Hvordan kaste en buet ball i bowling: 13 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan kaste en buet ball i bowling: 13 trinn
Hvordan kaste en buet ball i bowling: 13 trinn

Video: Hvordan kaste en buet ball i bowling: 13 trinn

Video: Hvordan kaste en buet ball i bowling: 13 trinn
Video: Мальвы цветут_Рассказ_Слушать 2024, Kan
Anonim

Hvis du allerede er god til å kaste en rett ball i bowling, er det på tide å ta den til neste nivå. Å lære å kaste en buet ball tar mye tid og øvelse. Imidlertid vil denne teknikken hjelpe deg i kampen og øke din selvtillit i kampen.

Steg

Del 1 av 3: Mestring av teknikken

Image
Image

Trinn 1. Start med riktig holdning og grep

Begynn noen få centimeter fra feillinjen og minst fire skritt fra utgivelsesstedet. Fire trinn er det ideelle tallet, men mer er greit også. Juster bena med pilene på den målrettede banen (avhengig av hvor sterk ønsket bue er).

Hvis du har din egen ball, vet du selvfølgelig allerede hvordan du skal holde den. Men hvis du bruker en utleieball, må du justere grepet. Leieballer har vanligvis et knegrep - når du slipper ballen, beveger du fingrene, spesielt tommelen, raskt slik at de ikke setter seg fast inne. Hold ballen slik at den er parallell med håndleddet. Håndens posisjon vil bli forklart nærmere

Image
Image

Trinn 2. Fokuser øynene dine på pinnen du sikter til

Se for deg svingen av armen din og måten ballen slipper pinnene på før du kaster ballen. Konsentrer deg om hvordan ballen ruller langs banen og hvor ballen treffer målet.

Image
Image

Trinn 3. Start skrittet som om du tok et rett skudd

Bevegelsene dine er de samme som i standardbilder; det som er forskjellig er oppfølging ved hånden. Ta ballen i en svingposisjon mens du holder håndflatene bak ballen som vanlig.

Sørg for at håndleddet holder seg fast. Overvekt kan skade håndleddet; eller i det minste blir hendene fort slitne

Image
Image

Trinn 4. Slipp ballen på svingningens laveste punkt, og fjern tommelen før resten av fingrene

Essensen i svingkastet er at bare fire fingre er de siste som holder ballen, så ballen vrir seg når den kastes. Derfor må tommelen først fjernes. Her er noen alternativer for håndposisjon:

  • Standard måte å kroke ballen på er å plassere to fingre pluss tommelen på de tre hullene i ballen som vanlig. Med andre ord, ingenting endres.
  • Noen spillere setter ikke tommelen inn i ballhullet, og holder i stedet ballen med håndflaten som en kopp når de svinger og slipper ballen.
  • Og noen spillere setter pekefingeren inn i hullet på ballen og holder den med håndflatene, ballen er vridd i samme bevegelse når den slippes.
Image
Image

Trinn 5. Roter fingrene langs den ytre overflaten av ballen mens du slipper ballen, vrien på ballen rettes med fingrene

Fortsett å svinge hendene opp for å lede ballen inn i banen, og avslutt med et håndtrykk. Ideelt sett kan du prøve å svinge fra klokken 7 til klokken 4.

Prøv å ikke senke svingen din fordi du er for fokusert på din sving. Svingkraft er fortsatt veldig nødvendig. Når du går tilbake til din normale tonehøyde, kan svingen endres mye

Image
Image

Trinn 6. Lær graden av bøyekontroll ved å variere posisjonen og tidspunktet for ballfrigjøringen

For å øke krumningsgraden fjerner du fingrene fra ballen raskere. Juster også svingbevegelsen mot klokken.

Hvis du har problemer, kan du dele øvelsen ned i variabler og eksperimentere med hver enkelt. Prøv å endre utgangspunktet. Prøv å endre fotarbeidet. Prøv faktisk å bytte baller. Det kan være at håndleddene og hendene er i riktig posisjon, og det er andre faktorer som påvirker kastet ditt

Del 2 av 3: Øv kroken

Image
Image

Trinn 1. Bruk en tennisball til å trene

Tennisballer er det perfekte verktøyet for trening uten å måtte gå til bowlingbanen. En tennisball vil gli rett når den kastes, men bøyes når den spretter hvis kastet er gjort riktig.

Et annet alternativ er en bassengball, men vær forsiktig når du kaster, da det kan skade ting rundt deg

Image
Image

Trinn 2. Bruk en bowlingkule som er noen kilo lettere enn du vanligvis bruker

En lettere vekt hjelper deg med å fokusere på å øve på teknikken din, ettersom du kan konsentrere deg om riktige håndbevegelser. Imidlertid, ikke trene med en lett ball for ofte fordi det vil være vanskelig å gå tilbake til den opprinnelige ballvekten.

Image
Image

Trinn 3. Teknikken for å kaste en sving er den samme som teknikken for å kaste en fotball, bare retningen er annerledes

Hvis du har erfaring med å kaste en fotball, er prinsippet for bowlingkasting det samme, bare i motsatt retning. Bevegelsen av fingrene langs overflaten av ballen er den samme. Tenk deg å kaste en fotball med lav sving (under hånden), med samme vri. I utgangspunktet holdes ballen i håndflaten, så er endepunktet for ballen med hånden på fingertuppene før ballen er vridd.

Del 3 av 3: Velge riktig ball

Image
Image

Trinn 1. Det er vanskelig å finne den riktige ballen, hvis du bruker en leid ball

Gratis baller i bowlinghallen er beregnet på rette skudd; det krever en annen metode for å slå et kast på disse ballene. Men ikke bekymre deg hvis du ikke har en egen ball, da det fremdeles kan gjøres kast.

Velg i prinsippet en ball som veier 10% av kroppsvekten din. Hvis du veier 70 kilo, bruk en ball som veier 7 kilo. Selvfølgelig er det hvis helsetilstanden din er normal og ikke krever at du bruker en lettere ball

Image
Image

Trinn 2. Ta tak i ballen med et fingertuppgrep

De fleste utleieballer er baller med et knegrep, det vil si at ballhullet er dypt til det andre. Fingertuppgrepet er bedre for å snu kast - fordi fingrene må fjernes raskt og greit fra hullet.

Image
Image

Trinn 3. Ta en ball som har et uretan (uretan) eller harpiks (harpiks) belegg

Et uretanbelegg hjelper ballen lettere å bøye seg; oljen på banen vil ikke absorberes og friksjonen av ballen er sterkere enn vanlige leide plastkuler.

Gummibelegget kan grave opp oljen i sporet, slik at du kan treffe målet mye lettere. Det er imidlertid ganske dyrt og bare for profesjonelle spillere

Image
Image

Trinn 4. Spør om RG -karakteren og ballens coverstock, hvis du vil ha din egen ball

En ball med høy RG -differensial vil gjøre en skarp sving. Imidlertid kan du bruke baller med lave RG -differensialer så lenge de har tilstrekkelig dekkmateriale for å bekjempe fett fra fett. For et tørt spor, velg det ytre skallet til den stive ballen (stiv) eller perlen (perlen).

  • Hvis du er i tvil, spør erfarne mennesker om hjelp. List opp variablene dine og spillet du ønsker. Erfarne spillere bør kunne hjelpe deg.
  • Ikke velg ballen før du er flink til å snu kast. Etter hvert som kastet skrider frem, endres også skuddets tur. Så vent til du er på toppen av spillet ditt.

Tips

  • Sporforholdene kan påvirke den resulterende kurven; ballen har en tendens til å snu mindre på en svært polert bane. Noen stier kan renoveres og smøres oftere enn vanlig. Faktisk kan sporforholdene på en lekeplass være forskjellige fra hverandre. Gjør et par kast for å teste poleringen av sporet du spiller.
  • Vurder å bruke håndleddstøtter for å holde håndleddene sterke og justert for det perfekte bildet.
  • Etter å ha øvd på kurven, kast på en lett ball, bruk kasteteknikken på en ball med din standardvekt.

Anbefalt: