Slik omvender du deg (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik omvender du deg (med bilder)
Slik omvender du deg (med bilder)

Video: Slik omvender du deg (med bilder)

Video: Slik omvender du deg (med bilder)
Video: Секретная функция обычного ножа! Таких полезных советов еще никто не видел! 2024, Kan
Anonim

Er du overveldet av livet ditt bare fordi du vet at du har gjort en feil? Omvendelse er nøkkelen til å svare på ditt behov for å slutte fred med Gud, å gjøre ting riktig med dem som har akseptert din urett og å motta fred. Begynn med trinn 1 for å lære å omvende deg og bringe sjelen din til fred.

Steg

Del 1 av 3: Godta din synd

Omvend deg trinn 1
Omvend deg trinn 1

Trinn 1. Vær ydmyk

Husk: du kan lyve for andre mennesker og du kan lyve for deg selv, men du kan ikke lyve for Gud. Hvis du virkelig vil omvende deg, må du være ydmyk og være forberedt på å innrømme at du ikke alltid gjør det riktige. Vær ydmyk overfor Gud og vis i ditt hjerte at han har rett, og du må leve etter hans ord.

Omvend deg trinn 2
Omvend deg trinn 2

Trinn 2. Føl og tro at Gud er i ditt hjerte

Du må tro at Gud kan tilgi deg og hjelpe deg med å leve et bedre liv. Ellers mister du raskt motivasjonen for å rette opp feilene dine. Å endre dårlige vaner og rette opp feil er vanskelig, og du må stole på at Gud er med deg, ellers vil du vakle.

Omvend deg trinn 3
Omvend deg trinn 3

Trinn 3. Tenk på handlingene dine

Tenk på alle synder du har begått og alle feilene du har begått. Ikke begrens deg til store ting som juks eller stjele: alle synder er like i Guds øyne. Noen ganger kan det hjelpe å skrive ned syndene dine. Du trenger heller ikke å liste alt på en gang. Det er bedre å ta deg god tid og gjøre det grundig.

Omvend deg trinn 4
Omvend deg trinn 4

Trinn 4. Tenk på hvorfor det du gjorde var galt

Før du omvender deg, er det viktig å tenke på hvorfor det du gjorde var galt. Å følge Guds ord blindt viser ham bare at du ikke tenker på feilene dine. Tenk på menneskene du skadet da du syndet, og tenk på hva synden din gjorde med sjelen din (hint: det er ikke bra for deg!). Tenk på de dårlige tingene du gjorde på grunn av din skyldfølelse. Dette er et viktig skritt!

Omvend deg trinn 5
Omvend deg trinn 5

Trinn 5. Omvend deg av de riktige grunnene

Sørg for at når du omvender deg, gjør du det av de riktige grunnene. Hvis du tror du må omvende deg for at Gud skal oppfylle ditt ubeslektede ønske, angrer du uten noen god grunn. Omvend deg fordi det er bra for sjelen din og vil gjøre livet ditt morsommere og mer produktivt, ikke fordi du vil ha verdslige ting og rikdom eller noe slikt fra Gud. Det er ikke det Gud eksisterer for.

Omvend deg trinn 6
Omvend deg trinn 6

Trinn 6. Les versene

Når du omvender deg, begynner du med å lese de hellige versene i din religion (bibel, koran, Torah, etc.). Les verset som omhandler omvendelse, men les også verset helt, for å hjelpe Guds ord til å komme inn i ditt hjerte og gi deg veiledning. Når vi synder, synder vi fordi vi mister veien. Du må finne Guds vei slik at du kan gå dit igjen.

  • Den kristne bibelen har mange vers knyttet til anger, inkludert Matteus 4:17 og Apostlenes gjerninger 2:38 og 3:19.
  • Hovedverset i Koranen om omvendelse er At-Tahriim 66: 8.
  • Jøder kan finne vers om anger i Hosea 14: 2-5, Ordspråkene 28:13 og 3. Mosebok 5: 5.

Del 2 av 3: Fixing Things

Omvend deg trinn 7
Omvend deg trinn 7

Trinn 1. Rådfør deg med din åndelige rådgiver

Din åndelige rådgiver, for eksempel en pastor, prest, prest eller rabbiner, vil kunne hjelpe deg med å bekjenne og gjøre ting riktig med Gud. Husk at jobben deres er å hjelpe deg på din reise med Gud! De vil elske å hjelpe, og de forstår at mennesker er ufullkomne: de vil ikke dømme deg! Selv om du ikke offisielt er i menigheten deres, kan du be om råd og avtale tid til å møte dem, så ikke ha det dårlig med å snakke med en åndelig rådgiver du ikke kjenner.

Ikke føl at du må gå til Herrens hus for å omvende deg, eller at du må snakke med en rådgiver for at Herren skal høre deg. Gud hører deg slik han hører religiøse ledere. Du kan omvende deg helt alene hvis du ønsker det

Omvend deg trinn 8
Omvend deg trinn 8

Trinn 2. Endre din oppførsel

Når du omvender deg, er det viktigste å endre oppførselen din. Du må slutte å begå synder som får deg til å angre. Det er vanskelig, vi vet, men du kan gjøre det! Vanligvis vil det ta tid og noen feil, men hvis du virkelig har tenkt deg og du virkelig vil omvende deg, kommer du deg gjennom det.

Omvend deg trinn 9
Omvend deg trinn 9

Trinn 3. Få hjelp

Å endre seg selv kan være veldig vanskelig. Det er greit hvis du trenger mer enn kjærlighet fra Gud i ditt hjerte! Å innrømme at du trenger hjelp vil gjøre Gud lykkelig, det viser at du er ydmyk. Du kan bli med i en diskusjonsgruppe, konsultere en åndelig rådgiver, bli med i en menighet eller søke hjelp fra leger og andre fagpersoner. Å søke hjelp fra mennesker utenfor din kirke eller religion vil ikke få Gud til å hate: det må være en grunn til at han hjalp dem med å få de gavene de har!

Omvend deg trinn 10
Omvend deg trinn 10

Trinn 4. Løs problemet du har forårsaket

En annen viktig del av å angre er å korrigere tingene du gjør. Du kan ikke bare be om unnskyldning og aldri leve konsekvensene. Hvis du stjeler noe, må du varsle personen hvis eiendom du stjal og erstatte det. Hvis du løy og noen fikk problemer på grunn av løgnen din, må du fortelle sannheten og hjelpe den personen. Hvis du jukser på en test, må du fortelle læreren din og snakke med dem om hvilke konsekvenser de synes er passende. Gjør hva du må for å hjelpe personen som har skadet deg. Dette vil gjøre Gud lykkelig.

Omvend deg trinn 11
Omvend deg trinn 11

Trinn 5. Dra nytte av det du lærer

Ta en leksjon av synden du prøver å fikse, for å hjelpe deg med å unngå å gjøre den samme feilen i en annen. Gjør feilene dine meningsfulle for å unngå andre problemer i livet ditt. For eksempel, hvis du løy om juks på en test og du virkelig vil få timen til å telle, må du passe på at du ikke lyver om noe annet heller.

Omvend deg trinn 12
Omvend deg trinn 12

Trinn 6. Hjelp andre til ikke å gjøre feilene du gjorde

En annen måte å få dine synder til å få større mening, er å hjelpe andre til å lære av dine feil. Noen ganger betyr dette å snakke med folk om det du gjorde, men du kan også aktivt bidra til å løse problemet som førte til din synd. For eksempel, hvis du er skyldig i å ta narkotika, kan du vurdere å jobbe frivillig med en lokal legemiddelklinikk eller støtte lovgivning som hjelper til med å utrydde dette problemet i samfunnet ditt.

Del 3 av 3: Godta tilgivelse

Omvend deg trinn 13
Omvend deg trinn 13

Trinn 1. Lev et liv som gleder Gud

Når du er omvendt, må du benytte anledningen og prøve så godt du kan å leve et liv som gleder Gud. Ulike religioner og kirkesamfunn har forskjellige ting om hva som behager Gud, men les i Skriftene og tenk på hvordan du føler det også.

Omvend deg trinn 14
Omvend deg trinn 14

Trinn 2. Bli offisielt med i ditt trossamfunn

En ting du kan gjøre som kan glede Gud og hjelpe deg med å synde igjen, er å bli offisielt og aktivt med i ditt trossamfunn. For eksempel døper du deg selv hvis du ikke har vært det (hvis din religion er kristen). Gå til tjenesten regelmessig, og snakk med andre mennesker i samfunnet om Guds veier. Hjelp og elsk dine brødre, og Gud vil glede seg.

Omvend deg trinn 15
Omvend deg trinn 15

Trinn 3. Vær aktiv for å beskytte sjelen din

Du må ta en aktiv rolle i å beskytte sjelen din i fremtiden. Gjør vanlige bekjennelser og håndter dine synder så ofte som mulig. Se opp for ting du vet kan føre deg til fristelse og holde deg borte fra mennesker som er uselviske. Fortsett å lese de hellige versene og la Guds lys lede deg på den beste veien for deg.

Omvend deg trinn 16
Omvend deg trinn 16

Trinn 4. Godta at du vil gjøre feil i fremtiden

Gud vet dette. Når du også vet det, er det når du vet at du er ydmyk. Ikke sov søvnløs om natten, og bekymre deg for hva du kan gjøre som ville mishage Gud. Det som betyr noe for ham er at du prøver å forbedre ting når du ikke er så vellykket.

Omvend deg trinn 17
Omvend deg trinn 17

Trinn 5. Lev det gode livet

Synd er en feil som gjør at vi skader andre og skader oss selv. Når vi lever syndfrie liv, vil vi ikke bare glede Gud og bevare sjelen vår for evigheten, vi vil også gjøre livene våre lykkeligere og mer tilfredsstillende. Derfor er det så viktig å godta fakta om synd først. Hvis du gjør noe som gjør deg ulykkelig eller får deg til å skade noen andre, stopp! Med trøst av tilgivelse for sjelen din, vil du leve et lykkeligere liv.

Tips

  • Tilgi deg selv. Ikke døm deg selv. Det er bare én dommer. Å tilgi deg selv er noe du må gjøre. Hvis du ber om tilgivelse, men ikke søker det i deg selv, vil du alltid bli skygget av handlingene dine.
  • Husk at det er ingen grenser for tilgivelse. Gud vil alltid elske deg. Ingenting kan fjerne deg fra Guds kjærlighet.
  • Endre miljøet ditt. Hvis noe får deg til å synde, må du endre omstendighetene til personen eller tingen som fikk deg til å gjøre det.
  • Vet at det var på grunn av vår synd at Jesus ble såret. Slått for forbrytelsene vi begikk. Vi er tilgitt på grunn av straffen han ble utsatt for, vi er blitt friske på grunn av slaget han fikk for oss (Jes 53: 5). Nå som han er klar til å tilgi, hvis du ombestemmer deg, snu deg om og be ham om tilgivelse.
  • Innse at du er den eneste som kan forandre deg selv (ta på deg Guds beskyttelse). Du kan føle trang til å endre. Familien eller vennene dine kan be deg om å endre seg, men når den tid kommer, er det bare du som må vie den hengivenheten til Gud og forandre deg.
  • Stol på at ting kan forandre seg. Hvorfor ikke se det forandre seg? Hvis du er avhengig av narkotika eller har en vane du vil bli kvitt eller overvinne, stol på meg at du kan bli kvitt vanen og søke hjelp, om nødvendig.
  • Katolsk: Be den hellige jomfru Maria be om sin guddommelige sønn for deg. Han lyttet alltid til hans bønner på vegne av en synder.

Anbefalt: