Hvordan kle seg til en begravelse: 14 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan kle seg til en begravelse: 14 trinn
Hvordan kle seg til en begravelse: 14 trinn

Video: Hvordan kle seg til en begravelse: 14 trinn

Video: Hvordan kle seg til en begravelse: 14 trinn
Video: Hva er egentlig brystkreft? Hvordan oppdages det? 2024, Kan
Anonim

En begravelse er en sorgstid, og du bør ære øyeblikket ved å bruke passende klær. Klær som brukes for å delta i begravelser er generelt mørke i fargen, med et konservativt design. Velg mørke, enkle klær og noen få tilbehør. I noen situasjoner kan den avdødes familie be de sørgende om å ha klær av en bestemt farge. I slike situasjoner kan du ha på deg klær som er i strid med etiketten for sorg som er generelt akseptert i samfunnet. Ønskene til avdødes familie bør alltid være det viktigste du tenker på når du viser respekt.

Steg

Del 1 av 3: Velge riktig type klær

Kle deg til en begravelse Trinn 1
Kle deg til en begravelse Trinn 1

Trinn 1. Velg svarte eller mørke klær

Vanligvis er klærne som er brukt for å delta i begravelser svarte. Imidlertid er det ikke alle som følger denne tradisjonen spesielt. Det er ikke uvanlig at folk kler seg i mørke farger, for eksempel mørkegrå eller marineblå, til begravelser. Hvis du ikke vil ha svart, må du velge noe mørkt og dystert.

  • Hold deg til mørke, nøytrale farger hvis du vil velge klær i andre farger enn svart. Mørk blå, mørk grå, mørk grønn og brun kan være de riktige fargevalgene.
  • Sørg imidlertid for at du forstår begravelsesprosessen som vil bli holdt før du velger antrekk. For tradisjonelle begravelser er det best å "spille det trygt" og ha på seg svart.
Kle deg til en begravelse Trinn 2
Kle deg til en begravelse Trinn 2

Trinn 2. Unngå lyse farger

Bruk aldri lyse klær til en begravelse. Primærfarger som blått, rødt og gult kan betraktes som støtende eller respektløst. I noen kulturer anses fargen rød som et tegn på feiring. Derfor er det en god idé å ikke bruke klær med lyse farger, spesielt rødt.

  • Lyse farger bør ikke være en del av antrekket du skal ha på deg i en begravelse. For eksempel kan det være at en svart kjole med rosa striper på bunnen eller en svart dress sammen med en rød skjorte ikke er passende å ha på i en begravelse.
  • Imidlertid er det unntak når det gjelder klesfarge og i noen situasjoner (noe som er ganske sjeldent). Noen ganger ber familiemedlemmer til den avdøde de sørgende om å bære lyse farger, eller visse farger, til ære for den avdøde. Følg alltid familiens ønsker hvis situasjonen er slik.
Kle deg til en begravelse Trinn 3
Kle deg til en begravelse Trinn 3

Trinn 3. Fortsett å bruke formelle klær, med mindre familien bestemmer en annen type klær

Begravelser er vanligvis et øyeblikk av sorg. Bruk derfor det du normalt har på deg på et jobbintervju i stedet for det du har på deg på en fest eller på en nattklubb. I visse situasjoner kan familien be de sørgende om å bruke mindre formelle antrekk som en form for respekt for den avdøde. Imidlertid, hvis det ikke er noen spesielle bestemmelser, må du fortsatt bruke formelle klær.

  • En svart, mørk grå eller marineblå dress kan være et godt valg. Slips og bukser som brukes må også ha en mørk farge. Du kan også bruke en mørk skjorte og slips.
  • Kvinner anbefales å bruke lange kjoler eller skjørt når de deltar i begravelser. Unngå for tette klær fordi de virker mer uformelle enn formelle. En mørk bluse eller kjolebukser kan også være et godt valg.
Kle deg til en begravelse Trinn 4
Kle deg til en begravelse Trinn 4

Trinn 4. Vær oppmerksom på lengden på ermene

Vanligvis bør du ikke ha avslørende klær til en begravelse. Derfor er det en god idé å ikke bruke ermeløse klær, eller klær med veldig korte ermer. Velg heller lange ermer. Hvis du har en svart ermeløs kjole som du vil bruke, kan du dekke ermene med et skjerf eller skuldertrekning (en type bolero).

Kle deg til en begravelse Trinn 5
Kle deg til en begravelse Trinn 5

Trinn 5. Velg klær i vanlige farger i stedet for mønstrede klær

Faktisk kan du bruke et mønstret antrekk til en begravelse så lenge mønsteret ikke skiller seg ut for mye. Et blomstermønstret skjørt eller et mørkt stripet skjørt anses som passende å ha på seg i en begravelse. Imidlertid bør lyse, skinnende nyanser unngås, spesielt hvis de har en lys farge. For eksempel ble et svart skjørt med en rød prikk ansett som upassende å ha på i en begravelse.

Som før, husk å respektere familiens ønsker. I noen situasjoner kan familien be de sørgende om å ha klær med et bestemt mønster

Del 2 av 3: Velge tilbehør

Kle deg til en begravelse Trinn 6
Kle deg til en begravelse Trinn 6

Trinn 1. Velg sko som er formelle, men fortsatt komfortable

Dette er spesielt viktig hvis du deltar i en begravelse eller begravelse, før eller etter at du har besøkt et begravelsesbyrå. Det er en sjanse for at du vil stå eller gå mye under prosesjonen, så sørg for at du har på deg komfortable sko. Høye hæler, for eksempel, regnes som mindre enn ideelle. Sørg for at du fortsatt bruker formelle, mørke sko.

  • Klesko eller svarte flate hæler kan være det riktige valget. I tillegg kan flate hæler eller kjolesko i mørkegrønn, mørkeblå, grå eller svart også være passende valg.
  • Hvis begravelsesprosessen ikke er for formell, kan du bruke mørke tennissko eller joggesko. Imidlertid bør du fortsatt bruke formelle sko.
Kle deg til en begravelse Trinn 7
Kle deg til en begravelse Trinn 7

Trinn 2. Velg et slips med et konservativt design

Hvis du vil ha slips, må du passe på å ha slips med en enkel design. Vanligvis bør bånd med lyse farger og skinnende mønstre unngås. For det beste alternativet, prøv å bruke et ensfarget slips eller et slips uten mønster. Sørg for at du også velger et slips i en mørk farge, for eksempel mørkegrønn, mørkblå eller grå.

Det er imidlertid noen unntak fra dette. Hvis du har det unike slipset den avdøde ga deg, vil familien sette pris på det hvis du bruker det. Selvfølgelig må du sjekke og informere familien på forhånd, slik at det ikke vil oppstå noen misforståelser med familien når du kommer og bruker slipset

Kle deg til en begravelse Trinn 8
Kle deg til en begravelse Trinn 8

Trinn 3. Sett på sminke som ikke skiller seg ut

Hvis du vil bruke sminke, må du passe på at du ikke bruker for mye sminke til en begravelse. Generelt er begravelser formelle begivenheter. Akkurat som du ikke burde ha fet eller dramatisk sminke på jobb, bør du ikke bruke den sminken til en begravelse heller.

  • Bruk av foundation (bare tynn) og blek leppestift eller mørk krem (naken leppestift) kan være det beste valget. Hvis du vil, legg på litt rødme, samt litt øyenskygge og mascara.
  • Som vanlig kan det være visse unntak, avhengig av ønsket til avdødes familie. For eksempel, hvis du deltar i begravelsen til noen som tidligere jobbet i teatret, kan familien be de sørgende om å lage en festlig teatralsk sminke.
Kle deg til en begravelse Trinn 9
Kle deg til en begravelse Trinn 9

Trinn 4. Velg enkle smykker

Hvis du er i tvil når det gjelder valg av riktig smykke, er det lurt å ikke bruke smykker i det hele tatt når du deltar i en begravelse. Faktisk får et slikt utseende klærne til å se mer "kjedelige" ut. Men hvis du vil bruke smykker, velg enkle smykker. Perlekjeder er mer passende enn halskjeder med store anheng eller fargerike anheng.

Hvis du vil bruke øredobber, velger du riktige øredobber. Øredobber med en stor svingende pendel eller store øredobber anses å være for prangende å bære til en begravelse. I stedet for å velge slike øredobber, kan du bruke øredobber (øredobber)

Kle deg til en begravelse Trinn 10
Kle deg til en begravelse Trinn 10

Trinn 5. Velg et lommetørkle av riktig farge

Hvis du vil fullføre drakten med et lommetørkle, må du velge et lommetørkle i mørk farge. Velg farger som mørk blå, mørk grønn og grå. Vanligvis anses et lommetørkle (f.eks. Rosa) som uegnet som et antrekk for å delta i en begravelse.

Del 3 av 3: Vurderer andre faktorer

Kle deg til en begravelse Trinn 11
Kle deg til en begravelse Trinn 11

Trinn 1. Vurder familiens religion eller tro

Hvis den avdødes familie holder et religiøst prosesjon eller en begravelse seremoni, kan det være visse regler for klærne som kan brukes. Sørg for at du kjenner familiens religion eller tro fra begynnelsen og gjør et kort søk etter informasjon om begravelsesprosessen i den religionen eller troen. Finn ut om det er noen spesielle forskrifter angående klærne sørgende har på seg i begravelser. Du må alltid respektere den avdødes religion.

  • Noen religioner krever for eksempel at kvinner skal ha på seg veldig beskjedne og diskrete klær ved begravelsesprosesser. Derfor bør du ikke delta på en begravelse i en for kort kjole eller skjørt.
  • Se etter informasjon om religiøse ritualer på internett. Imidlertid er det generelt bedre hvis du spør familien til den avdøde direkte. De kan gi de beste instruksjonene om hvordan de skal kle seg til en begravelse (i henhold til deres religion).
Kle deg til en begravelse Trinn 12
Kle deg til en begravelse Trinn 12

Trinn 2. Tenk på skikker eller skikker i forskjellige kulturer

Hvis den avdøde kommer fra en annen kulturell bakgrunn enn deg, kan forskjellige klesfarger være mer passende. Selv om det vanligvis er i den vestlige kulturen (faktisk i Indonesia generelt), anses mørkfargede klær som egnet for bruk i begravelser, men i andre kulturer kan mørke farger ses annerledes.

  • I noen kulturer er lyse farger assosiert med sorg eller sorg. For eksempel, i Korea er blå farge assosiert med sorg. I Egypt, Etiopia og Mexico er fargen gul synonymt med sorg.
  • I noen land i Midtøsten er fargen hvit synonym med begravelser og nyanser av sorg.
Kle deg til en begravelse Trinn 13
Kle deg til en begravelse Trinn 13

Trinn 3. Vurder været

Hvis du skal ha en utendørs begravelse, må du vurdere været på dagen. Du må kanskje ta med en paraply, for eksempel i tilfelle det regner, eller en kappe hvis været er kaldt. Sørg for at elementene også er i riktig farge eller design for å ta med til begravelsen.

  • Selv når du tar med ting som regnfrakker og paraplyer, må du huske at du skal delta på en begravelse. En lys rosa paraply er definitivt ikke egnet for å ta med til en begravelse. Vanligvis er en svart paraply eller mørk regnfrakk det beste alternativet du kan ta med.
  • Hold deg til en mørk kåpe eller jakke. Det kan betraktes som frekt å delta på en utendørs begravelse mens du har på deg en hvit frakk.
Kle deg til en begravelse Trinn 14
Kle deg til en begravelse Trinn 14

Trinn 4. Følg avdødes ønsker

Du bør alltid respektere den avdødes siste spesielle ønsker, selv om de virker "uvanlige". Hvis familien ber de sørgende om å kle seg i en spesiell farge eller mønster til begravelsen, kan du prøve å imøtekomme forespørselen. Hvis familien holder en uvanlig prosesjon til ære for den avdøde, må du selvfølgelig følge hva familien forventer, og ikke den vanlige tradisjonelle etiketten.

Tips

  • Hvis du er usikker, kan du spørre den avdødes familie om passende kleskode, eller spør noen andre om klærne du vil ha på føles passende og høflige.
  • Ved veldig konservative begravelser kan kvinner bære en enkel formell hatt.
  • Familien vil kanskje holde en mer festlig samling. Hvis familien er vert for et slikt arrangement, og du ikke er kjent med arrangementet, ikke nøl med å spørre om passende og høflige antrekk å ha på arrangementet.

Advarsel

  • Det anbefales at du bruker vanntett mascara og litt øyenskygge/skygge bare.
  • Gi setet eller paraplyen til eldre gjester eller kvinner med små barn.
  • Bruk av høye hæler kan gjøre det vanskelig for deg å delta i begravelser utendørs og i gresskledde områder, spesielt hvis det har regnet nylig.

Anbefalt: