3 måter å takle pinlig hendelse

Innholdsfortegnelse:

3 måter å takle pinlig hendelse
3 måter å takle pinlig hendelse

Video: 3 måter å takle pinlig hendelse

Video: 3 måter å takle pinlig hendelse
Video: Verdens tyngste kvinne har funnet kjærligheten 2024, Kan
Anonim

Når du opplever et pinlig øyeblikk, kan du føle at alles øyne er på deg. Og faktisk er skam en av de vanligste følelsene vi opplever. Skam deles av alle mennesker i verden, og til og med av andre arter. Selv om vi tenker på skam som en helt negativ følelse på grunn av virkningene vi føler, har skam faktisk en viktig sosial funksjon. Med skam kan vi bestemme hvem vi kan stole på og hvem vi vil bygge ytterligere relasjoner med. Prøv å huske eksempler på pinlige hendelser du har opplevd. Denne pinlige opplevelsen er faktisk et aspekt av deg selv som kan koble deg til andre mennesker, i stedet for å isolere deg fra menneskene rundt deg.

Steg

Metode 1 av 3: Håndtering av pinlig hendelse

Kom deg over et pinlig øyeblikk Trinn 1
Kom deg over et pinlig øyeblikk Trinn 1

Trinn 1. Ler av deg selv

Nyere forskning har vist at latter og humor er viktige komponenter i generell helse. Den enkleste måten å håndtere angst for pinlige hendelser er å le av deg selv og det som nettopp skjedde. Dette vil gjøre det lettere for andre mennesker å le med deg i stedet for å le av deg.

  • Faktisk er forlegenhet en fin måte å koble deg til andre mennesker, fordi forlegenhet er noe som nesten alle opplever på et tidspunkt i livet. Hvis du kan le av deg selv, kan en pinlig hendelse være et godt utgangspunkt for å skape en interessant samtale eller få nye venner.
  • Du kan også prøve å gjøre arrangementet morsomt. Hvis du håndterer situasjonen med godt humør, vil det være mindre flaut og føles mer som en spøk. For eksempel, hvis du faller ut av en stol, si noe sånt som "Wow, falt alene uten en stuntdobbel!"
Kom deg over et pinlig øyeblikk Trinn 2
Kom deg over et pinlig øyeblikk Trinn 2

Trinn 2. Innrøm at du er sjenert

Når noe pinlig skjer, er det bedre å godta det. Du kan ikke skru tiden tilbake, så hva er poenget med å nekte det? Bare innrømm for deg selv - og for andre hvis det er hensiktsmessig - at du har opplevd en pinlig opplevelse. Dette kan være en fin måte å starte en samtale med andre mennesker, da de kan ha opplevd pinlige øyeblikk å dele med deg.

Kom deg over et pinlig øyeblikk Trinn 3
Kom deg over et pinlig øyeblikk Trinn 3

Trinn 3. Forklar hvorfor hendelsen skjedde

Det kan være omstendigheter der det pinlige øyeblikket kan forstås og forklares. For eksempel fortsetter du å ringe noens navn feil hele dagen. Når du tenker på det, innser du at du tenker på noen andre.

For eksempel, "Beklager, jeg fortsatte å kalle navnet ditt feil. Kanskje det var fordi jeg tenkte på noen som gikk gjennom en prøvelse, så oppmerksomheten min ble distrahert.”

Kom deg over et pinlig øyeblikk Trinn 4
Kom deg over et pinlig øyeblikk Trinn 4

Trinn 4. Be andre om hjelp

Kanskje du sølte kaffe på viktige papirer på et møte, eller du skled og droppet en haug med bøker for rektorens føtter. Be noen andre om å hjelpe deg med å løfte gjenstandene. Dette vil gjøre situasjonen fra pinlig til en oppgave å gjøre.

Metode 2 av 3: Minimere hendelser

Kom deg over et pinlig øyeblikk Trinn 5
Kom deg over et pinlig øyeblikk Trinn 5

Trinn 1. Pust dypt

Etter at et pinlig øyeblikk inntreffer, vil angst øke hos noen mennesker. Ansiktet blir rødmet, pulsen og blodtrykket øker, pusten er grunne og svetten begynner å samle seg i større mengder på det meste av hudoverflaten. For å roe deg, ta et dypt pust og vurder situasjonen på nytt. Dette vil hjelpe med den psykologiske responsen du opplever (for eksempel rødme), og vil forhindre deg i å si eller gjøre noe mer flaut. Ta deg et minutt til å roe deg ned, og fortsett deretter.

Kom deg over et pinlig øyeblikk Trinn 6
Kom deg over et pinlig øyeblikk Trinn 6

Trinn 2. Ikke gjør deg til et skuespill

Det verste du kan gjøre når en pinlig hendelse oppstår er å overdrive den. Når et pinlig øyeblikk oppstår, er det best å ikke skrike, skrike, stikke av i tårer eller gråte høyt offentlig. Jo mer overdrevne, jo mer pinlige hendelser vil være innebygd i folks minner. Husk at dette bare er en hendelse som raskt vil bli glemt. Hvis reaksjonen din er mild, er det mer sannsynlig at folk også glemmer hendelsen.

Kom deg over et pinlig øyeblikk Steg 7
Kom deg over et pinlig øyeblikk Steg 7

Trinn 3. Sørg for at hendelsen ikke er for pinlig

Du må innse at noe ille har skjedd. Men husk, hendelsen vil bare føles pinlig hvis du overbeviser deg selv om at den var det. Hvis du glemmer det og overbeviser deg selv om at det ikke er flaut, vil du ikke skamme deg.

  • Sjansen er stor for at du er mer kritisk til deg selv enn noen andre. Psykologer har funnet ut at i tilfeller av angst eller pinlige hendelser, har en person en tendens til å bli veldig selvbevisst og overvurderer hvor mye oppmerksomhet folk faktisk bryr seg om ham eller henne.
  • Dyrk denne tankegangen: hvis det skjer noe pinlig med deg, er sjansen stor for at menneskene rundt deg bryr seg mer om seg selv enn du gjør.
Kom deg over et pinlig øyeblikk Trinn 8
Kom deg over et pinlig øyeblikk Trinn 8

Trinn 4. Gjør noe for å distrahere deg selv

Etter at en pinlig hendelse oppstår, gjør noe for å glemme det. Prøv å lese, spille favorittsporten din, se på TV, lytte til musikk, etc. Vend oppmerksomheten mot aktiviteter som forhindrer deg i å fokusere på den pinlige hendelsen.

Kom deg over et pinlig øyeblikk Trinn 9
Kom deg over et pinlig øyeblikk Trinn 9

Trinn 5. Lær av pinlige hendelser

Ok, du har hatt en pinlig opplevelse, men ta det som en leksjon og lær av det. Skled du og falt foran forelskelsen din? Ikke bruk høye hæler. Besvimer du mens du holder en tale? Undersøk hvordan du kan roe deg ned før presentasjonen.

Metode 3 av 3: Finne årsaken til problemet

Kom deg over et pinlig øyeblikk Trinn 10
Kom deg over et pinlig øyeblikk Trinn 10

Trinn 1. Tenk på følelsene som kom fra denne hendelsen

Husk alltid at du kan lære om deg selv av ting du skammer deg over. Tenk på hva som skjedde. Spør deg selv: "Hva gjorde meg skamfull fra denne hendelsen?" Det kan være at problemet ikke bare handler om menneskene rundt deg den gangen.

For eksempel, hvis du føler deg veldig flau etter å ha unnlatt å gjøre noe du vanligvis er veldig god til, kan det være fordi du setter dine egne mål for høyt. Ved hver pinlig hendelse, tenk på hva følelsene dine viser om forventningene til deg selv og andre generelt

Kom deg over et pinlig øyeblikk Trinn 11
Kom deg over et pinlig øyeblikk Trinn 11

Trinn 2. Finn ut om du har en angstlidelse

Selv om tittelen på denne artikkelen er "Hvordan håndtere pinlige hendelser", har noen en tendens til å oppleve pinlige hendelser veldig ofte. Det kan skje nesten hver dag. Hvis du stadig opplever pinlige hendelser uten å kunne kontrollere dem, kan du ha sosial fobi. Det er faktisk en type angstlidelse som er nært knyttet til vedvarende sjenanse. Denne distraksjonen gjør det vanskelig for deg å glemme den pinlige hendelsen.

Hvis du ikke lett kommer over blygheten din, og du opplever det veldig ofte, må du ta oppfølgingstiltak for å behandle angst

Kom deg over et pinlig øyeblikk Trinn 12
Kom deg over et pinlig øyeblikk Trinn 12

Trinn 3. Se en rådgiver for psykisk helse

Hvis du føler at det er en grunnårsak som gjør din sjenanse mer enn normalt, snakk med en rådgiver for å få hjelp. De kan hjelpe deg med å identifisere følelsene dine og gi en forståelse av hvorfor du føler slik du gjør. De kan også gi måter å redusere skamnivået du føler.

Kom deg over et pinlig øyeblikk Trinn 13
Kom deg over et pinlig øyeblikk Trinn 13

Trinn 4. Øv mindfulness -meditasjon

Hvis du ikke kan slutte å tenke på en pinlig hendelse, kan du prøve å meditere. Husk at den pinlige hendelsen hører fortiden til. Prøv å leve i nåtiden. Mindfulness -meditasjon er en teknikk som hjelper deg å være bevisst og dømmende over dine tanker og følelser. Denne meditasjonen kan hjelpe til med å overvinne minner fra pinlige hendelser.,

  • Sitt stille i 10-15 minutter, pust dypt. Fokuser på pusten din.
  • Gjenkjenn hver tanke som går gjennom hodet ditt. Identifiser følelsene du føler. Si til deg selv: "Jeg skammer meg."
  • Godta følelsene du føler, si til deg selv: "Jeg kan godta denne skammen."
  • Innse at dette bare er en midlertidig følelse. Si til deg selv: “Jeg vet at denne følelsen er midlertidig og vil forsvinne. Hva skal jeg gjøre nå?" Gi deg selv plass og begrunnelse for dine følelser, men vær oppmerksom på at tankene og svarene dine kan endre virkeligheten av det som skjedde.
  • Ta tilbake oppmerksomheten og bevisstheten din. Når du tenker på en annen tanke, gjentar du prosessen med å gjenkjenne den og la den gå.
  • Du kan også søke på internett etter meditasjonsøvelsesguider for mindfulness.

Anbefalt: