3 måter å kurere klebrig egg på kyllinger

Innholdsfortegnelse:

3 måter å kurere klebrig egg på kyllinger
3 måter å kurere klebrig egg på kyllinger

Video: 3 måter å kurere klebrig egg på kyllinger

Video: 3 måter å kurere klebrig egg på kyllinger
Video: Geniale life-hacks som fungerer ekstremt bra ▶3 2024, Kan
Anonim

Kyllinger som har klissete egg (eggbundne) kan ikke legge egg. Dette indikerer selvfølgelig at verpehønsene ikke er ved god helse. Det er flere ting som kan gjøres for å kurere kyllinger fra klissete eggforhold. Du må også lære å kjenne igjen symptomene, og også tenke på måter å forhindre at klebrig egg oppstår.

Steg

Metode 1 av 3: Identifisering av klebrig egg hos kyllinger

Cure a Chicken from Egg Bound Trinn 1
Cure a Chicken from Egg Bound Trinn 1

Trinn 1. Følg kyllingens appetitt

Hvis du er bekymret for at kyllingene dine har klissete egg, er det noen få symptomer du må passe på. For eksempel kan du overvåke appetitten hans.

  • Hvis kyllingen ikke har spist noe eller er helt uinteressert i å spise, er det sannsynlig at den har klissete egg. Kyllinger med klissete egg pleier å være motvillige til å drikke vann.
  • Når du overvåker spisevanene dine, må du være oppmerksom på om han koker eller ikke. Kyllinger med klissete egg har noen ganger problemer med å gjøre avføring alene.
Cure a Chicken from Egg Bound Trinn 2
Cure a Chicken from Egg Bound Trinn 2

Trinn 2. Overvåk kyllingatferd

Klissete egg er veldig ubehagelig for kyllinger. Som et resultat føler kyllingen smerte og oppfører seg annerledes enn vanlig. Hvis kyllingen virker likegyldig eller stresset, er det sannsynlig at den har klissete egg.

  • Det er en rekke andre atferdssymptomer å se etter. Prøv å observere om kyllingen er inn og ut av coop gjentatte ganger.
  • Ikke glem at kyllinger noen ganger tar en pause fra egglegging av andre årsaker, for eksempel en intens hetebølge. Det er derfor du må se etter atferdsmessige og fysiske symptomer når du overvåker kyllinger.
Cure a Chicken from Egg Bound Trinn 3
Cure a Chicken from Egg Bound Trinn 3

Trinn 3. Se etter fysiske symptomer

Kyllinger kan se annerledes ut enn vanlig hvis de har klissete egg. For eksempel kan ansiktet og kammen til en kylling virke blek. Måten det går på kan være annerledes. Kyllinger som opplever klebrig egg har en tendens til å svaie som pingviner.

  • Kyllingen din vil se ut som den prøver å legge et egg. Magekramper kan være et symptom på klissete egg, sammen med et hardt underliv.
  • Vær oppmerksom på kyllingavføring. Kyllinger med klissete egg har vanligvis vannet diaré.

Metode 2 av 3: Omsorg for kyllinger

Cure a Chicken from Egg Bound Trinn 4
Cure a Chicken from Egg Bound Trinn 4

Trinn 1. Samle ingrediensene

Du kan behandle kyllinger med klebrig egg hjemme. For å helbrede det, trenger du noen ingredienser. Tilbered varmt vann i et kar eller en bøtte og Epsom -salter.

  • Du trenger også en slags smøremiddel. Alternativt kan du også bruke vegetabilsk olje eller vaselin.
  • Kyllinger som opplever klebrig egg kan dø innen 24 timer etter at de ikke har klart å legge egg. Hvis du skal ta vare på kyllinger hjemme, gjør det så snart som mulig.
Cure a Chicken from Egg Bound Trinn 5
Cure a Chicken from Egg Bound Trinn 5

Trinn 2. Hold kyllingen varm og koselig

Kyllinger har en tendens til å bli nervøse hvis de ikke kan legge egg. Det er best å gjøre det for å hjelpe henne til å føle seg rolig. Håndter den forsiktig og sørg for at den er i et varmt rom.

  • Hvis han ikke sliter, kan du sette ham i et kar med varmt vann i 30 minutter.
  • Prøv å ha den i et dampende rom. Ideelt sett gjør du det på et lite bad med varm dusj på. Vanntemperaturen skal være 25-32 grader Celsius. Varmen vil hjelpe musklene til å slappe av slik at de kan legge egg.
Cure a Chicken from Egg Bound Trinn 6
Cure a Chicken from Egg Bound Trinn 6

Trinn 3. Bruk massasje

Du kan massere kyllingen forsiktig slik at den kan legge egg. Bruk en hånd til å gni kyllingmagen forsiktig. Stopp umiddelbart hvis kyllingen virker ubehagelig eller nervøs.

  • Denne metoden fungerer ofte, men det er viktig å håndtere kyllinger med klebrig egg forsiktig. Trykk lett så du ikke knuser egget inni.
  • Når du tar vare på kyllinger, ta vare på kroppsvæsken. Du kan gi drikkevann med elektrolytter.
Cure a Chicken from Egg Bound Trinn 7
Cure a Chicken from Egg Bound Trinn 7

Trinn 4. Påfør smøremiddel

Du kan hjelpe egget som sitter fast, lettere å komme ut. Bruk hendene til å smøre vegetabilsk olje på kyllingens bakdel. Vi anbefaler at du tar på deg latexhansker før du gjør det.

  • Gi kyllingen tid til å slappe av. La det stå i et varmt rom i 30 minutter, og sjekk deretter igjen.
  • Hvis egget ikke har kommet ut etter å ha massert og smurt det, er det best å ta ytterligere trinn. Du kan stikke en skarp gjenstand inn i kyllingen for å knekke egget, men denne metoden anbefales på det sterkeste. Skarpe gjenstander og eggeskall kan punktere kyllingens livmor.
Cure a Chicken from Egg Bound Trinn 8
Cure a Chicken from Egg Bound Trinn 8

Trinn 5. Rådfør deg med en veterinær

Hvis du ikke kan hjelpe kyllingene med å legge eggene sine, er det best å søke medisinsk hjelp. Ring veterinæren og spør om han kan ta vare på kyllingene dine. Fagfolk kan vanligvis utføre prosedyrer som vanlige mennesker ikke kan.

  • Legen kan foreslå å gi kalsiuminjeksjoner, noe som vil hjelpe kyllingene med å legge egg.
  • Hvis problemet er kronisk eller arvelig, kan legen foreslå å sterilisere kyllingen.

Metode 3 av 3: Forhindre klebrig egg

Cure a Chicken from Egg Bound Trinn 9
Cure a Chicken from Egg Bound Trinn 9

Trinn 1. Lær årsaken

Når du oppdrar kyllinger, er det viktig å forstå deres generelle helse. For eksempel bør du forstå de vanlige årsakene til klissete egg. En faktor er alder. Kyllinger som legger egg for første gang eller gamle høner har en tendens til å oppleve klissete egg.

  • Den klissete eggtilstanden kan overføres til avkom. Det er kanskje ingenting du kan gjøre for å forhindre at eggene fester seg til kyllingen.
  • Unormale egg kan også forårsake klebrig eggforhold. Dette skjer når eggene er for store eller merkelig formet.
Cure a Chicken from Egg Bound Trinn 10
Cure a Chicken from Egg Bound Trinn 10

Trinn 2. Gi riktig ernæring

Riktig kosthold er viktig for kyllingens helse. Hvis kyllingens ernæringsbehov ikke blir dekket, er risikoen for klebrig egg høyere. Kalsium og vitamin D er veldig viktig for kyllinger.

  • Hvis kyllingens kalsiumnivå er lavt, kan du prøve å plassere kalsiumblokker i coop. Rådfør deg med lege før du gir kosttilskudd til kyllinger
  • Hvis du bor i et område med begrenset sollys, trenger kyllingene dine vitamin D. Vurder å installere et sollys i coop.
Cure a Chicken from Egg Bound Trinn 11
Cure a Chicken from Egg Bound Trinn 11

Trinn 3. Sørg for at kyllingen er ganske aktiv

Kyllinger må flytte for å leve et sunt liv. Gi ham nok plass slik at han kan bevege seg mye. Prøv å holde kyllingkoppen så stor som mulig.

Fordel maten slik at han må gå for å nå den. La kyllingen stå utenfor coop i noen timer hver dag

Tips

  • Lær kyllingers helse før du bestemmer deg for å oppdra dem.
  • Se på kyllingene hver dag. Klissete eggforhold kan oppstå plutselig.

Anbefalt: