Hvordan finne den riktige grunnfargen for deg: 10 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan finne den riktige grunnfargen for deg: 10 trinn
Hvordan finne den riktige grunnfargen for deg: 10 trinn

Video: Hvordan finne den riktige grunnfargen for deg: 10 trinn

Video: Hvordan finne den riktige grunnfargen for deg: 10 trinn
Video: HOW TO GROW YOUR HAIR FASTER | Hair Growth Tips For Long And Healthy Hair 2024, Kan
Anonim

Foundation er en kosmetisk base som du bruker til å dekke over feil i huden din og jevne ut huden din slik at ansiktet ditt ser likt ut og du kan bruke annen sminke godt. Det er viktig å sørge for at du bruker riktig foundation, fordi feil farge kan se ekte og unaturlig ut og ikke gir et godt lerret for andre sminkeprodukter. Det er flere faktorer å vurdere når du velger en grunnfarge, inkludert hudtype, hudtone og hudfarge.

Steg

Del 1 av 3: Studerer huden din

Finn den beste foundationfargen for deg Trinn 1
Finn den beste foundationfargen for deg Trinn 1

Trinn 1. Forstå undertonen din

Før du velger en foundation, bør du vite noen ting om huden, for eksempel undertoner. Overflaten på huden din kan endre farge på grunn av mange ting som eksponering for forskjellige elementer eller akne, huden din undertone vil forbli den samme. Derfor vil det å kjenne til undertonen din hjelpe deg med å velge riktig grunnfarge. Generelt er det tre kategorier av undertoner.

  • Kald, noe som betyr at huden din har en tendens til å være blå, rød eller rosa.
  • Varm, noe som betyr at huden din har en tendens til å få gyldne, gule eller ferskenfarger.
  • Nøytral, noe som betyr at huden din har en kombinasjon av kjølige og varme toner.
Finn den beste foundationfargen for deg Trinn 2
Finn den beste foundationfargen for deg Trinn 2

Trinn 2. Kjenn undertonen din

Det er flere tester du kan bruke for å finne ut om undertonene dine er varme, svale eller nøytrale. I denne testen observerer du fargen på håret og øynene, hvilken farge som passer deg best, hvordan huden din reagerer på solen og fargen på blodårene.

  • Vanligvis er svart, brun eller blond hårfarge kombinert med grønne, grå eller blå øyne en indikasjon på kule undertoner. En blanding av grå, brune eller gule grønne øyne med svart, rødbrun eller jordbærblondt hår indikerer varme undertoner.
  • Sølvsmykker ser flotte ut hvis undertonene er kule; gullsmykker ser bra ut hvis undertonene er varme; noen med nøytrale undertoner vil se bra ut i sølv- eller gullsmykker.
  • Personer med kule undertoner har en tendens til å bli rosa eller brenne lett i solen, mens mennesker med varme undertoner blir mørkere når de utsettes for solen.
  • De blå venene på innsiden av håndleddet indikerer kalde undertoner; grønne årer indikerer varme undertoner; Blågrønne årer indikerer en nøytral undertone.
Finn den beste foundationfargen for deg Trinn 3
Finn den beste foundationfargen for deg Trinn 3

Trinn 3. Kjenn det mest passende grunnlaget for din hudtype

Å vite om hudtypen din er tørr eller fet, vil ikke hjelpe deg med å velge en grunnfarge, men det kan hjelpe deg med å velge riktig type foundation. Huden din kan være fet, tørr eller kombinert, og du kan ha normal eller sensitiv hud.

  • Velg en matt finish eller en oljefri væske eller pulvertype hvis du har fet hud.
  • Velg en pinne eller kremfundament som fukter eller hydrerer huden din hvis du har tørr hud.
  • Velg en foundation som er allergivennlig og uten dufter hvis du har sensitiv hud.
  • Velg et pulverfundament hvis du har kombinert hud.
  • Velg en foundation som dekker full eller middels hud hvis du har en ujevn hudfarge og vil dekke det meste av huden din. Ellers kan du se etter en foundation som gir delvis eller ren dekning hvis din hudfarge er ganske jevn og du vil ha et naturlig utseende.
  • Det er en god idé å kjøpe en foundation som inneholder SPF, da den kan gi en viss beskyttelse mot skadelige UVA- og UVB -stråler.

Del 2 av 3: Finne riktig grunnfarge

Finn den beste foundationfargen for deg Trinn 4
Finn den beste foundationfargen for deg Trinn 4

Trinn 1. Bruk en skinnmal for å begrense utvalget

Du vet allerede hvilken type foundation du skal bruke for din hudtype, og nå er det på tide å bruke din kunnskap om hudtoner for å velge blant noen av de tilgjengelige fargevalgene. Før du går til apoteket eller sminkebutikken, må du tenke på hvilken base og nyanse av foundation som passer best til hudtonen din.

  • For kule undertoner: velg et fundament med en rose, rød eller blå base og velg farger som kakao, rose, sabel og porselen.
  • For varme undertoner: velg et fundament med en gull eller gul base og velg farger som karamell, gull, solbrun, kastanje og beige.
  • For nøytrale undertoner: velg en farge som buff, naken, elfenben eller pralin.
Finn den beste foundationfargen for deg Trinn 5
Finn den beste foundationfargen for deg Trinn 5

Trinn 2. Velg riktig sminkebutikk, apotek eller varehus

Når du kjøper foundation, se etter en butikk med en ekspert servitør som kan hjelpe deg med å velge riktig nyanse og type foundation. Hvis du ikke har en, kan du se etter butikker med prøve-produkter, slik at du kan finne ut hvilken farge som er riktig for deg før du kjøper. Det siste alternativet, se etter butikker som lar forbrukere returnere eller bytte ut produktene de kjøpte hvis du kjøper feil produkt.

Finn den beste foundationfargen for deg Trinn 6
Finn den beste foundationfargen for deg Trinn 6

Trinn 3. Test noen farger

Bruk informasjonen du har om de beste fargene for undertoner, og velg noen grunnlag for å prøve. Velg noen farger med øynene dine som ser nærmest hudtonen din. Test deretter dette produktet ved å bruke det på kjeven. Hudtonen i kjeven er veldig representativ for hudtonen din, og i tillegg til denne testen, vil denne testen vise hvordan foundation ser ut nær nakken din.

  • Hvis du ikke har et produkt å prøve i butikken, løfter du flasken med foundation nær nakken og kjeven.
  • Hvis du bruker et produkt, kan du prøve det i en butikk eller løfte en flaske med produktet til huden din. Søk i døren eller vinduet i butikken for å se hvordan denne fargen ser ut på huden din når den utsettes for naturlig lys. Det gir også grunnlaget tid til å tørke, slik at du vet hvilken farge produktet vil se ut når det tørker på huden din.
Finn den beste foundationfargen for deg Trinn 7
Finn den beste foundationfargen for deg Trinn 7

Trinn 4. Velg ditt fundament

Det beste grunnlaget er produkter som forsvinner når de påføres huden. Grunnlaget skal ikke være synlig fordi det gjør ansiktet til et flatt lerret. Bruk en grunnmal som er påført kjeven for å finne ut hvilken foundation som passer best med huden din. Denne grunnfargen vil dekke ufullkommenheter og rødhet i ansiktet godt mens den fortsatt ser naturlig ut.

Prøv å kjøpe flere nyanser av foundation i ett kjøp, så du kan prøve dem hjemme og sammenligne dem, spesielt hvis butikken du går til ikke tilbyr et produkt å prøve

Del 3 av 3: Modifying Foundation

Finn den beste foundationfargen for deg Trinn 8
Finn den beste foundationfargen for deg Trinn 8

Trinn 1. Lys grunnfargen som er for mørk

Kanskje du har kjøpt feil produkt og ikke kan returnere det, eller du har fullført en flaske du har kjøpt, du kan endre fargen på foundation for å passe bedre til hudtonen din. En måte å gjøre grunnfargen lysere på er å påføre den med en fuktig svamp i stedet for fingrene. Du kan også gjøre fundamentet lettere ved å blande det med:

  • Ansiktskrem
  • Hoved
  • Et lettere fundament
  • Concealer eller pulver
Finn den beste foundationfargen for deg Trinn 9
Finn den beste foundationfargen for deg Trinn 9

Trinn 2. Mørk grunnfargen som er for lys

Akkurat som å forklare en grunnfarge som er for mørk, kan du også gjøre grunnfargen mørkere når produktet er for lyst. Prøv å gjøre mørkere grunnfarge:

  • Legger til rødme eller concealer
  • Bland det med bronzer
  • Kombiner det med et mørkere fundament eller en fuktighetskrem for farget hud
Finn den beste foundationfargen for deg Trinn 10
Finn den beste foundationfargen for deg Trinn 10

Trinn 3. Endre fargen på foundation

Grunnfarger som ikke passer for hudtoner kan også endres. For at grunnlaget kan være i harmoni med den gule undertonen, legg til gurkemeie. Tilsett brun rødme med rosa brun for å gjøre grunnlaget akkurat for undertoner som pleier å være rosa eller blå. Tilsett kakaopulver for å gjøre fundamentet mer brunt.

Tips

  • Bytt sminkesvamp regelmessig hvis du bruker den til å påføre foundation fordi den kan bli grobunn for bakterier og bakterier.
  • Fjern alltid sminke og påfør fuktighetskrem før du legger deg.
  • Du kan kanskje kjøpe en lysere nyanse av grunnlaget for regntiden og mørkere for den tørre sesongen hvis du tilbringer mye tid ute i tørketiden og huden din har en tendens til å bli mørkere.
  • Hvis huden din er ren med en jevn hudfarge, kan du prøve å bruke en lys fuktighetskrem i stedet for foundation.

Anbefalt: