3 måter å forstå ditt virkelige selv

Innholdsfortegnelse:

3 måter å forstå ditt virkelige selv
3 måter å forstå ditt virkelige selv

Video: 3 måter å forstå ditt virkelige selv

Video: 3 måter å forstå ditt virkelige selv
Video: Hvordan sove bedre? 2024, Kan
Anonim

Å gå gjennom prosessen med å forstå hvem du virkelig er, kan være overveldende, men hvis du er villig til å ta deg tid og gjøre en innsats for å gjøre det, kan det være en uvurderlig opplevelse å ha forståelse for hvem du egentlig er. Hvis du kan forstå deg selv objektivt og ærlig, kan du lære å akseptere deg selv og forstå måter å forbedre deg selv dag for dag.

Steg

Metode 1 av 3: Gjenkjenne visningen din i nåtiden

Se deg selv som du virkelig er Trinn 1
Se deg selv som du virkelig er Trinn 1

Trinn 1. Registrer dine oppfatninger

Ha en penn og et papir klar, og skriv en beskrivelse som beskriver deg selv. Gjør denne beskrivelsen så detaljert som mulig, og avslør alt om deg selv som en komplett person: fysisk, mentalt, følelsesmessig og åndelig.

  • Start med å komme med uttalelser som: "Jeg er …" eller "Det jeg virkelig er stolt over om hvem jeg er …"
  • Fullfør hver av disse påstandene ved å gi minst 8 til 12 svar.
  • Skriv også ned hva som er dine sterke og svake sider. Generelt kan folk identifisere minst en styrke og en svakhet i seg selv, og dette trenger ikke gjøre en person mer arrogant eller underlegen. Skriv ned tingene som kan være en kilde til din styrke og fiasko, i henhold til din tro.
Se deg selv som du virkelig er Trinn 2
Se deg selv som du virkelig er Trinn 2

Trinn 2. Husk viktige øyeblikk i livet ditt

Reflekter over historiene fra fortiden som du ofte forteller. Spør deg selv hva denne historien sier om deg og hvorfor du føler deg beveget til å fortelle den til menneskene du møter.

Vær oppmerksom på hva denne historien har å si, spesielt om deg selv når det gjelder personlighet. Avslører denne historien din ærlighet eller mot? Har du virkelig lyst til å fortelle historien din til andre mennesker fordi det er egenskaper du har som kan være et eksempel på din daglige oppførsel, eller forteller du denne historien fordi det er andre egenskaper du ønsker å utvikle?

Se deg selv som du virkelig er Trinn 3
Se deg selv som du virkelig er Trinn 3

Trinn 3. Revurder barndommen din

Generelt uttrykker folk ærlighet og ønsker når de er barn. Tenk igjen over hva som gjorde deg glad som barn, og hva som gjorde at du ble skuffet. Prøv å identifisere hvilken tro du har trodd siden barndommen. Hvis det er oppfatninger som har endret seg, skriv dem ned. Legg også merke til hva som forårsaker denne endringen etter din mening.

  • For eksempel, da du var barn, var du et barn som fritt kunne utføre aktiviteter uavhengig som du ville. Hvis du fremdeles setter pris på personvernet ditt, er friheten du har bygget inn i deg et viktig aspekt av hvem du egentlig er.
  • Hvis du for tiden er lenket av en rekke forpliktelser, kan du spørre deg selv hvorfor ting er som det er. Kanskje du har lært en ny måte å hedre familie og venner på, og ønsket om å oppfylle disse forpliktelsene er en del av hvem du egentlig er. På den annen side kan du bli belastet av krav om at du oppfyller andres forventninger, og i denne tilstanden er du fortsatt like selvstendig som da du var barn.

Metode 2 av 3: Uttak

Se deg selv som du virkelig er Trinn 4
Se deg selv som du virkelig er Trinn 4

Trinn 1. Kom deg vekk fra speilet en stund

Hold deg unna speilet og ikke se deg i speilet på en uke. Denne metoden vil stoppe dine feilaktige syn på din fysiske tilstand som du hele tiden opprettholder når du tar hensyn til utseendet ditt.

Når du er ferdig med dagene uten å se deg i speilet, vil du sannsynligvis innse at den eneste personen som virkelig bryr seg og stadig kritiserer utseendet ditt, er deg selv. Når du kan tvinge deg selv til å slutte å dvele ved det du oppfatter som fysiske feil, vil du se at ingen andre tar plass for å legge merke til feilene dine. Etter hvert vil du innse at den negative troen du har hatt på utseendet ditt hele tiden er helt usann

Se deg selv som du virkelig er Trinn 5
Se deg selv som du virkelig er Trinn 5

Trinn 2. Fortell støyen i hodet ditt for å roe deg ned

Livet kan føles så krevende, og dine egne tanker kan trekke deg i hundrevis av forskjellige retninger samtidig. Planlegg aktivitetene dine i noen uker slik at du kan lette dine engstelige tanker og kvele de negative samtalene om deg selv som vanligvis bare gjør timeplanen mer overbelastet.

Hvis du har problemer med å roe ned støyen i hodet ditt med en gang, kan du planlegge en ferie, slik at du midlertidig kan slippe fri fra dine vanærende. Avklar oppgavene så mye som mulig, slik at du, hvis det er noen, ikke har mye annet å gjøre i løpet av uken eller i løpet av "ferien". Sett en tidsplan for fullføringen av dine forpliktelser, slik at det ikke er flere ting som får deg til å bekymre deg og forstyrre tankene dine under ferien

Se deg selv som du virkelig er Trinn 6
Se deg selv som du virkelig er Trinn 6

Trinn 3. Be andre mennesker om å være ærlige med deg

Du må se på deg selv fra et nytt perspektiv som er bra for deg. Noen som kjenner deg godt, kan vanligvis forstå deg veldig godt hvem du egentlig er, men dessverre er det også mennesker som er nær deg som foretrekker å fortelle sannheten om dine feil. Du må finne venner som vil være ærlige med deg og be dem om å fortelle sannheten uten frykt for en reaksjon.

  • Du kan få folk til å føle seg komfortable med å godta ideene dine om å kritisere deg ved å kritisere deg selv. Hvis du kan vise deg konstruktiv kritikk, vil menneskene rundt deg føle deg mer komfortabel med å fortelle deg sannheten i henhold til det de ser.
  • Det er mennesker som naturlig nok er mer komfortable med å være ærlige. Andre mennesker vil prøve å være ærlige når de føler seg komfortable med noen. Du bør finne en venn eller to som dette i livet ditt.
  • Hvis noen gir deg konstruktiv kritikk, lytt godt etter og godta det de har å si. Ikke svar med sinne og ikke tving den andre vennen til side med deg eller avvis det de har å si.
Se deg selv som du virkelig er Trinn 7
Se deg selv som du virkelig er Trinn 7

Trinn 4. Respekter andre

Hvert menneske liker ikke behandlingen av andre som får ham til å føle seg uviktig, og vanligvis vil folk som føler seg ukomfortable med seg selv prøve å finne andre mennesker de kan se ned på. Denne typen behandling kan forstyrre din oppfatning av deg selv. Gjør ditt beste for å finne mennesker som er verdig din respekt.

Å respektere andre gir deg også et mål å strebe etter. Ingen er perfekte, men mesteparten av tiden har du en tendens til å respektere mennesker som har positive egenskaper du ikke har. Å respektere mennesker som dette kan gjøre deg mer bevisst på egenskapene du ikke har, og når du har det, kan du bruke de samme egenskapene i livet ditt

Metode 3 av 3: Forstå deg selv med en ny utsikt

Se deg selv som du virkelig er Trinn 8
Se deg selv som du virkelig er Trinn 8

Trinn 1. Analyser hver oppfatning du noen gang har trodd

Etter at du har gitt deg tid til å bryte fri fra gamle oppfatninger, kan du ta tilbake listen du har laget og gå gjennom hver påstand du har skrevet en etter en. Still deg selv spørsmål om hver av disse påstandene er sanne, og diskuter dem deretter på alvor.

  • Spør deg selv om hver oppfatning eller uttalelse du kommer med:

    • "Er dette synet på meg sant?"
    • "Kan jeg bevise at dette synet er helt korrekt? Kan jeg bevise at dette synet er feil?"
    • "Hvordan reagerer jeg, fysisk og følelsesmessig, på denne tanken eller ideen?"
    • "Er det noen positive egenskaper knyttet til dette negative synet?" / "Er det noen negative kvaliteter knyttet til denne positive utsikten?"
Se deg selv som du virkelig er Trinn 9
Se deg selv som du virkelig er Trinn 9

Trinn 2. Forlat komfortsonen

Test hver av dine nye oppfatninger ved å tvinge deg selv til å være nybegynner igjen i en ny aktivitet. Under usikre omstendigheter vil ens styrker og svakheter vanligvis dukke opp. Vær nøye med hvordan du reagerer i denne situasjonen, slik at du bedre kan forstå hva de virkelige positive og negative egenskapene til deg er.

  • Et tips du kan bruke er å prøve å finne ut det du ikke forstår og så tvinge deg selv til å lære om det. For eksempel, hvis du ikke forstår matlaging i det hele tatt, lær å lage mat.
  • Du bør virkelig ta hensyn til svarene og reaksjonene dine mens du gjør dette arbeidet. Du må også gå gjennom denne prosessen selv. Ikke stol på andre mennesker for å få det gjort.
Se deg selv som du virkelig er Trinn 10
Se deg selv som du virkelig er Trinn 10

Trinn 3. Godta feilene dine

Folk vil ikke gjøre feil, men ingen er perfekte. I stedet for å nekte dine feil og feil, slutte å komme med unnskyldninger og innrøm feilene dine ærlig. Det samme gjelder tingene du anerkjenner som feil og alle de tingene du noen gang har nektet.

  • Vet at det å kunne godta fiasko er en viktig del av å forstå hvem du egentlig er. I tillegg kan du bare forbedre deg selv hvis du er villig til å innrømme og godta dine feil.
  • Du bør også bryte vanen med å komme med unnskyldninger. For eksempel, hvis du har for vane å utsette, ikke rettferdiggjør det med å si at det er viktig at du har gjort leksene dine, så det er greit å utsette. Du må heller innrømme for deg selv at du har utsatt det.
Se deg selv som du virkelig er Trinn 11
Se deg selv som du virkelig er Trinn 11

Trinn 4. Se i deg selv

Når du står overfor et problem, må du først finne årsaken til deg selv. Det er lett å klandre noen andre, men for å unngå å være unaturlig egoistisk bør du spørre deg selv om du også er skyldig i denne situasjonen.

På samme måte bør du se hva som er galt med deg selv når du føler deg fristet til å klage på andre mennesker. Hvis dette skjer, ikke la det skje, og spør deg selv om noen andre kan ha samme klage på deg

Se deg selv som du virkelig er Trinn 12
Se deg selv som du virkelig er Trinn 12

Trinn 5. Se inni deg selv utenfra

Tenk på dine mål, ideer og ønsker. Du kan tenke på måter å rettferdiggjøre og finne unnskyldninger, men spør deg selv, hva ville du tenkt hvis du dømte det fra andres synspunkt. Hvis det vises forskjellige svar, finn ut hva som forårsaket dem.

For eksempel, hvis du vil være i et forhold til noen og føler at dine ønsker er gode, tenk på hva andre mennesker som ikke er involvert i dette forholdet, tenker. Hvis noen objektivt gir deg synet på at du er naiv og hensynsløs, bør du prøve å godta disse egenskapene for det de er

Se deg selv som du virkelig er Trinn 13
Se deg selv som du virkelig er Trinn 13

Trinn 6. Lag en rapport

Skriv ned eventuelle nye erfaringer og tvil du har i løpet av din selvbildefornyelsesprosess. Du kan skrive ned hvordan du føler deg, skuffelse eller noe som har med dette å gjøre. Det viktige er å skrive konsekvent og ærlig.

  • Hver gang du setter deg ned for å skrive en rapport, må du fortsette å skrive til du får forståelse eller føler en høyere følelse.
  • Sørg for at du tar deg tid til å skrive en rapport på et tidspunkt hvor du kan fokusere på aktiviteten uten distraksjon.
Se deg selv som du virkelig er Trinn 14
Se deg selv som du virkelig er Trinn 14

Trinn 7. Tenk på deg selv på riktig måte

Selv om du må være ærlig om dine feil, må du også akseptere deg selv som du er og være ærlig om dine dyder. Å ha et selvbilde som er for lavt kan være svært skadelig, det samme kan konsekvensene av å ha et selvbilde som er for høyt.

  • Du må understreke for deg selv at du er verdig, selv om du har gjort feil og mislyktes.
  • Hvis du merker at du har oppfatninger som urimelig leder deg i en negativ retning, kan du utfordre denne uberettigede skyldfølelsen. Hvis noe er galt og du sier til deg selv: "Jeg kan ikke gjøre noe riktig", må du umiddelbart korrigere utsikten din ved å prøve å finne noen av tingene du gjorde riktig.
Se deg selv som du virkelig er Trinn 15
Se deg selv som du virkelig er Trinn 15

Trinn 8. Still deg selv spørsmålet, hva slags person vil du være

Revurder hvem du en gang anså som verdig til å være et forbilde for å få deg til å like dem. Kanskje denne personen viser seg å være akkurat det samme som du pleide å være. Prøv å finne ut hva du trenger å gjøre for å forandre deg selv og deretter få dette ønsket til å gå i oppfyllelse.

Anbefalt: