Slik lærer du piano: 10 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik lærer du piano: 10 trinn (med bilder)
Slik lærer du piano: 10 trinn (med bilder)

Video: Slik lærer du piano: 10 trinn (med bilder)

Video: Slik lærer du piano: 10 trinn (med bilder)
Video: HVORDAN bruke mal for medarbeidersamtaler | Grønn Jobb 2024, Kan
Anonim

Hvis du liker musikk og ønsker å spre kunnskapen din, kan du vurdere å bli pianolærer. Her er en trinnvis veiledning for hvordan du tar deg som pianolærer.

Steg

Lær piano trinn 1
Lær piano trinn 1

Trinn 1. Forstå og ha evnen til å spille piano

Du må ha erfaring med å spille piano før du blir lærer. De fleste pianolærere lærer ferdigheten til fulle og nyter den.

Lær piano trinn 2
Lær piano trinn 2

Trinn 2. Bestem hvor mange leksjoner du vil lære hver uke, hvor mye de tar betalt og hvor lenge hver leksjon varer

De fleste pianotimene varer i 30 minutter, spesielt for nybegynnere. Finn ut hvor mye andre pianolærere belaster i ditt område. Som ny lærer bør prisene dine være lavere enn deres. Mange nybegynnerlærere tar en lav rate på rundt Rp. 250 000,00 per leksjon og øker prisen med noen få rupiah hvert annet til tredje år. Når du bestemmer deg for antall leksjoner og undervisningstid hver uke, må du huske dine tidsforpliktelser med elevene. Går de fortsatt på skolen? Er de studenter? Jobber de fra 9 til 17? Du må jobbe med disse timeplanene. Ikke glem å sette av tid til lunsj eller middag.

Lær piano trinn 3
Lær piano trinn 3

Trinn 3. Bestem deg for hvor du vil undervise

Du kan undervise hjemme, hjemme hos studenten din eller på et annet sted, for eksempel en musikkbutikk eller et musikkmiljø. Sørg for at det er et piano og stoler for deg og elevene dine. Utstyret skal være rent, enkelt å bruke og lett å få tak i for deg og dine studenter.

Lær piano trinn 4
Lær piano trinn 4

Trinn 4. Finn studenter

Annonser i avisene, del ut flygeblad i nabolaget ditt, og fortell alle du kjenner. Hvis byen din har et samfunnshus, finn ut om det er et musikkprogram du kan bli med på. Dette vil gi deg mer troverdighet. Musikkutstyrsbutikker er et bra sted å finne lidenskapelige studenter. Spør om det er mulige steder som en oppslagstavle, et vindu eller et skrivebord hvor du kan legge ut flygeblad.

Lær piano trinn 5
Lær piano trinn 5

Trinn 5. Planlegg en pianotime

Hvis du allerede har studenter og den første timen er planlagt, planlegg hva du vil lære elevene dine i løpet av den første timen. Introduser deg selv og still eleven noen grunnleggende spørsmål om ham eller henne. Finn ut om han har studert piano før og hvor mye han vet. Du kan også be dem om å spille en enkel sang. Har de mål eller sanger som studeres? Hvorfor vil de lære å spille piano? Hva slags musikk liker de? Du vil vite når leksjonene er planlagt hvis studenten din er ny på piano, så du kan anbefale bøker å kjøpe før du starter leksjonen. Alfred Piano Course -bøkene er en utmerket grunnleggende piano -serie, men det er mange andre bokserier å velge mellom. Som lærer må du være kjent med disse bøkene. Noen lærere kjøper disse bøkene til elevene sine (elevene betaler for bøkene i den første timen) slik at de kan spille sangene selv og kan gi nyttige tips, hoppe over sangene som ikke passer dine undervisningsprinsipper eller andre ting.

Lær piano trinn 6
Lær piano trinn 6

Trinn 6. Gjør den første leksjonen

Lær av elevene dine og endre måten du underviser på for hver enkelt. Undervisning i henhold til evnenivået til elevene. Start leksjoner fra elevene dine. De betaler for timen. Du vil at de skal forstå årsakene til forskjellige musikkteknikker. Start med det de vet og bygg videre på.

Lær piano trinn 7
Lær piano trinn 7

Trinn 7. Oppmuntre elevene dine ofte

Gi dem beskjed når de går videre og hva de har lykkes med å gjøre. Gi bare konstruktiv kritikk.

Lær piano trinn 8
Lær piano trinn 8

Trinn 8. Bli med i en lokal, statlig eller nasjonal sammenslutning av musikklærere

Du vil få kontakt med andre lærere og bli informert om nye undervisningsmetoder og publikasjoner.

Lær piano trinn 9
Lær piano trinn 9

Trinn 9. Invester i profesjonell kompetanseutvikling

Dette inkluderer private leksjoner fra lærere som er mer avanserte enn deg, lesing av musikk, undervisning i litteratur, deltakelse i konserter, øving og studier av nye spillelister, eller surfing på internett eller YouTube for ideer og inspirasjon. Husk at en god lærer også er en god elev.

Lær piano trinn 10
Lær piano trinn 10

Trinn 10. Implementering av et belønningssystem mens du øver er fordelaktig for yngre studenter

Du kan gi dem små gaver (godteri, penner, leker, etc.) når de oppnår målene du satte for dem.

Tips

  • Se etter sanger som appellerer til elevene dine. Det er et stort utvalg av pianobøker av forskjellige sjangere for alle nivåer. Hvis de liker sangene, vil de øve hardere.
  • Prøv å ikke kjede elevene dine med å bare snakke, men prøv å bli kjent med dem. Start leksjonen med “Hvordan har du det denne uken? Var øvelsen lett? " De vil finne det lett å fortelle hvilke deler som er frustrerende for dem, og du vil vite hvorfor de øver så mye som de gjør. Hvis bestemoren deres døde og de måtte delta i en begravelse, hadde de kanskje ikke så stor mulighet til å øve. Hvis dette er tilfellet, kan du endre temaet til "Hvordan trene effektivt." Fortell dem hvordan du kan lære sanger raskt, og be dem vise deg hvordan de øver.
  • Vær tålmodig med elevene dine. Noen mennesker trenger flere instruksjoner, mens andre er enkle å forstå i enkle setninger.
  • Hvis du ikke kjøper pianobøker til studentene dine, må du anbefale titler de kan kjøpe. For nybegynnere ser alle bøkene like ut, bare forskjellige farger.
  • Lær elevene dine triksene og tipsene som vil hjelpe deg med å bli en god pianist.

Advarsel

  • Noen ganger vil elevene kanskje ikke trene. Hvis de underviser ukentlig med liten eller ingen øvelse siden forrige leksjon, bør du minne dem på at de ikke kommer til å gjøre fremskritt med mindre de øver mellom timene. Prøv å spørre foreldrene om hjelp med yngre elever. Lag en øvelseskalender for dem å fylle ut og øve på forhånd foran foreldrene hver uke. Vær oppmerksom på at ikke alle studenter er ærlige.
  • Ikke tving elevene til å øve kjedelige sanger lenger enn nødvendig. Mange nybegynnere slutter å lære fordi de blir tvunget til å spille enkle sanger 50 ganger i mer enn 30 minutter hver dag.
  • Hvis en elev har lært alt du kan lære, ikke bind ham. Slipp elevene dine og be dem finne en annen lærer som er mer dyktig. Du vil kunne finne andre studenter for å fylle ut feltene.
  • Ikke late som om du er noen andre. Profesjonelle pianolærere har minst en bachelorgrad med pianolærerkurs. En profesjonell lærer må vite hvordan de skal sekvensere og lære musikalske konsepter og hvordan de kan utvikle tekniske ferdigheter og håndstruktur når de vokser.
  • Selv om det er ulovlig for noen å annonsere som pianolærer, er det viktig å innse at undervisning i piano er en dyktig jobb og vanligvis tar flere år å øve. Bare fordi noen har mestret noen grunnleggende teknikker og har en grunnleggende ide om hvordan man spiller piano, betyr ikke det at personen er i stand til å undervise. Sørg for at du er forberedt på å gjøre dette arbeidet før du hopper inn i det.

Anbefalt: