3 måter å kjempe for deg selv

Innholdsfortegnelse:

3 måter å kjempe for deg selv
3 måter å kjempe for deg selv

Video: 3 måter å kjempe for deg selv

Video: 3 måter å kjempe for deg selv
Video: 3 Grunner Til At Du Ikke Bygger Muskler og Blir Sterkere 2024, Kan
Anonim

Å kjempe for deg selv kan være veldig utfordrende hvis du er vant til å la andre kontrollere deg og bare glede dem. Når du endrer deg selv til å passe inn med noen andre, er det lett å bli bagatellisert. Å lære å stå opp for deg selv er en måte å få andre til å respektere deg og ikke manipulere deg. Å glemme gamle vaner og få selvtillit er ikke en jobb over natten, det er en lang reise som begynner med det første trinnet.

Steg

Metode 1 av 3: Tro på deg selv

Stå opp for deg selv Trinn 1
Stå opp for deg selv Trinn 1

Trinn 1. Ha tillit

Å utvikle en følelse av selvtillit er det første trinnet for å komme i gang. Hvis du ikke har tro på deg selv, hvordan vil andre ha det i deg?

  • Det er lett for andre å legge merke til at noen mangler tillit, noe som gjør dem til enkle mål. Hvis du er trygg, vil det være mindre sannsynlig at folk vil håne deg og tro at du er svak.
  • Tillit kommer innenfra, så gjør det du trenger for å få deg til å føle deg bedre. Lær nye ferdigheter, gå ned i vekt, gjenta positive bekreftelser hver dag. Ingenting endres på en dag, men selvtilliten vil vokse med tiden.
Stå opp for deg selv Trinn 2
Stå opp for deg selv Trinn 2

Trinn 2. Sett deg mål

Mål gir deg en følelse av hensikt og styrer skjebnen din. Dette er en viktig del av å kjempe for deg selv og hindre andre i å kontrollere deg.

  • Motiver deg selv ved å sette deg ambisiøse, men oppnåelige mål i løpet av de neste ukene, månedene, årene av livet ditt. Dette kan være hva som helst, en forfremmelse, gode karakterer eller å løpe maraton, uansett hva det er som får deg til å føle deg verdig.
  • Når du oppnår målet ditt, husk å ta deg tid til å huske hvor langt du har kommet og sette pris på det du har oppnådd. Avlegge ed hvis det ikke er noen tilbake til å være den samme personen som før igjen.
Stå opp for deg selv Trinn 3
Stå opp for deg selv Trinn 3

Trinn 3. Utvikle god oppførsel

Atferden din er alt, det påvirker hvordan andre ser deg og til og med hvordan du ser deg selv. Atferden din setter tonen i talen din, kvaliteten på tankene dine og gjenspeiles i ansiktsuttrykk og kroppsspråk.

  • Husk at atferd er smittsom. Hvis du er glad og lys om mange ting, får du andre til å føle seg godt om seg selv og verden rundt dem. Hvis du er pessimistisk, føler deg lat for noe, vil dette selvfølgelig også påvirke andre mennesker.
  • Vi ønsker naturligvis å henge med mennesker som får oss til å føle oss stolte av oss selv, og vi er mer villige til å lytte og svare på noen som har god oppførsel.
  • På samme måte er vi nødt til å holde oss borte fra mennesker som føler seg små, utsatt eller konstant deprimerte. Gjør valget om å føle og ha en positiv holdning, og du er på vei til å kjempe for deg selv.
Stå opp for deg selv Trinn 4
Stå opp for deg selv Trinn 4

Trinn 4. Slutt å se deg selv som et offer

Når du oppfører deg som et offer, gjør du det motsatte av å kjempe for deg selv. I stedet vil du ha en tendens til å løpe fra ansvaret og klandre andre.

  • For de fleste stammer manglende evne til å kjempe for seg selv fra frykt for avvisning eller latterliggjøring, som et resultat av negative følelser tidligere. Ved å velge å ta denne opplevelsen personlig og gjemme deg i skallet ditt, slutter du å kjempe for deg selv og begynner å opptre som et offer.
  • Hvis du har hatt en dårlig opplevelse tidligere, er det beste å prøve å snakke om denne opplevelsen med noen du stoler på. Dette vil hjelpe deg med å finne roten til problemet og løse det, i stedet for bare å skjule det.
Stå opp for deg selv Trinn 5
Stå opp for deg selv Trinn 5

Trinn 5. Føl deg fornøyd med deg selv fysisk

Selv om du ikke trenger å være som Iron Man, er utseendet ditt viktig, og det ser passe, sterkt og sunt ut, gir deg selvtillit og hjelper deg å kjempe for deg selv.

  • Velg en aktivitet du liker, enten det er styrketrening, løping, dans, fjellklatring, og deretter virkelig dykke ned i det. Ikke bare vil du bli mer fysisk fornøyd, du vil finne mye moro og bli en mer interessant person i prosessen!
  • Du bør også vurdere å starte en annen selv. Selvdisiplin vil øke selvtilliten din og trekkene du lærer vil doble din selvtillit og la deg kjempe for deg selv når du er i en fysisk kamp.

Metode 2 av 3: Lær å være selvsikker

Stå opp for deg selv Trinn 6
Stå opp for deg selv Trinn 6

Trinn 1. Vær fast

Selvtillit er nøkkelen til å kjempe for deg selv. Dette betyr å øke sjansene for å få det du vil og bli hørt.

  • Å være selvsikker lar deg uttrykke dine behov, ønsker og preferanser på en måte som viser at du er klar til å kjempe for deg selv mens du respekterer andre. Dette innebærer å være åpen og ærlig om tankene og følelsene dine, mens du prøver å finne en løsning som er behagelig for alle parter.
  • Når du hevder dine følelser og meninger, anbefales det sterkt å bruke "jeg" i stedet for "deg", ettersom disse gir mindre skyld og hindrer den andre personen i å bli defensiv. For eksempel, i stedet for å si "du spør aldri min mening", si noe som "jeg føler meg ignorert når du tar beslutninger uten meg".
  • Selvtillit kan læres, så ikke vær redd hvis du ikke har det ennå. Det er mange gode bøker og kurs som lærer det. Du kan starte med When I Say No, I Feel Guilty, av Manuel J Smith, og Your perfect right: A Guide to Assertive Living, av Robert E. Albert.
Stå opp for deg selv Trinn 7
Stå opp for deg selv Trinn 7

Trinn 2. Lær hvordan du sier nei

Å lære dette er den vanskeligste, men også den viktigste måten å kjempe for deg selv. Hvis du pleier å være en bekreftende person og ikke vil skuffe andre, risikerer du å være bare en annen persons sko som vil gå over deg og dra fordel av deg.

  • For eksempel, hvis sjefen din stadig ber deg om å jobbe overtid når kollegaen din går klokken 18.00, er det veldig vanskelig å si nei. Men hvis dette ekstraarbeidet legger stress på ditt personlige liv og forhold, må du motstå. Ikke sett andres behov over dine, lær å si nei når det trengs.
  • Å lære å si nei vil hjelpe deg å kjempe for deg selv med venner så vel som mennesker som mobber deg. Tenk på en venn som alltid låner penger fra deg, men aldri returnerer dem, selvsikkerhet får deg til å be om pengene og si nei neste gang, samtidig som du opprettholder vennskapet ditt.
  • Folk kan holde seg borte fra deg først, men de vil lære å godta det og vil til og med sette pris på det.
Stå opp for deg selv Trinn 8
Stå opp for deg selv Trinn 8

Trinn 3. Bruk kroppsspråk

Måten du står, går og sitter på vil gjøre inntrykk på andre. Positivt kroppsspråk vil generere respekt, godkjenning og tillit mens dårlig kroppsspråk vil generere en invitasjon til å bli lekt med.

  • Å bruke åpent kroppsspråk viser folk at du er trygg på deg selv, trygg og ikke kan spilles med. Åpent kroppsspråk inkluderer å stå oppreist, få øyekontakt, stå med hendene på hofter og føtter fra hverandre, bruke sakte og jevne bevegelser, snu hjertet ditt mot mennesker når du møter dem og ikke krysse armer eller ben.
  • Lukket kroppsspråk, derimot, sender et negativt signal og lar deg være åpen for angrep. Lukket kroppsspråk inkluderer å brette armene, knytte nevene, bruke bevegelser som er for raske, unngå øyekontakt og vende kroppen bort.

Stå opp for deg selv Trinn 9
Stå opp for deg selv Trinn 9

Trinn 4. Øv på å presentere deg selv

For de sjenerte er dette veldig vanskelig, men det er greit. Alt du trenger er øvelse, og med tiden vil du bli mer selvsikker og mer selvsikker om å få din mening å bli hørt.

  • Noen ganger mislykkes du fordi du ikke kan formulere det du trenger å si i riktig øyeblikk. Ta deg tid til å skrive gode svarspørsmål i vanskelige situasjoner og øv dem med en venn ved hjelp av en timer.
  • Be vennene dine om å oppføre seg som noen som skremmer og skremmer deg. Still timeren i 2 minutter og svar! Fortsett å gjøre dette til du kan overleve.
  • Du kan også øve på å kjempe for deg selv i hverdagslige situasjoner. For eksempel, i stedet for å motta feil ordre på en kaffebar, kan du like godt si "beklager, bestillingen min var feil. Kan du lage den riktige?" Du har snart tillit til å takle større og viktigere saker!
Stå opp for deg selv Trinn 10
Stå opp for deg selv Trinn 10

Trinn 5. Hold deg unna negative mennesker

Et annet aspekt ved å kjempe for deg selv er å stole på dine instinkter om andre mennesker og bruke dem på dem. Som et eksempel:

  • Hvis andre mennesker får deg ned med sin negativitet, ikke henge med dem. Start høflig, men sørg for å holde deg unna. Du trenger ikke å forklare dem noe om hvorfor du bruker mindre tid med dem.
  • Unngå folk som liker å mobbe og sarkasme. Du får ingenting fra dem, og du trenger virkelig ikke å forholde deg til noe slikt.
  • Husk at det å holde seg borte fra kilden til ubehag og problemer ikke løper, det er en viktig del av å lære å kjempe for deg selv, fordi det viser at du ikke lar urimelige ting påvirke livet ditt.

Metode 3 av 3: Løsning av konflikter

Stå opp for deg selv Trinn 11
Stå opp for deg selv Trinn 11

Trinn 1. Beskytt deg selv på en rolig og rimelig måte

Beskytt deg selv verbalt når du blir angrepet, provosert og ta vare på deg selv når andre prøver å ydmyke deg, misbruke deg verbalt eller skade deg fysisk.

  • Ikke vær stille, det er mye bedre å si det. Selv om resultatene ikke endres, demonstrerer du at du ikke tåler å bli respektert.
  • Ofte er en høflig, men fast avklaring av respektløse kommentarer eller handlinger nok til å trekke oppmerksomheten til behovet for endring, spesielt når du er publikum. For eksempel: "Beklager, jeg er den neste i køen, og jeg er like stresset som forbikjøreren."
  • Unngå å mumle eller snakke for fort. Denne stemmetonen og leveringshastigheten er en viktig del av å klargjøre hva du vil ha og være trygg på hvordan du føler.
  • Naturligvis avhenger holdningen du beskytter deg selv av situasjonen, og hvis noen ombestemmer deg, sett sikkerheten din først.
Stå opp for deg selv Trinn 12
Stå opp for deg selv Trinn 12

Trinn 2. Ikke vær aggressiv

Du bør ikke være aggressiv når du kjemper for deg selv. Å være aggressiv eller til og med frekk, gjør deg bare vennløs.

  • Å være aggressiv er en ikke-konstruktiv måte å få det du vil, og andre mennesker vil umiddelbart avvise noen som deg.
  • Du vil bli mer vellykket med å få det du vil hvis du kan løse problemene mer rolig og objektivt. Du kan fremdeles si det du vil tydelig og utvetydig uten å heve stemmen eller bli sint.
Stå opp for deg selv Trinn 13
Stå opp for deg selv Trinn 13

Trinn 3. Unngå å være passiv aggressiv

Vær forsiktig med å ta passive aggressive reaksjoner på mennesker og situasjoner.

  • Den passive aggressive responsen er hvor du gjør noe mot din vilje, og slutten er bare fylt med hat og sinne, og hater personen som fikk deg til å føle det slik.
  • Dette vil påvirke forholdet ditt negativt og også din fysiske og følelsesmessige helse. Ofte vil en passiv aggressiv tilnærming til livet aldri få deg til å kjempe for deg selv.
Stå opp for deg selv Trinn 14
Stå opp for deg selv Trinn 14

Trinn 4. Prøv å gjøre negativt til positivt

En annen måte å kjempe for deg selv er å ta de negative tingene som blir kastet på deg og gjøre dem til positive. I prosessen vil du ofte oppdage at misunnelse og usikkerhet er roten til angrep. Som et eksempel:

  • Hvis noen sier at du liker å bestille, i stedet for å trekke deg, ta dette beviset på at du er en naturlig leder og godt kan håndtere mennesker og prosjekter, og en aktiv endringsagent.
  • Hvis folk sier at du er sjenert, ta dette som et kompliment, noe som betyr at du ikke er klar til å hoppe inn i den nye vognen, men liker å reflektere over konsekvensene først og deretter bestemme.
  • Hvis du blir ansett for følsom eller følelsesmessig, la det være et tegn på at du har et åpent hjerte og ikke er redd for at andre skal se det.
  • Eller folk sier at folk ikke tenker mye på karri, dette bekrefter at du lever et mindre stressende liv og hjelper deg med å leve et lengre liv.
Stå opp for deg selv Trinn 15
Stå opp for deg selv Trinn 15

Trinn 5. Ikke gi opp

Uansett hvor hardt du prøver å øke selvtilliten din, vil det alltid være dager når du faller.

  • I stedet for å se dette som en fiasko, se dette som en dag hvor du faktisk vil falle for å stige høyere igjen. Noen få triks for å hjelpe deg med å komme tilbake:
  • Falske det til du lykkes. Hvis du ikke føler deg trygg, handler du som om du tror på deg selv.
  • Vær konsekvent med din tilnærming. Folk vil vokse til å forvente at du nå er den som kjemper for deg selv.
  • Forvent at noen mennesker vil finne din selvsikkerhet. Det tar tid å gjenopprette etablerte mønstre med mennesker som kan sette deg ned. I noen tilfeller vil du oppdage at du ikke lenger vil være en del av livet deres.

Tips

  • Bruk en stemme som er trygg, sterk og stabil. Snakk med autoritet og tillit. Dette vil hjelpe deg med å formidle ideer og tanker.
  • Elsk deg selv så mye du kan. Ikke flau deg selv ved å være redd, og vite at du gradvis blir mindre sjenert.
  • Ikke la fortiden din svekke din selvtillit fordi du trenger den for å kjempe for deg selv.
  • Unngå å rope på andre mennesker. Dette blir en unnskyldning for andre å le av deg og gjøre situasjonen verre og viser tydelig at du er ute av kontroll. Selv folk som var redde ville reagere med avsky.
  • Smil. Smilet ditt viser at du ikke er redd.
  • Husk å tenke på hva du skal gjøre eller si på forhånd.
  • Vær modig og ikke lytt til andre.
  • Ikke overdriv. Å kjempe for seg selv og se sterk ut er forskjellig fra å se for mye.
  • Tenk at du ikke er mindre, men lik de andre. Si ting som får andre til å føle seg bra. Hvis du sier det rett ut, vil andre godta det.
  • Stol på en venn eller pålitelig person når du føler at du ikke kan håndtere det på egen hånd. Å kjempe for seg selv er ikke en ensom reise.
  • Hvis du finner deg selv i tvil når det gjelder å beskytte deg selv, legg det til side og tenk på det senere. Tvilen får deg bare til å mislykkes. Du har god tid til å reflektere etter den beskyttelsen.
  • Ønsket om å endre hvordan andre ser deg og hvordan du forholder deg til dem er viktig. Hvis du er lei av å bare glede andre mennesker, er du klar til å begynne.
  • Gjenkjenne setninger som "vil ikke kjempe for seg selv", "behage andre", "passiv aggressiv", "empati", "kontroll" og andre er koder for medavhengighet, og hvis disse gjelder deg, finn kilder for dette emnet, " Codependent No More ", eller andre kilder vil hjelpe deg med å håndtere det.
  • Prøv å gjøre om skadene forårsaket av livets vanskeligheter. Faktum er at alle opplever det, og det som betyr noe er hvordan vi reagerer på det som forandrer alt. Å iverksette tiltak kan være like enkelt som å ta beslutningen om å slutte å ta negative ting personlig, men for mange mennesker vil det kreve mye arbeid gjennom negative tankemønstre og lære å avlede dem.
  • Tilgi personen som gjorde deg urett. Det er lettere å fortelle noen om problemet ditt når du føler at du trenger veiledning hvis du ikke har noe om dem.

Advarsel

  • Unngå å si ting som "Jeg må kjempe for meg selv". Dette viser at du lærer og ikke er trygg. ikke gi dem et smutthull. La dem tro at du er trygg.
  • Ikke bekymre deg for folk som er mer selvsikker. Du kan alltid foreslå ting de kan gjøre for å hjelpe dem, men du trenger ikke å forklare deg selv, be om unnskyldning eller fortsette å ta vare på dem. Dette er ditt liv, fortsett å kjempe for deg selv!
  • Ikke prøv å passe inn i folk som prøver å forandre deg. Finn folk som godtar deg for den du er, og sørg for at de er gode venner.
  • Dette er en veiledning, ikke en regel. Reglene er i ditt hjerte, og kommer fra din erfaring og preferanser. Ta det som passer, og ignorer det som ikke gjør det.
  • Vet at noen ganger vil folk som trenger å lære å kjempe for seg vise seg å være en plagsom fiende. Du vil snart innse deres smerte og svakhet fordi det er som din erfaring, men dette er ingen unnskyldning for å svekke vaktene dine og la dem skade eller ydmyke deg. Hjelp dem hvis du kan, men ikke bli med i sorgens syklus.

Anbefalt: