4 måter å la kjæledyr være alene på ferie

Innholdsfortegnelse:

4 måter å la kjæledyr være alene på ferie
4 måter å la kjæledyr være alene på ferie

Video: 4 måter å la kjæledyr være alene på ferie

Video: 4 måter å la kjæledyr være alene på ferie
Video: Что может таблетка для посудомоечной машины/Бытовые советы 2024, Kan
Anonim

Hvis du skal på ferie, vil du at kjæledyret ditt skal være så behagelig som mulig. Kjæledyr bør ikke stå alene i lange perioder, spesielt sosiale dyr som hunder. Det er flere alternativer for å sikre at kjæledyret ditt er trygt når du er ute av byen på ferie. Det beste valget vil avhenge av kjæledyrets behov.

Steg

Metode 1 av 4: Klargjøring av kjæledyret

La kjæledyrene dine være i fred Trinn 1
La kjæledyrene dine være i fred Trinn 1

Trinn 1. Vurder kjæledyrets behov

Alle kjæledyr har forskjellige og unike personligheter. Noen vil kunne stå alene i lange perioder, og noen vil ikke. Kjæledyr som er mer sosiale, har helseproblemer eller er vant til å ha samspill med andre dyr, kan ikke stå alene lenge.

  • Vurder også fôringsplanen for kjæledyret ditt, eller om kjæledyret ditt liker å utforske og gjøre rot i huset ditt i fravær.
  • Yngre kjæledyr vil ikke kunne bo alene så vel som voksne kjæledyr.
  • Hvis kjæledyret ditt har en tendens til å være engstelig for separasjon, kan en dyrepasser eller dyrepasser være et godt alternativ.
La kjæledyrene dine være i fred Trinn 2
La kjæledyrene dine være i fred Trinn 2

Trinn 2. Organiser kjæledyrets timeplan

To uker før ferien starter, må du la kjæledyret være alene i huset i lange perioder. Hvis du vanligvis lar kjæledyrene dine være på jobb, ikke kom hjem før noen timer etter jobb hver dag. Hvis du vanligvis ser kjæledyret ditt hver dag, må du la kjæledyret være hjemme når du går på jobb.

Dette vil forberede kjæledyret til å tilbringe tid alene

La kjæledyrene dine være i fred Trinn 3
La kjæledyrene dine være i fred Trinn 3

Trinn 3. Skriv ned detaljerte instruksjoner

Hvis du lar kjæledyret ditt være i omsorg for noen andre, er det svært viktig å gi ham tilstrekkelig informasjon til å ta vare på kjæledyret. Legg igjen kontakten og veterinærens telefonnummer i nødstilfeller. Hvis kjæledyret ditt har visse diettbehov eller liker visse godbiter eller leker, skriv ned denne informasjonen også. Inkluder informasjon om kjæledyrets rutine, toalettvaner, tidsplaner og medisiner. Skriv også ned informasjon om kjæledyrets personlighet som personen bør kjenne. Blir kjæledyret ditt begeistret når noen står foran døren? Har kjæledyret ditt et favoritt gjemmested?

Skriv ned instruksjonene så detaljert som mulig. Det er bedre å gi for mye informasjon enn for lite

La kjæledyrene dine være i fred Trinn 4
La kjæledyrene dine være i fred Trinn 4

Trinn 4. Diskuter med veterinæren

Det er viktig å sørge for at kjæledyret ditt er vaksinert og sunt før du reiser på ferie. Nå er det også på tide å spørre om de beste alternativene for å forlate kjæledyret mens du er borte. Veterinæren din kan ha anbefalinger for barnehage. Etterlater du kjæledyret ditt på et trygt og pålitelig sted, stopper du fra å bekymre deg for ham mens han er borte.

Metode 2 av 4: Ta vare på hunden på ferie

La kjæledyrene dine være i fred Trinn 5
La kjæledyrene dine være i fred Trinn 5

Trinn 1. Prøv en dyrepasser

Å be noen om å komme hjem til deg vil få kjæledyret ditt til å føle seg komfortabel i sitt vanlige miljø. Bestem hvor ofte sitter vil besøke kjæledyret ditt. Kommer det en gang om dagen eller flere ganger? Det er best å velge en profesjonell barnepike. Hvis du bor i USA, kan du finne en profesjonell dyrepasser hos National Association of Professional Pet Sitters (NAPPS) eller Professional Pet Sitters Inc.

  • Dyrepassere er perfekte for katter som foretrekker å være hjemme og borte fra stress.
  • Finn også en backup -sitter for sikkerhets skyld.
La kjæledyrene dine være i fred Trinn 6
La kjæledyrene dine være i fred Trinn 6

Trinn 2. Be en venn eller nabo om å sjekke kjæledyret ditt

La kjæledyret ditt være hjemme og la en nabo eller venn komme bort og sjekke kjæledyret ditt fra tid til annen. Ta en tur med kjæledyr og venner, eller inviter vennene dine på et måltid.

  • Finn ut hvor mye erfaring din venn eller nabo har med kjæledyr.
  • Du kan også få kjæledyret ditt til å bo hos en venn eller nabo.
  • Hvis du tar med kjæledyret ditt til en annens hus, ta med noe fra hjemmet ditt som får ham eller henne til å føle seg komfortabel (for eksempel et teppe og et favorittleketøy).
La kjæledyrene dine være i fred Trinn 7
La kjæledyrene dine være i fred Trinn 7

Trinn 3. Ta med kjæledyret ditt til en barnehage

Du kan bestille time for å ta med hunden din til barnehagen. Sørg for at stedet har et sertifikat fra International Boarding & Pet Services Association (IBPSA). Andre spørsmål å stille om en barnehage er: forholdet mellom ansatte og kjæledyr, rene og trygge fasiliteter, kontrollert klima, hyppighet av trening dyrene er der, stellalternativer, hvor kjæledyret ditt skal oppbevares (f.eks. I en kennel eller et privat rom)., og hvor mye interaksjon kjæledyret vil ha med andre dyr.

  • Hunder vil være egnet til å bli igjen der fordi hunder er sosiale dyr.
  • Det er en god idé å besøke barnehagen før du legger til rette for at kjæledyret ditt kan bli der. Du må være komfortabel med stedet kjæledyret ditt skal bo på.
  • La din og din veterinærs kontakt med personalet i barnehagen.
La kjæledyrene dine være i fred Trinn 8
La kjæledyrene dine være i fred Trinn 8

Trinn 4. Prøv hjemmepleie

Noen mennesker vil tilby små mengder kjæledyrpleie i hjemmene sine. Dette er flott for dyr som ønsker å sosialisere seg og være sammen med andre dyr. Atmosfæren vil være mer intim enn den vanlige barnehagen. Spør veterinæren din om råd. Vurder hjemmetjenesten som du ville gjort med andre.

  • Dog Vacay og Rover er et bra sted å finne et barnehagehunder.
  • Gå og sjekk fasilitetene før du sender kjæledyret dit.

Metode 3 av 4: Ta vare på andre dyr

La kjæledyrene dine være i fred Trinn 9
La kjæledyrene dine være i fred Trinn 9

Trinn 1. Flytt kjæledyret ditt i buret

Dyr i buret som hamstere, marsvin, mus, krypdyr og amfibier kan bringes til en venns eller omsorgspersonens hus. Hold oversikt over dyrets fôr- og vannbehov, plan for rengjøring av buret og kontroll av temperaturen i buret. Inkluder alle tingene som etterligner miljøet kjæledyret ditt er i hjemmet ditt, for eksempel sengetøy, varmeovner og dekorasjoner.

Hvis buret ikke er flyttbart, bør noen komme for å sjekke det hver dag

La kjæledyrene dine være i fred Trinn 10
La kjæledyrene dine være i fred Trinn 10

Trinn 2. Velg samme nabolag som hjemmet ditt

Kaniner, ilder eller marsvin er viltdyr i naturen. Å flytte et kjæledyr inn i et hjem med en hund eller et lite barn kan være stressende og farlig for dyret. Hvis kjæledyret ditt er vant til å bo i et rolig hus med bare voksne, finn et sted som ligner den situasjonen.

De nye miljøforholdene er svært viktige. Kjæledyret ditt kan føle seg forvirret og syk av en plutselig livsstilsendring

La kjæledyrene dine være i fred Trinn 11
La kjæledyrene dine være i fred Trinn 11

Trinn 3. Ansett dyrepassere som kommer til huset for fugler og katter

Fugler og katter liker å leve i det samme og kjente miljøet. Fugler vil være rastløse og plukke fjærene hvis de er i et ukjent miljø. På samme måte med katter som vil bli stresset hvis de er i et annet miljø. Det er en god idé å finne en barnepike for å bo hjemme eller besøke deg hver dag.

  • Hvis du har fugler, må du passe på at sitter sitter godt og forstår hvordan du skal ta vare på fugler.
  • Katter bør aldri bli igjen i andres hjem. Katter elsker å gå rundt, stikke av og prøve å komme hjem.
La kjæledyrene dine være i fred Trinn 12
La kjæledyrene dine være i fred Trinn 12

Trinn 4. Ta med kjæledyret ditt til en barnehage

Kjæledyrpleie bør være en siste utvei for denne rasen. Sørg for at barnehagen du velger kan ta vare på kjæledyret ditt. Hvis kjæledyret ditt vil være i en barnehage som også bryr seg om hunder og katter, er det en god idé å ha kjæledyret sitt omsorg på et eget sted. Sjekk alltid barnehagen før kjæledyret ditt bor der.

Spør veterinæren om overnattingsmuligheter for denne kjæledyrrasen. Noen veterinærer tilbyr også dyrepleie

Metode 4 av 4: Etterlate kjæledyr hjemme

La kjæledyrene dine være i fred Trinn 13
La kjæledyrene dine være i fred Trinn 13

Trinn 1. Få hjemmet ditt til å føle seg komfortabel

Hvis kjæledyret ditt skal bo i huset alene, må du holde temperaturkontrollen ved en romtemperatur som er behagelig for dyret. Hold temperaturen som den var da du var hjemme. Lukk dører til alle rom der kjæledyret ditt ikke har lov til å komme inn. Sørg for at kjæledyret ditt har en god seng og en sti til badet (hundedør eller søppelboks).

Gi mat og vann til kjæledyret ditt på et kjent sted

La kjæledyrene dine være i fred Trinn 14
La kjæledyrene dine være i fred Trinn 14

Trinn 2. Gjør hjemmemiljøet ditt kjæledyrsikkert

Ditt hjem skal være trygt hvis du har kjæledyr som liker å gå rundt i huset. Dekk søppelkasser, toaletter og lufteåpninger eller varmeovner. Flytt giftgifteplanter for husdyr, husholdningsrengjøringsmidler, medisiner og kjemikalier til toppen av skapet. Hold unna leker, spill, blader, kunstverk, håndverksartikler, mat og husholdningsartikler eller dekorasjoner som frister kjæledyret ditt.

Skjul klær og sko for kjæledyret ditt

La kjæledyrene dine være i fred Trinn 15
La kjæledyrene dine være i fred Trinn 15

Trinn 3. Bruk den automatiske materen

Hvis du må la kjæledyret være alene i noen dager, kan du bruke en automatisk mater. Dette spisestedet serverer dyrefôr flere ganger om dagen om nødvendig. Dette forhindrer at kjæledyret overspiser. Noen kjæledyr, for eksempel katter, foretrekker også å spise fersk mat og vil ikke like store boller med matrester.

Det er en automatisk mater for mat og vann

La kjæledyrene dine være i fred Trinn 16
La kjæledyrene dine være i fred Trinn 16

Trinn 4. Vurder et dyrekamera

Hvis ingen kan kontrollere kjæledyret ditt mens du er borte, lar et kjæledyrskamera deg overvåke kjæledyret ditt. Noen av disse verktøyene lar deg til og med samhandle med kjæledyret ditt. Hvis du ikke har råd til kameraet, finnes det rimeligere overvåkingsapper.

Tips

  • Hvis du ikke er sikker på om du skal la kjæledyret ditt være i fred, eller hvilke alternativer du kan gjøre, spør veterinæren om råd.
  • Det er best å ikke la kjæledyret være alene hjemme uten at noen sjekker. Hvis du må forlate kjæledyret ditt, må du sørge for at det har rikelig med mat og vann. Igjen, dette trinnet anbefales ikke.

Anbefalt: