5 måter å bli skodesigner

Innholdsfortegnelse:

5 måter å bli skodesigner
5 måter å bli skodesigner

Video: 5 måter å bli skodesigner

Video: 5 måter å bli skodesigner
Video: Mattetriks! En ny måte å gange på 2024, Kan
Anonim

En skodesigner, også kjent som fottøydesigner, er en type motedesigner som spesialiserer seg på å lage sko og støvler. I tillegg til å være praktisk for fotfeste, kan skodesign være originale, innovative kunstverk. Å bli skodesigner krever talent og dyktighet, men det er noe som kan oppnås med engasjement.

Steg

Metode 1 av 5: Planlegg din vei

Bli skodesigner Trinn 1
Bli skodesigner Trinn 1

Trinn 1. Lag en 5 års plan

Lag en plan for deg selv, inkludert en rekke realistiske trinn for å oppnå. Angi tiden det tar å nå hvert trinn, slik at du kan holde fokus.

  • Vær fleksibel med planene dine. Det er ikke noe du ikke kan endre, så hvis en ny mulighet eller kontakt viser seg, vær fleksibel, slik at du kan innlemme en ny retning.
  • Revurder denne planen hvert år eller to. Bestem om du er på sporet eller om du trenger å gjøre justeringer.
Bli skodesigner Trinn 2
Bli skodesigner Trinn 2

Trinn 2. Bestem fokus

Det er mange veier du kan følge innen skodesign. For eksempel kan du designe sko for kvinner, menn, barn, idrettsutøvere og så videre. Hva er du mest interessert i?

Vurder hvilke aspekter av skodesignprosessen som interesserer deg mest. Liker du å designe sko, men du bryr deg egentlig ikke om å lage dem? Vil du faktisk lage dine egne sko? Vil du jobbe for et stort selskap som Adidas eller Nike, eller vil du ha din egen butikk?

Bli en skodesigner Trinn 3
Bli en skodesigner Trinn 3

Trinn 3. Få en grad i design

Selv om det ikke er nødvendig å tjene en grad, kan en grad hjelpe deg med å utvikle ferdigheter og kontakter som vil hjelpe deg med å lykkes i din bransje. Registrer deg på et 2 eller 4 års program ved en akkreditert institusjon.

Graden din trenger ikke nødvendigvis å være i skodesign. Enhver grad i kunst eller design relatert ville være relevant. Dette kan blant annet omfatte skodesign, industridesign, grafisk design, kunst, produktdesign, motedesign og tilbehør

Bli en skodesigner Trinn 4
Bli en skodesigner Trinn 4

Trinn 4. Begynn å utvikle stilen din

Gode skodesignere vil ha et attraktivt og originalt utseende på designene. Du kan begynne å utvikle din egen stil og merke med en gang.

  • Begrens elementene du kan bruke, for eksempel å begrense deg til tre farger, eller to typer stoffer eller materialer. Det vil tvinge deg til å være kreativ og nyskapende.
  • Gi deg selv en oppgave. Skodesign for forskjellige mennesker, for eksempel. Hva er noen likheter som resonerer gjennom hvert design?
  • Utfordre deg selv til å lage noe nytt hver dag. Nye skodesigner hver dag i en måned. Du kan begynne å se temaer i skodesignene dine.
Bli en skodesigner Trinn 5
Bli en skodesigner Trinn 5

Trinn 5. Finn inspirasjon i verden

Du kan ha en tendens til å se på skodesign og andre designere for inspirasjon, men dette risikerer å kopiere design. Finn inspirasjon i kunsten eller andre områder av verden. Christian Louboutin, for eksempel, har hentet fra arkeologi for å påvirke noen av designene hans.

Bli en skodesigner Trinn 6
Bli en skodesigner Trinn 6

Trinn 6. Lær om bransjen

Det er noe dypere i skodesign enn bare å tegne bilder. Industrien er grovt delt inn i tre deler: design eller kreativ, produksjon og detaljhandel.

  • Design/kreativ: Dette er divisjonen der du lager designene dine. Men dette innebærer mer enn bare å skisse en sko på papir; det innebærer også å lage mønstre, og for noen designere, bruke eller lage originale (siste) skoprint for å bestemme skostørrelser (varer er skoprint, vanligvis laget av høy kvalitet plast eller harpiks/harpiks).
  • Produksjon: Dette er divisjonen som gjør designet ditt til et ekte par sko. Lær om produksjonskjeden, fra materialvalg til produksjon.
  • Detaljhandel: Dette er divisjonen som selger skoene dine. Å forstå detaljhandelssiden inkluderer å forstå hva forbrukerne leter etter; dette er personen som vil ha skoene dine. Hvem er forbrukerne du forventer å være målet ditt? Vurder også hvilke butikker og hvilke kjøpere som leter etter og hvordan skoene dine kan passe deres behov.
Bli en skodesigner Trinn 7
Bli en skodesigner Trinn 7

Trinn 7. Spor den nåværende trenden

Å holde tritt med bransjen og trendene innen fottøy vil hjelpe deg å vite hvor du kan lede og skille deg ut. Det er en konkurransedyktig bransje, og å være på toppen av trendene er et must.

Les design- og motemagasiner for å holde tritt

Metode 2 av 5: Bygg dine relaterte evner

Bli skodesigner Trinn 8
Bli skodesigner Trinn 8

Trinn 1. Skiss mye

En av de viktigste evnene en skodesigner har, er evnen til å forestille seg noe og oversette det til papir. Målet her er ikke å kopiere det du har sett. I stedet må du forestille deg en sko og helle den inn i en skisse.

Skisser trenger ikke nødvendigvis å gjøres på fysisk papir. Du kan bruke programvaren til å lage skodesign

Bli skodesigner Trinn 9
Bli skodesigner Trinn 9

Trinn 2. Lær hvordan du bruker programvare for design

Sko design er ikke alt gjort med blyant og papir skisser. Du må kjenne programvare for design, for eksempel Adobe Creative Suite. Dette inkluderer PhotoShop, Illustrator, InDesign og andre programmer. Du kan gjenskape papirskissene dine på en datamaskin.

Lær også hvordan du bruker et computer-aided design (CAD) -program. Dette lar deg lage 3D digitale design

Bli en skodesigner Trinn 10
Bli en skodesigner Trinn 10

Trinn 3. Lær hvordan du designer skomønstre

Når du lærer de forskjellige delene som går til å lage sko fra designskisser, får du en bedre forståelse av hele skomakerprosessen. Lag mønstre for forskjellige typer sko.

Bli skodesigner Trinn 11
Bli skodesigner Trinn 11

Trinn 4. Bygg en portefølje

Saml dine beste skodesign som demonstrerer dine evner og fleksibilitet som designer. Sikt på 20 design for den fysiske porteføljen og 30 for den elektroniske porteføljen. Hold innholdet friskt ved å oppdatere porteføljen din en gang med nye kreasjoner.

Inkluder en designererklæring, der du snakker om din innflytelse og inspirasjon. Inkluder også en nylig curriculum vitae

Metode 3 av 5: Bygg opp Curriculum Vitae

Bli skodesigner Trinn 12
Bli skodesigner Trinn 12

Trinn 1. Få et internship -program

En praksisplass er en mulighet for deg til å jobbe med en designer og hjelpe dem i det daglige arbeidet med å lage sko. Det kan også åpne deg for andre roller i skofirmaet som du ikke tenkte på før

  • Sjekk favorittbedriftene dine for å se hva deres praksisplasser er.
  • Noen praksisplasser er ulønnet, men de kan tilby høyskolekreditt i bytte for arbeidet ditt. Bedre å få litt lønn for arbeidet ditt hvis det er mulig.
Bli skodesigner Trinn 13
Bli skodesigner Trinn 13

Trinn 2. Arbeid i detaljhandel

Å jobbe i en skobutikk eller skoavdelingen i et stort varehus vil åpne deg for et stort utvalg av kunder og selgere. Tross alt er dette kjernefolket skoene dine kommer til å komme i kontakt med hver dag når du selv er designer. Start virksomheten fra bunnen av ved å få litt erfaring på handelssiden.

Bli en skodesigner Trinn 14
Bli en skodesigner Trinn 14

Trinn 3. Arbeid i skoproduksjon

Akkurat som detaljhandel, vil arbeid i produksjon gi deg mye innsikt i hvordan sko produseres. Du får se hvordan beslutninger tas og hvordan skoene faktisk settes sammen.

Det kan også gi deg en god kontakt for produksjon av dine egne skodesign, når du kommer til det stadiet

Bli en skodesigner Trinn 15
Bli en skodesigner Trinn 15

Trinn 4. Start på nytt som assistent

Designassistent, mønstermaker, skisseassistent og produksjonsassistent er forskjellige typer nybegynnerjobber som lar enkeltpersoner jobbe direkte med skodesignere. Gjennom disse stillingene kan du hjelpe til med å gjøre skodesignerideer til faktiske bilder og mønstre.

Metode 4 av 5: Nettverk i ditt felt

Bli en skodesigner Trinn 16
Bli en skodesigner Trinn 16

Trinn 1. Utvikle ditt profesjonelle nettverk

Begynn å delta på åpninger, utveksle arrangementer, utstillingsarrangementer, profesjonelle foreninger og så videre. Kle deg smart og presenter deg for andre. Ikke vær påtrengende, men fokuser på å chatte med folk på en vennlig måte.

  • Ta med et visittkort med kontaktinformasjonen din trykt på kortet. Dette vil hjelpe folk med å huske navnet ditt og gjøre det lettere å kontakte deg hvis det oppstår en mulighet.
  • Det er ikke sikkert du vil begrense deg helt til sko-relaterte arrangementer. Flere vanlige kunstarrangementer, for eksempel, ville være et samlingssted for kunstnerisk tenkende mennesker som kan være i en god posisjon for å hjelpe deg med å gå opp i rekkene i bransjen.
Bli skodesigner Trinn 17
Bli skodesigner Trinn 17

Trinn 2. Gå til et informasjonsintervju

Et informasjonsintervju er en mulighet til å snakke med noen som gjør den typen jobb du vil gjøre. Ta kontakt med en skodesigner og avtal en tid til å snakke om bransjen og deres arbeid.

  • Sørg for å planlegge et tidspunkt og sted som fungerer for designeren.
  • Dette er ikke et intervju for en jobb. Du representerer deg selv som noen som er interessert i å lære mer om bransjen, snarere enn noen som ønsker å bli ansatt på stedet.
Bli skodesigner Trinn 18
Bli skodesigner Trinn 18

Trinn 3. Bli med i en profesjonell organisasjon

En profesjonell organisasjon er et nettverk av mennesker som deltar i det samme yrket. Disse organisasjonene er ofte vertskap for konferanser, tar til orde for politikk, forskuddsutdanning og faglig utvikling, og gir priser. De fleste er medlemsbaserte, og du må betale en årlig avgift for å bli med.

  • Noen eksempler knyttet til skodesign inkluderer: Industrial Designers Society of America, American Institute of Graphic Arts, American Apparel and Footwear Association og Association of Sewing and Design Professionals.
  • Mange faglige organisasjoner har regionale eller lokale kapitler og studentkapitler.
Bli skodesigner Trinn 19
Bli skodesigner Trinn 19

Trinn 4. Finn en mentor

Regelmessig å snakke med noen som har hatt en solid karriere innen skodesign, kan gi deg god innsikt og råd når du går videre på banen. Du kan finne mentorer gjennom profesjonelle organisasjoner, praksisplasser eller gjennom universitetsdesignprogrammer.

Metode 5 av 5: Design deg selv

Bli skodesigner Trinn 20
Bli skodesigner Trinn 20

Trinn 1. Ta kontakt med bransjen

Gjør din forskning for å finne en god, pålitelig industri som kan produsere kvalitetsskoene du leter etter. I tillegg må produksjonen produsere sko som representerer det du har designet. Industrier kan variere mye, selv innenfor grensene for typer sko de vanligvis designer.

  • For eksempel lages tynnsåler med tynt skinn oftere i Portugal, mens tyngre såler, avrundede sko blir oftere laget i England eller Ungarn.
  • Kjør rundt og let etter industri. Ta designene dine til flere forskjellige bransjer og be dem lage skoprøver. Sammenlign disse for å finne det beste alternativet for deg.
Bli skodesigner Trinn 21
Bli skodesigner Trinn 21

Trinn 2. Gjør et utstillingsarrangement

Utstillingsarrangementer er hendelser der du selger arbeidet ditt (sko, tilbehør og kjoler selges på de fleste messer) i en butikk eller butikk. Du deltar på messer og snakker og selger til kunder. Disse varer vanligvis fra noen få timer til noen få dager, og tilbyr spesialtilbud på varene dine som vanligvis ikke er tilgjengelige i butikkene. De er gode salgsfremmende arrangementer som hjelper til med å spre navnet ditt.

Bli skodesigner Trinn 22
Bli skodesigner Trinn 22

Trinn 3. Kombiner med en butikk eller butikk

Finn en lokal butikk som har en estetikk som utfyller skodesignstilen din. Spør om de vil selge skoene dine i butikken deres. Normalt vil butikken be om en prosentandel av salget i bytte for å selge skoene dine.

Bli skodesigner Trinn 23
Bli skodesigner Trinn 23

Trinn 4. Selg skoene dine online

Sett opp en nettbutikk, enten via ditt eget nettsted eller gjennom et nettbutikk, for eksempel Etsy. Dette er vanligvis det enkleste første trinnet for å selge dine egne sko, enn å åpne din egen butikk.

Tips

Konkurranser for amatører og skodesign for studenter er en måte å få oppmerksomhet fra potensielle arbeidsgivere

Anbefalt: