Slik vasker du en ryggsekk: 15 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik vasker du en ryggsekk: 15 trinn (med bilder)
Slik vasker du en ryggsekk: 15 trinn (med bilder)

Video: Slik vasker du en ryggsekk: 15 trinn (med bilder)

Video: Slik vasker du en ryggsekk: 15 trinn (med bilder)
Video: How To Hand Wash Silk 2024, April
Anonim

Ryggsekker brukes av forskjellige grupper: barn, studenter og reisende til å bære eiendelene sine. Etter bruk kan matmerker, fuktighet og mindre skader fra daglig bruk gjøre sekken skitten og stinkende. Heldigvis er de fleste ryggsekker designet for å tåle daglig bruk. Ryggsekker er heller ikke vanskelige å vaske. De fleste ryggsekker kan vaskes i vaskemaskin og vaskemiddel, men det er også ryggsekker som må vaskes for hånd, avhengig av materialet. Med intensjon og litt rensevæske kan du få ryggsekken ren igjen og forlenge levetiden.

Steg

Metode 1 av 2: Håndvask av ryggsekken

Vask en ryggsekk Trinn 1
Vask en ryggsekk Trinn 1

Trinn 1. Tøm sekken

Ikke la ting som ikke burde være i vannet i sekken vaskes. Snu sekken inn og ut og bruk en liten støvsuger til å rengjøre vanskelig tilgjengelige hjørner. Etter å ha tømt sekken, la lommene stå åpne.

  • Oppbevar ting i sekken i en plastpose, så du kan legge dem tilbake i sekken så snart du vasker dem. På denne måten blir ikke de viktige tingene dine spredt.
  • Hvis tingene dine blir skitne, rengjør dem nå. Ikke legg skitne ting i en ren ryggsekk.
Vask en ryggsekk Trinn 2
Vask en ryggsekk Trinn 2

Trinn 2. Gjør sekken klar

Fjern synlig smuss og støv for hånd. Tørk deretter utsiden av sekken med en fuktig klut. På denne måten fjerner du synlig overflatestøv og vannet du bruker til vask, forblir rent.

  • Hvis ryggsekken har en avtagbar ramme, må du fjerne den før du vasker den.
  • Fjern den flyttbare posen og stroppene og rengjør dem separat for å holde sekken helt ren.
  • Klipp løs tråd eller stoff rundt glidelåsen, slik at den ikke blir fanget når den flyttes.
Vask en ryggsekk Trinn 3
Vask en ryggsekk Trinn 3

Trinn 3. Vær oppmerksom på etiketten for ryggsekken

Følg alltid eventuelle pleieinstruksjoner, slik at du ikke skader sekken. Pleieinstruksjoner er vanligvis plassert på innsiden av sidesømmen i det største rommet. Etiketten inneholder vanligvis anbefalinger for vask og tørking av sekken for å opprettholde ryggsekkens levetid.

  • Enkelte kjemikalier og tøffe vaskemetoder kan skade ryggsekken (inkludert evnen til å holde på vann), så sørg for at du følger instruksjonene som er oppført.
  • Hvis pleieetiketten ikke er der, test et lite område for å se hvordan den reagerer med rengjøringsvæsken du bruker.
Vask en ryggsekk Trinn 4
Vask en ryggsekk Trinn 4

Trinn 4. Rengjør flekkene først

Bruk et flytende rengjøringsmiddel for å fjerne flekker, men unngå blekemiddel. Bruk en myk børste (eller en gammel tannbørste) til å børste av flekken, og la den sitte i 30 minutter. Flekkene forsvinner når du vasker.

Hvis du ikke har en flekkfjerner for hånden, kan du også bruke en pensel dyppet i en 50:50 blanding av vaskemiddel og vann

Vask en ryggsekk Trinn 5
Vask en ryggsekk Trinn 5

Trinn 5. Fyll vasken eller karet med varmt vann

Du kan også bruke et basseng. Sørg for at du har god plass til en ren vask.

  • Unngå varmt vann, ettersom varmt vann kan skade fargen på ryggsekken.
  • Hvis pleieinstruksjonene dine forbyr bløtlegging, våt og rengjør sekken med en fuktig vaskeklut.
Vask en ryggsekk Trinn 6
Vask en ryggsekk Trinn 6

Trinn 6. Ha et mildt vaskemiddel i vannet

Vaskemiddelet som brukes må være en skånsom type som er fri for fargestoffer, dufter og andre kjemikalier. Sterke kjemikalier kan redusere det vanntette beleggets evne til å holde på vann og skade stoffet i ryggsekken. Dufter og fargestoffer kan irritere huden din.

Vask en ryggsekk Trinn 7
Vask en ryggsekk Trinn 7

Trinn 7. Børst sekken forsiktig eller gni den med en fille

Du kan senke ryggsekken helt eller dyppe penselen eller kluten i vannet. Du kan børste de skitne delene og tørke av hele sekken.

  • Tannbørster kan brukes til å rengjøre steder som er vanskelig å rengjøre og vanskelig tilgjengelige.
  • Hvis ryggsekken din er laget av lett bedervelig materiale, for eksempel netting, må du bytte børsten ut med en svamp.
Vask en ryggsekk Trinn 8
Vask en ryggsekk Trinn 8

Trinn 8. Skyll grundig

Skyll all såpe og vaskemiddel med varmt vann til det ikke er rester.

  • Klem ryggsekken så tett som mulig. Du kan prøve å plassere sekken på et stort badehåndkle og deretter rulle den opp i et rør. Denne metoden tapper store mengder vann.
  • Vær forsiktig med glidelåser, stropper og skum.
Vask en ryggsekk Trinn 9
Vask en ryggsekk Trinn 9

Trinn 9. Tørk ryggsekken

La ryggsekken tørke naturlig; unngå bruk av tørketrommel. Heng ryggsekken opp ned og la rommene åpne.

  • Tørking ved tørking i solen vil fjerne lukt i sekken.
  • Sørg for at sekken er helt tørr før du bruker den eller lagrer den igjen. Hvis sekken ikke har tørket ut under bruk eller lagring, er det en sjanse for at mugg vil vokse.

Metode 2 av 2: Maskinvask ryggsekken

Vask en ryggsekk Trinn 10
Vask en ryggsekk Trinn 10

Trinn 1. Tøm sekken

Tøm sekken for alle gjenstander som ville gå i stykker hvis de ble utsatt for vann. For å fjerne støv og små gjenstander fra vanskelig tilgjengelige hjørner, bruk en liten støvsuger. La rommet stå åpent når du er ferdig med å støvsuge, slik at alle delene kan vaskes.

  • For at eiendelene dine ikke skal bli spredt, må du umiddelbart oppbevare dem i en plastpose.
  • Hvis noen av tingene dine blir skitne, er det lurt å rengjøre dem nå, slik at du ikke legger de skitne tingene i en ren ryggsekk.
Vask en ryggsekk Trinn 11
Vask en ryggsekk Trinn 11

Trinn 2. Gjør sekken klar for vask

Fjern smuss og støv som sitter fast på utsiden av sekken. Etter at overflatestøvet er rengjort, bruk en fuktig klut for å rengjøre det igjen til det ikke er smuss og støv igjen, slik at vannet du bruker til vasking forblir rent og ikke blandes med skitt.

  • Fjern metallrammen fra sekken før du vasker.
  • Eventuelle lommer og stropper som kan tas av sekken må fjernes og rengjøres separat. På grunn av den mindre størrelsen kan disse lommene og stroppene bli fanget og skade vaskemaskinen og ryggsekken.
  • Klipp løs tråd eller stoff rundt glidelåsen. Trådene og stoffet rundt glidelåsen har en tendens til å løsne og kan sette seg fast i glidelåsen.
Vask en ryggsekk Trinn 12
Vask en ryggsekk Trinn 12

Trinn 3. Vær oppmerksom på etiketten for ryggsekken

De fleste ryggsekker har en etikett med vaskeanvisninger. Etiketten inneholder vanligvis instruksjoner for vask og tørking av sekken for ikke å ødelegge funksjonene, for eksempel det vanntette belegget. Du finner disse pleieinstruksjonene på innsiden av sekken, vanligvis på sidesømmen i det største rommet.

  • Sterke rengjøringsvæsker og harde vaskemetoder kan skade ryggsekken og evnen til å holde på vannet. Følg instruksjonene for pleie av ryggsekken. Hvis det ikke er noen pleieinstruksjoner eller du er i tvil, bruk alternativet skånsom vask i vaskemaskinen, eller vask ryggsekken forsiktig for hånd.
  • De fleste ryggsekker er laget av lerret eller nylon, så de kan vaskes i maskin.
Vask en ryggsekk Trinn 13
Vask en ryggsekk Trinn 13

Trinn 4. Rengjør flekkene først

Bruk din foretrukne flekkfjerner for først å fjerne flekker, men ikke bruk blekemiddel. Rengjør restene av flekken med en myk børste (for eksempel en ubrukt tannbørste), og la den sitte i en halv time. Disse flekkene kommer av når du vasker sekken.

Hvis du ikke har en flekkfjerner, bruker du en 50:50 blanding av vann og flytende vaskemiddel. Dypp en tannbørste i blandingen og gni den deretter med flekken

Vask en ryggsekk Trinn 14
Vask en ryggsekk Trinn 14

Trinn 5. Vask ryggsekken

Legg ryggsekken i en ubrukt pute eller vaskepose, og legg deretter puten/vaskeposen som inneholder sekken i vaskemaskinen. Tilsett 1-2 ts mildt vaskemiddel mens vaskemaskinen fylles med vann. Vask ryggsekken i kaldt eller varmt vann, med et skånsomt vaskealternativ. Når du er ferdig, tar du sekken ut av lommen, og gni utsiden og innsiden av sekken.

  • Putelommen beskytter snørebånd og glidelåser mot å bli fanget i vaskemaskinen. Du kan også snu sekken inn og ut.
  • Ryggsekken ruller ofte opp når vaskemaskinen snurrer. Sørg for å utvide ryggsekken igjen, slik at du ikke forstyrrer balansen i vaskemaskinen. Når ryggsekken er bred igjen, gjentar du syklusen.
Vask en ryggsekk Trinn 15
Vask en ryggsekk Trinn 15

Trinn 6. Tørk ryggsekken

Det er bedre å tørke ryggsekken ute eller henge den opp enn å tørke den i en tørketrommel. La posene stå åpne, slik at tørkingen kommer inn.

Sørg for at sekken er helt tørr før du bruker den eller legger den tilbake. Ryggsekker som blir våte når de brukes eller lagres, kan være grobunn for mugg

Tips

  • Første gang du vasker ryggsekken, må du ikke vaske den med andre klær eller stoffer da fargen kan lekke.
  • Hvis sekken din er dyr, har mange funksjoner eller har en høy sentimental verdi, er det best å vaske den profesjonelt. Ring til renseriet ditt.

Advarsel

  • Disse instruksjonene gjelder ikke for ryggsekker av skinn, tynt skinn eller vinyl.
  • Disse instruksjonene gjelder heller ikke camping -ryggsekker med interne eller eksterne rammer (bærere).
  • Hvis ryggsekken er foret med et vanntett belegg eller stoffisolasjon (som ofte finnes i nylon -ryggsekker), vil den vaske med såpe og vann fortynne dette laget og også gjøre nylon mindre skinnende. Du kan kjøpe en vannavvisende spray som er spesielt designet for å belegge tekstiler og spray på nytt etter at sekken er vasket.

Anbefalt: