3 måter å vite at du er vakker

Innholdsfortegnelse:

3 måter å vite at du er vakker
3 måter å vite at du er vakker

Video: 3 måter å vite at du er vakker

Video: 3 måter å vite at du er vakker
Video: Hvordan ser en farveblind? 2024, April
Anonim

De fleste av oss slutter aldri å stille spørsmål ved vårt fysiske utseende. Dessverre legger samfunnet et stort press på ideen om "vakker". TV og filmer, blader og bøker, samt tusenvis av produkter og annonser sier at det bare er ett "ideelt" bilde som må oppfylles for å være "vakkert". Denne urealistiske og eksklusive standarden har vært forankret i tankene våre fra en tidlig alder. Forskning har funnet ut at 50% av jentene mellom 3 og 6 år er bekymret for at de er "tykke" og nesten en tredjedel ville endre sitt fysiske utseende hvis de kunne. Noen studier viser imidlertid også at "skjønnhet" er veldig subjektiv og personlig. Skjønnhet er i øyet som ser. Det er ikke bare en måte å være vakker på. Å lære å akseptere deg selv og være trygg på innsiden og utsiden vil hjelpe deg til å føle deg vakker hver dag. Og forskning viser at når du føler deg vakker, har andre en tendens til å føle det slik også!

Steg

Metode 1 av 3: Lær å godta deg selv

Vet at du er vakker Trinn 1
Vet at du er vakker Trinn 1

Trinn 1. Elsk deg selv

Utseende kan være en kilde til forlegenhet og emosjonell elendighet. Noen ganger forhindrer denne skammen deg fra å se ekte skjønnhet fordi du er fanget i en syklus av å føle deg uverdig, uelsket, uverdig eller uverdig. Hvis andre dømmer deg etter samfunnets kunstige standarder, vil du også føle skam eller ydmykelse. Selvkjærlighet er en motgift mot skammen som kommer fra å dømme andre (eller dømme deg selv). Her er noen øvelser du kan gjøre for å begynne å elske deg selv:

  • Husk en pinlig opplevelse eller et gammelt sår fra fortiden. Tenk deg hva du skulle ønske den andre personen hadde sagt til deg på den tiden. Hvilke ord vil du høre? Skriv ned ordene.
  • Tenk deg deretter at ordene på papir blir sagt til deg av noen du er glad i, beundrer eller bryr deg om. Denne personen kan være en god venn eller til og med en åndelig skikkelse. Lytt og la ordene synke inn. Vær oppmerksom på følelsene du opplever når du hører dem. Hva føler du?
  • Øv deg på å si disse ordene eller setningene høyt for deg selv. Fokuser på pusten og la ordene synke inn mens du puster dypt inn. Vær oppmerksom på hvordan du føler deg når du hører disse ordene fra din egen munn.
Vet at du er vakker Trinn 2
Vet at du er vakker Trinn 2

Trinn 2. Tenk på hvordan du vil behandle en venn

Noen ganger er vi mye hardere mot oss selv enn mot andre. Tenk på hvordan du ville snakke med en venn som ikke tror hun er vakker. Hva vil du si til ham? Prøv å bruke den samme godheten mot deg selv.

  • Tenk deg at vennen din kommer og sier at hun ikke liker hvordan hun ser ut. Hva ville du sagt? Hvordan svarte du? Skriv det ned.
  • Tenk på din kritikk eller følelser om ditt eget utseende. Hvordan ville du reagert på deg selv i en lignende situasjon? Skriv det ned.
  • Sammenlign de to. Er det en forskjell? Hvis ja, hvorfor? Hva motiverer svaret ditt for andre? Hva motiverte svaret ditt for deg selv?
  • Skriv ned noen måter å endre svaret på ditt eget problem til bedre og forståelse.
  • Forskning viser at folk har en tendens til å velge venner som på en eller annen måte anses attraktive. Tenk på hva du synes er vakkert i personen du er glad i. Du finner kanskje ut at dine skjønnhetsstandarder for vennene dine er mye mer inkluderende enn standardene du setter for deg selv.
Vet at du er vakker Trinn 3
Vet at du er vakker Trinn 3

Trinn 3. Motstå selvkritikk

Forskning viser at selvkritikk kan føre til angst og depresjon. Kanskje du er misfornøyd med deg selv fordi du sammenligner deg med samfunnets kunstige standarder, eller fordi du har blitt dømt av andre og føler skam. Jo oftere du øver deg på å kjempe mot uhjelpsomme eller kritiske tanker, desto mer sannsynlig er det at du føler deg komfortabel med å akseptere deg selv som du er.

  • Menneskets hjerne har en ugunstig tendens til å fokusere på negative opplevelser og informasjon slik at de positive blir oversett. Neste gang din indre kritiker sier at du ikke er "_ nok", husk at hjernen ikke alltid forteller sannheten. Hjernen kan savne det positive når det fokuserer på det negative, noe som kanskje ikke er sant.
  • For eksempel kan du ha kritiske tanker som: "Never mind. Jeg kan ikke være tynn. Det nytter ikke å prøve."
  • Det er flere måter å håndtere tanker som dette på. For eksempel kan du søke etter årsaker som gjør at du vil være tynn. Er det av helsemessige årsaker enighet om deg og legen din? Eller fordi du sammenligner deg selv med andres skjønnhetsstandarder? Husk at ingen kan fortelle deg hvordan du skal se ut.
  • Du kan også se etter den positive siden i deg selv for å bekjempe disse negative tankene. For eksempel, "Jeg gir ikke opp. Kanskje jeg ikke er tynn nå, men jeg skal trene for å holde meg sterk og spille den sporten jeg liker."
  • Du kan også sette nye mål som viser godhet og aksept hos deg selv. For eksempel, “Jeg liker ikke å gå på treningsstudio, men jeg liker å gå rundt i nabolaget. Jeg trenger ikke å trene som folk må. Jeg skal gjøre det som gjør meg glad.”
Vet at du er vakker Trinn 4
Vet at du er vakker Trinn 4

Trinn 4. Øv på å være klar over tankene dine

En måte som kan hjelpe deg med å håndtere selvdømmende tanker, er å huske at de bare er i hodet ditt. Tanken er ikke nødvendigvis "riktig". Å prøve å bekjempe negative tanker virker ikke alltid. Faktisk kan du bli besatt av den negative tanken i et forsøk på å "bli kvitt den." Du dømmer kanskje deg selv for ikke å kunne stoppe de negative tankene. Prøv heller å innrømme at tanken eksisterer, og innser så at tanken ikke er et faktum.

  • For eksempel, "Jeg har tanker nå om at jeg ikke er vakker. Dette er bare en tanke, ikke et faktum. Jeg kan ikke kontrollere disse tankene, men jeg trenger ikke å tro dem.”
  • Å praktisere meditasjon kan også hjelpe deg med å bli mer bevisst på tankene dine. Du kan lære å godta det uten å dømme deg selv. Mindfulness -meditasjon og lykke- og kjærlighetsmeditasjon er en god start. Studier viser at meditasjon faktisk kan endre hvordan hjernen reagerer på stressorer.
Vet at du er vakker Trinn 5
Vet at du er vakker Trinn 5

Trinn 5. Fokuser på det positive

Å være omgitt av pene stereotyper kan gjøre deg sårbar for å "filtrere" kognitive forvrengninger, nemlig å fokusere bare på det du "ikke" liker med deg selv. Bekjemp denne forvrengningen i tankene ved å gjøre den til et spill. Når du tenker noe negativt om deg selv, må du umiddelbart se etter noe positivt for å motvirke det. Det er en god idé å si positive ting foran speilet, slik at du kan tro at det du sier er sant.

  • For eksempel, hvis du tenker "Uh, tennene mine er ikke rette", stopp og se etter noe positivt, for eksempel "Smilet mitt er lyst og viser at jeg er glad og oppmuntrer andre."
  • Noen ganger gjør skyld og dom fra verden det vanskelig for oss å finne vår egen skjønnhet. Hvis du føler det slik, kan du prøve å begynne å fokusere på de fantastiske tingene du kan gjøre. Er du flink til å drive med sport, løfte vekter, danse, løpe, le, puste? Kan du klemme noen, synge eller lage mat? Å sette pris på hva kroppen din kan gjøre vil gjøre det lettere for deg å finne ting du vil like ved deg selv.
Vet at du er vakker Trinn 6
Vet at du er vakker Trinn 6

Trinn 6. Lag en liste over selvfølelse

Siden hjernen er flink til å fokusere på det negative, motvirker du denne tendensen ved å lage en liste over det positive ved deg selv. Å bevisst ta deg tid til å legge merke til og skrive ned ting du liker med deg selv, vil hjelpe "lagre" dem i hjernen din for senere tilbakekalling. Hvis du har en dårlig dag, kan du trekke ut den listen over selvfølelser og reflektere over de mange tingene som gjør deg vakker som du er. Her er noen spørsmål for å komme i gang:

  • Hva liker du med deg selv og livet ditt?
  • Hvilke ferdigheter eller evner verdsetter du?
  • Hvilke komplimenter får du fra andre?
  • Hva liker du med utseendet ditt i dag?
  • Hvilken suksess oppnådde du i dag?
  • Hva synes du er vakkert i dag?
  • Hvilke aspekter er du stolt av om deg selv?
  • Hva synes du er vakkert om effekten du har på andre?
Vet at du er vakker Trinn 7
Vet at du er vakker Trinn 7

Trinn 7. Skriv et unnskyldningsbrev til deg selv

Å lære å tilgi deg selv er avgjørende for å helbrede gamle sår som kan hindre deg i å se din sanne verdi. Kanskje du tidligere har gjort en feil som gjør at du fortsetter å skylde på deg selv den dag i dag. Kanskje du føler deg skyldig i tidligere erfaringer. Uansett kan det å tilgi deg selv hjelpe deg videre.

  • Vær oppmerksom på opplevelser som får deg til å føle deg skyldig eller trist. Skriv et brev til deg selv tidligere.
  • Bruk snille og kjærlige ord. Snakk til deg selv slik du ville snakket med en skyldfølt venn eller familie.
  • Minn deg selv på at feil er muligheter til å lære, ikke noe som for alltid vil ødelegge livet ditt.
  • Lag planer for å bruke disse tidligere erfaringene som en måte å forbedre seg på i fremtiden.

Metode 2 av 3: Utvikling av tillit

Vet at du er vakker Trinn 8
Vet at du er vakker Trinn 8

Trinn 1. Spør skjønnhetsstandarder

Fordi vi hver dag blir bombardert med skjønnhetsbetydningen som “burde” være i samfunnet, er det lett for oss å bli lurt til å akseptere at stereotypedefinisjonen er korrekt. Husk at definisjonen er smal, kunstig og eksklusiv. Ofte betyr "vakker" per definisjon høy, hvit, tynn og ung. Du trenger ikke å godta andres standarder. Å lære å innse at disse standardene er kunstige og urealistiske kan hjelpe deg med å innse at du er vakker uansett hva andre mennesker synes.

  • Skjønnhetsstandardene som vi fremmer av media som vi ser hver dag, har stor innvirkning på oss. Studier viser at eksponering for urealistiske kroppsbilder kan resultere i en økning i depressive symptomer og misnøye med utseendet.
  • Søk etter "magazine Photoshop -feil" eller "airbrush -modell" for å se hvor mange av disse skjønnhetsidealene som er fullstendig sammensatt. Selv supermodeller kan ikke leve opp til disse skjønnhetsstandardene uten justering.
Vet at du er vakker Trinn 9
Vet at du er vakker Trinn 9

Trinn 2. Ha en aktiv journal

Å skrive i en dagbok eller journal kan hjelpe deg med å identifisere ubrukelige tankemønstre. Husk at stress og angst kan påvirke måten du ser og dømmer deg selv på, så du har en tendens til å tenke negativt oftere. Legg dine negative tanker eller følelser ned på papir. Vær så spesifikk som mulig. Her er noen spørsmål som kan hjelpe:

  • Hvilke tanker eller følelser har du?
  • Hva gjør du eller fokuserer du på når du har den tanken eller følelsen?
  • Hva skjer like før og rett etter at tanken eller følelsen oppstår?
  • Hva tror du var årsaken til den tanken eller følelsen?
  • Hva er andre måter å reagere på slike tanker eller følelser i fremtiden?
Vet at du er vakker Trinn 10
Vet at du er vakker Trinn 10

Trinn 3. Bli vant til å være takknemlig

Takknemlighet er mer enn en følelse, det er en vane. Forskning viser at mennesker som er takknemlige hver dag er lykkeligere og mer optimistiske enn mennesker som er utakknemlige. For å bygge selvtillit, fokuser på de positive tingene i livet ditt.

  • Erkjenn og reflekter over positive øyeblikk. Hjernen kan lett ignorere positiv informasjon fordi den alltid ser etter det negative. Neste gang en venn komplimenterer deg eller du føler deg veldig stolt av deg selv, nyt øyeblikket.
  • Fokuser på følelsen når du nyter det positive øyeblikket. Hvilke sanser bruker du? Hvordan føles kroppen din? Hva tror du? Å reflektere over disse aspektene kan hjelpe deg med å huske positive øyeblikk sterkere senere.
Vet at du er vakker Trinn 11
Vet at du er vakker Trinn 11

Trinn 4. Kle deg så godt du kan

Det er veldig vanlig at folk føler seg usikre, til og med skamfull over sin egen kropp. Kanskje du kler deg på en slik måte at du skjuler en del av kroppen din som får deg til å føle deg flau, eller fordi du ikke føler deg "passende" å kle deg i en bestemt stil. Kanskje du føler behov for å vente til du har den "ideelle" kroppen før du kjøper attraktive klær. Dette vil bare ødelegge din tillit. Kjøp klær som passer til kroppen din. Bruk klær som får deg til å føle deg vakker, uavhengig av eksterne standarder.

  • Forskning viser at det du har på deg kan påvirke selvtilliten din. For eksempel fant en studie at folk som hadde på seg en laboratoriekåpe når de utførte enkelt vitenskapelig arbeid, var mer selvsikre og fikk bedre resultater enn folk som ikke hadde på seg en labfrakk, selv om oppgaven var nøyaktig den samme. Hvis du føler deg attraktiv og trygg på klærne dine, vil andre mennesker tenke det også.
  • Hvordan du kler deg påvirker hvordan du føler deg selv. For eksempel sier skuespillere ofte at kostymer hjelper dem med å komme i karakter. Så kle deg i henhold til "karakteren" du vil ha.
  • Se etter klær som passer til kroppen din. Studier viser at når folk bruker klær som passer godt til kroppen deres, har andre en tendens til å finne dem attraktive.
  • Bruk det som gjør deg glad. Hvis du liker å sminke, gjør det. Hvis du føler deg veldig bra med å bruke løse, komfortable bukser, gå for det.
Vet at du er vakker Trinn 12
Vet at du er vakker Trinn 12

Trinn 5. Ta vare på kroppen din

Kroppen din trenger ikke å følge andres standarder. Vurder motivasjonen i måten du spiser og ta vare på deg selv. Prøv å ikke gjøre visse ting fordi du føler at du "må" oppfylle samfunnets standarder. Å spise godt, trene og utvikle gode vaner kan få deg til å føle deg vakker ved å sette pris på deg selv fordi du er verdt det.

  • Sport. Trening frigjør naturlige humørfremmende kjemikalier som kalles endorfiner. Moderat trening - løping, svømming eller hagearbeid - kan også få deg til å føle deg mer energisk og positiv. Bare pass på at du ikke gjør det med ideen om å "fikse" det som gikk galt, eller du vil føle deg enda mer elendig mentalt. Husk at du tar vare på helsen din fordi du elsker deg selv.
  • Spis godt. Hvordan du spiser påvirker humøret ditt sterkt. Sørg for å spise rikelig med frisk frukt og grønnsaker, fullkorn og magert protein. Hvis du føler deg skyldig etter å ha spist noe, tenk på hvorfor. Kanskje du vil unngå maten eller lære den en ny måte å svare på. Og husk at alt må være moderat, inkludert engasjement for middelmådighet. Hvis du virkelig vil spise et stykke kake, kan du unne deg.
  • Skjem deg selv bort. Du kan skjemme deg bort med et varmt bad, manikyr eller massasje. Innse at du fortjener å bli behandlet godt.
  • Få nok søvn. Hvis du ikke får nok søvn, kan du oppleve symptomer som angst, depresjon, fedme og irritabilitet. Sørg for at du har tid til å sove så mye som kroppen din trenger.

Metode 3 av 3: Øv med andre

Vet at du er vakker Trinn 13
Vet at du er vakker Trinn 13

Trinn 1. Heng med mennesker som bryr seg

Mennesker er veldig utsatt for "emosjonell smitte" som oppstår når vi tilpasser oss følelsene til menneskene rundt oss og begynner å føle det på samme måte. Med andre ord vil du sannsynligvis føle det samme som mennesker rundt deg føler. Forskere har funnet ut at støtte, medfølelse og vennlighet fra andre påvirker hjernen og velvære. Omgiv deg med venner og kjære som støtter og ikke dømmer hverandre basert på overfladiske og kunstige ideer.

Be om en klem. Fysisk kontakt med mennesker du bryr deg om, frigjør oksytocin, et sterkt bindingshormon som også kan forbedre humøret

Vet at du er vakker Trinn 14
Vet at du er vakker Trinn 14

Trinn 2. Si at du føler deg syk

Noen mennesker kan komme med sårende kommentarer om utseendet ditt uten å innse at de var frekk. Andre sier kanskje skadelige ting på grunn av sine egne problemer. Forsvar deg selv når dette skjer. Fortell ham rolig at han har skadet følelsene dine, og be ham slutte. Hvis han nekter, prøv å unngå ham på et annet tidspunkt. Du trenger ikke å tolerere dømmekraft eller frekkhet fra andre.

Dessverre er det vanlig å håne andres utseende. Hvis du er utsatt for latterliggjøring, trusler, vold eller annen krenkende oppførsel, må du rapportere det til den aktuelle myndigheten, for eksempel en rådgiver på skolen eller HR -sjef på jobb

Vet at du er vakker Trinn 15
Vet at du er vakker Trinn 15

Trinn 3. Be om støtte

Selv om du ikke trenger “validering” fra andre mennesker for å være vakker, kan det virkelig hjelpe å lytte til hengivenhet og støtte fra mennesker du stoler på og elsker. Snakk om følelsene dine med en venn eller noen du stoler på. Spør ham om han har vært gjennom det samme. Kanskje dere kan støtte og oppmuntre hverandre.

Vet at du er vakker Trinn 16
Vet at du er vakker Trinn 16

Trinn 4. Vis vennlighet mot andre

Å vise kjærlighet til andre kan få deg til å føle deg lykkeligere og sunnere. Neste gang du føler deg skuffet over utseendet ditt, kan du prøve å si noe hyggelig til den andre personen. Si det du vil høre. Den vennligheten du gir til andre vil også komme tilbake til deg.

Som du vet kommer skjønnhet innenfra. Studier viser at godhjertede mennesker er mer sannsynlig å bli oppfattet som fysisk attraktive enn uvennlige mennesker. Andre studier har vist at mennesker som viser empati er mer sannsynlig å bli oppfattet som seksuelt attraktive

Vet at du er vakker Trinn 17
Vet at du er vakker Trinn 17

Trinn 5. Lat som du er vakker

Hvis du utsetter å nyte livet til du "føler deg" vakker, kan du vente lenge. Hjernen kan overbevise deg om at kritikken og dømmene er sanne. Begynn å opptre som om du "allerede" føler deg vakker. Du kan faktisk late som om du er vakker til du virkelig føler deg vakker.

  • For eksempel, hvis du er bekymret for kroppsformen din, kan du kjøpe noe du vil ha, men ikke er sikker på å ha på deg. Bruk den et sted. Gjenta følgende ord: "Jeg er sterk og vakker. Dette antrekket fremhever min naturlige skjønnhet og jeg føler meg glad.”
  • Spor følelsene dine. Hvordan føles det å overbevise deg selv om at du er verdig? Likte du det?
  • Se på andres reaksjoner. Kanskje du forventer kritikk eller til og med latterliggjøring. Og sjansen er stor for at noen vil dømme deg på den måten. Imidlertid vil du bli overrasket over å innse at når du sier til deg selv at du fortjener kjærlighet og aksept, vil andre mennesker også godta deg.
Vet at du er vakker Trinn 18
Vet at du er vakker Trinn 18

Trinn 6. Snakk med en terapeut

Noen ganger kan presset for å følge samfunnets skjønnhetsstandarder forårsake dype sår. Ønsket om å oppfylle disse standardene kan også utløse sykdommer som spiseforstyrrelser. Hvis du er maktesløs mot negative tanker om deg selv, vil en rådgiver eller terapeut lære deg hvordan du kan bekjempe disse tankene og finne måter å leve et sunt og lykkelig liv på.

  • Spiseforstyrrelser øker nå, bare i Amerika er det 30 millioner mennesker som opplever det. Hvis du føler deg lite attraktiv eller misfornøyd med utseendet ditt, kan du risikere å utvikle en spiseforstyrrelse. Denne lidelsen er en alvorlig medisinsk tilstand som krever behandling.
  • Hvis du ofte er deprimert, føler deg skyldig i å spise eller utseende, føler deg "feit", føler at du ikke kan kontrollere hva du spiser, føler deg besatt av typen eller mengden mat du spiser, eller er bekymret for å gå opp i vekt, søk hjelp fra en helsepersonell. mentalt så snart som mulig.

Tips

  • Husk at samfunnets standarder for skjønnhet er urealistiske og ikke kan møtes av noen, ikke engang skuespillere og supermodeller. Ikke døm deg selv etter andres standarder.
  • Skriv et "kjærlighetsnotat" til deg selv og del det hjemme. Skriv positive setninger og fest dem på speilet, på skapet, på sengegavlen og andre steder du alltid kan se.

Anbefalt: