Hvordan håndtere en misunnelsesvenn: 7 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan håndtere en misunnelsesvenn: 7 trinn
Hvordan håndtere en misunnelsesvenn: 7 trinn

Video: Hvordan håndtere en misunnelsesvenn: 7 trinn

Video: Hvordan håndtere en misunnelsesvenn: 7 trinn
Video: ЭТО СТОИТ УВИДЕТЬ! Чутье не подвело: собака услышала плач младенца и помогла его спасти! 2024, September
Anonim

Misunnelse er en følelse som oppstår når en person ønsker å ha fordeler som andre mennesker har, men han vil ikke innrømme at den personen er bedre, for eksempel når det gjelder personlighet, suksess eller eiendeler.

Steg

Behandle en misunnelig venn Trinn 1
Behandle en misunnelig venn Trinn 1

Trinn 1. Hold deg unna folk som misunner deg

Sjalu mennesker vil vanligvis ikke innrømme følelsene sine. Så hold deg unna til han tilstår og beklager. Hvis han ikke blir unngått, vil han fortsette å forstyrre din fred. Sånne mennesker fortjener ikke å være venner.

Behandle en misunnelig venn Trinn 2
Behandle en misunnelig venn Trinn 2

Trinn 2. Se på oppførselen hans

Legg merke til handlingene hans, ordene hans eller oppførselen. Vær forberedt hvis han svarer deg med visse ansiktsuttrykk.

Behandle en misunnelig venn Trinn 3
Behandle en misunnelig venn Trinn 3

Trinn 3. Hvis du vil gjøre noe og det står:

"Du kan definitivt ikke", "Du har ikke råd til å gjøre …" eller "Du kommer til å mislykkes", dette er uttrykk for misunnelse. For eksempel, når du vil synge, forbyr han deg fordi du ikke kan synge, selv om andre sier at du har en god stemme. Dette indikerer at det er noe galt med det.

Behandle en misunnelig venn Trinn 4
Behandle en misunnelig venn Trinn 4

Trinn 4. Hjelp ham med å løse problemet

Forklar følelsene dine for ham. Hvis det ikke fungerer, ikke vær venn med ham lenger.

Behandle en misunnelig venn Trinn 5
Behandle en misunnelig venn Trinn 5

Trinn 5. Del din erfaring med andre

Kanskje du fortsatt er usikker på om vennen din er sjalu. Hvis du forteller dette til noen andre, kan de vite sannheten.

Behandle en misunnelig venn Trinn 6
Behandle en misunnelig venn Trinn 6

Trinn 6. Misunnelse folk vil snakke om deg med andre mennesker

Behandle en misunnelig venn Trinn 7
Behandle en misunnelig venn Trinn 7

Trinn 7. Finn ut hvorfor han er sjalu

Kanskje du har gjort noe som gjorde at han følte seg krenket og ønsket hevn. Kanskje fordi han var sint. Folk som er lett irritert vil vanligvis prøve å få andre til å føle seg ekskludert.

Tips

  • Snakk om generelle ting med folk du ikke kjenner godt. Ikke snakk for mye om hvem du er.
  • Vær venner med alle, men prøv å passe inn slik at andre mennesker ikke blir sjalu og vil ta deg ned.
  • Spør folk som kjenner dere begge om de noen gang snakker om deg. Sa han i så fall noe dårlig eller godt. Du vil ikke vite sannheten hvis du ikke søker informasjon.

Advarsel

  • Vær forsiktig når du møter noen som er sjalu fordi han eller hun kan være fiendtlig mot deg og prøve å nekte det. Han kan gjøre det verre ved å prøve å overbevise den andre personen om at det er du som er sjalu på ham. Fokuser på prestasjonene dine og ikke bli fanget opp i konkurranse, da han vil skryte når han møter deg. Bare ignorer det og vær taktfull hvis du må møte ham.
  • Behandle sjalu venner veldig forsiktig. Hvis han blir sjalu på deg, vil selv den minste reaksjon på hans ord eller handlinger utløst av sjalusi gjøre ham enda mer sint, til og med angripe deg. (Husk at venner som dette vet hvordan de kan gjøre deg sint. Så hold deg unna for å holde deg rolig.)
  • Du kan bli påvirket når du lytter til hva en misunnelig person har å si. Ikke la deg miste tilliten og føle deg hjelpeløs.
  • Kjenn forskjellen mellom beundring, misunnelse og sjalusi. Folk som beundrer deg vil like visse aspekter av deg og føle deg inspirert, men ikke forvent at du mister dem (gode venner har og VIS det samme). En misunnelig person liker det du har (og prøver å vise deg det samme ved å etterligne eller verre, sier at han allerede har det), men ønsker at du ikke hadde det (f.eks. Ved å nedprioritere suksessen din eller stille spørsmål ved egenskapene han vil at du skal ha). Sjalusi oppstår når noen har noe og er redd for å miste det. Så sørg for at du gjenkjenner noens holdning riktig. Husk at noen som er sjalu på deg, faktisk beundrer deg på en selvdempende måte. Hvis han forringer deg, innse at han oppfører seg på denne måten ut av lav selvfølelse.
  • Husk at gode venner kan misunne deg også, ikke bare fiender. Ikke bry deg om sjalu mennesker, selv om de er dine beste venner.

Anbefalt: