5 måter å bli gründer

Innholdsfortegnelse:

5 måter å bli gründer
5 måter å bli gründer

Video: 5 måter å bli gründer

Video: 5 måter å bli gründer
Video: Walmart Order Cancellation | Walmart Order Processing Trick | 100% Working | #walmart #alfaatech 2024, Kan
Anonim

Hvis du vil drive din egen virksomhet, leser du den riktige siden. Å være gründer er høy risiko, men høy avkastning. Full av press selvfølgelig, men også full av belønninger og prestasjoner. Det er ikke så vanskelig som det virker - så lenge du er flittig, tålmodig og selvfølgelig har en strålende idé, blir du din egen sjef raskere enn du tror!

Steg

Metode 1 av 5: Testing av din personlighet

Bli en gründer Trinn 1
Bli en gründer Trinn 1

Trinn 1. Tenk på prioriteringene dine

Still deg selv noen spørsmål om hva du vil, samt hvilken virksomhet. Hva betyr det å nå mål i livet for deg? Hva er viktig for deg? Hva er du villig til å ofre?

Tenk på hva du trenger å ofre for å gjøre disse prioriteringene og målene til virkelighet. Er det litt penger? Er det på tide med venner og familie?

Bli en gründer Trinn 2
Bli en gründer Trinn 2

Trinn 2. Bestem om personligheten din passer godt for entreprenørskap

Å være din egen sjef er en drøm for mange, men noen mennesker er mer egnet til denne livsstilen enn andre. Å vite hvordan du vil reagere på hendelser vil hjelpe deg med å nå dine mål.

  • Er du komfortabel med flere ansvarsområder? Entreprenører er ofte ikke støttet og ansvarlige for suksessen eller fiaskoen i virksomheten.
  • Liker du å samhandle med andre mennesker? Nesten alle gründere må håndtere mye kundeservice, spesielt i begynnelsen. Hvis du ikke er god til å håndtere mennesker, har du vanskelig for å drive en bedrift.
  • Er du i stand til å godta usikkerhet og til og med fiasko? Selv de mest suksessrike gründerne, som Bill Gates, Steve Jobs og Richard Branson - har mislyktes i virksomheten, ofte mislyktes flere ganger, før de fant en formel som fungerte.
  • Vokste du innen problemløsning og kreative løsninger? Entreprenører på alle nivåer står overfor mange problemer som trenger kreative løsninger. En høy toleranse for frustrasjon og en evne til å tenke innvendig og utvendig vil komme deg som gründer til gode.
Bli en gründer Trinn 3
Bli en gründer Trinn 3

Trinn 3. List opp dine styrker

Vær ærlig med deg selv om dine styrker og svakheter. Når du snakker med potensielle investorer eller selger til kunder, trenger du en veldig klar ide om dine styrker, slik at du kan kommunisere dem til dem.

Bli en gründer Trinn 4
Bli en gründer Trinn 4

Trinn 4. Vær fast bestemt på å lykkes

Energi og besluttsomhet tar deg gjennom mange hindringer som nybegynner. Vær idealistisk nok til å tro på deg selv, men pragmatisk nok til å omfavne omstendigheters virkelighet.

Metode 2 av 5: Setting Your Foundation

Bli en gründer Trinn 5
Bli en gründer Trinn 5

Trinn 1. Kom på en strålende idé

De fleste bedrifter starter med en overbevisende idé - enten det er en tjeneste som folk trenger, et produkt som gjør livet lettere eller en kombinasjon av de to. Næringslivet er fullt av flotte ideer (og mange ikke-så-strålende). Det som vil skille deg fra er om du kan finne en nisje å fylle.

  • Du trenger ikke å lage noe revolusjonerende eller helt nytt for å lykkes. Du trenger bare å være bedre på en ting enn konkurrentene dine.
  • Du er mer sannsynlig å lykkes når du gjør noe du vet og elsker. Å komme inn i en verden av dataprogrammering kan gjøre virksomheten din veldig lønnsom, men hvis hjertet ditt ikke er der, vil du ikke ha lidenskapen til å fortsette å presse deg selv.
  • Hvis du har problemer med å komme med ideer, lager du en liste over ting om målmarkedet ditt, for eksempel hvor de handler og hva de kjøper. Krymp listen inn i tre typer, lagringskostnader, byggetid og popularitet. Finn det enkleste, mest realistiske produktet du kan tilby.
Bli en gründer Trinn 6
Bli en gründer Trinn 6

Trinn 2. Undersøk markedet ditt

Nøkkelen til å starte en bedrift er å vite om det er etterspørsel etter produktet eller tjenesten din. Er det du tilbyr noe som ikke er så bra som det burde være? Er det et behov hvis tilbud (tilbud) ikke dekker etterspørselen (etterspørselen)?

  • Det er mange kilder til gratis industriinformasjon. Søk på internett etter bransje- og bransjeforeninger knyttet til målmarkedet ditt og les artiklene og pressemeldingen de publiserer. Du kan også få verdifull demografisk informasjon fra folketellingen.
  • Ciputra Entrepreneurship har et nettsted med gode råd om hvordan du får forretningsideer, gjør markedsundersøkelser, hvordan du skriver en forretningsplan og hvordan du rekrutterer investorer. Det er en pålitelig kilde til uvurderlig informasjon hvis du starter en bedrift.
Bli en gründer Trinn 7
Bli en gründer Trinn 7

Trinn 3. Snakk med potensielle kunder/klienter

Du har kanskje det beste produktet eller tjenesten i verden, men hvis ingen er villige til å betale for det, vil virksomheten din gå konkurs. Å snakke med andre mennesker vil også hjelpe deg med å være klar til å overbevise investorer.

Be om ærlig tilbakemelding når du snakker med potensielle kunder. Venner kan prøve å være høflige når du foreslår ideene dine, men kritisk tilbakemelding som peker på svakheter eller problemer vil være mye mer nyttig, selv om det ikke alltid er hyggelig å høre

Bli en gründer Trinn 8
Bli en gründer Trinn 8

Trinn 4. Bestem hva du kan satse

Entreprenørskap er alltid et spill av risiko og fortjeneste, men ofte er risikoen større (spesielt i begynnelsen). Tell alle eiendelene dine og finn ut hvor mye penger (samt tid og krefter) du virkelig trenger å investere.

I tillegg til å vurdere besparelser, kreditt og andre kapitalkilder, bør du vurdere hvor lenge du kan vare uten fortjeneste. Små bedrifter gir sjelden overskudd umiddelbart; har du råd til å ikke ta lønn i noen måneder eller år?

Bli en gründer Trinn 9
Bli en gründer Trinn 9

Trinn 5. Forstå ideen om "akseptabelt tap"

I følge “Forbes” er “akseptabelt tap” en idé der du først må bestemme mulige tap i virksomheten og bare investere så mye du har råd til hvis virksomheten din ikke går som forventet. Dette begrenser omfanget av tap hvis virksomheten din ikke går bra.

Bli en gründer Trinn 10
Bli en gründer Trinn 10

Trinn 6. Forplikt deg til mål, ikke til planer

Noe av det viktigste med å være gründer er fleksibilitet. Du kan ikke kontrollere alt om virksomheten din, og tilpasning er avgjørende for å overleve. Hvis du er for engasjert i planen, kan du gjøre deg selv en bjørnetjeneste.

Metode 3 av 5: Skrive din forretningsplan

Bli en gründer Trinn 11
Bli en gründer Trinn 11

Trinn 1. Lag en forretningsplan

En forretningsplan beskriver spesifikt hvordan bedriften din vil se ut (Hvem serveres? Hva gir den?), Gir markedsanalyse, inkludert en detaljert beskrivelse av produktet eller tjenesten, og økonomiske anslag for selskapet i de neste 3-5 årene. Hvis du har tenkt å tiltrekke deg investorer, vil de se en detaljert og grundig forretningsplan.

Bli en gründer Trinn 12
Bli en gründer Trinn 12

Trinn 2. Skriv en selskapsbeskrivelse

Dette er en kort oppsummering av virksomheten din, hvilke behov den tjener, og hvilke fordeler den har i forhold til andre lignende virksomheter. Vær konkret og spesifikk, men kortfattet - tenk på det som en heisbane (kort og overbevisende salgspitch).

Bli en gründer Trinn 13
Bli en gründer Trinn 13

Trinn 3. Presentere din markedsanalyse

Når du har gjort gode markedsundersøkelser, bør du kunne fortelle detaljer om din valgte bransje eller bransje, målmarked og forventede markedsandel.

En feil som mange nybegynnere gjør, er å mislykkes med å begrense målmarkedet og prøve å selge til et marked som er for bredt. Selv om det er lett å bli fristet til å tro at alle trenger og vil like produktet eller tjenesten din, er sannheten at de ikke gjør det. Det er greit å begynne i det små

Bli en gründer Trinn 14
Bli en gründer Trinn 14

Trinn 4. Skriv inn en seksjon om organisasjon og ledelse

Selv om din bedrift bare består av deg selv på dette tidspunktet, kan du inkludere denne delen for å gi informasjon om hvem som eier selskapet, hva det er ansvaret for, og hvordan du vil strukturere virksomheten din etter hvert som den vokser (vil du ha et styre? Hva er det oppstilling?). Investorer vil se om du har tenkt på selskapets fremtid.

Bli en gründer Trinn 15
Bli en gründer Trinn 15

Trinn 5. Gi informasjon om produktet eller tjenesten din

Dette er delen der du kan være spesifikk om hva virksomheten din gir kundene. Hvor vil du selge? Hvilke behov tjener det? Hvilket konkurransefortrinn har den i forhold til andre lignende produkter?

  • Gi detaljer fra kundens synspunkt. Når du har snakket med potensielle kunder, bør du ha en god ide om hva de synes om produktet eller tjenesten din.
  • Hvis du planlegger å selge opphavsrettsbeskyttede produkter eller tjenester, må du inkludere patentinformasjon eller måter du planlegger å beskytte din intellektuelle eiendom. Investorer ønsker ikke å investere i en virksomhet bare for å se produktene som er overtatt av konkurrenter.
Bli en gründer Trinn 16
Bli en gründer Trinn 16

Trinn 6. Beskriv markedsførings- og salgsstrategien din

Denne delen vil fokusere på hvordan virksomheten planlegger å tiltrekke seg og beholde kunder. Hvordan planlegger du å nå målkundene dine? Hvordan vil du bruke markedsføring for å vokse virksomheten din? Har du allerede potensielle kunder, eller kommer du til å begynne tilfeldig?

Bli en gründer Trinn 17
Bli en gründer Trinn 17

Trinn 7. Beskriv finansieringsforespørselen

Hvis du leter etter en investor eller et banklån, må du oppgi nøyaktig hva du trenger for å starte en bedrift. Du bør angi beløpet du investerte selv, hvor mye penger du trenger fra andre investorer, og (viktigst) hvordan du planlegger å bruke midlene.

Investorer liker detaljer. Finansieringsforespørsler som bare sier "Jeg trenger ti milliarder rupiah" pleier å være mindre overbevisende enn forespørsler som skisserer kostnader og utgifter

Bli en gründer Trinn 18
Bli en gründer Trinn 18

Trinn 8. Beskriv dine økonomiske anslag

Hvis du nettopp har startet, har du ikke mye historie med finansielle transaksjoner å inkludere. Du må inkludere sikkerhet du har for å garantere lånet ditt, men bare ta med de du virkelig er villig til å satse på.

  • Du må også inkludere informasjon om potensielle økonomiske data. Dette ser ut som å bare lage tall, men det må faktisk inkludere data fra markedsanalyse. Hvor godt presterer konkurrentene? Hvordan er utgiftene og kontantstrømmen deres? Dette kan brukes til å lage anslag for din bedrift.
  • Sørg for at dine økonomiske anslag samsvarer med beløpet i finansieringssøknaden din. Hvis anslagene viser at du trenger 5 milliarder rupiah, men du bare ber om 2 milliarder, kan denne investoren virke som om du ikke planla godt.
Bli en gründer Trinn 19
Bli en gründer Trinn 19

Trinn 9. Inkluder vedlegg, om nødvendig

Hvis du nettopp har startet, er det bedre å inkludere andre dokumenter for å øke troverdigheten din. Vedlegg som referansebokstaver som kan fortelle deg om dine kvalifikasjoner og evner eller kreditthistorie kan være nyttige.

Bli en gründer Trinn 20
Bli en gründer Trinn 20

Trinn 10. Skriv et sammendrag

Denne delen eksisterer faktisk tidligst, men du må vente til alle planene kommer til å tenke på deg før du skriver dette. Sammendraget er et "portrett" av virksomheten din som helhet: dens mål, oppdrag og en introduksjon til deg selv og selskapet. Som ny gründer bør du markere din bakgrunn og erfaring med produktet eller tjenesten du ønsker. Ikke mer enn én side.

Metode 4 av 5: Forberede kampanjen

Bli en gründer Trinn 21
Bli en gründer Trinn 21

Trinn 1. Utvikle en heisplass

Denne typen kampanjer kalles en heisbane fordi den skal være kortfattet og informativ nok til å fortelle hvem du er, hva virksomheten din er og hvorfor de burde være interessert - alt på så kort tid som det tar å komme seg opp på en heis.

  • Vurder først problemet eller behov for forretningsadresser. Dette uttrykkes ofte effektivt som et spørsmål, det er derfor TV -reklame ofte begynner med spørsmål som "Visste du …" eller "Er du lei av …" eller "Har du noen gang hatt problemer med …"
  • For det andre, vurder hvordan produktet eller tjenesten din løser problemene du har identifisert. Dette bør ikke være mer enn 1 eller 2 setninger, men bør være så spesifikt som mulig uten å bli sjargong.
  • For det tredje, beskriv de viktigste fordelene med produktet eller tjenesten din. Dette kan være en beskrivelse av hvordan dette produktet eller denne tjenesten oppnår noe for kunden, eller hvordan den fungerer i forhold til konkurrerende produkter.
  • Til slutt, vurder hva du trenger fra investorer for at virksomheten din skal fungere. Denne delen kan være lengre, ettersom den trenger å uttrykke dine grunnleggende behov, erfaring og troverdighet, og hvorfor investorer skal tro at du kan lykkes.
  • Lag en kort heisplass! Mange eksperter foreslår ikke mer enn et minutt. Husk: folks oppmerksomhet er kort. Vinn over lytterne dine raskt, ellers vinner du dem ikke i det hele tatt.
Bli en gründer Trinn 22
Bli en gründer Trinn 22

Trinn 2. Lag en PowerPoint som oppsummerer forretningsplanen din

Den skal oppsummere all informasjonen i forretningsplanen. Du bør være i stand til å presentere den, uten hastverk, omtrent 15 minutter.

Bli en gründer Trinn 23
Bli en gründer Trinn 23

Trinn 3. Øv din (salgsfremmende) tonehøyde

Du kan være nervøs for å markedsføre virksomheten din først, så øv deg. Du kan øve deg på å presentere heisbanen og diskutere forretningsplanen din med venner, kolleger og andre kolleger.

Bli en gründer Trinn 24
Bli en gründer Trinn 24

Trinn 4. Be om tilbakemelding

Kanskje du først gjorde en feil. Be om ærlig tilbakemelding fra menneskene du trener med. Uttrykker du ideene dine tydelig? Høres du nervøs ut? Snakker du for fort eller for sakte? Hvor trenger du å forklare mer, og er det en forklaring som bør forkortes?

Metode 5 av 5: Snakke om ideene dine til andre

Bli en gründer Trinn 25
Bli en gründer Trinn 25

Trinn 1. Nettverk, nettverk, nettverk

Delta på handels- og industriutstillinger om feltet ditt og snakk med arrangører. Bli med i relevante fagforeninger. Bygg et sterkt sosialt nettverk med andre gründere, både online (ved bruk av sosiale medier og profesjonelle nettsteder som Linkedin) og personlig.

  • Å delta på nettverksarrangementer som messer arrangert av handelskamre er en fin måte å få kontakt med andre gründere i ditt område. Disse forholdene kan gi deg støtte, ideer og muligheter.
  • Raus mot andre. Ikke tenk på nettverk med andre gründere som bare det de kan tilby for deg. Når du tilbyr andre råd, ideer og støtte, er det mer sannsynlig at de også vil hjelpe deg. Ingen liker å føle seg utnyttet.
  • Vær oppmerksom på andres ideer. Selv om du er i direkte konkurranse med noen, kan du fortsatt lære av dem. Du kan lære av andre menneskers feil så vel som deres suksesser, men bare hvis du lytter til dem.
Bli en gründer Trinn 26
Bli en gründer Trinn 26

Trinn 2. Utvikle et sterkt merke

Du må være i stand til effektivt å kommunisere virksomheten din til andre både personlig og online, og det betyr å ha et sterkt merke. Et profesjonelt visittkort, et nettsted og kontoer på sosiale medier (Twitter, Facebook, Pinterest, YouTube, etc.) som gir informasjon om virksomheten din på en attraktiv og sammenhengende måte, viser at du er seriøs med virksomheten din. Det gir også andre en mulighet til å se og lære om deg.

  • Sjekk ut nettstedene og merkene til en rekke vellykkede selskaper. Se hva de har til felles, hvilke interessante ting de gjør, og prøv å matche den formelen med ditt eget merke. Men aldri stjele eller kopiere andres intellektuelle eiendom.
  • Vurder å starte en profesjonell blogg, spesielt hvis du er i servicesektoren. Dette kan være en utmerket måte å vise frem din erfaring og ideer og hjelpe investorer og kunder til å bli kjent med deg.
Bli en gründer Trinn 27
Bli en gründer Trinn 27

Trinn 3. Be om kontakter fra nettverket for å lede deg til investorer

Sjansen er stor for at du kjenner folk som kjenner noen som ønsker å investere. Mange investorer ser ikke på blinde innleveringer (forretningsplaner sendt uten invitasjon), men elsker å høre kampanjer fra gründere som er anbefalt av noen de kjenner og stoler på.

Husk å returnere denne vennligheten når det er mulig. Andre vil være mer villige til å hjelpe deg hvis de føler at du vil hjelpe dem når du kan. Gode intensjoner er viktige for gründere å ha

Bli en gründer Trinn 28
Bli en gründer Trinn 28

Trinn 4. Få investorer

Markedsfør ideen din for potensielle investorer for å tjene penger for å starte selskapet ditt. Den typen virksomhet du starter vil avgjøre hvem som er villig til å investere i den. Nettverk er en fin måte å høre investeringstips og muligheter på.

  • Husk at venturekapitalister (ofte omtalt i næringslivet som VC) er fokusert på to ting: hvor mye penger de kan tjene ved å investere i virksomheten din, og hvor lenge overskuddet vil vare. Selv om hundretusenvis av virksomheter startes hvert år, er det bare rundt 500 som finner VC -investorer.
  • Hvis du tilbyr profesjonelle tjenester som rådgivning, regnskap, jus eller medisin, bør du vurdere å inngå et partnerskap med noen som allerede er etablert i dette yrket. Noen som er kjent med feltet ditt (og din kunnskap om det) er mer sannsynlig å investere i suksessen din.
  • Å starte med små og tilfredsstille noen få kunder i utgangspunktet er en veldig sannsynlig vei til suksess. Hvis du kan starte virksomheten din uten å bruke mye penger, er dette sannsynligvis det beste alternativet.
Bli en gründer Trinn 29
Bli en gründer Trinn 29

Trinn 5. Selg

Selg og distribuer produktene dine. Når du tjener, er du i virksomhet! Du tester din teori om markedet, du finner ut hva som virkelig fungerer og hva som ikke fungerer, og du får drivstoff til flere ideer og utvikling. Vær fleksibel og jobb hardt!

Tips

  • Entreprenørskap er vanskelig, selv når du allerede er vellykket. Prøv å opprettholde et sunt forhold til venner og familie, slik at du har den følelsesmessige støtten du trenger.
  • Du trenger ikke gjøre det alene. Spesielt for en ny virksomhet, for eksempel et advokatfirma eller en restaurant, vil det å ha et team av erfarne og dyktige mennesker øke sjansene for suksess.
  • Ikke vær selvtilfreds når du lykkes. Bedrifter må fortsette å tilpasse seg endrede markedsbehov og forbrukerkrav, selv når det går bra med virksomheten. Fortsett å koble til nettverk, få kontakt med kunder og innover.

Anbefalt: