Slik endrer du deg selv (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik endrer du deg selv (med bilder)
Slik endrer du deg selv (med bilder)

Video: Slik endrer du deg selv (med bilder)

Video: Slik endrer du deg selv (med bilder)
Video: Finn gjennomsnitt, median og typetall 2024, April
Anonim

Mange mennesker føler seg på et tidspunkt misfornøyd med livet sitt eller til og med med seg selv. Hvis du føler behov for en grunnleggende selvendring, har du lykke til; Du kan endre! Store endringer kan til tider virke skremmende, men det er definitivt gjennomførbart hvis du er fast bestemt på å sette deg og holde deg til klare mål. Å endre det du gjør vil til slutt føre til en endring i hvordan du ser på deg selv som en helhet.

Steg

Del 1 av 4: Vurdere dine behov

Endre deg selv trinn 1
Endre deg selv trinn 1

Trinn 1. Identifiser problemet

Du har bestemt deg for å endre, men hvordan og hvorfor? Den eneste måten å svare på dette spørsmålet er å identifisere problemet eller aspektet av deg selv som driver deg til å endre. Hva var resultatet av den endringen?

  • Det beste stedet å starte er å gjenkjenne dine positive egenskaper. Lag en liste over attributtene du liker ved deg selv. Hvis dette er vanskelig, skriv ned hva andre mennesker liker om deg. Hvis du vet hva dine gode egenskaper er, kan du bruke dem senere til å bryte gamle vaner du prøver å bli kvitt.
  • Fortell nøyaktig hva du vil i en setning. Sørg for at det er det du vil, og ikke hva andre tror du vil. Hvis du ikke virkelig vil ha endring, vil det ikke skje.
  • Deretter viser du årsakene til at du ønsket denne endringen. Skriftlige motiver som vises foran deg-og senere brukes som referanse-vil holde deg på rett spor.
Endre deg selv Trinn 2
Endre deg selv Trinn 2

Trinn 2. Gjør selvbekreftelser

Selvbekreftelser, eller å si positive ting om deg selv, kan bidra til å etablere dine kjerneverdier og holde fokus på den nye personen du vil være. Urealistiske selvbekreftelser (for eksempel "Jeg aksepterer alt om meg selv") fungerer kanskje ikke fordi de kan utløse et argument med deg selv, men realistiske positive utsagn som "Jeg er en verdifull og hardtarbeidende person" kan hjelpe deg med å holde fokus og til og med bli en person som kan løse problemer bedre. For å skape positive selvbekreftelser kan du prøve:

  • Bruker utsagnet "jeg er"

    For eksempel, "Jeg er en god person", "Jeg er en hard arbeider", "Jeg er en kreativ person"

  • Bruk "jeg kan" -uttalelser

    For eksempel "jeg kan nå mitt fulle potensial", "jeg kan bli den personen jeg vil være", "jeg kan nå mine mål"

  • Bruk "jeg vil" -uttalelser

    For eksempel, "jeg vil bli den personen jeg vil være", "jeg vil overvinne hindringer", "jeg vil bevise for meg selv at jeg kan forbedre livet mitt"

Endre deg selv Trinn 3
Endre deg selv Trinn 3

Trinn 3. Visualiser din endrede fremtid

Visualisering er en slags mental trening som kan hjelpe deg med å forestille deg forskjellige situasjoner. Du kan komme med en abstrakt visualisering (alt i hodet ditt) eller et mer konkret uttrykk, for eksempel en samling bilder som representerer det du prøver å gjøre. Effektiv visualisering kan bidra til å definere hvilke spesifikasjoner du prøver å oppnå, og kan bidra til å skjerpe mål. Videre kan visualisering hjelpe deg med å utvikle kontroll over situasjonen eller livet ditt. For å visualisere en endret fremtid, prøv følgende:

  • Lukk øynene dine.
  • Tenk deg ditt ideelle fremtidige jeg. Hvor er du? Hva gjør du? Hvordan er situasjonen din annerledes? Hvordan ser du ut? Hva var det som var spesielt med det nye livet som gjorde at du følte deg lykkelig?
  • Tillat deg selv å beskrive og utforske de helt spesifikke detaljene i ditt ideelle liv. Hvordan er ditt ideelle liv? Prøv å forestille deg et bestemt syn/lyd/lukt/smak. Konkrete detaljer vil gjøre visualiseringen mer ekte.
  • Bruk denne positive visualiseringen til å sette et mål, som er å nå den visjonen om livet ditt.
Endre deg selv Trinn 4
Endre deg selv Trinn 4

Trinn 4. Forbered deg på distraksjoner

Mange ting skjer i livet som vi aldri kan forutsi. Din vei til endring vil bli fylt med hindringer og folk som prøver å holde deg tilbake. Bevissthet for at hindringene midt på veien er små og kan overvinnes er viktig for å oppnå suksess.

Å være realistisk er den beste måten å håndtere en nedslående reise. Ikke klandre deg selv eller andre for å komme i veien for din innsats for å nå dine mål. Hindringer er normale og vil definitivt skje

Endre deg selv Trinn 5
Endre deg selv Trinn 5

Trinn 5. Lær av åpenbare feil

Kanskje du har hatt øyeblikk som føltes som fiasko. Du når ikke et mål eller en milepæl, den rette veien til målet ditt viser seg å være full av vendinger, eller det viser seg at målet ditt endres til noe helt annet. Husk imidlertid at fiasko egentlig ikke er en fiasko, men en mulighet. Du kan lære verdifulle erfaringer fra feil, og du kan lære at det å se på langsiktige mål med litt mer fleksibilitet kan føre til et lykkeligere liv.

Endre deg selv Trinn 6
Endre deg selv Trinn 6

Trinn 6. Vær tålmodig

Det ville være meningsløst hvis endring kunne skje over natten. Du ser kanskje ikke resultatene så raskt som du planla. Du kan finne det vanskeligere å se endringer eller resultatene av disse endringene i deg selv så raskt som andre ser dem utenfra. Du endrer deg litt etter litt hver dag, og selv om det kan være vanskelig for deg å legge merke til eller overvåke dem, skjer de.

Å sette mindre mål eller milepæler innenfor ett større mål kan hjelpe deg med å vurdere om du er på vei i riktig retning. Å belønne deg selv for å nå disse milepælene kan holde deg motivert til å fortsette

Del 2 av 4: Angi riktige mål

Endre deg selv Steg 7
Endre deg selv Steg 7

Trinn 1. Husk å sette SMART -mål

Målsetting er en kunstlignende prosess, og god målsetting vil sikre at det du gjør oppnår det. SMART er et veldig nyttig engelsk forkortelse å bruke for å vurdere effektiviteten til målene dine. Du bør vurdere om målene dine er SMART:

  • Spesifikk (spesifikk eller signifikant)
  • Målbar (målbar eller meningsfull)
  • Oppnåelig (oppnåelig eller handlingsorientert)
  • Relevant (relevant eller resultatorientert)
  • Tidsbundet (tidsbundet eller sporbart)
Endre deg selv Trinn 8
Endre deg selv Trinn 8

Trinn 2. Sett spesifikke mål

Det vil si at målene dine er koniske og detaljerte. For brede mål kan gjøre det vanskelig å fastsette en handlingsplan for å nå dem. Spesifikasjonene på planen vil øke sjansene for suksess.

  • For eksempel er "suksess" et for vagt mål. Suksess er ikke en spesifikk egenskap, og det betyr forskjellige ting for forskjellige mennesker.
  • Et mer spesifikt mål er "Utdannet med en mastergrad i sosialt arbeid fra et statsuniversitet". Dette målet er mye mer spesifikt.
Endre deg selv Trinn 9
Endre deg selv Trinn 9

Trinn 3. Sørg for at målene dine er målbare

Du må kunne vite når målene dine er nådd. Hvis du ikke kan se om du har oppnådd det eller ikke, er målene dine uendelige.

  • For eksempel kan ikke målet om "suksess" måles. Du vet aldri når du offisielt er "vellykket", og ideen din om hva suksess betyr kan endres i løpet av dager (eller til og med timer).
  • På den annen side er "å fullføre en mastergrad i sosialt arbeid fra et statsuniversitet" et målbart mål; Du vil vite at du har oppnådd det målet ved eksamen eller når du mottar vitnemålet ditt.
Endre deg selv Trinn 10
Endre deg selv Trinn 10

Trinn 4. Sørg for at målene dine er oppnåelige

Oppnåelige mål kan være forskjellige for hver person. Hvorvidt et mål er oppnåelig eller ikke, avhenger av en rekke faktorer, hvorav noen du kanskje ikke har kontroll over. En måte å avgjøre om målene dine er oppnåelige er å spørre deg selv om du har kunnskap, ferdigheter og evner for å nå dem. Du bør også revurdere om målene dine er oppnåelige.

  • For eksempel er det umulige målet å bli den smarteste/rikeste/mektigste personen i verden.
  • Et mer oppnåelig mål er å få en bachelorgrad. For noen er det mer oppnåelige målet å fullføre videregående skole eller tilsvarende.
Endre deg selv Trinn 11
Endre deg selv Trinn 11

Trinn 5. Vurder relevansen av målene dine

Dette er veldig viktig for kortsiktige mål som fører til langsiktige mål. Målene dine må være relevante, noe som betyr at de passer inn i dine større livsmål. Det er usannsynlig at du vil lykkes med å oppnå mål som ikke er i tråd med livsmålene dine.

For eksempel er det bare relevant for livet ditt å sette seg et mål om å "uteksaminere med en mastergrad i sosialt arbeid fra et statsuniversitet" hvis du vil bli sosialarbeider (eller finne en karriere i et beslektet felt). Hvis målet ditt er å bli pilot, vil en grad i sosialt arbeid gjøre lite for å hjelpe deg med å nå dine større mål

Endre deg selv Trinn 12
Endre deg selv Trinn 12

Trinn 6. Sett en frist for målet ditt

Effektive mål må være tidsbundne; Ellers kan du alltid prøve å komme deg dit uten å komme dit.

For eksempel er målet "Å fullføre en mastergrad i sosialt arbeid fra et statsuniversitet om 5 år" et tidsavhengig mål. Du kan revurdere frister om nødvendig, men det bør fortsatt være en tidsbegrensning som oppmuntrer deg til å jobbe mot dem, ikke bare et uklart bilde av hva som kan skje "en dag",

Del 3 av 4: Oppnå mål med handling

Endre deg selv Trinn 13
Endre deg selv Trinn 13

Trinn 1. Kom i gang nå

Å si at du starter "i morgen" er som å ikke begynne i det hele tatt. I morgen er dagen som aldri kommer. For å endre kan du ikke utsette, og du vil ikke oppnå noe hvis du fortsetter å utsette.

Endre deg selv Trinn 14
Endre deg selv Trinn 14

Trinn 2. Bryt ned målet ditt i mindre mål

Når hovedmålet er satt, bryter du det ned i mindre mål som skal nås innenfor spesifikke milepæler (noen kaller dem "makro" og "mikro" mål). Dette vil gjøre store mål lettere å nå, og det er en mulighet til å feire hver eneste lille suksess i mellom.

  • Hvis du er i tvil om å iverksette tiltak for å nå et mål fordi sluttmålet ditt virker for stort, kan du prøve å glemme det og fokusere på små mål.
  • For eksempel, hvis du vil gå ned 20 kg i løpet av 2 år, må du ikke henge på den siste 20. Start med det opprinnelige målet, noe som kan bety å miste 2 kg.
  • Prøv å lage en omvendt kalender. Hvis du starter med et sluttmål (som er tidsbegrenset), bør du kunne planlegge en omvendt plan fra den siste fristen, og jobbe deg tilbake gjennom mindre mål per milepæl til du kommer til dagen du er. Du må kanskje revidere kalenderen din flere ganger for å inkludere alt som må gjøres innenfor den tidsrammen du har angitt (eller du må revurdere den siste fristen).
  • En omvendt kalender gir et spesifikt utgangspunkt og kan hjelpe deg med å ta det første trinnet, som ofte er det vanskeligste.
Bli lykkelig igjen trinn 8
Bli lykkelig igjen trinn 8

Trinn 3. Belønn deg selv

Å markere fremgangen din med positive følelser og eksterne belønninger vil hjelpe deg å fortsette langsiktig. Feir din lille suksess, tilbring 30 minutter mer på TV, eller unne deg en dyr middag.

Prøv å ikke bruke belønninger som er i strid med din fremgang. Hvis du ønsker å gå ned i vekt, kan du belønne deg selv med et nytt antrekk eller en miniferie i stedet for tre boller med is

Endre deg selv Trinn 16
Endre deg selv Trinn 16

Trinn 4. Utnytt følelsene dine

Når du prøver å nå dine mål, kommer du sannsynligvis til å føle det mylder av følelser som er en normal del av livet. Hvis du føler en følelse knyttet til å oppnå et mål eller endre deg selv, kan du prøve å bruke den følelsen.

  • Når du når en milepæl eller et "mikro" -mål, la deg føle deg bra og bruk den følelsen som motivasjon for å nå det neste målet.
  • Hvis du støter på en hindring eller hindring underveis, la frustrasjonen fokusere oppmerksomheten din på målet ditt.
  • Hvis du kommer nærmere målet ditt, men en hindring svirrer i siste øyeblikk, bruk sinne for å forsterke din forpliktelse til å nå målet ditt selv når ting kommer i veien.
Endre deg selv Trinn 17
Endre deg selv Trinn 17

Trinn 5. Gjør deg selv ubehagelig

De fleste er komfortable med livet sitt. Hvis du vil gjøre en stor endring, må du gjøre deg ubehagelig. Men ikke bekymre deg, denne ubehagelige følelsen kan tillate deg å vokse og oppleve mye som din nåværende situasjon ikke kan tilby deg.

  • Dette er et annet område som drar fordel av mindre mål eller "mikromål". Hvis du vil gå fra der du er nå til sluttdestinasjonen, må endringen være stor og nedslående. Men hvis du går fra der du er nå til den første milepælen, er prospektet mindre skremmende.
  • Tenk deg for eksempel at du for tiden jobber i en administrativ stilling som gjør deg ulykkelig, og du setter følgende mål: "Bli en sykepleier som jobber i ED i løpet av de neste 3 årene." Det kan virke skremmende å hoppe inn på legevakten, men å prøve å nå ditt første mål eller melde deg på sykepleieskolen er bare litt utenfor komfortsonen din.
  • Tillat deg selv å føle deg litt ubehagelig når du tar hvert nye skritt eller nivå, og trives med den følelsen. Du vil bli overrasket selv og føle positive følelser når du får nye livserfaringer og innser at du kommer nærmere målet ditt.

Del 4 av 4: Gjennomgang av fremgang

Endre deg selv Trinn 18
Endre deg selv Trinn 18

Trinn 1. Oppretthold motivasjonen

Under denne prosessen med selvtransformasjon vil du føle en nedgang, noe som gjør det vanskelig å gå videre. Behold bevisstheten din i dette øyeblikket og overvinne alle hindringene.

  • Ta ansvar for handlingene dine. Vis din familie eller venner fremgangen din, eller bli med på nettfora.
  • Ikke utmatt deg selv. Kanskje du kan løpe 16 km den første dagen, men dagen etter blir du for sliten til å bevege deg. Bare sakte.
  • Se ordene du sier i hodet ditt. Hvis stemmene er negative, stopp! Bli kvitt alle negative tanker og erstatt dem med positive tanker. Kutt den tanken til enden.
  • Finn likesinnede. En sterk støttegruppe kan gjøre reisen din relativt enklere.
Endre deg selv Trinn 19
Endre deg selv Trinn 19

Trinn 2. Skriv ned følelsene dine

Registrering av oppførsel og leting etter mønstre hjelper deg med å finne den mest effektive måten å nå målene dine.

  • Hvis du gir etter for en gammel vane, skriv ned når, hvordan og hvorfor. Utfør en analyse av mulige årsaker. Kanskje du er sulten, sliten eller frustrert på jobb.
  • Registrer fremgangen din! Hvis dagen din var produktiv, skriv den ned! Hvis du kan se tilbake på fremdriften du har gjort, vil du bli oppmuntret til å fortsette.
Endre deg selv Trinn 20
Endre deg selv Trinn 20

Trinn 3. Ta vare på helsen din

Alt blir lettere å håndtere når du er frisk. Bortsett fra utallige andre helsemessige fordeler for din generelle livskvalitet, gjør en sunn kropp det også lettere å opprettholde en positiv holdning.

  • Å spise godt, få nok hvile om natten og leve et aktivt liv er en god start på dagen. Frustrerende og vanskelig å oppnå mål er tøffe nok-du trenger den beste sjansen for å nå dem. Vær oppmerksom på sinn og kropp før du står overfor et stort problem.
  • Hvis du ofte føler deg uegnet, må større problemer først tas opp. Helse og lykke må ha høyeste prioritet før du kan lure tankene dine, tenke positivt og sette deg mål.
Endre deg selv Trinn 21
Endre deg selv Trinn 21

Trinn 4. Juster målene dine

Etter hvert som du utvikler deg, kan det være lurt å gjøre endringer i ditt ideelle mål. Skriv ned fremdriften din og lag eller endre planer slik at de passer til det du har råd til.

  • Hvis du gjør strålende fremgang, fantastisk! Utfordre deg selv og sett deg nye, vanskeligere mål.
  • Ikke føl deg skyldig hvis du ikke treffer linjen du opprinnelig satte. Gjør en ny vurdering og sikte på hva som kan oppnås. Det siste du vil, selvfølgelig, er å bli motløs og slutte.
Endre deg selv Trinn 22
Endre deg selv Trinn 22

Trinn 5. Fortsett reisen

Når du har oppnådd ønsket resultat, ikke stopp. Vanedannelse tar tid - gi deg tid til å venne deg til en ny rutine.

Endring tar et helt liv. Selv om det kan ta en bevisst innsats først å holde deg borte fra karbohydrater, starte en samtale eller spare penger, vil vanen snart bli godt forankret i hjernen din og bli automatisk

Tips

  • Hva andre mennesker tror spiller ingen rolle for deg. Du gjør disse endringene for deg selv, ikke dem.
  • Fremfor alt begynner endring med bevissthet. Hvis du ikke er klar over hva du gjør, kan du ikke endre atferden din.
  • Du kan endre deg selv så ofte du vil. Ingenting er permanent, ingenting kan endres.
  • Smil. Automatisk smil vil gjøre dagen din lysere.
  • Ikke nøl eller gi opp. Velg å gå fort og ikke bremse.
  • Å bytte fordi noen andre aldri vil gi deg gode resultater - spesielt på grunn av personen som forlot deg. Hvis du bestemmer deg for å endre, gjør det selv.
  • Gå et sted for å tømme tankene dine. Kanskje du vil oppdage noe nytt eller en ny tanke som kan endre måten du tenker på og innlemme det i din nye identitet.
  • Husk at du må være en glad person. Hvis endringene dine er for noen andre, varer de ikke for alltid.
  • Å endre utseende er en måte å oppmuntre til endring innenfra (f.eks. Mer profesjonell antrekk vil oppmuntre deg til å bli mer profesjonell), men ikke bare se på overflaten.
  • Ha sterk besluttsomhet. En handling må utføres minst 21 ganger til den blir en vane. Den første dagen blir veldig vanskelig, men så blir det lettere i dagene etter.
  • Vær deg selv og ikke tro at andre mennesker er bedre enn deg fordi alle har feil.

Anbefalt: