4 måter å føle motivasjon på

Innholdsfortegnelse:

4 måter å føle motivasjon på
4 måter å føle motivasjon på

Video: 4 måter å føle motivasjon på

Video: 4 måter å føle motivasjon på
Video: 5 tips der giver dig topkarakter - Hack dig til et 12-tal (1:3) 2024, April
Anonim

Motivasjon er begynnelsen på hver handling som betyr å bli beveget til handling. En person vil oppleve suksess, fiasko eller bli leder avhengig av motivasjonen. Å vite hva som holder deg motivert vil ha en positiv innvirkning på livet ditt. Handlinger basert på motivasjon fører deg til et sunt og lykkelig liv.

Steg

Metode 1 av 4: Angi og oppnå mål

Bli motivert Trinn 1
Bli motivert Trinn 1

Trinn 1. Skriv ned målene du ønsker å oppnå

For å føle deg motivert må du ha mål. Mål som er tvetydige og uten mål er vanligvis mindre motiverende og umulige å nå. Du vil bli mer motivert hvis du har klare mål og støttes av mellommål som er lettere å oppnå. Sørg for å definere et mål mellom det som er nyttig og i stand til å støtte oppnåelsen av hovedmålet. Ellers vil motivasjonen din bli slukket halvveis.

  • For eksempel, hvis du vil motivere deg selv til å bli tatt opp på lovskolen, husk at dette er hovedmålet. For å opprettholde motivasjonen er det en god idé å dele målet i trinn (handlinger du kan utføre) og oppgaver (små spesifikke ting) slik at hovedmålet kan nås.
  • Så hvis målet ditt er å bli tatt opp på lovskolen, er det bare å velge riktig universitet, søke og ta den nye studentopptaksprøven.
  • Beskriv trinnene for å "ta den nye studentopptaksprøven" i flere oppgaver, for eksempel: å finne en bok med øvingsspørsmål, finne informasjon om inngangstestavgiften og plasseringen av opptaksprøven. Oppgaver du må gjøre for å velge riktig universitet, for eksempel å finne ut hvilke kriterier som bør brukes som referanse ved valg av universitet (for eksempel: er beliggenhet og prestisje en viktig faktor for deg?).
Bli motivert Trinn 2
Bli motivert Trinn 2

Trinn 2. Angi prioriteringer

Vurderer du et mål du anser som det viktigste som du er svært motivert for å nå umiddelbart? Tenk på om målet er realistisk nok til at du kan oppnå det med tid, midler og andre tilgjengelige ressurser. Noen ganger er det mål som må oppnås først for at andre mål skal nås (f.eks. Gjensidig støttende mål). Fokus på å forbedre en eller to ting holder deg fra å føle deg overveldet, slik at du kan opprettholde motivasjonen. Du har en tendens til å gi opp lettere hvis målene dine er vanskelige å nå.

  • Ofte må du forberede deg på forhånd for å oppnå visse mål før du forplikter deg til andre. Siden du må ta en opptaksprøve, må du ha begynt å studere før du melder deg inn på lovskolen.
  • Sett deg mål som er enkle å oppnå, slik at suksessen du oppnår er i stand til å opprettholde motivasjonen så lenge du sliter med å nå hovedmålet.
Bli motivert Trinn 3
Bli motivert Trinn 3

Trinn 3. Skriv ned trinnene du kan ta

Etter at du har bestemt prioriteten til de viktigste målene, bestemmer du to eller tre andre viktige mål og utarbeider deretter en daglig gjøremålsliste som vil støtte gradvis oppnåelse av hovedmålene. For eksempel er trinnet du må ta å studere kapittel 1 i øvingsboken om opptaksprøven.

  • Ikke prøv å forfølge flere mål samtidig fordi du kommer til å gå tom for tid, noe som reduserer motivasjonen og produktiviteten.
  • Del hvert trinn ned i enkle oppgaver. Oppgaver er små aktiviteter som du kan gjøre for å nå et mål. For eksempel er oppgaven din å trene på å jobbe med spørsmål fra inngangstestforberedelsesboken i 1 time per dag eller studere 10 sider per dag.
Bli motivert Trinn 4
Bli motivert Trinn 4

Trinn 4. Fullfør trinnene du må gjøre

For å holde deg motivert, lag en daglig gjøremålsliste skriftlig og kryss av den når du er ferdig. I tillegg til å være morsom, kan denne metoden minne deg på at du er produktiv når du studerer. Gjenta denne metoden til alle oppgavene er fullført, og fortsett deretter med de andre trinnene.

Hver gang du er ferdig med å studere, krysser du for eksempel studieoppgavene fra din daglige gjøremålsliste. Når du er ferdig med ett kapittel, studerer du det neste kapitlet

Metode 2 av 4: Endre tankegangen

Bli motivert Trinn 5
Bli motivert Trinn 5

Trinn 1. Tenk positivt.

Negative følelser får dine mål til å føles vanskelig å nå fordi de virker for høye. Med en positiv tankegang føles det samme målet lettere å nå. I noen studier overvurderte mennesker som med vilje var betinget av å føle seg triste, brattheten i åsen sammenlignet med mennesker som var i en lykkelig eller påvirkende nøytral tilstand.

  • Hvis negative tanker dukker opp, stopp det du tenker eller gjør dem til positive tanker. For eksempel, hvis du vil bli motivert til å skrive, men du tenker negative tanker: "Jeg kommer aldri til å skrive ferdig fordi boken min bare er til kapittel 3 om et år", erstatt den med positive tanker, for eksempel "Akkurat nå Jeg skrev bare til kapittel 3. fortsett å skrive, snart til kapittel 6 og til slutt ferdig!”
  • Smil, selv om du ikke vil smile. Forskning på tilbakemeldingen om ansiktsuttrykk antyder at det er et toveis forhold mellom ansiktsmuskler og en persons følelser. Vanligvis smiler vi fordi vi føler oss lykkelige, smilende får oss også til å føle oss lykkelige.
  • Lytt til morsom musikk. Hyggelig musikk danner et tankesett som utløser lykkefølelser og øker positive følelser.
Bli motivert Trinn 6
Bli motivert Trinn 6

Trinn 2. Dyrk en følelse av stolthet

Hvis du vil være motivert og noen gang nå dine mål, dyrk en stolthet over prestasjonene dine. Selv om du ikke har oppnådd det du nå sikter etter, må det være en viss suksess du allerede har oppnådd. Å føle deg stolt av deg selv holder deg motivert, spesielt hvis du har det vanskelig.

  • For eksempel, husk at du en gang hjalp noen med å nå sine mål ved å tilby råd eller hjelp.
  • Ikke vær sjenert med å innrømme det du har oppnådd. Du har jobbet hardt og ros fra andre vil styrke ditt ønske om å fortsette å prøve.
  • For å føle deg stolt, tenk på hvordan du selv var involvert i å skape en positiv innvirkning. Hvis du slutter deg til en veldedig organisasjon for å takle sultproblemet, tenk på din spesifikke rolle i prosjektet og den positive effekten du har skapt. For eksempel, hvis du vil vaske oppvasken slik at flere kan bruke dem, tenk på trinnene som er nødvendige for å få folk til å spise grådig på rene tallerkener.
Bli motivert Trinn 7
Bli motivert Trinn 7

Trinn 3. Hold humøret oppe

Å opprettholde en lidenskap for å nå målene dine vil øke energien og motivasjonen. Et sterkt ønske om å nå dine mål gjør deg mer utholdende i kampene når du møter vanskeligheter og ønsker å gi opp.

  • Hvis du mister gleden og motivasjonen, må du huske at det som holder deg motivert, er noe som betyr noe for deg og gir lidenskapen du ønsker å oppnå. Spør deg selv hvilken positiv innvirkning du og andre har etter at målet ditt er nådd.
  • For eksempel kan det være lurt å gå på jus, så du kan hjelpe andre som trenger hjelp eller oppnå økonomisk frihet. Tenk deg hvorfor du forfølger drømmen din om å bli advokat, og bruk den visjonen til å drive din sjel i tankene!
  • Kanskje du ikke brenner for et bestemt mål, men du prøver fortsatt av andre grunner. For eksempel, hvis du vil gå ned i vekt for å være sunnere eller se tynnere ut, men det ønsket ikke opphisser deg, husk sluttmålet. Tenk på hvorfor du vil leve et sunt liv, for eksempel fordi det får deg til å føle deg mer komfortabel, leve lenger og føle deg stolt over suksessen din.
Bli motivert Trinn 8
Bli motivert Trinn 8

Trinn 4. Dyrk egen motivasjon

Prøv å verdsette læring og å nå mål mer enn å fokusere på eksterne ting, for eksempel å tenke på hva andre mennesker vil tenke hvis du oppnår målene dine.

  • Dette er det som kalles iboende motivasjon som holder deg motivert uten å være avhengig av andre fordi du bare trenger kraften i ditt eget sinn og vilje til å utløse motivasjonen som vil anspore deg til å nå dine mål.
  • For å utvikle egen motivasjon, tenk på hva du liker med målene dine. Tenk deg at inneboende motivasjon stimulerer deg mentalt og setter deg i kontroll for å nå dine mål. Hvis du tror at målene dine er oppnåelige, føles det som om alt er i dine hender, og dette er det som fremmer iboende motivasjon.
Bli motivert Trinn 9
Bli motivert Trinn 9

Trinn 5. Bekjemp frykt

Ikke bekymre deg for mye om fiasko. Mange tenker på "fiasko" med antagelsen om at fiasko er permanent og sier noe om deg, men dette er ikke sant. Godta ideen om at du kan lære av feil.

  • Tross alt oppnås suksess ofte etter å ha opplevd fiasko. Kanskje målet ditt ikke er oppnådd etter å ha prøvd 10, 20 eller til og med 50 ganger. Å huske på at fiasko vanligvis er en del av suksess, vil holde deg motivert til å begynne å prøve og holde ut med det i møte med motgang.
  • Tenk på det verste tilfellet hvis du ikke når målet ditt. Svikt er ikke nødvendigvis ille, så hva er du redd for? Vanligvis overvurderer folk hvor ille de vil føle seg hvis de mislykkes. Husk det budskapet hvis du sliter med å holde motivasjonen ved å tenke på innsatsen, ikke på suksessen.

Metode 3 av 4: Motiver deg selv

Bli motivert Trinn 10
Bli motivert Trinn 10

Trinn 1. Husk suksessen du har hatt

For å føle deg motivert, husk en gang da du var i stand til å utføre planen godt og lykkes med å nå målene dine. Husk også resultatene du har oppnådd så langt, og hvordan du følte det da du lyktes.

For eksempel, hvis du vil motivere deg selv til å trene regelmessig, tenk tilbake på en tid da du følte deg virkelig energisk, trent og følte deg veldig bra etterpå. Å tenke nytt hvordan du følte deg under treningen og hvordan du følte deg etterpå, kan anspore deg mot mål som er verdt å strebe etter, for eksempel å bli bedre

Bli motivert Trinn 11
Bli motivert Trinn 11

Trinn 2. Bare gjør det

Selv om du ikke er motivert, bare gjør det. Noen ganger tenker vi for mye og forestiller oss ting som er verre enn de egentlig er. Dette kalles affektiv prognose, og vi har en tendens til å være veldig dårlige på det. Når du først har begynt, vil du vanligvis oppdage at ting ikke er så ille.

For eksempel, hvis du vil bygge motivasjon for å skrive en bok, slår du på den bærbare datamaskinen og begynner å skrive. Fortell deg selv at du vil skrive i 5 minutter og slutter hvis du ikke er motivert. Ved å lure deg selv til å skrive, vil du føle deg motivert og fortsette å skrive etter 5 minutter

Bli motivert Trinn 12
Bli motivert Trinn 12

Trinn 3. Eliminer distraksjoner

Krigen mot motivasjon oppstår fordi det vanligvis er mer interessante ting rundt oss som virkelig fanger oppmerksomheten vår. For å holde deg motivert, gjør noe slik at du ikke blir provosert til å gjøre noe annet.

  • For eksempel vil du være motivert til å fullføre leksene dine, men er opptatt av å lese tekstmeldinger fra venner eller nettsteder på telefonen. Slå av telefonen først.
  • Etter at telefonen er slått av, plasser den på et lukket sted, for eksempel i en pose. Flytt vesken for å gjøre det vanskeligere å nå.
  • Hvis du ikke lenger kan skrive tekst eller surfe på nettsteder, kan det føles mindre morsomt å utsette leksene dine, noe som gjør det lettere for deg å motivere deg selv.
Bli motivert Trinn 13
Bli motivert Trinn 13

Trinn 4. Bruk konkurranse

Mange føler seg motiverte av å konkurrere. Tenk om igjen hvis du noen gang følte deg motivert til å oppnå visse ting på grunn av å konkurrere med andre mennesker (deg selv). Hvis du har det, ha sunn konkurranse med andre i det skjulte.

Bli motivert Trinn 14
Bli motivert Trinn 14

Trinn 5. Be om støtte

Du kan be andre mennesker om støtte for å gi motivasjon. Fortell venner og familie hva du vil oppnå og problemene du står overfor. Ved å fortelle historier vil du forbli motivert og eliminere negative følelser som demotiverer deg.

Få venner med positive mennesker og være i stand til å motivere deg selv til å nå sine mål. Du vil dele positive følelser og generere motivasjon

Metode 4 av 4: Ta vare på deg selv

Bli motivert Trinn 15
Bli motivert Trinn 15

Trinn 1. Spis sunn mat

Husk at kroppen din også har behov og vil reagere hvis du ignorerer dem. Du vil føle deg så negativ at du mister motivasjonen. Et sunt kosthold er nødvendig for å opprettholde motivasjonen.

Sunn mat, for eksempel: magert kjøtt, nøtter, frukt og grønnsaker

Bli motivert Trinn 16
Bli motivert Trinn 16

Trinn 2. Få for vane å trene

Når du trener, produserer kroppen endorfiner som utløser lykkefølelser og inspirerer til motivasjon. Trening regelmessig kan lindre stress og behandle mild depresjon. Begge disse tingene er utløsende faktorer for tretthet som vil demotivere deg.

Under treningen kan du lytte til musikk som gjør deg spent og motivert til å jobbe hardt

Bli motivert Trinn 17
Bli motivert Trinn 17

Trinn 3. Reduser koffeinforbruket

Selv om koffein ser ut til å være motiverende, forårsaker overdreven koffeinforbruk følelser av rastløshet og angst som utløser stress og angst og kan få deg til å føle deg deprimert.

Bli motivert Trinn 18
Bli motivert Trinn 18

Trinn 4. Gjør det til en vane å få en god natts søvn

Mangel på søvn vil forstyrre mental helse, for eksempel fordi du føler deg sliten, trist og engstelig som demotiverer deg.

  • Hvis du har problemer med å sovne, kan du prøve å sove i et helt mørkt rom. Sørg for at det ikke er noen lyder for å vekke deg. Bestem en nattlig søvnplan og gjør det regelmessig. Legg merke til hvor lenge du trenger å sove om natten for å være helt uthvilt og få nok søvn hver natt.
  • For eksempel, hvis du er vant til å gå til sengs kl. 22.30 og lese i 30 minutter før du sovner, må du bruke denne planen regelmessig for å få kroppen til å sove.

Tips

  • Være positiv. Negative tanker er årsaken til dårlig ytelse. Tro på deg selv og si til deg selv at du kan gjøre feil, men de må korrigeres.
  • Utvikle en nonchalant holdning til livet. Mange prøver ubevisst å motsette seg livet og gi opp på grunn av "på grunn av genetiske faktorer", "det er ingen vits i å prøve" eller "det er skjebne".
  • Vær forsiktig med negative mennesker som ikke liker å se andre trives. De vil prøve å nærme seg og kontrollere deg mens du er på farten.

Anbefalt: