3 måter å håndtere en juksekone

Innholdsfortegnelse:

3 måter å håndtere en juksekone
3 måter å håndtere en juksekone

Video: 3 måter å håndtere en juksekone

Video: 3 måter å håndtere en juksekone
Video: How To Set Boundaries With A Lying Spouse 2024, Kan
Anonim

Å håndtere en juks ektefelle kan muligens være en av de vanskeligste tingene du noensinne vil gjøre. Det er ikke noe riktig svar når det gjelder å bestemme om du vil fikse det eller ikke. Det du kan gjøre er å kommunisere med partneren din, lytte til deg selv og avgjøre om forholdet ditt er verdt å redde eller ikke. Hvis du bestemmer deg for å fikse det, må du leve med nåtiden uten å bekymre deg for fremtiden mens du husker å ta vare på deg selv.

Steg

Metode 1 av 3: Å vite hva du ikke skal gjøre

Deal with a Cheating Spouse Trinn 1
Deal with a Cheating Spouse Trinn 1

Trinn 1. Ikke slå deg selv

Din ektefelles årsaker til juks er kanskje ikke alltid åpenbare, og du kan finne det naturlig å skylde på deg selv. Kanskje du tror du har blitt tøff, eller ikke er veldig villig i sengen. Kanskje arbeidet overvelder deg og ikke gir nok tid til relasjoner. Imidlertid kan dette være grunner til at forholdet ditt trenger mer innsats, men du må vite at ingenting du gjorde fikk din ektefelle til å jukse på deg, og du bør ikke klandre deg selv for din ektefelles feil.

  • Selvfølgelig kan du ta feil for visse problemer i forholdet, og det er viktig å innrømme det. Imidlertid bør du aldri tro at noen av dine feil gjør at livsledsagerens utroskap er ok.
  • Hvis du fokuserer for mye på å skylde på deg selv, vil det la livspartneren din slippe unna med det. Det er viktig for deg å fokusere på oppførselen til din ektefelle også.
Deal with a Cheating Spouse Trinn 2
Deal with a Cheating Spouse Trinn 2

Trinn 2. Ikke besett deg over tredjeparter

Hvis du vil gjøre deg gal så raskt som mulig, kan du stille en million spørsmål om mannen eller kvinnen, bruke timer på å forfølge vedkommendes Facebook -profil, eller til og med prøve å få et glimt av denne personen personlig. Du tror kanskje at å vite alt om denne personen kan hjelpe deg med å finne ut hva som er galt med forholdet ditt, men i virkeligheten vil dette ikke gi deg svaret, selv om det vil forårsake mye smerte.

  • Når en ektefelle har en affære, involverer det sjelden en tredje person. Med mindre livspartneren tror at han eller hun faktisk starter et meningsfylt forhold til en tredje person, er det for det meste bare et uttrykk for personens misnøye med affæren med seg selv eller ekteskapet. Hvis du fokuserer for mye på andre menn eller kvinner, vil du ikke tenke på livspartneren eller forholdet ditt.
  • Selv om det å kjenne noen ting om en affære kan roe deg ned, vil du kanskje ikke vite for mye om personens utseende, hva han eller hun gjør, eller andre detaljer som kan irritere deg eller få deg til å føle deg ukomfortabel. Dette er ikke verdt å gjøre.
Deal with a Cheating Spouse Trinn 3
Deal with a Cheating Spouse Trinn 3

Trinn 3. Ikke prøv å rasjonalisere

Selv om du kanskje tror at du vil være i stand til å gå videre hvis du finner en logisk forklaring på hvorfor forholdet skjedde, for eksempel det faktum at mannen din har følt seg maktesløs siden han mistet jobben, eller at en tredje person har kommet til deg kona så mye at hun ikke kan motstå., det er ingen vits i å prøve å få mening ut av tull. Godta at du er såret, og du må finne en måte å slippe taket på, men ikke tro at det er å komme med unnskyldninger for din ektefelle.

Det som gikk gjennom din ektefelles sinn da han eller hun bestemte seg for å jukse, kan trosse logikk. Ikke bruk for mye tid på å prøve å tenke på en perfekt grunn til at dette skjedde, og prøv å gå videre

Deal with a Cheating Spouse Trinn 4
Deal with a Cheating Spouse Trinn 4

Trinn 4. Ikke fortell hele verden

Du kan føle deg veldig såret og veldig sint, og kan få trang til å fortelle resten av familien din, dine nærmeste venner, eller til og med legge det ut på sosiale medier for å virkelig få ut følelsene dine. Men hvis det er en sjanse for at du er villig til å gjøre opp og fikse det, må du forholde deg til mennesker som ser annerledes på partneren din og forholdet ditt resten av livet. I stedet for å fortelle alle du kjenner, bare snakk med folk i nærheten av deg som du tror virkelig kan hjelpe deg med å finne ut av dette.

  • Etter at du har fortalt alle om det som skjedde, kan du føle deg lettet i begynnelsen, men det kan bli fulgt av litt smerte og anger. Du skjønner kanskje ikke at du ikke er klar for alles råd eller dømmekraft.
  • Hvis du forteller dine nære venner om din ektefelles utroskap, må du gjøre det nøye hvis du ikke er sikker på hva du vil gjøre med det. Hvis vennene dine tror du definitivt vil forlate din ektefelle, kan de fortelle deg 1000 ting de aldri likte med ham eller henne, og dette vil ikke få deg til å føle deg bedre og kan føre til generell ubehag. Hvis du velger å bli i forholdet.
Behandle en utro ektefelle Trinn 5
Behandle en utro ektefelle Trinn 5

Trinn 5. Ikke besett hva venner og familie synes

Og ved ikke å fortelle alle du vet hva som skjedde, bør du ikke bekymre deg for hva andre mennesker synes om denne saken. Mens folk i nærheten av deg kan gi deg nyttige råd, handler det på slutten av dagen om hva som er best for deg, og du bør ikke spørre deg selv hva alle vil synes hvis du bestemmer deg for å forlate eller bli i forholdet. Når alt er vurdert, spiller det ingen rolle hva alle mener, og du bør ikke la andres vurderingsevne skjule beslutningsprosessen.

Å snakke med mennesker i nærheten kan hjelpe deg med å få styrke og et nytt perspektiv på situasjonen din. Men til slutt, vet at deres mening aldri kan erstatte din

Deal with a Cheating Spouse Step 6
Deal with a Cheating Spouse Step 6

Trinn 6. Ikke ta store skritt før du tenker

Selv om du kanskje tror at du vil pakke tingene dine eller sparke ektefellen din ut av huset det andre du får vite om saken, trenger du mer tid til å tenke på dette. Du kan definitivt tilbringe tid borte fra din ektefelle, men unngå å si at du vil skilles eller ta drastiske skritt med en gang. Gi deg selv tid til å reflektere over hva som skjedde og hva som var best for deg og forholdet ditt i stedet for å gjøre noe du vil angre senere.

Selv om det kan være en god ting å bestemme seg for å bruke litt tid fra hverandre med en gang, bør du unngå å si at du ønsker skilsmisse så snart du hører nyhetene. Selv om dette kan være ditt instinkt som forteller deg hva du skal gjøre, vent til hodet ditt er klart før du bestemmer deg for godt

Deal with a Cheating Spouse Step 7
Deal with a Cheating Spouse Step 7

Trinn 7. Ikke straffe livspartneren din

Selv om det kan føles godt å være ond mot din ektefelle, ta ting de elsker eller til og med ha en affære selv i retur, vil denne typen oppførsel ikke komme deg veldig langt og vil ikke hjelpe deg med å flytte forholdet ditt fremover. Selv om du kan være sårende, kald mot ektefellen din, distansert en stund, bør du ikke aktivt få ham eller henne til å føle seg verre, eller du vil begge føle deg skikkelig dårlig.

Straffe livspartneren din vil bare fylle deg med mer bitterhet og få forholdet ditt til å føles enda verre. Det er greit å bruke litt tid fra hverandre og være kaldere og fjernere enn normalt, men å være aktivt voldelig kommer ikke til å gjøre noe bedre

Metode 2 av 3: Ta det første trinnet

Deal with a Cheating Spouse Trinn 8
Deal with a Cheating Spouse Trinn 8

Trinn 1. Gjør ønsket ditt

Du bør bruke litt tid på å tenke over hva du vil ha fra din ektefelle før du starter en samtale med ham eller henne. Ikke bare begynn å snakke om affæren og gå videre til gråt og sminke. Det er en god idé å bruke litt tid på å formulere en spillplan, slik at din ektefelle vet hva du forventer av ham hvis han vil at forholdet skal fortsette. Dette burde ikke føles som straff, men mer som en plan for å gå videre sammen.

  • La partneren din vite hva han må gjøre for at du skal fortsette forholdet. Dette kan omfatte å gå til rådgivning sammen og kanskje hver for seg, ta konkrete skritt for å gjenoppdage tingene dere liker å gjøre sammen, få tid til å kommunisere hver natt eller sove i separate rom til dere føler dere komfortable med å dele plass igjen.
  • Hvis du tenker på å skille deg, kan det være lurt å beholde en advokat så tidlig som mulig. Jo før du gjør dette, desto bedre budposisjon får du.
Deal with a Cheating Spouse Trinn 9
Deal with a Cheating Spouse Trinn 9

Trinn 2. Gi det tid

Selv om du føler deg helt klar til å tilgi ektefellen din eller for at ting skal gå tilbake til det normale, bør du vite at det vil ta lang tid å gjenvinne følelsene av tillit og kjærlighet du en gang hadde for din ektefelle. Selv om du begge er fast bestemt på å gjøre ting riktig, kan det ta lang tid før alt føles, mangel på bedre, "normale" ord igjen, og at du føler deg som personen du gifter deg med. Dette er veldig naturlig. Hvis du prøver å skynde deg underveis, kan du få problemer.

  • Du vil ikke kunne tilgi partneren din eller føle at alt er tilbake til det normale over natten. Det kan ta måneder, eller til og med år, å gjenoppbygge den tilliten.
  • Du må også ta det sakte. Det kan ta dager før du føler deg komfortabel med å sove i samme seng med partneren din igjen, gå ut å spise middag med ham eller henne eller nyte å gjøre de tingene du liker å gjøre sammen. Vær forberedt på det.
Deal with a Cheating Spouse Trinn 10
Deal with a Cheating Spouse Trinn 10

Trinn 3. Få følelsene dine ut

La partneren din vite hvordan du føler det. Fortell ham om sinne, smerte, svik og smerte han har forårsaket deg. Ikke sett opp en vegg og vær som om det ikke er så farlig; la ham virkelig se smerten din og høre hvordan du føler. Hvis du ikke er ærlig og åpen om hva du går igjennom, så kan du aldri gå videre sammen. Selv om du kan føle deg flau eller redd for å avsløre dine sanne følelser, er det viktig at du gjør dette.

  • Hvis du er nervøs for å møte din ektefelle eller ikke si alt du vil si, kan du skrive ned alle tingene du vil dele. På den måten vil du ikke bli hengt opp i den nåværende situasjonen og glemme de viktige punktene du vil gjøre.
  • Hvis du føler deg for emosjonell til å ha en samtale om det som skjedde, gi det noen dager eller vent lenge nok til å føle deg komfortabel med å snakke om det så ærlig som mulig. Selvfølgelig kan samtalen aldri føles behagelig i det hele tatt, men du kan ta deg tid til å bli vant til det og være trygg hvis du trenger det. Imidlertid vil du kanskje ikke forsinke denne samtalen for lenge.
Deal with a Cheating Spouse Trinn 11
Deal with a Cheating Spouse Trinn 11

Trinn 4. Still spørsmålene du vil ha svar på

Du vil kanskje ha litt klarhet i hva din juksepartner gjør. Hvis du vil sette sammen hvordan dette har skjedd, kan du stille spørsmål om hvor mange ganger dette har skjedd, når det skjedde, hvordan det begynte, eller til og med om hvordan mannen din og kona hadde det med denne personen. Men hvis du vil ha en sjanse til at dette forholdet varer, bør du tenke deg om to ganger før du spør om detaljer som du bedre ikke vet.

Still spørsmål du tror vil hjelpe deg å bedre forstå hvor forholdet ditt står. Prøv imidlertid å unngå å stille spørsmål som bare er for å tilfredsstille din nysgjerrighet; svaret kan være for smertefullt

Deal with a Cheating Spouse Trinn 12
Deal with a Cheating Spouse Trinn 12

Trinn 5. På testen

Så flaut det kan høres ut, så snart du finner ut at ektefellen din jukser deg, bør du begge bli testet med en gang. Du vet ikke hvilken sykdom en tredje person kan ha, og du vet ikke om det har gått over til deg. Selv om din ektefelle kan hevde at dette ikke er nødvendig, er dette hva du bør gjøre for å være sikker på at dere begge er trygge.

Å gå gjennom denne prosessen vil også hjelpe din ektefelle å forstå alvoret i handlingene hans. Å sove med noen andre mens du også sover med deg, utsetter deg for fare, og det er viktig å erkjenne det

Deal with a Cheating Spouse Trinn 13
Deal with a Cheating Spouse Trinn 13

Trinn 6. Lytt til din ektefelle

Selv om du vil føle deg såret, overveldet, forrådt, sint og en rekke andre følelser du vil slippe ut, er det også viktig å sette deg ned og lytte til din ektefelle. Du kan føle at det å lytte til ham er det siste du vil gjøre, men hvis du vil ha klarhet og flytte forholdet fremover, må du høre hans side av historien. Du kan lære om nye følelser eller frustrasjoner som du ikke visste at partneren din hadde.

Det er urettferdig å tro at han ikke fortjener å fortelle sin side av historien eller ha følelser i alt dette. Selv om du kanskje ikke føler deg klar til å håndtere partnerens følelser, må du la ham uttrykke seg hvis du vil gå videre

Deal with a Cheating Spouse Step 14
Deal with a Cheating Spouse Step 14

Trinn 7. Forbedre kommunikasjonen hver dag

Når du og din ektefelle har begynt å snakke om juks, kan du jobbe med å forbedre kommunikasjonskanaler. Sørg for å være åpen og ærlig, snakk regelmessig og unngå å være passiv aggressiv så mye som mulig. Selv om dette kan virke umulig etter det din mann og kone har gjort, er det viktig å kommunisere hvis du vil at ting skal bli bedre.

  • Når du har tenkt å gjøre det, må du møtes hver dag, fjerne alle distraksjoner og snakke om hvordan forholdet ditt går. Hvis du synes det er utmattende og bare spiller av gamle følelser, bør du prøve å snakke mer om nåtiden og fremtiden enn fortiden.
  • Det er viktig at du og din ektefelle sjekker med hverandre for å se hvordan dere har det. Dette er tiden for å være våken og fokusert på forholdet ditt. Hvis du ikke har sterk kommunikasjon, så er det vanskelig å gå videre.
  • Prøv å uttrykke følelsene dine med "jeg" -uttalelser, for eksempel å si: "Jeg føler meg trist når du ikke hilser på meg etter at du kommer hjem fra jobb", i stedet for å bruke "deg" -uttalelser, for eksempel "Du tar aldri hensyn til meg etter at du kommer hjem fra jobb, “som høres mer anklagende ut.
Deal with a Cheating Spouse Step 15
Deal with a Cheating Spouse Step 15

Trinn 8. Bestem deg for om du vil prøve å fikse det

Selvfølgelig, når du begynner å snakke om utroskap, må du ta en viktig avgjørelse: tror du at du endelig kan tilgi mannen din og kona og få et sunt forhold igjen, eller tror du at det ikke er noen mulighet for at dette vil fungere? Det er viktig å være ærlig med deg selv og tenke på om forholdet ditt er verdt å redde eller ikke. Det viktigste er å ta plass og tid du trenger for å virkelig reflektere før du tar noen forhastede beslutninger.

  • Hvis du har snakket med din ektefelle, uttrykt følelsene dine og hørt hans side av historien mens du føler at du har tatt deg litt tid til å reflektere over følelsene dine, kan du begynne å bestemme om du vil prøve å gjøre ting riktig.
  • Hvis du bestemmer deg for å fikse det, så vær forberedt på å legge ned mye arbeid. Hvis du vet at dette er over for deg, så er det på tide å ta skritt for å få en skilsmisse. Hvis dette er veien for deg, bør du se etter lovene i staten og/eller staten din - de har en tendens til å variere ganske mye.

Metode 3 av 3: Gjenoppbygge forholdet ditt

Deal with a Cheating Spouse Step 16
Deal with a Cheating Spouse Step 16

Trinn 1. Gjør det som er best for deg

Dessverre kan ingen magasin, venn, familiemedlem eller lege fortelle deg hvilken beslutning som er best for deg - eller for familien din. Hvis det er barn involvert, blir beslutningen din enda mer komplisert. Selv om du kanskje tror det er bare ett riktig svar, bør du være ærlig mot deg selv og se hva hjertet ditt egentlig forteller deg når alt er vurdert. Det kan ta lang tid å finne sannheten, men det viktigste er at du erkjenner at ingen kan fortelle deg hva du skal gjøre eller hva du skal føle - spesielt ikke din ektefelle.

Dette kan være en skremmende tanke, siden det sannsynligvis vil ta deg litt tid å finne ut svaret. Men hvis det er noe instinktene dine har fortalt deg, må du lytte bedre

Deal with a Cheating Spouse Step 17
Deal with a Cheating Spouse Step 17

Trinn 2. Gjør valget om å tilgi

Husk at tilgivelse faktisk er et valg; det er ikke noe som skjedde eller ikke skjedde. Hvis du er villig til å tilgi ektefellen din, eller til og med prøve å tilgi ham eller henne, må du bestemt bestemme deg for å gjøre det. Tilgivelse vil ikke bare falle i fanget ditt, og du må jobbe med å komme dit. Det første trinnet er å godta at du vil prøve å jobbe med det.

Vær ærlig med din ektefelle om dette. Ikke la ønsket om å tilgi eller ikke tilgi forbli et mysterium. La ham få vite at du virkelig prøver å finne ut av det

Deal with a Cheating Spouse Trinn 18
Deal with a Cheating Spouse Trinn 18

Trinn 3. Tilbring tid sammen som ikke har noe med utroskap å gjøre

Hvis du vil begynne å gjenoppbygge forholdet ditt, må du og din ektefelle bruke litt kvalitetstid sammen som ikke har noe å gjøre med at din mann og kone jukset deg. Prøv å gjøre ting du pleide å elske å gjøre sammen, og unngå steder som minner deg om saken. Prøv å starte fra bunnen av, og sørg for at forholdet ditt har et solid grunnlag gjennom daglige aktiviteter før du går for fort fremover.

Du kan til og med finne nye aktiviteter, som fotturer eller matlaging, å gjøre sammen. Dette kan hjelpe deg med å se forholdet ditt i et annet lys. Men pass på at du ikke føler at din ektefelle lider av det eller prøver for hardt

Deal with a Cheating Spouse Step 19
Deal with a Cheating Spouse Step 19

Trinn 4. Ta vare på deg selv

Når du har å gjøre med en utro ektefelle, kan du føle at din siste prioritet er å ta vare på deg selv. Du er sannsynligvis for opptatt av å oppleve en storm av kompliserte følelser enn å tenke på ting som å spise tre måltider om dagen, komme ut i solen og sørge for at du får nok hvile. Men hvis du vil holde deg sterk i denne tøffe tiden og ha energi til å jobbe med forholdet ditt, så er dette det riktige for deg å gjøre. Her er noen ting du må huske på:

  • Prøv å få minst 7-8 timers søvn hver natt. Hvis du ikke klarer å sove fordi du blir forstyrret av at din ektefelle sover ved siden av deg, bør du føle deg komfortabel med å diskutere alternative soveordninger.
  • Prøv å spise sunt tre ganger om dagen. Mens du er utsatt for å spise mer usunn mat, for eksempel sukkerholdige snacks, fordi du er stresset, bør du prøve å holde deg frisk for å holde humøret oppe. Fet mat kan få deg til å føle deg treg.
  • Prøv å trene minst 30 minutter om dagen. Denne gangen er øvelsen bra for kropp og sinn og kan gi deg litt tid til å være alene og ikke tenke på saken.
  • Skriv i en dagbok. Prøv å skrive minst et par ganger i uken for å bruke tid på å koble deg til tankene dine.
  • Ikke isoler deg. Tilbring tid med venner og familie for å føle deg rolig inne.
Ta tak i en juksende ektefelle Trinn 20
Ta tak i en juksende ektefelle Trinn 20

Trinn 5. Søk råd

Selv om rådgivning ikke er for alle, bør du og din ektefelle prøve det hvis du prøver å forbedre deg. Du kan synes dette er veldig flaut eller for overveldende for deg, men det kan faktisk være en fin måte å skape et trygt rom for deg og din partner og for at du virkelig skal føle deg komfortabel med å dele følelsene dine. Finn en rådgiver du stoler på, og sørg for å legge all innsats i økten din.

Hvis dette er viktig for deg, gjør det klart for din ektefelle at dette ikke er forhandlingsbart. Partneren din har brutt tilliten din, og han burde kunne gjøre dette for deg

Deal with a Cheating Spouse Step 21
Deal with a Cheating Spouse Step 21

Trinn 6. Forsone barna dine

Hvis du har barn, blir det enda mer komplisert å håndtere ektefellen din. Barna dine vil sannsynligvis føle spenning i hjemmet ditt, og det er best å være åpen og ærlig med dem om at du og din ektefelle har problemer. Selv om du ikke nødvendigvis trenger å gå i detalj, gi dem beskjed om at du elsker dem og at du og din ektefelle gjør ditt beste for å finne ut av ting.

  • Hvis du tenker på å avslutte forholdet, ikke la din ektefelle bruke barna dine for å få deg til å føle deg skyldig til å fortsette denne vanskelige situasjonen. Selv om han kan hevde at barna dine ville hatt det bedre med to foreldre i huset, er dette ikke tilfelle hvis de to foreldrene alltid kjemper eller ikke bryr seg om hverandre lenger.
  • Sett av tid til dem, selv når du har denne tøffe situasjonen. Å være sammen med barna kan også få deg til å føle deg sterkere.
Deal with a Cheating Spouse Trinn 22
Deal with a Cheating Spouse Trinn 22

Trinn 7. Å vite når det er over

Hvis du har prøvd å gjøre ting riktig og ikke kan se deg selv tilgi ektefellen din eller gå videre, kan det være på tide å avslutte forholdet. Ikke bli frustrert over deg selv for ikke å kunne tilgi ektefellen din, selv om han eller hun har jobbet hardt for å vinne tilbake tilliten din; noen ting forblir utilgivelig. Hvis du finner ut at du bare ikke kan fortsette med forholdet og føler at du har jobbet med å prøve å fikse det, så er det på tide å ta en beslutning og gi slipp.

  • Ikke vær sint eller frustrert over deg selv hvis du føler at du bare ikke kan tilgi. Du har prøvd, og partneren din er den som brøt din tillit i utgangspunktet.
  • Hvis du har klart å gi slipp, bør du ikke skamme deg over at du har "gitt opp". Du har tatt det valget du synes er best for forholdet og familien din, og ingen skal dømme det.

Tips

  • En ting du kan prøve er å sette seg på mobiltelefonen hans i noen få øyeblikk og velge et nummer eller to som virker ukjente, og prøve å ringe dem på et privat nummer. Se hvem som svarte.
  • Sannsynligvis vil nummeret ikke ha et navn, bare et tall for å styre deg bort fra et bestemt gutt- eller jentenavn.

Advarsel

  • Ikke vær sjalu og få ham til å tro at du har lett etter informasjon eller tenkt noe utenom det vanlige. Du kan prøve å stille ham et ekte spørsmål først.
  • Ikke se for nysgjerrig ut når du snakker med ham, du vil styre ham bort fra det du virkelig prøver å løse.

Anbefalt: