at det fortsatt mangler noe?" lytt nøye hva svaret er. I tillegg til å få dem til å føle at de har en god lytter, må du ta hensyn til det de har å si, slik at du kan reagere hensiktsmessig og overbevisende.

Ikke legg press på noen som fortsatt er veldig lukket for deg, men fortsett å søke tilbakemelding fra de som har åpnet seg. Ved å være en god lytter kan du finne ut hvor mye de er interessert i og hjelpe dem til å åpne seg mer

Evangeliser trinn 8
Evangeliser trinn 8

Trinn 4. Del vitnesbyrdet ditt for å oppmuntre noen

Forklar dem det kristne synet ditt, hva det betyr for deg, og hvordan din tro har forandret livet ditt til det bedre.

Du må ha denne samtalen som en samtale mellom to personer, slik at du kan introdusere en kirke. Generelt, ikke gå inn på de kompliserte tingene med dogme og teologi ennå, men fokuser på viktigheten av tro og frelse

Evangeliser trinn 9
Evangeliser trinn 9

Trinn 5. Forklar de ti bud

De ti bud er godt kjent for lekmannen, og en samtale om "loven" kan være en effektiv måte å gå inn i en diskusjon av mer teoretiske begreper og ideer. En ikke-troende vil helt sikkert være enig i at løgn, drap og stjeling bør unngås, og bruk av vanlige begreper vil gjøre en lukket lytter mer mottakelig.

Evangeliser trinn 10
Evangeliser trinn 10

Trinn 6. Forklar om ABC -metoden

Mange evangelister bruker en enkel måte å introdusere noen som ønsker å omvende seg for hvordan de skal vokse sin tro, ved å la dem huske følgende trinnsekvens:

  • A: "Innrøm at du er en synder".
  • B: "Tro at Jesus Kristus er Herrens sønn og døde for dine synder."
  • C: "Bekjenn din tro for Kristus".

Metode 3 av 3: Neste trinn

Evangeliser trinn 11
Evangeliser trinn 11

Trinn 1. Gi bibler og annen støttelitteratur

Sørg for at du alltid har med deg en bibel, slik at du kan gi den til folk som er klare til å motta den når du snakker med den.

Hvis kirken din allerede har en spesifikk lommebok eller litteratur tilgjengelig som må distribueres, distribuer den til så mange som mulig, enten de er interessert eller ikke

Evangeliser trinn 12
Evangeliser trinn 12

Trinn 2. Planlegg med dem

En person blir ikke umiddelbart åndelig moden og "frelst" etter fem minutter med å snakke med deg. Hva er neste trinn? Hva må denne personen gjøre i morgen og neste dag for å bygge og gi næring til det nyoppdagede ønsket i tråd med din tro? Hvordan skal du dirigere dem?

Del informasjon med hverandre, eller gi dem lesestoff om Kirken din hvis du ikke er komfortabel med å gi dem din personlige kontaktinformasjon

Evangeliser trinn 13
Evangeliser trinn 13

Trinn 3. Be med dem

Hvis menneskene du møter aldri har bedt, kan de være nysgjerrige og forvirret om hvordan, slik at du kan hjelpe dem å lære å be. Si en enkel og kort bønn, slik at de ser det som en enkel ting å gjøre. Forklar også hvordan du skal be og når de trenger å gjøre det.

Evangeliser trinn 14
Evangeliser trinn 14

Trinn 4. Anbefal den nærmeste kirken

Hvis du er ute av byen, ta deg tid til å finne ut mer om kirkene i området, slik at du kan anbefale dem. Det ville være veldig bra hvis du kjenner planen for tilbedelse i kirken fordi dette er en god måte å veilede de riktige trinnene for noen som ønsker å omvende seg.

Tips

  • Husk at en ny konvertitt ikke umiddelbart vil modnes åndelig. Gi ham tid til å utvikle seg selv.
  • Spred aldri evangeliet ved å gi falskt håp. Forkynn det sanne evangeliet, evangeliet om det gode budskap. Noen som sier at det å være kristen alltid vil gjøre livet ditt vakkert og perfekt, har kanskje ikke lest Det nye testamente.
  • Hvis personen du konverterer til ikke er villig til å diskutere eller lytte til deg, snakk med noen andre som er villige til å åpne seg.
  • Ikke forkynne direkte om helvete, brann og svovel eller forenkle forståelsen av budskap om velstand, først lære grunnleggende om evangeliet om det gode budskapet. Historien om Jesus er et godt første skritt.
  • Gjør evangelisering med de riktige grunnene. Hvis du gjør det for sosial eller materiell gevinst, er du ikke bedre enn en selger. Gud bryr seg alltid om de vantro, men du vil gli bort fra ham hvis du er hyklerisk.
  • Fortell evangeliets sannhet uavhengig av personlig interesse eller spesiell interesse. Ikke bruk meninger og læresetninger eller tradisjoner som ikke er i samsvar med Bibelen når du forklarer Jesu Kristi evangelium for ikke-troende eller mennesker fra andre kirker/religioner.

Anbefalt: